Ivan Rakitic

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.10.03. 18:13:47

eimenis1212 írta:
hajnesz írta:Ma is őt éreztem a leggyengébbnek a csapatból,akitől lehetne várni valamit(-Munir). Idén van egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy ő is sztár lett, már nem hajt annyira,mint tavaly, ebben az idényben kifejezetten gyenge. Minden meccsen van egy random kapuralövése 20-ról,és nagyjából ennyi. Lassú (fejben is), körülményes, és ez alól nem menti fel az, hogy minden 5. meccsen villant egy kihagyhatatlan gólpaszt (amit ki lehet hagyni- Suarez)
Vele az élen az egész középpályánkat át kell alakítani. Ő is csak azért van h többen legyünk a pályán. Semmi pluszt nem tesz hozzá mostanában a játékhoz, és amikor "ment neki a játék" valljuk be akkor sem lehetett elalélni tőle. A másik ember - akire épül a középpályánk - Iniesta, akinek szerveznie kellene a játékot , és rém gyenge már szezonok óta. Ha Iniesta idén nem kapja össze magát keresni kell helyette valakit aki tudja szervezni a játékot....
Ugyanúgy látjuk a helyzetet! Nem is tudom minek vettük meg, mikor Coutinho/Pastorevel sokkal jobban jártunk volna akkor, tőlük biztos elaléltünk volna minden meccsen. Nem tudom kik ülnek Barcelonában, mikor a fórum 99% tudta, hogy Coutinho jobb lenne ide! Ráadásul Iniesta 2008 óra kuka, neki csak leesett a 6kupás év, nem értem, hogy lehet még mindig a csapatnál.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2015.10.03. 18:09:07

hajnesz írta:Ma is őt éreztem a leggyengébbnek a csapatból,akitől lehetne várni valamit(-Munir). Idén van egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy ő is sztár lett, már nem hajt annyira,mint tavaly, ebben az idényben kifejezetten gyenge. Minden meccsen van egy random kapuralövése 20-ról,és nagyjából ennyi. Lassú (fejben is), körülményes, és ez alól nem menti fel az, hogy minden 5. meccsen villant egy kihagyhatatlan gólpaszt (amit ki lehet hagyni- Suarez)
Vele az élen az egész középpályánkat át kell alakítani. Ő is csak azért van h többen legyünk a pályán. Semmi pluszt nem tesz hozzá mostanában a játékhoz, és amikor "ment neki a játék" valljuk be akkor sem lehetett elalélni tőle. A másik ember - akire épül a középpályánk - Iniesta, akinek szerveznie kellene a játékot , és rém gyenge már szezonok óta. Ha Iniesta idén nem kapja össze magát keresni kell helyette valakit aki tudja szervezni a játékot....
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.03. 18:08:11

minek hajtson? tavaly megnyert mindent, idén meg még csak cseréje sincs, tudja jól h stabil kezdő. idei év úgyis kuka, lehet helyette valamelyik fiatalt játszatni, ennyit bármelyik lehoz.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.10.03. 18:01:06

Ma is őt éreztem a leggyengébbnek a csapatból,akitől lehetne várni valamit(-Munir). Idén van egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy ő is sztár lett, már nem hajt annyira,mint tavaly, ebben az idényben kifejezetten gyenge. Minden meccsen van egy random kapuralövése 20-ról,és nagyjából ennyi. Lassú (fejben is), körülményes, és ez alól nem menti fel az, hogy minden 5. meccsen villant egy kihagyhatatlan gólpaszt (amit ki lehet hagyni- Suarez)
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.27. 16:07:55

Szerintem a második félidőben kifejezetten jó volt, bekapcsolódott rendre a támadásokba, amolyan irányító szerepkörben játszott szép labdákat adott és a támadások is többnyire rajta futottak végig, Suarezzel is volt egy olyan kényszerítője, amikor olyan ütemben gurította be a védők mögé, hogy csak lestem.
Kicsit tényleg nehezen rázódott bele, de utána teljessen rendben volt, ráadásul most egy kicsit más szerepkörben is játszott, a Sevilla-ban tolta hasonlóan.
Forca Barca!!!!
raffa
Barça B

