USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.07. 16:19:01

PCsabi írta:
NBA tippek?

MVP:
ROY (Bob-nak ROTY):
DPOY:
MIP:
6th man:
COY:

1. Curry-nek több bedobott triplája lesz, mint az előző szezonban (286)?
2. Kinek lesz több rádobása meccsenként: Durant vagy Westbrook?
3. Rose játszott meccseinek a száma, over/under 65,5?
4. Melyik lesz a magasabb (nagyobb?)? DAJ büntetőszázaléka vagy Durant triplaszázaléka?
5. Lesz olyan Spurs játékos, aki valamelyik meccsen 35,5 pontnál többet szerez?
MVP: Durant
ROY: OKafor
DPOY: Davis
MIP: Atetoukumpo
6th man: Isaiah Thomas
COY: Donovan

1. Nem
2. Durant
3. under
4. Durant
5. Igen
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2015.10.07. 15:06:23

Csak hogy ne Bob külön topikja legyen már :mrgreen:
Ronaldinho&Barca írta:Szoros egy meccs lett végül, de bejött a tipp. :) Előszezonban bármi előfordulhat, de bajnokságban szerintem söprés lesz majd ezekből a párharcokból, ha bele lendül a kings. Remélem többen megraktátok a tippet! :)
Ok, hogy bejött, de 10-ből 9-szer nem raknám.

NBA tippek?

MVP:
ROY (Bob-nak ROTY):
DPOY:
MIP:
6th man:
COY:

1. Curry-nek több bedobott triplája lesz, mint az előző szezonban (286)?
2. Kinek lesz több rádobása meccsenként: Durant vagy Westbrook?
3. Rose játszott meccseinek a száma, over/under 65,5?
4. Melyik lesz a magasabb (nagyobb?)? DAJ büntetőszázaléka vagy Durant triplaszázaléka?
5. Lesz olyan Spurs játékos, aki valamelyik meccsen 35,5 pontnál többet szerez?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 00:29:06

Ronaldinho&Barca írta:
kanty írta:Előszeszonnal azért nem árt vigyázni. Nem azt mondom, hogy nem jön a tipped, de simán benne van, hogy Cousins-szék játszanak 20 percet, aztán tovább a "noname-ek" nyomják, és így azért eléggé kiszámíthatatlan.
Szoros egy meccs lett végül, de bejött a tipp. :) Előszezonban bármi előfordulhat, de bajnokságban szerintem söprés lesz majd ezekből a párharcokból, ha bele lendül a kings. Remélem többen megraktátok a tippet! :)
Köszönd Rondo-nak. :D :
http://uproxx.com/dimemag/2015/10/rajon ... lay-kings/" target="_blank

Megnéztem a Celtics-et, az kaptam, amit vártam. Tele vagyunk tehetségekkel, jó szezon lesz ez így. James Young az egyedüli, akitől sokkal többet várnék egy felkészülési meccsen. Idénre annyira fogadkozott és eddig az SL-ben sem igazán jött össze és ma sem tudott érdemben semmit hozzátenni. Elég aggasztó, de még mindig csak 20 éves és van helyette Hunter, a kettőből valaki csak beválik. :D Az odaajándékozott támadópattanók viszont nagyon nem tetszettek...Elvileg ott erősödtünk a leginkább, hogy most már Amir+Lee mellett csak nem fognak minket szétszedni a festékben pattanók terén, de 10 támadópattanó az nálam sok. Tavaly 10,9 volt, amit engedélyeztünk meccsenként és NBA csapatok ellen.

Smart+IT ha így összetud majd dolgozni, akkor nagyon rendben leszünk alsó posztokon. Bradley hozta, amit kell és neki meg Rozier+Turner tud majd besegíteni.

Jó lesz ez, Lets Go Celtics. :D
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.05. 23:11:43

Charlotte's Michael Kidd-Gilchrist will need shoulder surgery and be sidelined six months, league source tells Yahoo Sports.

