Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
albicelesteX
A Vadász

2012.05.03. 12:56:58

Sziasztok.

Tudna írni valaki valami jó diétás étrendet?Kicsit kímélni akarom a gyomrom,mostanában sokat kapott. Very Happy
daffy
Madridista

2012.05.03. 12:56:03

ziipp írta: daffy: És miért is nem diétázol rendesen, ha már itt tartunk? :b
mert annyira azért szharok rá :)
7-8k kiadással leadtam 6 kilót,nekem ennyi elég is volt. már jól érzem magam,nem hátráltat se zsír,se izom. egész formában vagyok,illetve nyárra abban leszek. kénytelen vagyok most küzdősport helyett kondiba járni,mert ez közel van és nem fix időben,így bármikor lemehetek,így kb őszig ez marad. köredzést csinálok és olyan gyakorlatokat,amik a teljes testet igénybe veszik,így nem kötök be úgy. mellé püfölöm a zsákot,meg egy thai boxos sráccal edzegetek néha+kötél,bicaj,futópad. nekem ennyi bőven elég

MQuC!
én azért a saját testsúlyig elmennék. ha fekve nem nyomod ki,az nem túl jó,ha nem húzod fel magad,szintén. tolódzkodni is tudni kell. gondolom ezek a gyakorlatok a kérdések,mert ha a bicepsznél akarsz focista létedre ekkora súlyt használni,akkor a kezdőkört már köréd rajzolnák..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2012.05.03. 12:58:04-kor.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.05.03. 12:40:57

Nemrég szó volt róla, hogy a focisták is edzenek -e és hogyna kondiban. És nagyjából az volt a lényeg, hogy persze, de nem nagyon engedik őket egy bizonyos súly fölé. A kérdésem az lenne, hogy kb mi az a súly (talán 30 kilot irt valaki) és hogy milyen ismétlésszámmal, esetleg különleges edzéstervvel készülnek a focisták, hogy ne vesszen el a robbanékonyságuk.
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.28. 20:35:53

Messidona10: Felesleges az elején kiadni ennyi pénzt, inkább járj le egy terembe, de még ennél is olcsóbb a testsúlyos edzés. :D Esetleg csábítsd el magaddal valamelyik haverod! Sokkal könnyebb partnerrel edzeni.

daffy: És miért is nem diétázol rendesen, ha már itt tartunk? :b
daffy
Madridista

2012.04.27. 23:05:22

"diétámnak" vége. lényege az volt,hogy megszabaduljak a mindenképp felesleges zsírtól és némi hátráltató izomtól. az izom egy kicsit megszaladt,de amire szükségem van,az edzés közben úgyis visszajön.
kb 78kg vagyok,lement kb 6kg. az adipokill elejétől a végéig számoltam a kilókat. kb semmit nem tettem a diéta sikerességéért,szedtem a tabit azt jóvan. kipróbáltam mire képes,normális kajával és edzéssel kb csodát tenne nálam,de a célnak így is megfelelt. megérte az árát 10/10
bár erősen koffeinfüggő lettem tőle,így még szerencse,hogy maradt pár darab és azzal leszoktatom magam. reggelente bekapok 1 darabot,mert széthasad a fejem,de ezt is elhagyom idővel.
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.04.25. 18:46:31

Srácok, szeretnék kicsit komolyabban megizmosodni.
http://www.fitti.hu/otthoni/tobbfunkcios/f-50/
Elég jó kis leárazások vannak itt, a Favorit F-50 Basicot néztem ki (a 70 ezres árú). Vélemény erről a gépről?
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.21. 16:39:22

Most váltottam le a régi neoprén kesztyűmet egy bőrre, és iszonyat kényelmetlen. A régi nagyon puha volt meg kényelmes, csak nem bírta a strapát, az új viszont eléggé jól ki van bélelve, csak a eléggé kemény a bőr rajta. Milyen hamar fog ez betörni? Meg egyáltalán meg fog puhulni annyira hogy ne legyen zavaról? :roll:
daffy
Madridista

2012.04.20. 23:08:22

Victor_Valdes írta:a nagy fogyás vagy mi.

December 22től, április 20ig.. :)

-23 kg.
az nem rossz!! grat.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.04.20. 22:53:31

a nagy fogyás vagy mi.

