Én szerintem nem csak nálunk, hanem világ szinten is a hozzáállással van a probléma.Keresik az univerzális játékost, aki csatár szélső, támadó középpályás stb. stb. Aztán csodálkoznak. hogy az igazi 9-esek elfogytak.
Pont Batistutsa a tökéletes példa. A csávó nem volt univerzális játékos, jól kezelte a labdát, jól lőtt távolról, jól fejelt és kapu előtt gyilkos volt 188 meccsen 245 gólt vert úgy hogy élete nagy részét a Fiorentinában tudta le és szó szerint öntötte a gólokat.
Na most egy ilyen típusú. csávó mellé, kell egy jó támogatás és ennyi.
Nem egy és nem kettő jó képességű csatár van aki 23-26 éves és a szerződése végén van. Arról meg ne is beszéljünk, hogy szerintem, Dél-Amerikában, Afrikában, Kelet-Európában, de meg merem kockáztatni, hogy még Ázsiában is vannak olyan csatárok, akik korban illenének az elképzeléshez, tanulékonyak és veszélyesek és minimál áron hozható (max. 2-3 millió), mert 0 hype, meg reklámérték van mögötte.
Játékosmegfigyelés kérdése és ezeket ki lehet kukázni. Látjuk, Dortmund, Atletico, Porto, ezt csinálja. Egyébként Rakitic óta nem volt igazából, olyan igazolásunk, akiért alig fizettünk mégis, mint kiderült az árának a többszörösét érte.
Csak ugye mindig jön ez a Barca DNS, mi kutyánk kölyke, ismeri a ligát, beszél spanyolul és még ki tudja milyen égetően jelentéktelen szempontok.
Csak egy példa a múltunkból Stoichkovot a CSKA Sofiaból hoztuk, 24 évesen és bolgár volt bakker!
Na most tennék rá, hogy ha idehozzuk a 23 éves, umubulioroszlánelőlfutok banánköztársaság gólkirályát, ha tud gólt lőni.