Pff....Hát ilyet? Nekem az egyik kedvenc játékosom és tök sokat fejlődött tavaly is és amúgy ég és föld a különbség vele a Charlotte védekezése. És erre 6 hónap....Plusz Batumtól nagyon sokat elleshetett volna, s baromi ígéretesnek is hangzott ez a kettős. Borzasztóan sajnálom őt és alapból az egész olyan hogy a legtöbb helyen most mutatkoznak be egymásnak a srácok és már Rose sérült, MKG sérült, Shumpert sérült, Pekovic sérült és Stauskas is megsérült ma....
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.04. 15:59:21

Na tegnap Nicholson alkotott, aki szintén eléggé el van felejtve, pedig lehetne vele mit kezdeni. Ilyen embereket jó látni és ezért jó számomra az előszezon. Harklesst már elcserélték kíváncsi vagyok mit csinál a Blazersben, Nicholsonban is több van minthogy rohadjon a padon és kapjon 10 percet. És vannak ilyen játékosok, akik egy csapat rendszerében nem illenek máshol viszont nagyot tudnak alkotni, elég Crowderre, Pachulia, Mozgov emberekre gondolni tavalyról. És Lamb sem kapott túl sok lehetőséget az OKC-ben, Hornetsnél kaphat, ő is jól tolta tegnap/ma. Remélem hasonló lesz nálunk Perry Jones. :D
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.03. 17:27:00

kanty írta:Ha két példát kiemelsz, az még nem azt jelenti, hogy igazad van. (http://a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas" target="_blank :D)
Az tény szerintem, hogy az előszeszonban a sokat játszó, nem annyira ismert játékosok az alapszakaszban kevesebb, vagy esetenként abszolút semmi lehetőséget sem kapnak.

Szerk:

Ha már "kötekedek", akkor meg kell jegyezni, hogy általánosítottam én is az előbb. Az "elvesznek" a süllyesztőben úgy helyes, hogy nagy többségük elvesz a süllyesztőben.
Én nem is állítottam hogy totál igazam van, de a te álláspontodat cáfoltam és hoztam példát is, hogy miért ülök le előszezont nézni és miért érdekel. Idővel ezek az emberek kaphatnak nagyobb szerepet. Te nem ülsz le megnézni én meg igen, mert olyanokat látok, akiket év közben kevésbé és pont emiatt érdekes, mert lehet látni ki hol tart.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.10.03. 17:22:29

kanty írta:Amúgy eldöntöttem, hogy idén Wolves divatdrukker leszek, megpróbálom minél több meccsüket megnézni, nagyon ígéretes a keret, már csak egy normális edző kellene.
Üdv a bandwagon-on.

Én Thompson-t ill. a Cavs-et is megértem. Előbbi értelemszerűen szeretne minél több pénzt kapni (ha abból indulok ki, hogy Henson most kapott egy 4 év, 44 milliós szerződést...), viszont utóbbi meg nem szeretne max. szerződést adni egy cseremagasnak.

Amúgy előszezon meccset a büdös életben nem néztem/néznék :D
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.03. 15:50:07

Ha két példát kiemelsz, az még nem azt jelenti, hogy igazad van. (http://a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas" target="_blank :D)
Az tény szerintem, hogy az előszeszonban a sokat játszó, nem annyira ismert játékosok az alapszakaszban kevesebb, vagy esetenként abszolút semmi lehetőséget sem kapnak.

Szerk:

Ha már "kötekedek", akkor meg kell jegyezni, hogy általánosítottam én is az előbb. Az "elvesznek" a süllyesztőben úgy helyes, hogy nagy többségük elvesz a süllyesztőben.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.03. 15:45:48

Ez nem igaz, hogy elvesznek a süllyesztőben, mert pl Jokic se fog elveszni csak egész egyszerűen a szezonban nem fog tudni annyi lehetőséget kapni. És Gary Harris is pl év vége felé kapott lehetőséget. Az újoncok meg pláne nem úgy indulnak az NBA-ben, hogy 35 perc átlagban, jó ha valaki eléri a 30-at és előszezonban a tempó jobban hasonlít az egyetemi kosárra és kevésbé fáradnak el. Többet játszatják a fiatalokat és ez kifejezetten csemege.

Clippsért meg nagyon szorítok ez tényleg MOST vagy SOHA szitu. Ez a keret tehetségben, edzői minőségben, tudásban egy bajnokcsapat lehet. Bízok benne sikerül átlépni az elátkozott második körön és akkor odalehet érni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.10.03. 15:50:19-kor.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.03. 15:40:46

De mi értelme olyanokat nézni, akiket úgysem látsz majd a szezonban. Akik elvesznek a süllyesztőben? :D
Én főleg fantasy miatt nézek bele, követem az eredményeket, na meg az újoncok közül egy-kettő érdekel.

Amúgy eldöntöttem, hogy idén Wolves divatdrukker leszek, megpróbálom minél több meccsüket megnézni, nagyon ígéretes a keret, már csak egy normális edző kellene.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.03. 15:26:15

Thompsonnal nem foglalkozok, pénzért dolgozik mindenki és megbecsülésért, ő pedig sokat tett le a Po-ban az asztalra és emiatt lehetnek igényei, a Cavs meg nyilván minél jobban akar ebből kijönni.

