Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.31. 15:32:57

LG írta:Egyébként felmagaztalhatjuk a legyőzött ellenfeleinket, hogy ezzel jobb színben tűnjünk fel, de a Bilbao ma simán kikapott az Eibartól, a Zsolna ellen csak idegenben rúgott góllal mentek tovább az EL-ben. Nem hinném, hogy a két ellenfelünk lényegesen erősebb lett volna a Real ellenfeleinél.
a bilbao mondjuk szinte B csapattal játszott, szóval az a vereség nem mérvadó.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.31. 15:14:20

LG írta: Egyébként felmagaztalhatjuk a legyőzött ellenfeleinket, hogy ezzel jobb színben tűnjünk fel, de a Bilbao ma simán kikapott az Eibartól, a Zsolna ellen csak idegenben rúgott góllal mentek tovább az EL-ben. Nem hinném, hogy a két ellenfelünk lényegesen erősebb lett volna a Real ellenfeleinél.
Ezeket azért nem lehet így összehasonlítani. A Gijón pontot rabolt a Realtól, úgy, hogy még gólt sem kapott. Az Atleticó épp, hogy behúzta a Las Palmas ellen otthon, a Sevillat meg elverte 3:0-ra. Akkor most a Las Palmas jobb, mint a Sevilla? Vagy a Malaga az első fordulóban o:0-át hozott szintén a Sevilla-val.
Amellett a Bilbao inkább otthon igazán veszélyes és stílusukból adódóan a nagyobb csapatok életét keserítik meg. Plusz forma is számít. Tavaly pl. Malaga ellen két meccsen 1 pont, Atletico-t meg oda-vissza vertük.
Várni kell még azzal, hogy kirajzolódjanak az erőviszonyok. Szombaton is aki nem látta a meccset azt gondolhatja, hogy épp, hogy alig volt helyzetünk, úgy húztuk be, ennek ellenére simán mehettünk volna legalább hárommal. Messinek is olyan helyzetei voltak, amiket máskor csukott szemmel bevág, de pontatlanok voltunk. Ezzel szemben a betis ellen a Real kegyetlenül kihasználta a helyzeteit, míg a Sporting ellen nekik nem sikerült.
Az is meglehet, hogy az ilyen Atleticó, Sevilla szintű csapatokat simán húzzuk, a kisebbek pedig nagy gondot fognak jelenteni.
És akkor nem beszéltünk a meglepetéscsapatokról. Azt is el tudom képzelni, hogy mondjuk a Celta vagy Villarreal ott lesz az első 6-ban és nagyon nehéz pályák lesznek.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.31. 08:17:47

LG írta:Azért is jók ám a simább meccsek, mert nem kell végighajtani a 90 percet, lehet kulcsembereket pihentetni a második félidőre, fiatalokat próbálni, stb. Ezek a dolgok is sokat számítanak.

Egyébként felmagaztalhatjuk a legyőzött ellenfeleinket, hogy ezzel jobb színben tűnjünk fel, de a Bilbao ma simán kikapott az Eibartól, a Zsolna ellen csak idegenben rúgott góllal mentek tovább az EL-ben. Nem hinném, hogy a két ellenfelünk lényegesen erősebb lett volna a Real ellenfeleinél.
hát igen...ez az ami engem is meg kever időnként! amikor két meccsen!! elszedte előlünk a kupát a Bilbao határozottan az volt az érzésem, (talán írtam is) hogy erre a csapatra oda kell majd figyelni a bajnokságban...most úgy tűnhet , hogy marhaság volt....túl azon, hogy a győzelem számít, az az igazság, hogy az eredményesség , a hatékonyság egyik csapatnál sem állandó, különösen nem az MINDEN CSAPAT ELLEN...az összehasonlításokat tehát igencsak óvatosan kezelhetjük.
és még egy: nincsenek kérstégeim, hogy amikor számon kérem nálunk a gyorsaságot, a gólratörőbb, hatékony játékot, a távoli bombákat, a kontrákat az kívánatos lenne! ugyanakkor be kell látnom, hogy egyben lehetetlent is szeretnék, mert egyszerűen olyan csapat nem létezik amelyik minden hatékony játékelemet magas szinten képes integrálni.
órákig lehetne indokolni, stílussal, emberanyaggal, játékfelfogással,...stb. de hát ilyenek vagyunk...semmi nem elég.
azért arra nem árt vissza gondolni, hogy az a tavalyi " mindent megnyertünk " nem volt egy nagyon sima kikövezett út és semmi garancia arra, hogy idén is így lehet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.31. 00:05:17

