Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Zola8787, azért ne már.zola8787 írta:És mi van ha a magyar válogatottra ordították a magyarok, hogy "cigányok - cigányok"? Akkor is jogos lenne a büntetés?![]()
Teszem fel ha Kumma anyázzák a bírót skandálva, az is ért volna zárt kaput? Nekem senki se mondja, hogy egy másik válogatott szurkoló tábora nem szid sorban mindenkit egy meccsen. Ha az anyázásért nem járna semmi, akkor a cigányozásért miért? Undorító, hogy ennyire elkülönítik ezt, hogy jajj nem szabad zsidózni, meg cigányozni, mert szegénykék szomorúak lesznek. Hát a farkam azt, engem sem b@sZ fel ha egy roma lemagyaroz és ne mondjátok, hogy ti nem találkoztatok ilyennel.
("Jáj mán főnök, hát ággyá má óccsóban azt a kumpit e. Micsoda, nem? Há mer cigóny vágyok? Bezzeg ha mágyár lennék ideádná.")

Mindig minket bántanak gondolatok, amiket ebből lehet szűrni, ez a demagóg szerintem. Kétszer leírtad a lényeget, hogy a pályabezárás nem jogtalan ergo jogos. Ezen van a hangsúly. Hibáztunk? Igen, s pont.Alcantara írta:.....
Na hasonló érvelésekből lesznek a pályabezárások...Retkek és olyanabb fogadjisten. Hmmm......hank1ee írta: pedig ugyanazt csináltuk, mint idegenben a retkek. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, vagy még olyanabb, és ez így helyes.

Utoljára: Azt senki nem állította, hogy jogtalan lenne a magyar szankció, kizárólagosan a paragrafusok alkalmazása alapján. Véleményt nyilvánítani engedtessék már meg a kettős mércéről.Bob_Marley írta:Mi ez ha nem a másikkal való foglalkozás? Most ettől nekünk jobb, hogy a románokat megbüntették vagy ha nem büntették volna meg őket akkor rosszabb lenne? Egy tükörsima történetről beszélünk. Jött egy meccs, ahol folyamat jött, hogy nem szabad balhét rendezni, meg bekiabálni mert büntetés lesz a vége. A játékosok is kampányoltak, híres emberek is és mégis rasszista bekiabálások voltak. Most ezek után nyilván az Uefa hibás..... mert hát milyen szemét dolog, hogy csak minket, s te is leírod, hogy amúgy jogos. És akkor itt pont is van a történet végén. Lőtéri kutyát nem érdekli, hogy a másikat hogy büntették mire büntették. Mi hibáztunk bakker, amit előre mindenki sulykolt. Leírom megint, hogy a bíróságon is kiröhögnek, hogy de hát a Pali is lopott a veteményesből. Majd arra is sor kerül és ha van rá bizonyíték és van feljelentés majd akkor döntenek. És most is detto ugyanez történt, hogy a románok is kaptak büntetést (őket is feljelentették), ettől még nekünk nem lett jobb és a viselkedésünk nem magyarázható. A dögöljön meg a szomszéd tehene is dolgot soha sem tudtam elfogadni.
Nem ugyanazért büntettek egyébként (transzparens, pirotechnika), de a szöveg kontextusban előrébb ki van fejtve, hogy az eljárás két különböző történet. Lényegtelen, hogy a románok mit csinálnak amikor minket vizsgálnak.S.Agüero írta:Mégis hogy lehet a kettő külön történet? Ugyanazért büntették meg mindkét válogatottat...Te összevonod a kettőt és egy kalap alá helyezed, szerintem meg mindegyik külön történet, ezen megy a "vita" remélem így érthető volt a logika az én oldalamról.