Viszont az előszezon résszel nem értek egyet, nyilván a rendes más, de itt legalább többet lát ember olyanokat, akiket év közben "elfelejtenek" a padon és kapnak 5-10 percet. Lsd Lauvergne, aki alig kapott lehetőséget tavaly és most tök jó volt látni. Összefoglalót láttam csak, de csinált szép dolgokat. Én az SL-t is nagyon szeretem, de az előszezon azért komolyabb és lehet látni ki mennyit fejlődött.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.03. 14:53:38

Számomra nagyon antipatikus, ahogy Thompson viselkedik. Persze értem, hogy kell a lóvé, mindenki erre hajt, de amióta James pártfogoltja lett kicsit mintha elszállt volna vele a ló. Azért ő még nem egy szupersztár, s nem is kaliber, egy cseremagas, aki a támadólepattanókat jó szedni, ehhez képest pedig maxot szeretne. Bírom a vagány, nagyarcú, megmondóember játékosokat, de azért az archoz teljesítmény is párosuljon már.

Ja és amúgy elkezdődött az előszezon. Már eléggé kivagyok "éhezve" az NBA-re, így lehet, hogy bele-bele nézek, de ahogy NFL-ben, úgy az NBA-ben sem annyira mozgat meg a preseason.
PCsabi
aka Game90

2015.10.03. 14:36:40

Egyszerűsödött a helyzet Tristan Thompson esetében, a Cleveland Cavaliers ugyanis nem hosszabbította meg a QO elfogadásának határidejét, az erőcsatár nem írta alá ezt az egyéves szerződést, így a QO már nem él. Thompson ettől függetlenül a Cavs korlátozott szabadügynöke, de holdouton van - vagy aláír a Clevelanddel hosszútávra, vagy egy offer sheetet egy másik csapattal, de azt a Cavaliers ugyanúgy tarthaja, mint eddig. Márciusig 1-jéig köthet új szerződést idén - ha nem teszi meg, jövő júliusban újra QO-t kaphat a Cavstől, nem igazolhat tehát oda, ahova akar.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.28. 00:12:13

PCsabi írta:
kanty írta:"Komoly vitátokba" nem akarok nagyon beleszólni, de azért ebből a szempontból pl. Korvert és Hardent szerintem nem szerencsés összehasonlítani. Az előbbi csapata 3-4. opciója volt, míg Harden konkrétan egymaga szervezte és fejezte be a legtöbb Houston támadást. Ahhoz képest, hogy a szezon legnagyobb részében mennyire egyedül volt, és milyen szinten ráfigyeltek a védők szerintem a hatékonyságával sok gond nem volt.
Ott a pont.

Ennyi erővel összehasonlíthatnánk Suárez és Vermaelen helyzetkihasználását, lehet, hogy a belgánál jobb arány jönne ki :D
Én meg azt mondom, hogy ne a kosárlabdát hasonlítsuk a focihoz. Annyi a közös bennük, hogy egy labdával játsszák. :D

Harden nem egy hú de hatékony emberke, ezt a statok is mutatják nem csak efg%.

NFL: két kedvenc csapatom 0:3-mal fog állni, rövid életű lesz számomra ez az NFl szezon is idén.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.09.27. 23:44:18

kanty írta:"Komoly vitátokba" nem akarok nagyon beleszólni, de azért ebből a szempontból pl. Korvert és Hardent szerintem nem szerencsés összehasonlítani. Az előbbi csapata 3-4. opciója volt, míg Harden konkrétan egymaga szervezte és fejezte be a legtöbb Houston támadást. Ahhoz képest, hogy a szezon legnagyobb részében mennyire egyedül volt, és milyen szinten ráfigyeltek a védők szerintem a hatékonyságával sok gond nem volt.
Ott a pont.