2015.09.27. 13:09:02

Messias2 írta:
raffa írta:A dupla 0 megint finoman szólva is pozitív értékelése a tegnapi teljesítményének...... Lassan elkezdhetné koptatni egy kicsit a kispadot.... Az a szerencséje most, hogy kevés az alternatíva a helyére...
Hát, azért ez most erős túlzás.
1. Félídőben valóban gyenge volt. Támadásban Busi és Masch is többet tett. Pedig ugye Leo se volt a pályán.
A 2. Félidőben viszont nagyon feljavult, volt 1-2 zseniális kiugratás, belépett a támadásokba.
Oké, lehet kicsit túloztam, de úgy gondolom, hogy nagyon keveset mutat az utóbbi időben, és rengeteg hibát vét!
Persze vannak fantasztikus megoldásai, de hát nem ehhez vagyunk szokva tőle szerintem....
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.27. 12:22:12

raffa írta:A dupla 0 megint finoman szólva is pozitív értékelése a tegnapi teljesítményének...... Lassan elkezdhetné koptatni egy kicsit a kispadot.... Az a szerencséje most, hogy kevés az alternatíva a helyére...
Hát, azért ez most erős túlzás.
1. Félídőben valóban gyenge volt. Támadásban Busi és Masch is többet tett. Pedig ugye Leo se volt a pályán.
A 2. Félidőben viszont nagyon feljavult, volt 1-2 zseniális kiugratás, belépett a támadásokba.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
raffa
Barça B

2015.09.27. 11:55:41

A dupla 0 megint finoman szólva is pozitív értékelése a tegnapi teljesítményének...... Lassan elkezdhetné koptatni egy kicsit a kispadot.... Az a szerencséje most, hogy kevés az alternatíva a helyére...
messideco
Presidente del Barça

2015.09.23. 06:47:01

Most chances created for Barcelona this season: Messi 15 - Rakitic 14 - Iniesta 11 - Neymar 9

Nem olyan rossz ez így :)
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.17. 10:27:09

jól látod, sztem is egy dupla nulla volt. nem véletlen h lekapta LE... jó lenne ha egy kicsit belelendülne mert elég szürke az utóbbi 2-3 hétben...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.16. 22:55:10

Ez egy újabb gyengébb teljesítmény volt tőle. Ő is elég pontatlan volt, ha jól emlékszem 2 labdát is eladott az 1. játékrészben. És ebből 2x le is kontráztak minket. Tehát a mai meccsen (sem) nemhogy nem vállalt be semmi merészet, de megbízható se volt. Ha valaki jönne a gólpasszával, annak mondom, h megpattant a labda, és lövésnek szánta.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.13. 15:09:57

Én értem, de szerintem ezek szimplán szituáció függőek és ha úgy van akkor bátrabbak. Egy jobban betömörülő ellenfél ellen, akik zárják a széleket sokkal nehezebb ezt végrehajtani.Érzésem szerint abszolút nincs gond az előre játékával sem, mert lő messziről is, felér támadáshoz olykor és mellette ami nagyon fontos és nem tudom elégszer hangsúlyozni, de pontosan és hatékonyan játszik.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.13. 14:45:52

Bob_Marley írta:Én továbbra is azt látom, hogy próbálsz ráhúzni egy olyat Rakiticre, amit esetleg más csapatok játékosaiban szeretsz, miközben ezt nem lehet ráhúzni mert egész egyszerűen nem ez a feladat.
Nem tudom hogy mondjam el tisztábban, de még mindig az a bajom vele, hogy néha jó előre játékban, néha meg nem - érted hogy értem. Ez amit te írsz akkor lenne igaz, ha azt várnám el tőle, hogy induljon meg kapu felé szólózva, vagy amint látja a kaput eressze rá 30-ról is akár, vagy nem is tudom még mik. Ehhez képest megint leírom, hogy én azt várnám el tőle, amit egy jobb napján hozni tud. Hozta ezt már rangadón is, és tűnt már el kis csapat ellen is, teljesen random, hogy van ez nála. Iniestánál is ez a helyzet, más a szerepköre mint régen, ezért is halvány elvileg, aztán néha meg olyan meccseket rittyent - utóbbi időben is -, hogy az állam koppan. Rakiticnek is nem egy, nem kettő olyan meccse volt, ahol csillagos ötöst érdemelt, és tisztában vagyok vele, hogy olyan meccseket nem lehet egész szezonban hozni, de nem is 10 meccsenként kéne. Máshogy már nem tudom ezt leírni.. :D

