Bob_Marley írta:@palesz77 nem gondolom, hogy leegyszerűsítve látom. Neymar a kapufa előtt felállt védelemmel szemben volt?
Akkor nem, de most szimplán balfallosz voltam csak, mert a másik szitura gondoltam.

A szabados tényleg nem felállt volt, ott "szimplán" átrobogott az ellenfélen, mielőtt azok lereagálhatták volna, hogy fel kell állni, direkt bennem is volt, hogy ne azt írjam, mert akkor jogos lesz amit most írtál, erre tessék..

Na de a másikra gondoltam alapból, ott jobban tömörülnek, Neymar mégis pazar megoldásokkal hozza végül helyzetbe Messit. Ezekre értettem, hogy Neymar a próbálkozásaival hasznosabb, mint Pedro a próbálkozásaival. Az az Atletico elleni lövése az elmúlt év legszebb jelenete volt tőle szerintem, az videók nélkül is megmaradt bennem, olyan szép volt, csak sajna nem sok ilyet lehetett látni tőle. Inkább
ez volt rá jellemző, ami ha nagyon nem megy a csapatnak, nem túl célravezető, mert ha becsődöl az alap koncepció, akkor annak a folyamatos erőltetésével vajmi kevés esély van az áttörésre, olyankor kell valaki, aki a vállára veszi a csapatot, és akár egyéni megoldásokkal is, de elbillenti a mérleget. Pedro erre nem képes, Neymar igen, láthattuk már többször. Persze fel lehet hozni a Sevilla elleni gólt, de érted mit mondok szerintem..
Bob_Marley írta:Azt elismerem, hogy tényleg másképp látjuk olykor a dolgokat. Ennek egy oka van szerintem, hogy teljesen mást keresünk ebben a játékban. Én játék elemekben gondolkozok, te meg egyéni akciókban. Mozgás és passz ez alapból ha támadásról beszélünk akkor pl a Cruyff féle játék alapja. És én is így gondolkozok. Pontosság, s belefektetett munka elengedhetetlen. Ezt múltkor jól írtad, hogy valóban én ezerszer inkább azt mondom, hogy Rakitic pl ne lövöldözzön befelé csínybe labdákat, mert többet ér a pontosság és együttes mozgás.
Ezzel meg nem egészen értek egyet, mert én a kettő közti középúton vagyok inkább szerintem, pl a 2008-as Spanyol válogatott, vagy a 08/09-es Pep team sem az egyéni villanásokra épített, tudatos játék volt alapból ott is, csak közben nagyobb "alkotói szabadsággal" - legalábbis úgy rémlik, de az idő lehet megszépíti az emlékeket.