December 22től, április 20ig.. :)

-23 kg.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.18. 23:55:36

matador írta: Persze, mondjuk Ronaldonak messze nincs 50-es karja... :roll:

De nyilván rengeteget edzenek konditeremben is. Ugyanakkor a súlyok nagyon be vannak határolva, például fekvenyomni ha jól tudom, a saját testsúlyuknál többel nem is engedik őket, alapvetően szeretik a saját testsúlyos edzéseket is.

Ronaldo könyvében van egy kép, amikor hátgéppel edz, ott is csak 45 kilóval csinálta, tehát nyilván ő se csinálhatja többel, elveszítené a robbanékonyságát, a lazaságát. A magas ismétlésszámú edzések jobban növelik az aktív fizikai erőt, így ez is ennek a használatát erősíti.

Belinkelek egy videót, ahol a MU csapata az edzőközpontjukban vezeti körbe a riportereket, így a konditeremben is. Rengeteg kardiogép mellett lehet látni TRX-et, kettlebellt, váll- és hátgépet, tárogatópadot... mindent használnak, ami a teljes test konditermi edzéséhez szükséges.

http://www.premierleague.com/en-gb/phot ... n-utd.html
Jó ez a videó, köszi. Az is érdekes infó, hogy limitált súlyokkal használják a gépeket. Teljesen logikus, csak idáig valamiért úgy gondolkoztam, hogy vagy kondi vagy testsúly. Legalább kicsit tágítom a látóköröm. ;b

CR-ről komoly kutató munka után (Google első találat :D), ezt a videót találtam:
http://www.youtube.com/watch?v=08w1IoteEmQ

És egy kis bónusz érdekesség:
CR nagyon megnézi a szöszit :D
http://www.youtube.com/watch?v=rJg_OY4ssRc
daffy
Madridista

2012.04.18. 13:04:48

matador írta:
daffy írta: biztos vagyok benne,hogy a focisták kondiznak is,hisz a focitól nem lesz mellizma,sem 50es karja
Persze, mondjuk Ronaldonak messze nincs 50-es karja... :roll:
tudom,én csak írtam egy számot. a lényeg az volt,hogy természetesen edzenek ők a focin kívül is
matador
Jugador d'estrella

2012.04.18. 13:00:54

daffy írta: biztos vagyok benne,hogy a focisták kondiznak is,hisz a focitól nem lesz mellizma,sem 50es karja
Persze, mondjuk Ronaldonak messze nincs 50-es karja... :roll:

De nyilván rengeteget edzenek konditeremben is. Ugyanakkor a súlyok nagyon be vannak határolva, például fekvenyomni ha jól tudom, a saját testsúlyuknál többel nem is engedik őket, alapvetően szeretik a saját testsúlyos edzéseket is.

Ronaldo könyvében van egy kép, amikor hátgéppel edz, ott is csak 45 kilóval csinálta, tehát nyilván ő se csinálhatja többel, elveszítené a robbanékonyságát, a lazaságát. A magas ismétlésszámú edzések jobban növelik az aktív fizikai erőt, így ez is ennek a használatát erősíti.

Belinkelek egy videót, ahol a MU csapata az edzőközpontjukban vezeti körbe a riportereket, így a konditeremben is. Rengeteg kardiogép mellett lehet látni TRX-et, kettlebellt, váll- és hátgépet, tárogatópadot... mindent használnak, ami a teljes test konditermi edzéséhez szükséges.

http://www.premierleague.com/en-gb/phot ... n-utd.html
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.18. 12:18:59

daffy írta:egyelőre nem emelem a ch-t. fogyok,nem baj. az sem tragédia,ha izom is megy le,mert úgy vettem észre,hogy a küzdősportban hátráltatott. egyszerűen túl soknak éreztem magam. most már csak 79 vagyok az eddigi 84-85 helyett,de még mindig van rajtam felesleg. sztem olyan 75 körül lesz a versenysúlyom
az izomláz nem feltétlen a jól leedzettséget jelenti.
egy diétás lábazás után azért lemenni mma-ra és kapni 200 combost...hát. besza-behu ám.

szerintem cr ébredéstől alvásig mindent alárendel a focinak,étkezés,kondi,foci. biztos vagyok benne,hogy a focisták kondiznak is,hisz a focitól nem lesz mellizma,sem 50es karja
Mondjuk ha testes alkat vagy alapból, akkor ez oké. Én a nyúlánk típus vagyok, nekem nincs hova fogynom már. Szerencsére az utóbbi időben azért jött fel rám tömeg a diétának köszönhetően.