De lehet amikor jobb napjaik vannak, akkor szabad kezet kapnak Inivel arra az 1-1 meccsre, én nem tudom, mindenesetre összefüggést ellenfél és jó játék közt még egyiküknél sem találtam, ezért kétlem ezt - de annyira nem értek hozzá, hogy ezt biztosra állítsam ugye..
Chino írta:Az is sokkal inkább behatárolja a támadásban betöltött szerepét, hogy Messi rengetegszer visszalép a középpályára és átveszi ott a karmesteri pálcát, emellett többnyire előtte is játszik.
Ez meg szintén részben igaz, de amíg Messi nem volt a pályán tegnap addig se hozta azt, amiről beszélek, meg sokszor akkor is képes azt hozni amit mondtam már lejjeb 500-szor, amikor Leo a pályán van. Szóval ez sem teljesen igaz szerintem.
Chino írta:Amúgy meg nagyon sokat jelentenek az ilyen játékosok. A Realnál is láthattuk mit okozott, hogy Kroos legyengülése tavaszra. Ő is hasonló szerepet tölt be. Már nem tudott olyan hatékonyan labdákat szerezni, azokat gyorsan, kicsiben megjátszani. Rányomta keményen a bélyegét a középpályás játékra.
Három ilyen támadó mellett egyszerűen szükség van egy hasonló játékosra.
Ezt meg sosem vontam kétségbe, tisztában vagyok vele, nem is erről folyt a "vita" most. Egy Rakitic stílusú játékos nélkül fele ilyen jó lenne a középpálya és a védekezés, ez nyilvánvaló.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.13. 14:22:30

Tudnának, de felesleges kockázat lenne. Kp távolabb van a kaputól és többet kell oldalra kisegíteni, értem, amit írsz, de olyan dolgot vársz el, ami nem szükséges a játékunkhoz. Vannak mélységi indítások, hátulról, Messitől mástól, de Rakitic szerepkörében erre nem kell hangsúlyt fektetni. Sokkal de sokkal fontosabb, hogy egy pontos játékot hozzon és ne indítgasson feleslegesen. Átfordítás, vagy egy jó szélső beindulásnál odalehet tenni, s ezek meg is történnek, de egyáltalán nem értem miért kellene ezeket erőltetni. Az elől lévők miatt ezek felesleges dolgok. Nekem egyáltalán nem hiányzik ez a játékból, sokkal fontosabb hogy a labdát ne veszítsük el és ha megtörténik akkor gyorsan visszatudjuk szerezni. Messiék azért védekeznek is, ezt ne vegyük el tőlük, de azt hogy két szélső hátvéd, 3 támadó és még két középpályás is agyig támadjon azt nem bírja el egy csapat. Ott elég egy hiba és legjobb esetben 3 vs 3 ahol van 40-50 méter szabad terület.

Messi nélkül is láthattuk tegnap, hogy sikerült egy nagy tempót diktálni és jó játékot hozni, lehetőségeket, helyzeteket kialakítani és Rakiticnek vagy Iniestanak többször kapu elé érkezni.

Én továbbra is azt látom, hogy próbálsz ráhúzni egy olyat Rakiticre, amit esetleg más csapatok játékosaiban szeretsz, miközben ezt nem lehet ráhúzni mert egész egyszerűen nem ez a feladat. Felelőtlen dolog lenne, van ilyen a játékunkban, de pont annyi amennyi elég. Szerinted nem, szerintem meg igen. :D Én mindig is annak a híve vagyok, hogy biztos alapokból lehet elindulni és ha teszem azt valami 51%-ban kockázatos, akkor a 49%-ot választom, mert hosszútávon az a kifizetődő. Ugyanez igaz a kp-ra is, hogy ha van rá lehetőség beteszik, vagy a védők átteszik, de egész egyszerűen ilyenre építeni nem lehet, mert nem ér vissza a csapat. Én így látom ezt a dolgot, s ezért sem tudom Rakitic-et elővenni, mert a csávó szinte hiba nélkül eltudja a saját feladatait. Lehet olykor többet kockáztat olykor kevesebbet, ez azért meccsszitutól is függ, meg ellenféltől is. Utálom azt a szót, hogy alibizés, mert rohadtul nem alibi az, hogy olvasod a játékot és a megfelelő döntést hozod. Ha ez az hogy 5 méterre leteszed, majd elmozogsz: nem attól király valaki, mert odarugdossa 50 méterre a labdákat, hanem attól ha tudja milyen játékhelyzetben mit kell csinálni. És egy kp aki a játéka nagy részét azzal tölti, hogy szélre próbál kisegíteni és kiszorítani az nekem ne adogasson 40 méteres indításokat, mert abból csak a baj van hosszútávon.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.13. 14:15:06

Én most inkább Bob-bal értek egyet. Tus Rakitic amolyan irányító poszton játszani, ezt a Sevillaban már megmutatta, de a középpálya stabilitása nagyon megsínylené. Egy-egy labdaszerzés, kontra megakasztása legalább olyan fontos, mint az aktív támadásvezetés. Persze nem azt mondom, hogy játsszon vkp-t, de én nem hiányolom annyira tőle az előrejátékot. Amellett ha lehetősége van azért ő is megindul előre. Ha van egy kis szabad hely, rengetegszer "megjátszhatóvá" teszi magát, akár kényszerítőkkel, akár direkt befutásokkal. Tegnap is volt rá példa. Nagyon jól felismerte, hogy van területe, kapta is Initől a labdát. Az is sokkal inkább behatárolja a támadásban betöltött szerepét, hogy Messi rengetegszer visszalép a középpályára és átveszi ott a karmesteri pálcát, emellett többnyire előtte is játszik.
Én leginkább ebben látom az igazi okot. Az előszezonban, amikor Neymar és Messi is hiányzott sokkal inkább részt vett a támadásépítésben.

