Leon írta:Az aranylabdának arról kéne szólnia hogy ki nyújtott konstans jó eredményt kb miden csapatában,valamint,hogy mennyit tett a csapatért (assist+összjáték+gólok).
Ilyen szempontból egyértelműen idén senki még csak meg sem közelíti Di Mariat!
Szerintem meg Godin hasznosabb volt az Atleticonak, mint Di Maria a Realnak. Pedig nem lőtt annyi gólt, nem is adott annyi gólpasszt, az összjátékokból sem vette ki annyira a részét, "csak" egy fal volt a kapu előtt, ez mivel ér kevesebbet, mint Maria szólói? Vagy lehetne Kroost is említeni mondjuk, vagy mit tudom én Pirlot - mindkettőt főleg a Vb alapján -, akik ugyan olyan fontos elemei a csapatuk támadójátékának, csak mélyebben játszanak, és nem olyan látványosan. Remélem érted mit akarok mondani.. Ezt a hasznosság dolgot nem lehet mérni csapaton belül normálisan.
Ezért hülyeség kicsit ez a díj amúgy, mert ezt nem lehet jól odaítélni igazából. De ebben a rendszerben, hogy a támadók erényeit nézik csak szinte, teljesen jogos lesz CR labdája, 2 egészes gólátlaga van ősszel, tavaly gólkirály lett, Bl gólrekordot is beállította. És lehet, hogy kis csapatokat szór meg - bár ennyi erővel szinte mindenki csak a kicsiket szórja meg -, de más nem tudta egész szezonon át annyira megszórni azokat, mint ő.
Suárez meg tuti a harapása miatt nincs ott a top23-ban, pedig dobogón kéne lennie.