Azért is jók ám a simább meccsek, mert nem kell végighajtani a 90 percet, lehet kulcsembereket pihentetni a második félidőre, fiatalokat próbálni, stb. Ezek a dolgok is sokat számítanak.

Egyébként felmagaztalhatjuk a legyőzött ellenfeleinket, hogy ezzel jobb színben tűnjünk fel, de a Bilbao ma simán kikapott az Eibartól, a Zsolna ellen csak idegenben rúgott góllal mentek tovább az EL-ben. Nem hinném, hogy a két ellenfelünk lényegesen erősebb lett volna a Real ellenfeleinél.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.08.30. 22:32:31

Bob_Marley írta:Magunkra kell figyelni senki másra. Lőttek ötöt? Húha...Mi meg kettőt két meccsen és van hat pontunk...Ennyit arról, hogy mennyit ér az 5:0. :D
Így van és télig valahogy ki kell húzni, ha már így alakult, bár az ember jobban örül egy 5:0 Real vereségnek mint győzelemnek. Egyébként ez nem biztos, hogy a Barca éve lesz, nagyon rövid ez a kispad.
Gali
Capitá del Barça

2015.08.30. 20:30:53

LG írta: Pontokban tényleg nem ér semmivel sem többet az 5:0, mint az 1:0, de azért a legtöbb Barca szurkoló szerintem nem szeretné, ha ezekből a szenvedős 1-0-ból rendszer lenne. Szezon elején még belefér, az Atletico ellen is kiegyezek ezzel az eredménnyel, de a későbbiekben azért nekünk is meg kéne szórni néhány csapatot.
Akkor sokáig már nem kell várnod az első "megszórásra", ugyanis a 4. fordulóban a Levante jön a Camp Nouba. 2013/2014 szezon 1. fordulójában 7-0 - ra nyert a Barca, tavaly meg két 5-0 - ás gálával intéztük el őket. Most is hasonló eredményt várok.
Mixen meg is teszem a Barcat, az oddstól függően 0-2 vagy 0-3 hendivel.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.30. 18:48:53

Szenvedős meccsünk volt, nem bírtuk feltörni a Malaga egyébként remek védekezését. Kemény ez a bajnoki rajt, Bilbao, Malaga, Atleti, még utóbbit hozni kell, utána kicsit fel lehet lélegezni a bajnokságban, talán könnyebb meccsek jönnek. A Real 5-0 szerintem nem igényel kommentárt egy feljutó csapat ellen, sokkal inkább az, hogy Ronaldo 90 perc alatt gól és gólpassz nélkül zárt, pedig 5-0-ás és hasonló meccseken mindig lőtt legalább 2-t.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Kash
Entrenador del Barça

2015.08.30. 18:45:10

A Barcelona játékstílusa teljesen külömbözik a Madridétól, mig a Barcelona szereti a végletekig kijátszani a helyzetet, addig a Madrid a legkissebb gólhelyzetből is rászúrja, és mivel ilyen Bale-lek, James-szek, meg Ronaldok játszanak ott, akik szeretnek távolról lövöldözni, általában be is megy 1-2, viszont a Barcelonának tegnap bár voltak helyzetei, ziccerei aligha, 1-2, azokat meg van, hogy nem tudjuk értékesíteni. Arra akarok ezzel célozni, hogy a Barcelona olyan eredményes focit játszik, amire más csapat egyszerűen képtelen, ezért szerzünk viszonylag kevés gólt, viszont ezért nyerünk trófeákat.
Most megközelítemi amatőr módon a dolgot: A Malaga teljesen más szinten van, mint a Betis, hiszem, hogy a Betist mi is megszórtuk volna.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.30. 18:01:50