Mégis hogy lehet a kettő külön történet? Ugyanazért büntették meg mindkét válogatottat...Te összevonod a kettőt és egy kalap alá helyezed, szerintem meg mindegyik külön történet, ezen megy a "vita" remélem így érthető volt a logika az én oldalamról.
Akkor félre értelmezzük a dolgokat. Más cselekedetétől függetlenül a szabály az szabály, ha a másik nem tartja be az még minket nem jogosít fel semmire. Ha a másikat nem büntetik meg az szintén nem jogosít fel arra, hogy ezzel védekezz vagy pedig ezt mint kifogás használja az ember. Ha a románokat nem büntették volna meg, akkor is a mi felelősségünk a lényeg. Itt egyetlen kérdés van, hogy felelősek vagyunk-e vagy sem? Ezenkívül nincsen más opció, meg hogy kit büntetnek meg kit nem büntetnek. Ezért írtam, hogy vagy magunkkal foglalkozunk vagy a másikkal. Feljelentettek minket onnantól az a kérdés, hogy felelősök vagyunk-e, nem az hogy oh de bezzeg a City-nél mi volt, vagy a románok mit csináltak. Egyéni felelősség. Románokat nem jelentették fel vagy a City-t nem? Ez tőlünk teljesen független eljárás. Az én értelmezésemben te a kettőt összevontad és elsőre is ezt sugalltad, de számomra meg csak egy kérdés van, hogy a büntetést érő dolgok történtek-e? Uefa határozata az hogy igen és erre van bizonyítékluk is, innentől kezdve az Uefa nem lehet hibás. Azt írod, hogy ez oké, de a másiknál miért nincs így, az meg egy másik történet, ami tőlünk totál független. Miben befolyásolja az a döntés a mi ránk rótt büntetést? Semmiben. Te összevonod a kettőt és egy kalap alá helyezed, szerintem meg mindegyik külön történet, ezen megy a "vita" remélem így érthető volt a logika az én oldalamról. Mindenki a saját háza előtt sepregessen, nem hiába van ez a szép mondás.danianevem írta:Általában látom a logikát az érveid mögött, még akkor is, ha eléggé eltér a véleményem. Most fogalmam sincs, miért azokat és mi alapján írtad, amiket írtál...Bob_Marley írta:...
Az UEFA akkor és abban hibás, ha a szabályait csak az egyik féllel tartatja be és esetleges szabályszegés után is csak az egyik kap büntetést. Ha normálisan, következetesen, ergo igazságosan tartatja be azokat, akkor nem hibás. Ugyanez igaz a bírósági példádra, de nem kell messzire menni, a fórumszabályzatnál is így van. Ez nem a szomszéd tehenével, meg nem is mással való foglalkozás...

Általában látom a logikát az érveid mögött, még akkor is, ha eléggé eltér a véleményem. Most fogalmam sincs, miért azokat és mi alapján írtad, amiket írtál...Bob_Marley írta:...
Mi ez ha nem a másikkal való foglalkozás? Most ettől nekünk jobb, hogy a románokat megbüntették vagy ha nem büntették volna meg őket akkor rosszabb lenne? Egy tükörsima történetről beszélünk. Jött egy meccs, ahol folyamat jött, hogy nem szabad balhét rendezni, meg bekiabálni mert büntetés lesz a vége. A játékosok is kampányoltak, híres emberek is és mégis rasszista bekiabálások voltak. Most ezek után nyilván az Uefa hibás..... mert hát milyen szemét dolog, hogy csak minket, s te is leírod, hogy amúgy jogos. És akkor itt pont is van a történet végén. Lőtéri kutyát nem érdekli, hogy a másikat hogy büntették mire büntették. Mi hibáztunk bakker, amit előre mindenki sulykolt. Leírom megint, hogy a bíróságon is kiröhögnek, hogy de hát a Pali is lopott a veteményesből. Majd arra is sor kerül és ha van rá bizonyíték és van feljelentés majd akkor döntenek. És most is detto ugyanez történt, hogy a románok is kaptak büntetést (őket is feljelentették), ettől még nekünk nem lett jobb és a viselkedésünk nem magyarázható. A dögöljön meg a szomszéd tehene is dolgot soha sem tudtam elfogadni.danianevem írta:Azzal kezdődött, hogy a magyar válogatott büntetést kapott, a másik félről meg nem volt semmilyen hír (vagy esetleg nem láttam), holott általában mindkét oldal tesz azért, hogy "címlapra" kerüljön. Nem a büntetés jogosságát kérdőjeleztem meg, hanem annak az aránytalanságát.Bob_Marley írta:...