Ennyi erővel összehasonlíthatnánk Suárez és Vermaelen helyzetkihasználását, lehet, hogy a belgánál jobb arány jönne ki :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.27. 23:16:05

Ezért lett írva, hogy scorerek között, de az alap abból indult ki, hogy én mindig azt mondom, hogy hatékonyság milyen fontos és hogy Harden ebben meg milyen jó. Hát hadd ne Istenítsek már egy csávót, aki 44%-al dob mezőnyből. :D Az hogy Harden hú de hatékony lenne, az rohadtul nem igaz. Inkább az igaz rá, hogy sátrat ver a büntetővonalon. :D

Bennett a Raptorsban, ez megint jó kis igazolás nekik. Kanadai csávó és négyes poszton be is férhet a rotációba. Kis kockázat nagy nyereség lehet belőle.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.27. 22:22:00

"Komoly vitátokba" nem akarok nagyon beleszólni, de azért ebből a szempontból pl. Korvert és Hardent szerintem nem szerencsés összehasonlítani. Az előbbi csapata 3-4. opciója volt, míg Harden konkrétan egymaga szervezte és fejezte be a legtöbb Houston támadást. Ahhoz képest, hogy a szezon legnagyobb részében mennyire egyedül volt, és milyen szinten ráfigyeltek a védők szerintem a hatékonyságával sok gond nem volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.27. 21:40:47

PCsabi írta:
Bob_Marley írta:Ha így szűkíted le akkor is áll az állításom. :D Harden nem a leghatékonyabb a ligában.
Nem azt írtam, hogy a leghatékonyabb, hanem, hogy az egyik leghatékonyabb :)
Most kötekedsz? :D Maradjunk annyiban, hogy nem a hatékonysága miatt kellene szeretnem speciel Hardent, s amúgy az állításomat tartom, hogy amit művel az totál idegen tőlem. Mr büntető lehet mondani, hogy az egyik leghatékonyabb kosárlabdát játssza, csak speciel úgy igaz ha így szűkítjük meg úgy szűkítjük. 44-ik volt efg%-ban, s ha ki is veszünk pár embert, akkor is hátvédek között 13 volt. Nehogy már pl Korvert kivegyem, csak azért mert 9-et dobott rá? :D
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.09.27. 19:59:33

Bob_Marley írta:Ha így szűkíted le akkor is áll az állításom. :D Harden nem a leghatékonyabb a ligában.
Nem azt írtam, hogy a leghatékonyabb, hanem, hogy az egyik leghatékonyabb :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.26. 12:57:45

PCsabi írta:
Bob_Marley írta:Khmmm...EFG% ? Még a neve is hatékonysági és ebben Harden 34-ik volt tavaly...:mrgreen: Hátvédek között is tizenharmadik. Úgy gondolom nem Harden a leghatékonyabb játékos....
És DAJ az első, akiről bármi az eszembe jutna, csak az nem, hogy ő a leghatékonyabb játékos a ligában. A scorer-ek (ilyen Valanciunas-oknak egyértelmű, hogy magasabb a %-a a meccsenkénti 8 rádobásokkal) között meg top 10-ben van Harden.
Ha így szűkíted le akkor is áll az állításom. :D Harden nem a leghatékonyabb a ligában. De vehetjük a támadási hatékonyság mutatókat is, abban is megelőzik bőven. Jordan büntetőzését én se szeretem, büntetném is ahol lehet. :D De bizony az ő játéka rohadt fontos egy csapatnak. TS%-ban is elit az ember, pedig abban számolnak büntetőt is.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.09.26. 12:40:01

Bob_Marley írta:Khmmm...EFG% ? Még a neve is hatékonysági és ebben Harden 34-ik volt tavaly...:mrgreen: Hátvédek között is tizenharmadik. Úgy gondolom nem Harden a leghatékonyabb játékos....
És DAJ az első, akiről bármi az eszembe jutna, csak az nem, hogy ő a leghatékonyabb játékos a ligában. A scorer-ek (ilyen Valanciunas-oknak egyértelmű, hogy magasabb a %-a a meccsenkénti 8 rádobásokkal) között meg top 10-ben van Harden.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.25. 20:03:54

PCsabi írta:
Bob_Marley írta:Mr büntető játéka nagyon messze áll tőlem. Elismerem, hogy jó játékos, de az hogy direkt keresi, hol tud a védőkbe belekapaszkodni és valahogy faltot kiharcolni nekem nagyon idegen ebben a játékban, mert ilyet én még nem láttam. Vannak és voltak is mindig "sztárfújások", de ilyesfajta direkt faltra megyek játékot nem tapasztaltam soha és nem szeretem.
Mindig írod, hogy a hatékonyság mennyire fontos, hát, Harden az egyik leghatékonyabb kosárlabdát játssza... :mrgreen:
Khmmm...EFG% ? Még a neve is hatékonysági és ebben Harden 34-ik volt tavaly...:mrgreen: Hátvédek között is tizenharmadik. Úgy gondolom nem Harden a leghatékonyabb játékos....