LG írta:
Bob_Marley írta:Magunkra kell figyelni senki másra. Lőttek ötöt? Húha...Mi meg kettőt két meccsen és van hat pontunk...Ennyit arról, hogy mennyit ér az 5:0. :D
Pontokban tényleg nem ér semmivel sem többet az 5:0, mint az 1:0, de azért a legtöbb Barca szurkoló szerintem nem szeretné, ha ezekből a szenvedős 1-0-ból rendszer lenne. Szezon elején még belefér, az Atletico ellen is kiegyezek ezzel az eredménnyel, de a későbbiekben azért nekünk is meg kéne szórni néhány csapatot.
Szenvedést nem éreztem, a gól nehezen jött. (legalábbis gyorsan visszapörgetve a meccset ezt láttam) Én a fél karomat odaadnám ha minden meccsen nyerünk 1:0-ra.

Tavaly is volt, hogy rúgtak mennyit is kilencet (?) meg szórtak az elején egy rakat gólt és mindenki agyoncsokizta magát, aztán meg tudjuk mi lett a vége. Persze mi meg nehezen indultunk meg kerestük a csapatot stb, de LE-vel kapcsolatban többször írtam már, hogy az ő filozófiájában eléggé benne is van, hogy 1:0 vagy 2:0 a meccs vége. Részemről meg egyet is értek ezzel, mert a 3 pont a lényeg a többi körítés és mese habbal.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.08.30. 17:52:09

Malaga ellen csak azért nem lett belőle 5, mert még keresik a játékosok a góllövőcipőt. Neymar szinte félt kapura lőni, Messi is egyszer 100%-os ziccerben lövés helyett inkább áttette a jobb lábáról a balra. Szezon eleje van még, hiába. Ehhez még hozzájött a 2 meg nem adott, teljesen jogos tizenegyes.
Személy szerint a játékkal elégedett voltam. Talán Neymar és Alba voltak azok, akiknek látványosan nem jött be semmi, de pl Vermalaelen úgy tűnik kezdő akar lenni. 8)
A Fifa egy szégyen
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.30. 17:43:10

Pontokban tényleg nem ér semmivel sem többet az 5:0, mint az 1:0, de azért a legtöbb Barca szurkoló szerintem nem szeretné, ha ezekből a szenvedős 1-0-ból rendszer lenne. Szezon elején még belefér, az Atletico ellen is kiegyezek ezzel az eredménnyel, de a későbbiekben azért nekünk is meg kéne szórni néhány csapatot.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.30. 17:16:35

Magunkra kell figyelni senki másra. Lőttek ötöt? Húha...Mi meg kettőt két meccsen és van hat pontunk...Ennyit arról, hogy mennyit ér az 5:0. :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.08.30. 09:45:33

mess2009 írta: még nagyon az elején vagyunk, de az nem vitás, hogy velük még sok bajunk lesz......
Ez mindig így van. Mert a Barcelonáról és a Realról van szó. Minden évben megy a rivalizálás, minden évben velük van bajunk, mert ez a két legjobb csapat.
Amúgy bírom, ahogy hullámzik a topic. Most lőtt ötöt a Madrid, már figyelni kell rájuk, múlthéten leikszeltek, akkor mindenki jóval lazább volt. :lol:

James két gólja és a Bale bombája amúgy elég pofás volt.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Rinku
Director del Fútbol

2015.08.30. 09:28:41

Nero. írta:Na ugytunik megse olyan gyenge ez a Madrid. Szepen bedaraltak a Betist egy felido alatt. Kivancsi vagyok mire lesznek kepesek iden. Lehet Benitez megse annyira nulla ahogy azt odaat mondogattak.
Megnéztem egy 7 perces összeállítást a meccsről, nem kell elájulni... A Betis játékosai emberfogásról nem hallottak, csak asszisztáltak az öt gólhoz, iszonyat gyengén fociztak. Engem ez a Barca 8:0 Osasunára emlékeztet, pont annyira semmitmondó és lélektelen felfogással játszott a Betis, mint az Osasuna.

Nem akarom alábecsülni Benítezt, de nem hiszem, hogy megváltja a világot. Jöjjön egy Bayern, vagy egy felszívott Atletico, azt meglátjuk meddig ül a padon... :)
Football, bloody hell. /SAF/
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.30. 08:49:04

volt ebben a két meccsben jócskán foci-szerencse az tény (az egyiknek minden bemegy ...a másiknak semmi.... de:
van azért néhány dolog aminek nagyon nem örülök. a királyiak játéka sallangmentesebb és ami nem újság de (nekem) fájó, hogy sokkal gyorsabbak nálunk. (a Malaga ellen konkrétan egyetlen kontratámadásunk sem volt)
Roncika görcsölése viszont kellemes(kár)öröm, az hogy Bale bal lába és Hamesz mindkét lába veszélyes nekem speciel nem újság akkor sem, ha nálunk előszeretettel nullázzák le egyesek Bale játékát.
még nagyon az elején vagyunk, de az nem vitás, hogy velük még sok bajunk lesz......
Normandia
Director del Fútbol

2015.08.30. 08:08:47

Azért, hogy kikerült roncika a szélre már közel se olyan gólerős. A társak góljai utáni reakciói meg egy tanulmányt simán megérnének. Kiváncsi leszek beáll e a sorba, vagy durcizni fog.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
noname
Llegenda del Barça

2015.08.29. 23:20:45

Nero. írta:Na ugytunik megse olyan gyenge ez a Madrid. Szepen bedaraltak a Betist egy felido alatt. Kivancsi vagyok mire lesznek kepesek iden. Lehet Benitez megse annyira nulla ahogy azt odaat mondogattak.
Betis elleni hazai. :lol: Az kemény meccs bizony. Nyerjék az ilyeneket 10-0-ra felőlem, miközben mi az összes kemény ellenfelet 1-0-ra.
A Fifa egy szégyen
kanty
Llegenda del Barça

2015.08.29. 23:16:55

Nem hinném, hogy egy Betis ellen bajnoki lenne a mérce, nem ez dönti el, hogy a Real erős vagy sem, Benitez beválik vagy megbukik.
James nagyon szépen betette, remek bal lába van.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.08.29. 23:13:41

Na ugytunik megse olyan gyenge ez a Madrid. Szepen bedaraltak a Betist egy felido alatt. Kivancsi vagyok mire lesznek kepesek iden. Lehet Benitez megse annyira nulla ahogy azt odaat mondogattak.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
daffy
Madridista

2015.08.28. 10:46:24

PSG,Shakhtar,Malmö... 14 pontnál kevesebb csalódás. Ugyanakkor látva a PSG-t és Rafa(Perez) eddigi munkáját,a Psg lesimázna legalább az egyik meccsen. Elégedett vagyok a sorsolással. A továbbjutás biztos,de az elsőségért meg kell izzadni. Tetszik.
Cheryshevet vinné a Valencia,20millát kérne érte a Real. 14-15 körül mehet is. Továbbra is kell cserecsatár,aki nem Jesé,mert ő nem csatár és még csak nem is képvisel kellő minőséget.
zsoltfree
Capitá del Barça

2015.08.27. 15:05:57

Nem szoktam ilyet, de én idén nagyon nem félek a Realtól.