Amúgy meg nagyon sokat jelentenek az ilyen játékosok. A Realnál is láthattuk mit okozott, hogy Kroos legyengülése tavaszra. Ő is hasonló szerepet tölt be. Már nem tudott olyan hatékonyan labdákat szerezni, azokat gyorsan, kicsiben megjátszani. Rányomta keményen a bélyegét a középpályás játékra.
Három ilyen támadó mellett egyszerűen szükség van egy hasonló játékosra.
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.09.13. 13:35:17

Bob_Marley írta:Azért írtam, hogy ez egy olyan kép, amit te elképzelsz, mert ilyenből nincsen hú de sok meccsen. Neked ez meg mániád (bocs), hogy majd ötven méteres indítások, meg hú micsoda kiugratás, miközben ez a játék egy apró szegmense.
Tisztában vagyok vele, hogy nincs ilyenből sok egy meccsen.. De nálunk sokszor egyáltalán nincs ilyen, nekem ez a "bajom" - vagyis van, Messitől. Rakiticnek nem egy olyan sorozata volt tavaly is, ahol több meccsen keresztül maradtak el ezek, én erről írok folyamatosan. De ennél egyértelműbben nem tudom már leírni, eddig is írtam, hogy meccsenként néhány ilyennek örülnék, mert képes lenne rá képességek alapján, sokszor mégis csak "alibizik", nekem meg ezt rossz látni a Barca kezdő irányítójától.

Vagy mélységi indítás unblock nincs hű de sok meccsen? :-k Mert azt meg szimplán nem igaz, mi is láthattuk ezt már sokszor az évek alatt. Nyilván vannak meccsek, amikor nem jön, de nem hetekben kell ezt mérni, a horvátnál meg néha igen sajnos. Aztán ha elkapja a fonalat több meccsen keresztül, akkor meg meccsenként több is jön tőle akár, elég hullámzó ebben sajnos, ismét mondom, ez a bajom vele.
Bob_Marley írta:És a foci meg nem erről szól, meglehet ilyet húzni be is teszik, de létszámfölény kialakítása kell a középpályán nem megreszkírozott átadások. Ha van terület akkor be kell tenni üresbe, de olyat hogy 40 méteren belül megy a játék és akkor passzolni vagy megpróbálni passzolni olyat, hogy majd az 4 emberen átmegy és majd lepattan valahol ahova érkezik a csatár. Na ezt nem fogod tudni nekem beadni :D mert számomra ez nem játék. Az a játék, ami fel van építve és ki van dolgozva helyzetig. Összejöhet, de ad hoc átadás és ilyenre apellálni vagy ezt erőltetni nem szabad.
Ezt meg meg sem próbáltam beadni.. :D Nem is azt mondtam, hogy erre építsünk mostantól, tudom, hogy nem ez az elsődleges feladata a középpályásoknak, vagy még ha ez is, ezekből egyáltalán nincs sok egy meccsen.. De igenis ha tetszik ha nem, ez is egy fontos eleme kéne hogy legyen a játékunknak - még ha a 90 percből összesen 1-et se tesz ki az a pár indítás -, ez mégis egyre inkább "kihal", és az MSN felé tolódunk, ami nem baj, amíg ők épek, és formában vannak. De nyugodtabb lennék, ha nem csak erre kéne alapoznunk. És lehet mondani, hogy ha Messi kiesik, akkor a középpálya átveszi a szervező szerepét, láthattuk, ez hogy nincs így - bár remélem, hogy nem lesz ilyen helyzet, ha meg mégis, akkor sikerül átvenniük a pálcát, de jelenleg nem úgy tűnik nekem, komoly meccseken legalábbis nem.
Bob_Marley írta:Jönnek indítások hátulról is, egyáltalán nem érzem azt, hogy ez ne lenne meg, egyszerűen ott középpályán felesleges kockázat.
Itt meg van az egész alapja, szerinted ez elég, szerintem nem, mert tudnának a srácok többet is adni a támadásba hátulról, láthattuk ezt már sokszor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.13. 13:06:54

Roberto nagyon képzett játékos, nála mentális gondok vannak. Xavi is ezt játszotta, csak ő labdabiztosabb. Ő se vállalta ezeket túl. Jönnek indítások hátulról is, egyáltalán nem érzem azt, hogy ez ne lenne meg, egyszerűen ott középpályán felesleges kockázat. És megvannak ezek az átadások, de ahogy Xavi is sokkal inkább a biztonságra ment rá, úgy Rakiticéknek is ez a dolguk. Hátrébb vannak a kaputól, emiatt is nehéz kiugratni a társakat. Plusz most betömörülő védelem ellen még nehezebb.

