Legyek én a negatív, de én óriási különbséget látok a tavalyi (tavalyelőtti) játék és a mostani között.
Nem csak a gólok számában mutatkozik meg.
A keret egyértelműen rövidebb.
Az, hogy egyénileg akkor és most mi a különbség, az szubjektív,(igaz nem értem miért jobb az 1-0-s pozíciós játék, mint a mostani) de szerintem egyénileg is jobbak a játékosok.
Pena, Inigo, Pedri, Raphinha, mindenképpen, a többiek hozzák a szintet, szerintem Tavaly/tavalyelőtt sem volt velük probléma Balde, Araujo, Cubarsi, Kounde, De Jong, Yamal.
Csapatként látok óriási különbséget. Én úgy látom, hogy fizikálisan jobb a csapat, kevesebb (lekopogom) az izomsérülés. Mintha a játékosok tudnák, hogy mi a dolguk, előző szezonokban (legyen Koeman, Valverde) sokszor csak szédelegtek a pályán. A lescsapda nagyon jól működik, és a feltölt védelem és a letámadás is. Már akkor, ha nincs széthajtva a rövid keret.
Xavinál is tavasszal egész jól nézett ki a lescsapda, a legnagyobb gyenegeség viszont ahogy Raphinha helyzete alakult. Most ő az extra Yamal mellett, így Lewynek is több a helyzete.
Valamint Pedri. Pedri nyilatkozott a fizikai felkészítéséről, és szerintem jobban áll neki a hátravontabb szerep. Olmonak pedig az előretoltabb, ha nem lenne ennyit sérült. Gündogan egyértelműen a legjobb volt tavaly, neki jól állna a tkp-s szerep, rengeteg kulcspasszt osztott ki, és a kapu elé is jól érkezik. Cancelo és Felix nagyon hiányzik a rotációból, Balden és Kounden sokszor látszik, hogy nem tudnak koncentrálni, Fort és Gerard Martin nincs Cancelo szintjén.
Felix bal szélsőként két szinttel van a bal szélső Ferran fölött.
Tavalyelőtt azért volt pár lesajnált játékos a rotációba, mint Kessie, Alonso, Bellerin, Dembele, Busquets, egészséges Christensen
Azért ezek a játékosok (tavalyelőtti, tavalyi)most hiányoznak a rotációból.
Az, hogy Xavi vagy Flick mit hozott ki a játékosokból, az szubjektív, de remélem azt mindenki látja, hogy egyértelműen rövidebb a keret, még ha mennyiségre megbis vagyunk.
Emellett a cserék idén szerintem jobban ülnek nagy általánosságban,van variációs lehetőség a játékunkban, (évek után nem csak pozíciós játék, tiki-taka, vagy Messi megoldja) és ami a legjobban számít, hogy nem egyéni megmozdulásokból származnak az eredmények (Stegen, Araujo, Gündogan, Cancelo, Felix, Yamal, Raphinha), hanem az egész végre csapatjátékra emlékeztet.
Persze a rövid keret miatt, egy Yamal, Balde, Raphinha, Pedri, Kounde kiesése meglátszik a játékon, mert nincs megfelelő helyettesük.
Nem tudom mi lett volna, ha tavaly kiállunk egy Pena, Inigo, Cubarsi, Casado sorral, de ami a legnagyobb probléma, hogy nehezen lett volna ez megvalósítható, mert elvileg erősítést kért Xavi, és pár játékosra nem is számított.
https://www.football-espana.net/2024/05 ... le-reports
Xavi wants Zubimendi or Kimmich and Laporta thinks about Guido… You see that in the middle of the season, Deco even offered Lopy, from Almeria. So, it is in that interval between ‘The Sushi Pact’ and the Almeria preview, when Xavi raises his voice and starts a disagreement.” számomra ez a lényeg a cikkben, ha az eladások nem is fedik a valóságot. Gondolom nem azért szerették volna Guidot és Lopyt, mert annyira jók, ahogy Romeut sem.
Sok játékos távozott a rotációból, akiket most megnéznék Flick alatt.