Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

A sajtóban több oka is van a dolognak.recrea írta:Miért akarják Contet elküldeni? Nem nézek PL-t, csak ritkán. City-t esély se volt megfogni, BL-ben ott vannak, onnantól meg kb mindegy h hanyadik helyen vannak a négyben.
Én nagyon jó szakembernek tartom, de azért nem szoktunk edzőt elküldeni, mert van egy kis hullámvölgy januárban.
Zseniális, ahogy Cesc végigkocogja. Sokkal több volt abban az emberben, mint ami lett.S.Agüero írta:Bobnak: https://www.youtube.com/watch?v=OfPedRT ... ture=share" target="_blank
Sebesség vs. intelligencia
Nem sokáig lesznek a 4-ben. Inkább az a baj.recrea írta:Miért akarják Contet elküldeni? Nem nézek PL-t, csak ritkán. City-t esély se volt megfogni, BL-ben ott vannak, onnantól meg kb mindegy h hanyadik helyen vannak a négyben.
Én nagyon jó szakembernek tartom, de azért nem szoktunk edzőt elküldeni, mert van egy kis hullámvölgy januárban.
Függ a lakosság számától Anglia 53 millió, Német 82 millió, spanyol 43 millióS.Agüero írta:Szerintem ez az emberek habitusától is függ, vagy nem is tudom, hogy mondjam.
A németek és az angolok is szeretik a sört, kimennek a meccsre, előtte beisznak, szurkolnak egy jót, aztán folytatják az ivást. A spanyolok meg lehet, hogy inkább otthon nézik a meccset, aztán elborozgatnak közben.
Ez alapján dugig lennének a magyar stadionok isS.Agüero írta:Szerintem ez az emberek habitusától is függ, vagy nem is tudom, hogy mondjam.
A németek és az angolok is szeretik a sört, kimennek a meccsre, előtte beisznak, szurkolnak egy jót, aztán folytatják az ivást. A spanyolok meg lehet, hogy inkább otthon nézik a meccset, aztán elborozgatnak közben.
13.607.420 - Premier League (20 csapat)recrea írta: Mekkora?
Stadionkihasználtság érdekes adat biztos. Az össz az ugye megvan tegnapról, brutál, h az angol másodosztályra többen mennek ki, mint a La Ligában. Hozzáteszem, h jelenleg a két ország gazdasági helyzete is egész más.
Ellenben ha nem lenne igény ezekre a meccsekre, akkor TV-s pénz sem lenne ennyi, tehát megint ott tartunk, hogy a szurkolói bázisuk erre igényt tart.Veidt_madridista írta: Nem a szurkolók (jegyek, merchandising) miatt van ennyi pénzük, hanem a tévés és a szponzori bevételek miatt. Egyébként az ilyen listák semmit sem jelentenek a valóban fanatikus drukkerek szempontjából, nyilván ők sem egy zsák pénzbe szerettek bele.De az valóban szembetűnő, hogy például mekkora különbség van a nézőszám és a stadionkihasználtság terén a PL (+ Championship) és a La Liga között.
Mekkora?Veidt_madridista írta:Nem a szurkolók (jegyek, merchandising) miatt van ennyi pénzük, hanem a tévés és a szponzori bevételek miatt. Egyébként az ilyen listák semmit sem jelentenek a valóban fanatikus drukkerek szempontjából, nyilván ők sem egy zsák pénzbe szerettek bele.TripleH írta:Ráadásul az angol klubok szurkolói tényleg olyan szinten fanatikusok, hogy ez gazdasági erejüket is rettenetesen növeli, hiába nem nyert például a MU közel egy évtizede BL-t, a Forbes a legértékesebb football klubnak értékelte, a 2017es évben. De nem csak a mu van ilyen szépen értékelve:De az valóban szembetűnő, hogy például mekkora különbség van a nézőszám és a stadionkihasználtság terén a PL (+ Championship) és a La Liga között.
Nem a szurkolók (jegyek, merchandising) miatt van ennyi pénzük, hanem a tévés és a szponzori bevételek miatt. Egyébként az ilyen listák semmit sem jelentenek a valóban fanatikus drukkerek szempontjából, nyilván ők sem egy zsák pénzbe szerettek bele.TripleH írta:Ráadásul az angol klubok szurkolói tényleg olyan szinten fanatikusok, hogy ez gazdasági erejüket is rettenetesen növeli, hiába nem nyert például a MU közel egy évtizede BL-t, a Forbes a legértékesebb football klubnak értékelte, a 2017es évben. De nem csak a mu van ilyen szépen értékelve:
Két különböző sportág az egész. Ami jóvá teszi a PL-t, a tempó, az attitűd, az jelenleg nem éli fénykorát Európa szerte mert sokkal taktikusabb már a foci. Nyilván ezen segít az olyan edzők jelenléte mint Guardiola, vagy Conte. De senki nem fogja tökön szúrni magát azért, mert nincs BL menetelés miközben írtó jó és lüktető a foci a PL-ben. A gazdasági oldalát nem azért írtam mert az számít, csak jól mutatja, hogy a PL szurkoló az pontosan ezt akarja látni. Azt akarja látni, hogyha leül megnézni egy Liverpool vagy egy Burnley meccset akkor ugyanazt a tempót lássa vissza.LG írta: Én ezt nem tudom megérteni és elfogadni. Én ha egy angol PL fan lennék, akkor nem elégednék meg azzal, hogy gazdasági és nézettségi mutatókban legyünk az elsők, hanem a pályán is elvárnám, hogy a többiek föle nőjünk, hiszen a foci még elsősorban mindig sport, nem pedig üzlet.