Azért írtam, hogy ez egy olyan kép, amit te elképzelsz, mert ilyenből nincsen hú de sok meccsen. Neked ez meg mániád (bocs), hogy majd ötven méteres indítások, meg hú micsoda kiugratás, miközben ez a játék egy apró szegmense. És a foci meg nem erről szól, meglehet ilyet húzni be is teszik, de létszámfölény kialakítása kell a középpályán nem megreszkírozott átadások. Ha van terület akkor be kell tenni üresbe, de olyat hogy 40 méteren belül megy a játék és akkor passzolni vagy megpróbálni passzolni olyat, hogy majd az 4 emberen átmegy és majd lepattan valahol ahova érkezik a csatár. Na ezt nem fogod tudni nekem beadni :D mert számomra ez nem játék. Az a játék, ami fel van építve és ki van dolgozva helyzetig. Összejöhet, de ad hoc átadás és ilyenre apellálni vagy ezt erőltetni nem szabad. Az nyer, aki kevesebbet hibázik nagy közhely, de óriási igazság. A PSG meg a Dortmund példa sem teljesen jó, mert más taktikával játszanak. Párizs azért közelebb áll, Lavezzi és Dm szélsőjátéka miatt.
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.09.13. 12:52:47

Rakiticot nem azért hozta le LE, mert olyan rossz volt, hanem mert Messi miatt valakit le kellett hozni. Rafinha extra jó napot fogott ki, Iniesta a csk és rutinos - akkor meg ki maradt volna?
palesz77

2015.09.13. 12:42:56

Bob_Marley írta:Nem tudsz ebben meggyőzni ezt előre leszögezem. :D
Ezzel tisztában vagyok. :D
Bob_Marley írta:Egyszerűen totál másképpen látjuk a futball felépítését. És főleg egy Barcelona középpályással szemben 3 fontos kritérium van. Gyorsaság, pontosság, hatékonyság. Lehet ezt ragozni jobbra-balra, én mindig annak a híve vagyok hogy tudatos begyakorolt elem kell, nem kockázat meg a másik kedvenc szavatok a kreativitás. :D
Ezen kritériumok alapján SR lenne a kezdő irányítónk, valamiért mégsem ő az.. Bár azt is tudom, hogy nálad simán lehetne idővel - nem rosszindulatból mondom, mielőtt annak vennéd.
Bob_Marley írta:És az meg hogy ilyenek nélkül nincsen gól, de látjuk hogy van, azt is látjuk hogy a góllövéssel alapból nincsen gond.
Hát, mondjuk ezzel annyira nem értek egyet a 3 meccs 4 gólos stat miatt, de javarészt a helyzeteket szórakozzuk csak el, szóval tényleg nincs nagy baj. De láthattuk a Bilbao ellen is, hogy igenis kellenek a középpályáról is az indítások, nem csak körbe kell adogatni a labdát, hogy folyjon a játék.. Ott pontot buktunk volna simán, ha pont Rakitic nem húz meg egy nagyobb indítást. És véleményem szerint többet nyerhetne a csapat azzal, ha ilyenből több lenne - még ha lenne hibás megoldás is közben -, szerinted meg tudom, hogy nem, pont emiatt nem értünk egyet.. :D
Bob_Marley írta:És ezerszer fontosabb, hogy ahol ő játszik ott ne adja el a labdát mintsem hatból egyszer odarúgja és gólt rúgunk. Maradék ötből meg kétszer kapuig kontráznak, kétszer szöglet van egyszer sárga. Pont ezért nem is kell ezeket túlvállalni, ha van rá lehetőség meglehet kockáztatni egy hosszú passzt, de alapvetően ilyet neki véleményem szerint NEM SZABAD.
Xavi meg nem tudom mit csinált akkor tavaly, mert ő sokszor megpróbálta odatenni, mégse rémlik, hogy 5-ből 2-szer például kapuig kontrázott minket az ellenfél.. Én se azt mondtam direkt, hogy 0-24-ben küldje előre a labdákat, de ha ott a lehetőség, akkor merje bevállalni, ne csak minden tizediket mondjuk. Mert jelenleg ezt csinálja.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.13. 12:24:00

