noname írta:
Azért az a 90% passzpontosság nem rossz. Továbbá sose volt jellemző h mindkét védőnk nagy passzmester legyen. Mascherano is ritka pocsék volt ebben, de belejött. Szerintem igenis indokolt a hurráhangulat. 2 teljesen lesajnált játékosunk játszotta élete meccsét(Vermaelen esetében azért voltak jobbak is, de az rég volt). Mindketten megmutatták h van bennük potenciál. Nem elég ez egyelőre?
Én se voltam biztos benne h Vermaelen tud még ilyen szinten játszani, most bebizonyította h igen. Egy csúcsformában játszó Vermaelen pedig a világ top5 középső védőjébe tartozik.
Az előszezon során nem mutatott sokat, de hibái már akkor se voltak(ellenben Bartrának, aki hibát hibára halmoz). Vermaelen első pár meccsén inkább az érződött h óvatos, fél ütközni. Ellenben most ő volt az egyetlen, aki Adurizt fejpárbajban megverte. Azért az nem rossz.
Ez főleg annak fényében fontos h Bartra nem azt bizonyítja h helye van a kezdőben, hanem az ellenkezőjét...kb minden meccsen.
A másik az SR. Eddig pont az volt a gond h barátságos meccseken jó volt, de hivatalos meccseken töketlen. Most a legjobb emberünk volt támadásban. Az ő esetében is indokolt a hurráhangulat, hiszen épp most bizonyította be, hogy képes arra, amire eddig nem szolgált bizonyítékkal.
Nem mondom h év végére SR lesz a jobbhátvéd, Vermaelen meg a kezdő kv. De két olyan játékos, aki eddig REMÉNYTELEN volt, most igazolta h komolyan számolni kell velük. Ráadásul mindketten olyan posztokon játszanak, ahol most szűken vagyunk.
És a példa kedvéért: Milito annak idején kihagyott 13 hónapot, de amikor visszatért a legjobb védőnk volt. Benne se bízott a fene se, de bejátszotta magát a kezdőbe.
Szerintem meg pont nem indokolt ez a hurráhangulat. Legalábbis egyelőre. Pont azért, amit ki is emeltem. Bartra például tavaly nem egy kiváló meccset játszott, vissza is lehet olvasni, hogy egyértelműen harmadik számúként beszélt róla szinte mindenki, sőt Puyol utódnak is volt említve egy-egy meccs után. (még a Kapitány is így beszélt róla, ami nem eelhanyagolható szempont) Méghozzá nem is alibi meccseknél. Most meg menjen el kölcsönbe vagy legyen 5. számú.
Vermaelen pedig játszott idáig egy igazán jó meccset és még egyszer kiemelném, hogy védekezésben tényleg jó volt, de itt ennél több kell. (mondjuk nem egyszer kellemetlen helyzetbe is hozta Bravot) Persze lehet, hogy ez változik, nem tudni, ezért kell helyén kezelni a dolgokat. Talán még a PL-től nem tudott teljesen elszakadni. Majd, ha zsinórban két-három meccset lehoz ilyen szintet, úgy hogy többet is hozzátesz a csapatjátékhoz már lehet ilyen szinten beszélni róla. Igaz ez SR-re is.
Amúgy nem tudom Bartra miért van így lesajnálva, voltak hibái, de mondjuk Alvesről vagy Adriano-ról több gólt kaptunk és összességében sem nyújtott olyat, hogy mindenki mögé helyezzük.
Ne legyen félreértés, nagyon szeretném, ha tényleg beválna és akár konkurenciát jelentene a Masch-Piqué párosnak, de eddig ez az egy meccse volt olyan amire csettinthetünk és lehet, hogy én vagyok elégedetlen, de amit eddig láttam, abból eddig nekem nagyon hiányzik, ami ebbe a csapatba kell.
És még egyszer kiemelném, abszolút nem vagyok ellene és tényleg nagyon szeretném, ha mondjuk ő lenne az a harmadik védőnk, akit bátran be lehetne dobni akár Piqué, akár Masch mellé.