Kovbal88 írta:Miért kapna ötöt?
Mert még fiatal. Mert nem magabiztos. Mert fakezű, falábú. Mert 83 gólt kapott a felkészülési meccseken. Mert 8 gólt kapott két meccsen a szuperkupákban, míg SzuperBravo otthon csak egyet nyelt be a visszavágón, ahol a Bilbao szanaszéjjel rángatta az istrángot. Mert tavaly egy meccset sem védett a bajnokságban, így gyakorlatilag kezdő (pályája elején járó futbalista, nem a kezdő tizenegy tagságára utaló szó jelen esetben), nincs gyakorlata, tapasztalata.
Egyébként kicsit kezd nevetségesbe váltani a téma. Sokan úgy beszélnek itt ter Stegenről, mintha egy nulla, senki gyerek lenne (oké, nem konkrétan így leírva, mert mindenki írja, hogy ügyes, meg majd jó lesz, meg minden...), Bravo hibáit meg elfelejtették. Én nem látom azt, amit itt olyan sokan: Bravo óriási, megkérdőjelezhetetlen, mindent elsöprő magabiztosságát. Szerintem koránt sem olyan magabiztos, mint itt be van állítva, sőt, szerintem semmivel sem magabiztosabb Marc-André-nál (hogy kell írni az új szabály szerint? kötőjel a -nál előtt, vagy Andrénál?). Röpködtek itt az olyan kijelentések, hogy Bravo tavaly hibátlan volt. Ja, hát a Sevilla ellen Banega távoli lövésénél nem lepkézett egy kicsit. Csak két pontba került. Meg volt egy másik meccs, arra most nem emlékszem, melyik, de a rövidbe olyan gólt kapott, hogy csodálatos Viktorunk 12 év alatt nem kapott akkora gólt (oké, persze, VV-t sem kell félteni, költői túlzást vettem igénybe), az is pontba/pontokba került, ha jól rémlik. Jó, persze, tudom, voltak jó védései is, sőt, több volt a jó, mint a rossz, persze, meg nem azt mondom, hogy nem érdemli meg a kezdő tagságot, mert megérdemli, de ettől függetlenül itt ter Stegen nagyon le van nézve, úgy érzem, pedig a szerencsétlen gyerek tényleg csak baromira szerencsétlen.
Na nem baj, most majd bizonyíthat, remélem, meg is teszi. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy akármilyen szupermen-módban is véd Marc-André, amint felépül Claudio, megy vissza a kapuba, amivel alapvetően nincs is baj. A baj azzal van, hogy két ilyen szintű kapust tényleg felesleges volt idehozni. Ha (sportban nincs ha, tudom) nem hozzák tavaly Bravot, akkor lehet, ma atombiztos, top 5-ös kapus lenne a német, aztán mindenki boldog lenne.