Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
A lényeg szerintem abban van, hogy más játszani a focit és nézni. Ha kint játszunk tesómmal és barátokkal a ligetben, akkor nekünk is van, hogy "kontrákra" játszunk. Pontosítva a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, aztán, ha ott vagyunk, be kell batni a labdát.Bob írta:Igen, CR kapura lövés, ezt elfogadom. De ez megint más kategória egyébként és ez viszont szőrszálhasogatás és "terelés". Te azt írtad, hogy nevetséges, hogy minden passz embert találjon meg minden lövés kapura menjen, miközben a játék célja pont ez és mindig erre is kell törekedni, persze ha nyerni akarsz. De vonatkoztassunk el ettől, Ronaldo úgy volt megemlítve, hogy a játéka akkor emelkedett magasabb szintre, mikor a felesleges cselezést többek között abbahagyta. És meglehet nézni, hogy Neymar is akkor ment a legjobban, mikor ezeket elhagyta és hatékonyan dolgozott. Kis túlzással arról beszélgetünk x ideje, hogy valakinek egy csel fontosabb minthogy bemenjen a kapuba a labda, ami azért eléggé nonszensz kategória nálam. Miközben semmi másról nem szól ez a játék, minthogy az egyik gólt akar lőni a másik meg ezt megakadályozni. Minden egyéb mese habbal meg körítés. Erre a két tényezőre kell koncentrálni, gól kontra védekezés. És lejjebb utaltam már rá, hogy a hatékonyság mint szempont baromi fontos. A játék megváltozása és fejlődése miatt, a góllövés alapkulcsa a hatékonyság és gyorsaság. Utóbbi megvan, előbbin szerintem van mint fejlődnie a brazilnak. És ez volt az alap koncepció is. Ezen elvitázhatunk baromi sokáig, de ha tetszik ha nem a futball ezt kívánja, mint ahogy az élet ezer más területén is a hatékonyság az egy nagyon fontos tényező.
kanty írta:Engem Neymar játékában egy dolog zavar, éspedig, hogy nagyon sokszor a faltot keresi. Sok esetben megcsinál egy cselt, elmegy egy ember mellett, kap egy kis rúgást, van egy minimális kontakt és már elesik - pedig sok esetben hasznosabb lenne, ha továbbvinné.
A cseleivel - amíg bejönnek - semmi bajom. Mert számomra a tökéletes játék az, amikor a látvány és az eredményesség párosul, mert ha csak a célratörő, eredményes foci érdekelne, akkor nem Barca meccseket néznék.
Ezzel egyetértek, de itt nem a játékosok voltak összehasonlítva, hanem ha már példákat kellett említeni, akkor Suarez, Ibra, Robben stb neveket írtam mint szerintem magasabb szinten lévők hatékonyság, céltudatosság terén. Csak támadókra vonatkozóan, de írtam volna még szívem szerint kp-t vagy védőt is, de az meg aztán pláne más kategória.Chino írta: Egy Suarezt vagy Ibrát szerintem nem lehet összehasonlítani vele. Teljesen más a feladatkör, még ha Messivel az uruguayi cserélgeti is a helyét. Alapjában ő center, a feladata megtartani a labdát, tökéletesen érkezni, helyet csinálni, egyértelműen gólra törni. Neymar egy szélső, neki nem ez a feladatköre, attól függetlenül, hogy sokszor összemosódnak a posztok.
Egy vkp-t sem lehet összehasonlítani egy védővel, annak ellenére, hogy nálunk Busquets például többször áll vissza a védősorba.