MMA nagyon brutális. Csak úgy belekezdeni, az kemény lehet. Respect. :D

Hát igen, neki ez az élete. Nekem nem annyira, de azért szeretnék jobb és jobb focista lenni. Egy CR szintű kinézetet én bármikor aláírnék. Nagy dilemmába kerültem, mert a edzőm szerint a focisták inkább nagy ismétlésszámú, testsúlyos gyakorlatokat végeznek, mivel a gyúrás a dinamika, technika rovására mehet. Ehhez képest én egy testépítő programot nyomok, amit nem akarok abbahagyni, viszont ott lebeg a fejem fölött, hogy talán jobb lenne focistáknak való kondiedzést csinálni...
daffy
Madridista

2012.04.18. 11:26:17

ziipp írta: Ez attól is függ, hogy mi a célod a diétával. Ha viszont gyengének érzed magad, és tudod is, hogy a csökkentett ch bevitel az oka, akkor szerintem logikus, hogy több ch-t kéne enned. Az izomláz pedig annyiból jó, hogy jelzi, rendesen leedzettem korábban. Konkrétan most én is úgy vagyok, hogy fáj mindenem, miután áttértem a negyedi hónapra az edzéstervben. :D Azonban ez nem akadályoz meg abban, hogy ma is lemenjek kondizni, hiszen ez csak fájdalom.

Szerintetek amúgy CR vagy Puyol gyúrnak az edzéseken kívül?
egyelőre nem emelem a ch-t. fogyok,nem baj. az sem tragédia,ha izom is megy le,mert úgy vettem észre,hogy a küzdősportban hátráltatott. egyszerűen túl soknak éreztem magam. most már csak 79 vagyok az eddigi 84-85 helyett,de még mindig van rajtam felesleg. sztem olyan 75 körül lesz a versenysúlyom
az izomláz nem feltétlen a jól leedzettséget jelenti.
egy diétás lábazás után azért lemenni mma-ra és kapni 200 combost...hát. besza-behu ám.

szerintem cr ébredéstől alvásig mindent alárendel a focinak,étkezés,kondi,foci. biztos vagyok benne,hogy a focisták kondiznak is,hisz a focitól nem lesz mellizma,sem 50es karja
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.18. 11:04:54

daffy írta:úgy értem,hogy a diéta értelem szerűen magával vonzza a kevesebb ch-t és a kevesebb,olykor semennyi cukrot. ezek az erőnlétre,regenerálódásra nincsenek jó hatással,így visszavetik a teljesítményt. ezzel egyenesen arányos,hogy a normál esetben is több,mint megerőltető kettős terhelés a szervezetnek majdhogynem lehetetlen.

magyarul: majd beszharok olyan izomlázam van egy edzés után napokig és így nemhogy a kondit nem bírom,még a küzdősportot sem
Ez attól is függ, hogy mi a célod a diétával. Ha viszont gyengének érzed magad, és tudod is, hogy a csökkentett ch bevitel az oka, akkor szerintem logikus, hogy több ch-t kéne enned. Az izomláz pedig annyiból jó, hogy jelzi, rendesen leedzettem korábban. Konkrétan most én is úgy vagyok, hogy fáj mindenem, miután áttértem a negyedi hónapra az edzéstervben. :D Azonban ez nem akadályoz meg abban, hogy ma is lemenjek kondizni, hiszen ez csak fájdalom.

Szerintetek amúgy CR vagy Puyol gyúrnak az edzéseken kívül?
daffy
Madridista

2012.04.16. 21:44:29

ziipp írta: "-aki diétázik,az nem bírja egyiket sem rendesen,nemhogy mind2-t."
Ezt hogy érted? Azt én is tapasztalom, hogy a foci hátráltat, de még így is tudok növekedni, pedig diétán vagyok.
úgy értem,hogy a diéta értelem szerűen magával vonzza a kevesebb ch-t és a kevesebb,olykor semennyi cukrot. ezek az erőnlétre,regenerálódásra nincsenek jó hatással,így visszavetik a teljesítményt. ezzel egyenesen arányos,hogy a normál esetben is több,mint megerőltető kettős terhelés a szervezetnek majdhogynem lehetetlen.

magyarul: majd beszharok olyan izomlázam van egy edzés után napokig és így nemhogy a kondit nem bírom,még a küzdősportot sem
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.16. 19:05:30

Nappali rablás, ami ezekben a konditermekben megy, az biztos. És a legtöbbje még nem is annyira jó, alapgépek is hiányoznak néhol. Az egyetemi kondikra esküszöm, most a Kármán-koliba járok, 6000/félév, és szuperül felszerelt, jó hangulatú terem.