Az utóbbi években pedig a közvélemény gúnyolódik a PL-en, az angol válogatottról nem is beszélve, ha ez nem zavarja az érintettek, számomra az igénytelenség.
Én ezt nem tudom megérteni és elfogadni. Én ha egy angol PL fan lennék, akkor nem elégednék meg azzal, hogy gazdasági és nézettségi mutatókban legyünk az elsők, hanem a pályán is elvárnám, hogy a többiek föle nőjünk, hiszen a foci még elsősorban mindig sport, nem pedig üzlet.De annak kapcsán írtam, hogy nem is akarnak megszakadni, hogy ezen változtassanak, mert bőven el vannak ők a saját bajnukságukban.
Nagyon összetett kérdés ez. Nem lehet egy dologra ráfogni. De az is elég erős tényező, hogy az angol foci nem tud annyi tehetséget kitermelni mint amennyire szükség lenne. Már csak a regisztrációs szabályok miatt is szükség van a hazai játékosokra illetve rengeteg klub elvből is a hazai játékosokat preferálják. Csak egy angol játékos nem sok esetben fog máshol játszani, így a PL-en kívül nehezen fog tudni alkalmazkodni más játék stílusokhoz. Így nehéz fent tartani a lépést. Ilyen dolgok összetevődése alapján nem csoda, hogy le vannak maradva a BL-ben. De annak kapcsán írtam, hogy nem is akarnak megszakadni, hogy ezen változtassanak, mert bőven el vannak ők a saját bajnukságukban.Veidt_madridista írta: Igen, de ez csak egy újabb extra körülmény, nem a dolog miértje. Egy 2008-as Manchester United jelenleg is esélyes lenne például a PL+BL kombóra, de ilyen erősségű csapat angol csapat egyszerűen nem létezett az elmúlt ~6 évben. Ebből kifolyólag nem tartom valósnak bármi másra az angol csapatok nemzetközi gyengélkedését.
Erősen rotálnak, de a kulcsjátékosok rendre szerepelnek mindenhol. Egy másod, harmadosztályú csapat is olyan felkészült fizikálisan, hogy nem engedhetik meg a nagy csapatok, hogy B csapattal álljanak ki. Még Guardiola is alig meg kockáztatni.Amiből az egyiket minden csapat ifikkel tol végig... bár az idei City lehet, hogy ebben is kivétel.
Igen, de ez csak egy újabb extra körülmény, nem a dolog miértje. Egy 2008-as Manchester United jelenleg is esélyes lenne például a PL+BL kombóra, de ilyen erősségű csapat angol csapat egyszerűen nem létezett az elmúlt ~6 évben. Ebből kifolyólag nem tartom valósnak bármi másra az angol csapatok nemzetközi gyengélkedését.Tromort77 írta: Volt akkora keret előnyük illetve a spanyol foci nem volt ennyire domináns.
Amiből az egyiket minden csapat ifikkel tol végig... bár az idei City lehet, hogy ebben is kivétel.Tromort77 írta: Illetve ne felejtsük el, hogy Angliában két kupa sorozat is van.
Stadion látogatottság: PL 13,6 millió nézőtt vonzott a tavalyi szezonban, míg a LaLiga 10,5 millió nézőt. Ugyanakkor az angol másodosztály 11,1 millió nézőt. Nem véletlenül vannak a legkisebb csapatok is tele brutál jó szponzori szerződésekkel.recrea írta:
Milyen nézettségi mutatókat hoz a PL a többi bajnoksághoz képest? Ennyivel jobb vagy több pénz van ott?
Veidt_madridista írta: Már jó ideje ilyen a Premier League lebonyolítási rendszere, mégis voltak olyan évek, amikor egyértelműen az angol csapatok dominálták az európai kupaporondot. A spanyoloknak pedig később be is kell hozni valamikor a lemaradást, és ugye egyértelmű, hogy hétközi extra bajnokikkal teszik meg azt (éppen ma lett hivatalos, az Espanyol elleni meccsünk pl. egy keddi napon lesz). Nem látom, hogy ez miért lenne kevésbé erőltetett, mint a PL-féle verzió. Éppen Guardiola bizonyítja, hogy egy valóban erős csapat minden komolyabb erőfeszítés nélkül átgázol a "besztlíg"-en, pedig most még sokkal keményebb is a mezőny, mint pár évvel ezelőtt. Persze, amit írsz, az egy nagyon is valós dolog, de az angolok gyenge nemzetközi szereplésének nem ez áll a hátterében. Azért valahol tragikomikus, hogy olyan klubok, mint az Arsenal meg a West Ham kimagasló gazdasági erővel rendelkeznek, a pályán viszont nagyjából egy vándorcirkusszal egyenlő a produkciójuk.