Igen, CR kapura lövés, ezt elfogadom. De ez megint más kategória egyébként és ez viszont szőrszálhasogatás és "terelés". Te azt írtad, hogy nevetséges, hogy minden passz embert találjon meg minden lövés kapura menjen, miközben a játék célja pont ez és mindig erre is kell törekedni, persze ha nyerni akarsz. De vonatkoztassunk el ettől, Ronaldo úgy volt megemlítve, hogy a játéka akkor emelkedett magasabb szintre, mikor a felesleges cselezést többek között abbahagyta. És meglehet nézni, hogy Neymar is akkor ment a legjobban, mikor ezeket elhagyta és hatékonyan dolgozott. Kis túlzással arról beszélgetünk x ideje, hogy valakinek egy csel fontosabb minthogy bemenjen a kapuba a labda, ami azért eléggé nonszensz kategória nálam. Miközben semmi másról nem szól ez a játék, minthogy az egyik gólt akar lőni a másik meg ezt megakadályozni. Minden egyéb mese habbal meg körítés. Erre a két tényezőre kell koncentrálni, gól kontra védekezés. És lejjebb utaltam már rá, hogy a hatékonyság mint szempont baromi fontos. A játék megváltozása és fejlődése miatt, a góllövés alapkulcsa a hatékonyság és gyorsaság. Utóbbi megvan, előbbin szerintem van mint fejlődnie a brazilnak. És ez volt az alap koncepció is. Ezen elvitázhatunk baromi sokáig, de ha tetszik ha nem a futball ezt kívánja, mint ahogy az élet ezer más területén is a hatékonyság az egy nagyon fontos tényező.hank1ee írta: Igen, a hatékonyságban lehet fejlődni. Hatékony egy jó kapuralövés is. De ugyanúgy lehet hatékony egy csel, vagy befelé megindulás után egy jól odatett passz pl. Messinek.Nézd meg, mondjuk C. Ronaldonak mennyi kapuralövése van. Ő lövi a legtöbbet a spanyol élvonalban évek óta. Majd nézd meg azt is, ebből mennyi megy be.
Ebben látjuk igazán máshogy a mai focit. Nyilván fontosak ezek a dolgok, erre élpül a játék, de számomra szorosan e mellé tartozik a kreativitás, technika, váratlan megoldások. És ez nem megy szembe a csapatérdekkel. És nem hinném, hogy csak ezekről szólna a mai futball. Legalábbis számomra nem. Kell hagyni szabadságot a játékosoknak és ezt meg is teszik. Az amerikai foci az tényleg taktika és begyakorolt figurák játéka. Mondjuk ott is szívesebben nézek egy Russel Wilsont, mint Manninget, de ez már nagyon off.Bob_Marley írta:Hát nem győztél meg.palesz77 írta:....A csapatérdek nálam mindig fontosabb mint az egyéni. Petr dolgaival sem értek egyet, de valószínűleg azért, mert nem ugyanazért ülünk le meccset nézni. Engem a taktika, együttes mozgás, a csapat érdekel, hatékonyság, pontosság. Ez a mai modern futball, lehet írni hogy gépies nem gépies, minden labdasport figurákról, begyakorolt elemek tucatjairól szól.
Igen, a hatékonyságban lehet fejlődni. Hatékony egy jó kapuralövés is. De ugyanúgy lehet hatékony egy csel, vagy befelé megindulás után egy jól odatett passz pl. Messinek.Bob_Marley írta:Ha szerinted nem ez a cél a játékban, akkor tényleg hagyjuk és amúgy is fáradt vagyok. Na ez a nevetséges nem az, amit én írtam. Gólra játsszák és igen az a cél, hogy lehetőleg, ami kapura megy bemenjen. Arra kell törekedni, hogy a leghatékonyabb legyen a játék, hiszen továbbra is az nyer, aki ezt jobban végrehajtja és bejuttatja a kapuba. Felesleges vita, leírtam mi a különbség, miben kell fejlődnie, te úgy gondolod nem kell, akkor nem kell. Én többet erről nem tudok mondani. Ronaldo példa ott volt, fel lettek sorolva más érvek is, akkor nem tudok mást írni minthogy másképp látjuk.hank1ee írta:
Botrány, ki is jelentkezek.
Kedves Bob_Marley, szerinted lehet úgy játszani ezt a játékot, hogy minden a leghatékonyabban menjen, az összes passz célt érjen, és minden lövés a kapuba találjon? Ne szórakozzunk már, komolyan. Nevetséges. Ráadásul Eden Hazard-t megemlíteni példaként, a lassan teljesen kiégő Riberyt, meg a bántóan egyhangú, egysíkú (egyébként ügyes) Robbent, aki életében nem lőtt annyi gólt egy szezonban, mint most Neymar Jr. Felrobbanok
Hát nem győztél meg.palesz77 írta:....
Most itt értünk el oda, hogy nem tisztázott teljesen, hogy kinek mi a felesleges, és a jó mezőnymunka - ki hitte volna, kicsit másképp látjuk a dolgokat.Bob_Marley írta:Ez megint olyan, hogy pont a mezőnybeli munkája is nőne azáltal, ha nem felesleges dolgokra pazarolná az energiáit. Az meg hogy az első szándék a passz vagy sem, arra van egy örök mondás. A labda gyorsabb mint a játékos.
Na ezekkel meg nagyon egyetértek.Petr írta:Véleményem szerint már elért egy olyan szintet, hogy amikor ha van lehetősége veszélyesen támadni a kaput akkor azt teszi, és nem flikk-flakkozik. Ergo részemről a cselei nem mennek az eredmény rovására, hiába nem mindig jut előrébb egy félpályánál előhúzott csellel.
Summa summarum: Eredményesen játszik, alkalmazva a cseleket, szerintem egy rossz szó nem érheti ilyen számok és mutatott játék mellett.
Kamu, még mindig online vagy, mutatja a fórum!hank1ee írta:Botrány, ki is jelentkezek.
Ha szerinted nem ez a cél a játékban, akkor tényleg hagyjuk és amúgy is fáradt vagyok. Na ez a nevetséges nem az, amit én írtam. Gólra játsszák és igen az a cél, hogy lehetőleg, ami kapura megy bemenjen. Arra kell törekedni, hogy a leghatékonyabb legyen a játék, hiszen továbbra is az nyer, aki ezt jobban végrehajtja és bejuttatja a kapuba. Felesleges vita, leírtam mi a különbség, miben kell fejlődnie, te úgy gondolod nem kell, akkor nem kell. Én többet erről nem tudok mondani. Ronaldo példa ott volt, fel lettek sorolva más érvek is, akkor nem tudok mást írni minthogy másképp látjuk.hank1ee írta:
Botrány, ki is jelentkezek.
Kedves Bob_Marley, szerinted lehet úgy játszani ezt a játékot, hogy minden a leghatékonyabban menjen, az összes passz célt érjen, és minden lövés a kapuba találjon? Ne szórakozzunk már, komolyan. Nevetséges. Ráadásul Eden Hazard-t megemlíteni példaként, a lassan teljesen kiégő Riberyt, meg a bántóan egyhangú, egysíkú (egyébként ügyes) Robbent, aki életében nem lőtt annyi gólt egy szezonban, mint most Neymar Jr. Felrobbanok
Botrány, ki is jelentkezek.Nero. írta:Istenem mi van már megint...A gyerek szerintem egyértelműen top 3 aranylabdás idén. Leglátványosabb játékos a mai fociban, rengeteg gólt mellé és mezőnyjatekban is elég jó. Mit vártok még tőle? És akkor a marketing értékéről nem is beszéltünk. A jövő szupersztárja és aranylabdása szerintem.
Suarez, Ibrahimovic, Robben, Ribery, Hazard ha támadókat nézem. Utóbbi karcos, mert neki is van még mit fejlődnie, de közel van.S.Agüero írta:Messze van?de az elit szintektől még messze van.
Nálad akkor ki az elit Messin és Ronaldón kívül?
Ez megint olyan, hogy pont a mezőnybeli munkája is nőne azáltal, ha nem felesleges dolgokra pazarolná az energiáit. Az meg hogy az első szándék a passz vagy sem, arra van egy örök mondás. A labda gyorsabb mint a játékos.palesz77 írta:.....
Egy rugóra jár az agyunk, én is őt mondtam volna.ZBarca írta:AirSanyi.palesz77 írta:Arra meg amúgy már kíváncsi lennék, hogy akkor manapság ki cselez jól?
AirSanyi.palesz77 írta:Arra meg amúgy már kíváncsi lennék, hogy akkor manapság ki cselez jól?
Biciklicselvisca el barca írta:akkor mi számít cselnek?Sanama írta:Részben de, én sosem mondtam, hogy cselkirály. "Csak" tologatja.
akkor mi számít cselnek?Sanama írta:Részben de, én sosem mondtam, hogy cselkirály. "Csak" tologatja.
Részben de, én sosem mondtam, hogy cselkirály. "Csak" tologatja.kanty írta:Messi nem ezt csinálja?Sanama írta: Ezek szerint, akkor Bale a PL-ben cselkirály volt, mert eltolta mindenki mellett?