Csbal írta:recrea írta:Ha az Aranylabda egyéni díj, akkor az UEFA Év játékosa is egyéni díj, mégis megkapta az utóbbi években Iniesta és Ribery is...herótom van már "az egyéni díj" szajkózásától, 2010-ig például sokkal jobban számított a klubcsapattal vagy válogatottal elért eredmények, minthogy ki hány gólt lőtt...akkor nem volt egyéni díj? Messi a Tromsöben kétlem, h megnyerte volna egyszer is.
Vegyük már észre, a szavazóközönség között van a különbség. Az újságíróknál speciel Ribery lett az első a szavazáson, ezt kompenzálták a szövetségi kapitányok és csapatkapitányok.
Az, hogy eddig "nem egyéni díj" volt 2010-ig az Aranylabda, az sztem egy rossz döntés és szemléletmód eredménye. Nekem szvsz jobban tetszik a mostani rendszer, de mindegy. És az UEFA Év játékosa díj miért ne lenne egyéni? Hmmm? A nevében is benne van h kinek szól. Messi véleményem szerint bárhol ontaná a gólokat. Szval a Tromsö-ben is lett volna keresni valója a legjobbak között. De hát nem ott van, szóval felesleges a találgatás. Barcelona játékos és a világ legjobbja. Ennyi.
Addig is egyéni díj volt, csak mások voltak a szempontok és - mondom még egyszer - más a szavazóközönség. Rendben, Neked ez jobban tetszik, nekem a régi tetszett jobban, nagyobb súlya volt, de leírtam miért. Én is ugyanezt a kérdést tettem fel, ironikusan, ha figyeled. A Tromsövel azt próbáltam szemléltetni, h a fociban, egyéni díjat, komoly csapatteljesítmény nélkül nem lehet nyerni, kb ezért nem nyert sosem Ibra vagy Henry. A végével egyetértek.
Csbal írta:A másik, ha voltál már kispályás tornákon, akkor tudhatod, hogy a gólkirály és a legjobb játékos díjat nem szokták odaítélni ugyanannak a játékosnak. És mivel az utóbbi 4 alkalommal Messié volt az aranbogyó, ezért választottak mást az UEFA-nál legjobbnak. Ezt tudom elképzelni. És nem mondható az általad említett UEFA Év játékosa díjazottairól, hogy annyira alúl teljesítettek volna az utóbbi években. Szóval érthető számomra a díjazottak személyével kapcsolatos döntések...
Pár kispályás kupán voltam életemben, egész sok van itthon az említett díjakból, van, h egy tornáról mindkettő.

A vastagított részhez annyit, h nagyon rossz irányba viszed magad, ha ezt komolyan gondolod, semmi köze a UEFA Év játékosa díj odaítélésének ahhoz, h Messi hány Aranylabdát nyert. Fentebb leírtam miért kapta meg más ezt a díjat.
A FIFA önkényesen, nyomulva berakta magát az Aranylabda szavazásba, semmi értelme nem volt, aztán az UEFA "lemásolta" az eredeti Aranylabdát.