Majd Smart Fp lesz. :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.25. 19:31:19

PCsabi írta: Mindig írod, hogy a hatékonyság mennyire fontos, hát, Harden az egyik leghatékonyabb kosárlabdát játssza... :mrgreen:
:mrgreen:
Középmezőnyben évekig megragadni a rossz...
Nyilván erre értettem én is. És persze rengeteg lehetősége van a keltáknak, de a pickeket, jó kiegészítő embereket azért egyszer be kell váltani egy fp-re, elérhető és használható fp pedig nem sok van jelenleg a ligában.
PCsabi
aka Game90

2015.09.25. 19:07:55

Bob_Marley írta:Mr büntető játéka nagyon messze áll tőlem. Elismerem, hogy jó játékos, de az hogy direkt keresi, hol tud a védőkbe belekapaszkodni és valahogy faltot kiharcolni nekem nagyon idegen ebben a játékban, mert ilyet én még nem láttam. Vannak és voltak is mindig "sztárfújások", de ilyesfajta direkt faltra megyek játékot nem tapasztaltam soha és nem szeretem.
Mindig írod, hogy a hatékonyság mennyire fontos, hát, Harden az egyik leghatékonyabb kosárlabdát játssza... :mrgreen:

Nálam a Power Rankings.

Kelet:
1. Cavs
2. Hawks
3. Heat
4. Bulls
5. Raptors
6. Bucks
7. Wizards
8. Celtics
9. Pacers
10. Magic
11. Bobcats
12. Pistons
13. Knicks
14. Nets
15. 76ers

Nyugat:
1. Warriors
2. Spurs
3. Thunder
4. Clippers
5. Rockets
6. Grizzlies
7. Pelicans
8. Jazz
9. Kings
10. Mavs
11. Suns
12. Wolves
13. Nuggets
14. Lakers
15. Blazers
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.25. 11:59:03

kanty írta:
Bob_Marley írta: Celtics nem volt kiemelve, de megnyugodtam azért. :D
Celtics annyira alap, hogy ki sem emeltem. :D De azért érdekes, hogy mi lesz velük, mert tényleg sok a fiatal, de kéne egy fp. Mert így megragadnak a közepes szinten - ami az én nézőpontom szerint a legrosszabb. Vagy legyél [auto_cenzúra], de azért, hogy később jó lehess, vagy csak simán legyél jó.

Amúgy érdekes, hogy kb. teljesen az ellentettje amiket leírtunk. Abszolút más dolgok fontosak számunkra az NBA-ben (is). :)
Ezzel a középszer dologgal nagyon nem értek egyet. Olyan borzasztó ritkán van, hogy valaki pár éven belül eljut, hogy utolsóból első lesz.Középmezőnyre mindig szükség van és fel kell építeni a dolgokat. Jelenleg ott vagyunk, hogy Kelet 6-8 hely és első körös kiesés, de ennek nagy hozadéka is lehet a későbbiekben. PO tapasztalat szerzés és játékosok értékének növelése, valamint nem elhanyagolható hogy eladhatóság. Lakers-Kniskc tökéletes példák, hogy középszer nélkül akarják elérni hogy na majd hú de jók lesznek, de nem fog odaigazolni senki és jövőre sem fog, mert egész egyszerűen gyenge a csapatuk. Még a középmezőnyt se tudják elérni.
Középmezőnyben évekig megragadni a rossz, viszont a Celticsnek rengeteg lehetősége van előrébb jutni. Sokszor előjön, hogy nincs FP játékos, ami igaz, de továbbra is egy úton járunk, amiben nem az van, hogy nekünk már pedig jövőre bajnoknak kell lennie. Két éve azt mondtuk, hogy akkor le 0-ra és most már ott tartunk, hogy PO-ba bekerültünk, van egy mag és rengeteg draftjog, TPE, üres hely. És Aingenek teljesen igaza van abban, hogy ha nem tudunk markánsan erősödni, akkor maradjunk ilyenek és gyűjtsük a tehetségeket mintsem ellőjük a lehetőségeinket. Szóval most lehet középmezőnyben van a csapat, de nagyon fényes lehet a jövő. Öt éven belül biztos vagyok benne, hogy minimum konferencia döntőig elfog menni a csapat. És addig is ott vagyunk, hogy nem 10 meccset nyer a gárda, van miért szurkolni, vannak nagyon ügyes játékosaink. Azért ahhoz képest, hogy gyakorlatilag mindenkit elcseréltünk, rohadtul nem rossz ahol állunk.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése