Nem értem ezt a paradigmát, ill. elvárást, ami szerint a klub ügyeit adott pillanatban pontosan, krisztálytisztán kommunikálni kellene az elnökségnek a külvilág felé. Melyik egyéb futballkulbnál, vagy gazdálkodó szervezetnél bevett gyakorlat ez? Miért is kellene a közgyűlések kötelező elemein kívül pontosan nyilatkoznia a gazdasági helyzetről a sajtónak? Hogyan is rendelkezhetnének minden pillanatban egzakt képpel? A háttérben nincsenek tisztázatlan ügyek, vagy épp tárgyalások, esetleg tervek? Ez a fajta követelt őszinteség széllel szemben vizelés. Persze a te igazságérzeted nyilván bánthatja.csababarca írta: ↑2022.06.05. 22:47:24Akkor tájékozatlan volt.
Már az elnökválasztás előtt is hír volt hogy milyen helyzetben vagyunk.
Nyáron meg már egyértelmű volt, idén meg pláne.
De továbbra is nyomta a süket dumát, Haalandról is.
Ne haragudj, de ha bemegyek egy Mercedes szalonba, hogy nekem kell egy vadiúj EQS, majd amikor fizetnem kéne szétteszem a kezem hogy nem tudtam ez ennyibe kerül, akkor én vagyok a hülye nem a Merci.
Félrevezette tudatosan a szurkolókat, már a választás megnyerése után is.
Politikus. Nincs ezzel semmi baj, ez erről szól.
De had ne örüljek már ennek.
Mely nagyvállalat fest egyébiránt teljes képet a gazdasági mutatóiról? Jelenleg sokkal fontosabb, hogy az imázs a klubról gazdasági szempontok alapján ne legyen egy léket kapott hajóval egyenlő. Rendkívül fontos, hogy a befektetők, szponzorok nem egy menthetetlen adóságspirálban lévő, sportszakmailag anyagi korlátok miatt fejlődni képtelen Barcelonát láthassanak. Az megvan, hogy C. Ronaldo egy mozdulattal tudott százmilliós kárt tenni a Coca Colában egy éve?
Honnan tudod megállapítani axiómaként, hogy vegytiszta szurkolói félrevezetésről van szó? Egyébként az, hogy Haaland emlegetését magára veszi valaki, elég vicces. Főleg, hogy direkt kontextusban szeritnem sohasem hangzott el ígéretként, legfeljebb a kampány elején, amikor ez már-már kötelező rituálé, illetve a gazdasági helyzet felmérése sem volt még végleges. Messit sajnálom, hogy nem említetted meg. Ott valóban saját magát vágta pofán, s velük együtt Messit és a szurkolókat is, de én még mindig azt gondolom, hogy volt annyira naiv, vagy optimista, hogy pénzt szereznek, illetve Tebas engedélyt ad.
Az, hogy a külvilág felé pozitívabb képet fest átigazolási tervekről, gazdasági helyzetről, magáról a klubról, mióta újdonság? Már a kommunizmus/szocializmus is egyetemesen így működött, nemhogy a vadkapitalista jelenkor. Ez nyilvánvalóan jobb helyzetbe tudja hozni a szponzorációs szerződéseknél ahhoz képest, amit alapvetően ki lehetne facsarni.
Azt pedig továbbra sem érted megy, hogy a háttérben csak nem fetrengenek ,vagy épp lopják kifelé a maradék milliókat, hanem vélhetőleg keresik a megoldásokat, melyek akár pillanatnyilag, akár hosszabbtávon megoldások lehetnek a gazdasági helyzet stabilizálására. Hurráoptimista hangulatban nyilatkoztak többször, ez tény, de el kell fogadni, hogy Laporta álmodozó. A klubnak szándékosan nem hiszem, hogy bármivel is ártott.
A másik oldalról viszont igenis kell a túlzott negatív attitűd és kommunikáció. Másképp nem lehet sem a szurkolókat visszahozni az álomvilágból, de főleg a felesleges parazitákat eltávolítani, vagy legalábbis bércsökkentésre rávenni. Ami egyben befektetési perspektívából is pozitív. A Ligát is lehetne ezzel pozitívan manipulálni ,s engedményeket elérni, ha nem Javier Tebas röfögne a disznóólban.
Ezt az időszakot sokkal jobban nem lehet megoldani. Evidens, hogy elméleti síkon lehetne más adminisztrációval könnyebb, jobb, racionálisabb, őszintébb kommunikációval szegélyezett út, de vajon 10-ből hány elnökség lenne erre valóban képes, s hány elnökség juttatna például a Milan elmúlt évtizedes szintjére, miközben etikai oldalról ugyanott, vagy mélyebben lennénk? Főként úgy, hogy ne zálogosítsa el totálisan a klubot, vagy mélyítse pillanatnyi sztárigazolásokért az adósságot.
Minden esetre megértem, hogy csalódott vagy, de ez naivitás, vagy erőltetett igazságérzet. Mondom ezt úgy, hogy én is naivan hiszek abban, hogy jelenleg sok más elnökség súlyosabb, évtizedekre mindent kiárusító, elzálogosító ténykedéssel mentegetné magát. Hiszek abban, hogy Laporta egy vaalmiben a többi felé emelkedik: a klub mindenek felett áll, s nem fogják azonnal és végzetesen kiárusítani, hanemaz utolsó pillaantokig helyezkednek, vagy tárgyalnak. Ez pedig messzemenően pozitív.