Ő az egyik fő oka annak, hogy a focit sokan lenézik. Rengeteg ember(és most tapasztalataim szerint a sportrajongók legalább negyede) a focit sportszerűtlennek tartja, ahol hisztis kölykök vannak a pályán, akik mást se csinálnak csak a bírónak rinyálnak meg nyalogatják a sebeiket és fetrengenek. + bundázások
Ezek a dolgok benne voltak a fociban már jóval Ronaldo előtt is, és napjainkban sem csak rá jellemzőek, hanem rengeteg másik játékosra is. Palesz hozott példákat a Barcából, de kb. minden csapatból lehetne sorolni néhány embert. Ráadásul nem csak a legmagasabb szinten, hanem az NB1-ben, de még a megyeiben is láthatsz szép számmal hasonló eseteket.
Tehát nem érzem igazságosnak, hogy te ezért egyetlen játékost teszel meg bűnbaknak. A legnagyobb baj, hogy a szabályok és a játékvzetetés megtűrik ezeket a dolgokat, de erről nem Ronaldo, vagy más játékosok tehetnek.
Azt meg én sem gondolnám, hogy a Barca-Real kettősből vmelyiket szándékosan segíteni a játékvezetés. Az elmúlt meccseken talán a mi kárunkra tévedtek inkább, de nem került pontokba.
Az meg természetes, hogy a szurkoló elfogult, és ezért úgy érzi, mindenki és minden az ő csapatát súlytja, a riválist meg segíti. Régebben, amikor még én jóval elfogultabb és fanatikusabb voltam, én is így éreztem, és ennek gyakran hangot is adtam, lerendeztem hasonló ámokfutásokat mint manapság néhány kolléga. Szóval valahol megértem őket, de tudom azt is, hogy igenis le lehet venni a Barca szemüveget, és egy kicsit objektívabban nézni a dolgokat. Örömmel látom, hogy a fórum többsége az utóbbi irányvonalat követi, és mára kisebbségben vannak a habzó szájú fanatikusok.