Azzal kezdődött, hogy a magyar válogatott büntetést kapott, a másik félről meg nem volt semmilyen hír (vagy esetleg nem láttam), holott általában mindkét oldal tesz azért, hogy "címlapra" kerüljön. Nem a büntetés jogosságát kérdőjeleztem meg, hanem annak az aránytalanságát.Bob_Marley írta:...
Elfogadom, amit írsz, de nem tudok ezzel azonosulni. Cigányozni, zsidózni akkor lehet ha a másik ugyanezt csinálja? Ezt most arra írom, hogy mindkét fél ludas. Engem totál hidegen hagy mit csináltak a románok, ők is megkapták az másik sztori. Itt arról van szó, hogy úgy kezdődött, hogy undorító Uefa. Én erre kérdeztem meg és felteszem most is a kérdést, hogy mégis ezen mit kell meglepődni? Rasszista dolgok miatt megbüntettek minket zárt kapuval, majd nemrég megint kaptunk büntetést, mindenki tudta, hogy visszaesőként árgus szemekkel fogják figyelni ezt a meccset, ami valószínűleg kiemelt meccs volt.danianevem írta:Így már korrekt a döntés. Mindkét fél ludas a dologban sajnos, viszont akkor mindkét félnek járjon is a büntetés. Ez nem hinném, hogy "mással foglalkozás". Egyszerűen van egy szabályrendszer, amihez elvileg mindenkinek tartania kell magát, ha pedig megszegik, akkor valamennyi fél ugyanúgy legyen elszámoltatva.Bob_Marley írta:Anyway a románok is zárt kaput kaptak.......

Így már korrekt a döntés. Mindkét fél ludas a dologban sajnos, viszont akkor mindkét félnek járjon is a büntetés. Ez nem hinném, hogy "mással foglalkozás". Egyszerűen van egy szabályrendszer, amihez elvileg mindenkinek tartania kell magát, ha pedig megszegik, akkor valamennyi fél ugyanúgy legyen elszámoltatva.Bob_Marley írta:Anyway a románok is zárt kaput kaptak.......
Ez meg ne haragudj, de kifejezetten sértőnek gondolom. Ne ítélkezz senki felett és tegyél ténymegállapításokat, köszöntem. Személyeskedésnek nincs helye, benne is van a szabályzatban.Alcantara írta:
Bobnak hiába érvelsz, szándékosan ír mást, mint ami itt a többség véleménye.

danianevem írta:Nem a zárt kapus meccs a felháborító, hanem az, hogy már sokadik alkalommal teljesen más elbírálás alá kerül a magyar válogatott/szurkoló, mint akár a román, akármelyik más nemzet, ahol simán lehetne találni okot a büntetésre. Vagy egyik se kapjon, vagy mindegyik ugyanakkorát...
Nem a zárt kapus meccs a felháborító, hanem az, hogy már sokadik alkalommal teljesen más elbírálás alá kerül a magyar válogatott/szurkoló, mint akár a román, akármelyik más nemzet, ahol simán lehetne találni okot a büntetésre. Vagy egyik se kapjon, vagy mindegyik ugyanakkorát...Bob_Marley írta:...
A TV-ből is átjött, hogy nem volt teljesen sportszerű a szurkolás. Előre lehetett tudni, hogy visszaesőként ha nem lesz rend, akkor ez lesz a vége. Most komolyan ezen csodálkozunk? Az Uefa nem egy szent szervezet ebben viszont egyetértek, de a büntetés várható volt és jogos sajnos.Alcantara írta:Ez már úgy a legalja, amit művelnek az UEFA nevű maffiaszervezetnél.
Undorító!!!
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... zo-2438573" target="_blank

Pont ez az. Ha én lennék a helyükben megpróbálnék minél többet kihozni magamból, nem pedig csak lötyögni a pályán. A magyar fociban nem csak a játékkal van gond, hanem a mentalitással is - tisztelet a kivételnek. Na már most, ha még futni is lusta, akkor minek megy futballistának? Ja igen, a pénz miatt. (Megint csak tisztelet a kivételnek.) Ez (is) a magyar foci gondja, hogy egy részük csak a zsozsó miatt csinálja. Ameddig nem változtatnak ezek a játékosok a mentalitásukon, addig jöhet ide bármilyen híres-neves szakember a reformjaival, nem fogunk előrébb lépni.Feast4 írta:Na már most tőlük ne várjuk a megváltást, amikor ennyi érzék ennyi fantázia van egy emberben, holottr elvileg abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a munkája a hobbija.