"-aki diétázik,az nem bírja egyiket sem rendesen,nemhogy mind2-t."
Ezt hogy érted? Azt én is tapasztalom, hogy a foci hátráltat, de még így is tudok növekedni, pedig diétán vagyok.
daffy
Madridista

2012.04.16. 14:02:24

egy kis érdekességet vagy helyzetjelentést osztanék meg veletek:
ugyebár fejest ugrottam a küzdősportok világába a 8-9 hónap intenzív kondi után. sok dologra rájöttem azóta:
-a kettő nem fér meg versenyzői szinten egymás mellett. vagy küzdősportolok vagy testépítő edzést végzek(nem összekeverendő a sportolói erősítéssel)
-aki diétázik,az nem bírja egyiket sem rendesen,nemhogy mind2-t.
-most,hogy elkezdtem az adipokillt használni és elfogyott a fele,azt kell mondanom,hogy remek a cucc. reggel 2 szem és egy étkezéssel elmegyek délután 1-2ig simán. 2kor még 2 szem. ezzel ismét elvagyok este 7-8ig egy étkezéssel. utána jönnek a gondok,mert kiürül és éhes leszek,ilyenkor kell lefeküdni. most semmilyen sportot nem végzek,mégis szalad le a zsír rólam. kilóban nem tudom mennyi,mert izom is megy le nyilván,de majd visszajön,amire szükség van. 83.7nél kezdtem el a diétát,most már 80 alatt vagyok. a derekamról látványosan ment le anyag. nem kockás,de látom,hogy hol vannak.ha tippelnem kell,akkor kb a fele lehet zsír,ami rossz arány,de belefér nálam. az izmaim nem teltek a cukor és edzéshiány miatt,pedig az sokat fog majd dobni a külalakon.
-a pesti edzésekről: elképesztő árak uralkodnak. sokféle helyen jártam,átlagolva 8-14 között van a havi küzdősport. ehhez jönne a kondis erősítés,ami még 7-10k. ez rengeteg.érdekesség,hogy talán a legjobb mma terem mindössze 6k és vannak erősítő gépek,padok,súlyok is,viszont ez annyira a külvárosban van,hogy másfél óra csak az odaút. elképesztő. az 5. kerben 10k-t kérnek havi 8 edzésér,ami vicc,mert még erősítés sincs,nemhogy heti 5 edzés.
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.15. 14:54:29

Jobbulást tesó!

Néha nem árt pihenni. Lehet, hogy egészségesen élsz, de ha túlhajtod, túledzed magad, az is kikészítheti a immunrendszert. Meg ott van a random faktor, ami ellen sokat nem lehet tenni, max. különféle mentális technikák segíthetnek, de ez már igazán más tészta. :D

Kell néha a stratégiai pihenés. :D

Illetve ott van a nem túl vigasztaló mondás, hogy akik egészségesen élnek, csak annyit érnek el, hogy az átlagos betegségek helyett valami igazán mocskos és alattomos kórban halnak meg. :P
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.15. 14:04:00

nos, az előző hsz-em óta kiderült, mi a helyzet.
az nem húzódás volt, hanem egy övsömör megelőző fájdalma, amikor is egy idegdúcban a gyermekkori bárányhimlő óta megbújó vírus aktiválja magát...szépen kiütéses is lett rajtam egy tenyérnyi rész, úgy fáj, mint az istennyila, hajnalban be kellett vinni az ügyeletre, mert már a paplant rágtam és a falat kapartam.
alsóhangon 2-3 hét kihagyás szerintem...köszi, nyár előtt.

ami viszont érdekes, hogy ez a betegség a legtöbb esetben gyenge immunrendszerű embereken jön ki.
na, ez a vicces, hónapok óta szedek 1g c vitamint, egy tabletta mega daily one-t, 2 tabletta omega 3-at naponta, emelett egészségesen étkezem, zöldségekkel, szemétkajákat kerülöm, nem dohányzom, nem iszom, nem drogozom...és még nekem gyenge az immunrendszerem....
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.11. 00:40:31

engem is elöntene, ha nem szenvednék hátizom húzódással.

vagyis arra gyanakszom, remélem valaki megerősít/kijavít.

csütörtökön hátedzésem volt, semmi bajom nem volt, péntek este éreztem a jobb oldali széles hátizmomnál kisebb szúró, feszítő fájdalmat.
azóta pihentetem, kenem lóbalzsammal többször is naponta, de hiába enyhül estére mindig, reggel úgy ébredek, hogy eléggé fáj.

ahogy utánaolvastam, meg anyám szerint is húzódás lehet, a logika is ezt diktálja, viszont az edzés napján meg másnap délelőtt sem éreztem, csak péntek este jött ki, és nem is emlékszem, hogy az edzés során lett volna olyan pillanat, mikor ez bekövetkezhetett.

és amúgy ez a fájdalom kisugárzik a jobb mellem alá is, meg a jobb oldalamra a bordáimnál.

valami tipp, hogy húzódás lehet e ?
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.11. 00:03:25

Ezt már korábban is szerettem volna írni, de a Bunny által javasolt adagok csak nagyon durva közelítésben megfelelőek. Ezt ő is többször elmondta már, hogy a céljuk inkább az, hogy minél több embert tereljenek a helyes útra, ezt pedig sokkal könnyebb, ha egyszerű az üzenet!

1 gramm C vitamin durván az ajánlott napi beviteli érték 2000 %-a. Ehhez képest ő azt mondja, hogy még többet kéne. Így is kipisilem a felét, minek dolgoztassam még feleslegesen a májamat? A 2 g fehérje/tskg értékkel is el lehetne vitatkozni. Az emésztésre, egészségre való hatásával és szükségességével kapcsolatosan. Anita Bean - Modern sporttáplálkozás c. könyvében például 1,8-at ír a legkeményebb fizikai munkát végző emberek számára. Egy profi diétában a kalóriabevitel is ki van számolva. Bunny erről szinte említést sem tesz a Sárga Kapszulában. Ezzel nem támadni akarom őt, még én sem számoltam ki magamnak a kalóriaszükségletemet, egyelőre a Kapszula alapján dolgozom én is.

Még valami: számomra a testépítés nem elsősorban a feszítésről és a csajokról szól, amellett persze, hogy élvezem az pozitív mellékhatásokat. Nekem ez életmódot, életfilozófiát, kitartást, munkaetikát és mostanra már élvezetet jelent. Egyszerűen alig várom, hogy elöntsön az endorfin egy jó edzés után. :>
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.10. 18:42:38

szajko írta:
Sanama írta:ui: amugy 75kilónál jártam február elején, csak sajna jött 2hét csúszással 2 bölcsességfog-műtétem aztán rá 1 mandulagyuszi... úgyhogy bő 1 hónapja nem csináltam semmit, látszik is.
nekem a vállam ugrott ki és 1 hónapja nem edzettem... és még valószínűleg 2 hét kimarad,sajnos. kíváncsi leszek mennyit estem vissza erőben,mert kinézetre nem keveset.
Nekem nagyon gáz volt a fog miatt. 1 hétig nem bírtam enni semmit, ezt szó szerint kell érteni. Aztán beteg lettem, ott se ment le sok kaja, aztán megint a fog :D Szóval egy olyan -3/4 kilóval zártam :D de lehet volt -5 is, de hát ez van. Azt remélem, hogy viszonylag hamar vissza fog jönni.
szajko
Director del Fútbol

2012.04.10. 18:40:54

Sanama írta:ui: amugy 75kilónál jártam február elején, csak sajna jött 2hét csúszással 2 bölcsességfog-műtétem aztán rá 1 mandulagyuszi... úgyhogy bő 1 hónapja nem csináltam semmit, látszik is.
nekem a vállam ugrott ki és 1 hónapja nem edzettem... és még valószínűleg 2 hét kimarad,sajnos. kíváncsi leszek mennyit estem vissza erőben,mert kinézetre nem keveset.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 18:36:20

azért mondjuk ahhoz elég jó felfogás kell, hogy ez ne zavarja az embert.
engem pl. kifejezetten idegesít, hogy más kevesebb munkával, étrend nélkül, minden héten berúgva és dohányozva, szemét kaján élve 3x jobban fejlődik, mert vagy jobb a genetikája, vagy koxol.
Válasz küldése