Nem tudsz ebben meggyőzni ezt előre leszögezem. :D Egyszerűen totál másképpen látjuk a futball felépítését. És főleg egy Barcelona középpályással szemben 3 fontos kritérium van. Gyorsaság, pontosság, hatékonyság. Lehet ezt ragozni jobbra-balra, én mindig annak a híve vagyok hogy tudatos begyakorolt elem kell, nem kockázat meg a másik kedvenc szavatok a kreativitás. :D
A csávó odatud tenni labdákat, de pont elég is annyi amennyivel próbálkozik, az meg hogy nem mozgatja a csapatot? Folyamatosan megy a játék forgatása, amiben Rakiticnek is nagy szerepe van. És az meg hogy ilyenek nélkül nincsen gól, de látjuk hogy van, azt is látjuk hogy a góllövéssel alapból nincsen gond. És ezerszer fontosabb, hogy ahol ő játszik ott ne adja el a labdát mintsem hatból egyszer odarúgja és gólt rúgunk. Maradék ötből meg kétszer kapuig kontráznak, kétszer szöglet van egyszer sárga. Pont ezért nem is kell ezeket túlvállalni, ha van rá lehetőség meglehet kockáztatni egy hosszú passzt, de alapvetően ilyet neki véleményem szerint NEM SZABAD.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.09.13. 11:48:02

Bob_Marley írta:Remélem nem sértődsz meg, de egyszerűen nem tudom máshogy megfogalmazni, de van egy képed, amit be kell töltenie neki vagy Iniestának, miközben ez egy rossz kép érzésem szerint. Támadásokban tegnap is rendre belépett, lövőhelyzete is volt, visszatett labdája. Most is 90% körül passzolt, semmi probléma nem volt a hatékonyságával és a passzaival. Se Iniestának se neki nem az a feladata, hogy gólt lőjön vagy hogy hú de felérjen a kapu elé.
Ilyenen nem sértődök meg, ha a nem egyező vélemény zavarna, akkor már rég letiltottalak volna, annyiszor nem értettünk már egyet.. :D Bár most javarészt félreértettél szerintem, vagy inkább úgy mondom, hogy kicsit félreértettél, mert máshogy látod a játékát. A kiemelt részre reagálok innen leginkább, emlékszem a múltkor is ezen különböztünk meg kicsit SR-nél, hogy pontosnak pontos, de nem mozgatja a csapatot. Rakétával ugyanez a bajom - bár a keresztlabdákat már egyre sűrűbben adogatja, múltkor meg is lett az eredménye -, hogy pontos javarészt, de abból a csapat általában "csak" annyit profitál, hogy továbbra is adogatjuk körbe a labdát. Amit mondtál már régebben, hogy ez kell ahhoz, hogy réseket üssünk a védelmeken, csak Messi hiányában nem volt kb senki, aki ezekbe a résekbe betette volna a labdát, és az egyik ilyennek pont Rakiticnek kéne lennie.

És nem is azt várom, hogy gólt lőjenek, vagy felérjenek a kapu elé Inivel, hanem hogy ők is tevékenyen kivegyék a részüket abból, hogy a kapu elé érkezzen labda. És tud ő úgy is játszani, hogy ezt megoldja, láthattunk rá már példát, betömörülő csapatok ellen is.. De a meccsek 70%-ában mégsem a "jobbik énjét" hozza.
Bob_Marley írta:Oké, hogy azt írod ezt lefutottuk, de mégis mit kéne várni egy kezdő embertől? A csávó a középpályánk motorja, labdát szerez, párharcokat fog, mellette jól lát, pontosan passzol. Induljon meg, meg álljon neki dribblizni középen? ... Én nem értem mit kéne még neki csinálnia? Mi tartozik még a feladatai közé? Merthogy ez is már eléggé komplex abban szerintem egyetérthetünk.
Innen nézd meg a videót 13:20-ig kb, aztán ezt. Én ezt várnám még pluszban el egy Barca kezdőtől ezen a poszton a védekezés mellett, nem dribblizést, meg kapu elé robbanást - persze az is jó ha van, de neki nem ezt kéne csinálnia. És látható, hogy képes ilyen labdákra, mégis jó ha meccsenként 1 hasonlóval próbálkozik - sokszor annyival se. Nem azt mondom, hogy minden 5. passza hasonló legyen, meg megmondom őszintén az se zavarna, ha a meccsenkénti 6 kísérletből 4 nem lenne jó végül - a csatároknál se várható el, hogy lőjenek be mindent, vagy egyáltalán kaput találjanak folyton -, de legalább próbálkozzon. Nem kell 99%-os passzpontosság nekem, csak vállaljon többször kockázatot, Ini szintén, bár ő most nagyon jó formában van - a tavalyi énjéhez képest mindenképp. És nem a kis passzokban kérem a rizikót, hogy aztán lekontrázhassanak, hanem hogy többször fordítsa a fejét a kapu felé, aztán próbálja meg az MSN egyik tagja elé pöccinteni a bogyót.

Nem tudom máshogy már leírni, úgyhogy képekkel illusztrálom kicsit, hogy mit várnék tőle nagyjából.. Hétvégi meccseket néztem - úgyhogy nem volt mindenki formában, Verratti pl elég halvány volt -, de itt vannak Verratti, Gündogan és Ini passzai előre, itt meg Rakiticé, itt meg egy tavalyi meccse, csak hogy látszódjon, tud ő is parádés lenni, ha odateszi magát keményen - és a félreértések elkerülése végett, a 16-oshoz érkező labdákat kell nézni csak. Tudom, hogy neked nem fog tetszeni a két "idegené", mert sok a piros, ergo az elvesztett labda, de ilyenek nélkül meg nincs nagyon gól.. Az MSN is eladja sokszor elől a labdát, nem lenne semmi változás akkor, ha Rakiticék 15m-es indítása nem pontos elől ahelyett, hogy leadnák Messinek, aki odateszi Suáreznek, majd ő rossz helyre pörgeti. Csak még mielőtt az lenne ez ellen az érv, hogy az MSN így is elég labdát elszór, a középpályásoknak ez már nem fér bele.

Ha meg az a "kifogás", hogy túl sokat védekezik ezekhez a megoldásokhoz, azt se tudom már teljesen elfogadni, Ininél is azt mondjuk mindig amúgy, hogy azért nem játszik úgy, mert le van korlátozva, aztán néha hoz egy-egy olyan meccset, hogy az agyam eldobom. Az utóbbi 2 bajnokija is például nagyon jóra sikeredett, pedig egyik se volt könnyű meccs. Tudnának ők ilyen szintű leterheltség mellett is nagyobbat alkotni, csak sokszor mégse teszik - és most Messire se lehetett ezt fogni, Leo 60 percig a pályán se volt, Rakitic ennek ellenére még csak próbálkozni se próbálkozott.

Szóval ja, ennyi a problémám vele, nagyon sokat ad a csapatnak, csak maximalista lévén én ennél többet várnék tőle, mert benne lenne az is. SR-től nem várnám ezt el, de ő emiatt nem is kezdő.. Remélem így már kicsit világosabb lett, jó hosszú hsz, te remélem legalább azért elolvasod. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.13. 09:42:34

palesz77 írta:Ez most egy nagyon népszerűtlen hsz lesz, de szerintem eszméletlen kevés amit ad a csapatnak előre játékban. Én nem tudom, hogy fejben kevés-e, vagy ennyire elfárad a védekezésben - Ininél se tudom eldönteni, hogy mitől ilyen hullámzó -, de nekem "fáj" ezt látni, hogy a Barca kezdő egyik alappillére ilyen szinten nem nyújt semmit támadásban - passzokról beszélek. Vagyis de, nyújt, amikor épp olyan napja van.. Pedig az előszezont nagyon megnyomta, kezdtem reménykedni, hogy idén szintet lép, de marad ugyanaz a felállás úgy tűnik, mint tavaly, pár jobb meccs, amúgy "csak" hátra dolgozik sokat. Tudom, hogy kell a meló az MSN mögé, nem kell lefutni ezeket a köröket újra, de nekem ez kevés egy Barca kezdőtől, közben azért szerintem kéne előre is villantani valamit.. Remélem összekapja magát, és megint a saját God Modejában fogja tolni, mert amikor formában van, és bátran játszik, akkor baromi jó játékos, de túl sokszor nem vállal semmit sajnos. :?
Remélem nem sértődsz meg, de egyszerűen nem tudom máshogy megfogalmazni, de van egy képed, amit be kell töltenie neki vagy Iniestának, miközben ez egy rossz kép érzésem szerint. Támadásokban tegnap is rendre belépett, lövőhelyzete is volt, visszatett labdája. Most is 90% körül passzolt, semmi probléma nem volt a hatékonyságával és a passzaival. Se Iniestának se neki nem az a feladata, hogy gólt lőjön vagy hogy hú de felérjen a kapu elé. Előszezont nem lehet ezzel összehasonlítani, miután felforgatott csapat volt, s többet védekeztek a szélsők.

Oké, hogy azt írod ezt lefutottuk, de mégis mit kéne várni egy kezdő embertől? A csávó a középpályánk motorja, labdát szerez, párharcokat fog, mellette jól lát, pontosan passzol. Induljon meg, meg álljon neki dribblizni középen? Pirlo féle játékosok ma már kezdenek kimenni. Nem ez a foci jövője. Meglehet nézni a nagycsapatokat, Vidalokkal, Kroosokkal stb emberekkel, akiknek a feladata a robotolás párharcok megnyerése és kapu elé érkezés. De szervezői feladatkörök innen kezdenek kikopni. Mert mindenki gyorsítani akarja a játékot, s nem a labdát tologatni. Olyat vársz el Rakitictől, ami nincs érzésem szerint. Xavi-Iniesta korszak megint más volt, ott meg mindig azon ment a vita, hogy de hát Pedroék miért védekeznek és miért nem törnek jobban kapura. Mert olyan nincs, hogy 11 ember eszetlenül megy előre és hátra fele meg nem jön senki. Akkor Pedroék voltak visszább vonva, most Rakitic-Busquets-Ineista feladata, hogy a labdát megszerezze és minél hamarabb eljuttassa előre. A csávó meg nagyon jól érzi ezt és tudása legjavát hozzá is tudja tenni játékhoz. pontos, erőszakos, labdát szerez, kapuhoz felér ha úgy adódik. Én nem értem mit kéne még neki csinálnia? Mi tartozik még a feladatai közé? Merthogy ez is már eléggé komplex abban szerintem egyetérthetünk.
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.09.13. 09:06:27

én is felkaptam a fejem a felvezető cikk megjegyzésén, miszerint Rakiticet is a kiemelkedők közé sorolta... nos tegnap én nem így láttam de persze tévedhetek is.
Ini és Rakitic között azért én igenis látok egy markáns különbséget akkor is ha levonom a természetes formaingadozásokat mégpedig Iniesta javára! itt nem is csak az előre játékról van szó. hanem stílusról, játék inteligenciáról. mondom ezt annak ellenére is , hogy ismerem persze a hiányosságait is.
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.13. 00:12:14

palesz77 írta:Ez most egy nagyon népszerűtlen hsz lesz, de szerintem eszméletlen kevés amit ad a csapatnak előre játékban. Én nem tudom, hogy fejben kevés-e, vagy ennyire elfárad a védekezésben - Ininél se tudom eldönteni, hogy mitől ilyen hullámzó -, de nekem "fáj" ezt látni, hogy a Barca kezdő egyik alappillére ilyen szinten nem nyújt semmit támadásban - passzokról beszélek. Vagyis de, nyújt, amikor épp olyan napja van.. Pedig az előszezont nagyon megnyomta, kezdtem reménykedni, hogy idén szintet lép, de marad ugyanaz a felállás úgy tűnik, mint tavaly, pár jobb meccs, amúgy "csak" hátra dolgozik sokat. Tudom, hogy kell a meló az MSN mögé, nem kell lefutni ezeket a köröket újra, de nekem ez kevés egy Barca kezdőtől, közben azért szerintem kéne előre is villantani valamit.. Remélem összekapja magát, és megint a saját God Modejában fogja tolni, mert amikor formában van, és bátran játszik, akkor baromi jó játékos, de túl sokszor nem vállal semmit sajnos. :?
Egyet kell értenem, annak ellenére h csípem a srácot. Azzal lehet védeni talán, h Ini feladata lenne inkább a támadásokba való belépés, megindulások, tehát az ellenfél védelmének megbontása. De igazából általában nincs sok szükségünk a 2 kpnk kreatívitására, mivel az MSN meg szokta oldani a dolgokat, illetve Messi folyamatosan visszalépeget a labdákért, a legtöbb támadás tőle indul, sőt majdnem az összes, ha játszik. Néha szinte ő is kpályást játszik, talán ezért nincs szükség annyira Rakitic előre játékára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messias2 2015.09.13. 09:13:36-kor.
palesz77

2015.09.13. 00:09:53

Feast4 írta:Arda érkezése után leszek kíváncsi a játékára. Hasonlóan nagy munnkabírású agilis játékos mint ő. Megoszlana a teher.
Igazából se Inire se Busira nem lehet panasz védekezésben, mindketten rengeteg labdát szereznek, max nem ütközve. Mégis jobbak előre játékban, főleg Ini az utóbbi meccsek alatt. Azért mondom, hogy lehetne úgy is játszani ezt a játékot, hogy közben nem csak hátra fele tekint az ember..
Normandia írta:Szerintem azért lehet hullámzóbb az előrejátéka, mert nem mind1 ki ellen játszunk és milyen felállásban.
Én is ezen agyaltam, de még nem találtam semmi összefüggést a jó játék és az ellenfelek közt, se nála, se Ininél, tök randomnak tűnik. De lehet én nem veszek észre valamit - nagy eséllyel -, viszont laikusként azt látom, hogy lehetne ez jobb is annál bőven, mint amit ma mutatott.
Erxy írta:ezek utan biztos nem rad szavazok az ev forumozoja szavazason :cry:
Így meri ezek után elmondani a véleményét az ember.. :( :D
Válasz küldése