1: Benítez (akit nem tartok egy húde' edzőnek) az első bajnoki után egy ilyet benyög, hogy nehéz volt egy ilyen összeszokott csapat ellen játszaniuk. Aha. Tehát a Madrid nincs összeszokva? Ugyan az a keret szinte aki tavaly. Egy Danilo és egy Kovacic érkezett. Egyik sem világot jött megváltani. A támadó szekció pontosan ugyan az mint tavaly. BL-döntőt nem játszottak és a bajnokság vége is már tét nélküli volt nekik. Copa Americán alig voltak, tehát egyáltalán nem lehetnek fáradtak, vagy nem összeszokottak. Mondjon inkább bármit, de ilyen dumával kicsit haragudnék az edzőmre. (aztán ez után lenyilatkozza, hogy jó lesznek neki az 1-0-s meccsek:))

2: Kapu: Casillast, bár nem nagyon szerették, de a jelenlegi 2 kapusuk (Navas-Casilla) nem tudom mennyire Real szintű. De Gea egyelőre nem ment oda, és már csak pár napjuk van erre....

3: Védekezés: Danilo ugyan jött a védelembe, ez erősítés. Középpályán viszont gyakorlatilag egy darab védekező középpályásuk sincs. Eddigiek sem voltak túl magas szinten, de Illara és Silva nélkül tényleg nincs egy sem a keretben:) Ez elég durva szerintem. Oda legalább két ember kéne nekik.

4: Csatár: Benzema már jó lett, de helyett egy darab Jeséjük van. A másik opciót visszaengedték Manchesterbe. Mi van sérülés esetén? Ronaldo? Kb. 5 éve, még volt vagy 5 világklasszis csatáruk, most pedig 1-re bízzák az egész szezont...
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.27. 14:17:13

daffy írta:
Chino írta: Szerintem nyáron MU lesz belőle.
Tökéletes lesz oda Bale. Ez amolyan win-win üzlet. Mindhárom félnek jó. Cr megy szépen Párizsba. Reus Madridba. És mindenki boldog. De ha nem,azt is lesz..om,csak történjen így.
Csak hogy Bale-hez sokkal jobban ragaszkodnak Madridban, vele tervezhetnek ott hosszútávra, Cr-ből meg igazán nagy pénzt még nyáron fognak tudni csinálni. Nem azt mondom hogy utána fillérekért megy majd, mert jó ára lesz akkor is, de én úgy érzem, hogy ha sikerül megdönteni a rekordot (amir idén kb. 99%) már legendaként távozhat, úgy hogy a MU-ban is lehúzhat két, akár három évet is legnagyobb sztárként, ott imádják, ráadásul le is nyilatkozta, hogy mindenképp vissza akar még menni. A pénzzel sem lenne szerintem ott baja, az angolok megadnák azt amit a Realban keres. Itt már mindent megnyert és úgy tűnik a walesi lassan előbbre fog lépni, mint ő, főleg, hogy a távozásával Bale az igazi posztjára kerülhet.
Aztán lehet, hogy kap egy új szerződést fizuemeléssel, és 3-4 évig még marad aztán megy az USA-ba.
Forca Barca!!!!
daffy
Madridista

2015.08.27. 14:00:18

Kovbal88 írta:A Real megérdelme már egy két jó erős BL-ellenfelet és akkor, talán nem lesz 18-16 pontjuk. Sőt egy gyenge rajt után, még akár ki is eshetnének, de ez még nagyon az eleje...
Zenit,Zagrab,Bate. Jó lesz? :)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.08.27. 13:51:48

A Real megérdelme már egy két jó erős BL-ellenfelet és akkor, talán nem lesz 18-16 pontjuk. Sőt egy gyenge rajt után, még akár ki is eshetnének, de ez még nagyon az eleje...
daffy
Madridista

2015.08.27. 13:46:56

Chino írta: Szerintem nyáron MU lesz belőle.
Tökéletes lesz oda Bale. Ez amolyan win-win üzlet. Mindhárom félnek jó. Cr megy szépen Párizsba. Reus Madridba. És mindenki boldog. De ha nem,azt is lesz..om,csak történjen így.
Válasz küldése