így a szezon elejére:
- előszezon ? a foci nem tudja magát függetleníteni a klubtól, pénzes meccseknek lenni kell, voltak is lesznek is
- favoritok lennénk?
is. a Madridok is, és még befuthat egy kettő...
-a csapat: ahogy LE. mondta(bevallotta?!) Pedro távozása még a tilalom ellenére is megoldható feladatnak tűnik, Xavi nálam már történelem. Vermalen semmiről nem győzött meg egyelőre, játszani fog ez újdonság, hogy hogyan ? majd elválik. Adriano ? állítólag megy a pótlása cca. Pedróéval azonos. van még ugye Douglas ? ő még nagyobb talány, nála az sem biztos, hogy játszani fog...
összességében a védelmünk alig változott, lehet azt mondani, hogy az utóbbi háorm meccs tragédiát sejtet de az alig változott és a tragikus ugyancsak üti egymást(tavalyi kevés kapott gól!!) kitekintve, akár a Ligára akár Európára azt mondanám, hogy a kapusokat kivéve a hátsó alakzatunk
középszerű
- középen nekem igazán fejfájást csak Iniesta gyengülő játéka okoz. tavaly úgy gondoltam, hogy a megváltoztatott felfogás (hátrébb tették és hátrébb is játszik) az oka de az előszezonban időnként elkeserítően pontatlanul, él nélkül , hatástalanul játszott, remélem ennél csak jobb lehet. új elemet itt majd csak a török belépése hoz, én azt gondolom pozitív irányba. S.R. és Rafinha beépítése tipikus edzői feladat gondolom LE. elboldogul vele.
- elől: én hiszek az MSN.-ben még akkor is, ha lehet azért gyenge pont itt is. mire gondolok?: elsősorban ha ki esik egy betű! a másik, hogy a Messi függőség visszahúzó sallangjait jó lenne lassan lecsiszolni! elsősorban Suareznél látom, hogy a" Messikeresés" rontja a hatékonyságát, mert a tizenhatos és az ötös között már neki csak a kaput kellene támadni (inkább) mint Messi-passzot erőltetni.
tudom, nem olyan egyértelmű ez különösen akkor, ha Messi az aki a legnagyobb biztonsággal bevágja. a baj akkor van, ha őt kikapcsolják! lennie kell második, harmadik embernek aki gólerős marad Messi nélkül is de inkább azt mondanám, hogy Messi mellett is. ( igen így működik normálisan az MSN!

)
összességében a csapatjátékunkról:
LE. már láthatóvá vált (stílusban) ezzel nincs baj. baj a meg nem oldott gondokkal van ami szerintem nagyjából: a szélső hátvédek viszonylagos gyengesége miatt sok a veszélyes beadás. középen Masch. -20 centijére sajna jó hatásfokkal rá lehet játszani, a pontrúgások hárításában nincs áttörés, a szögleteink és a 16-18 m es átlövéseink hatástalanok, vagy ez utóbbinál kevesek.
a támadásvezetésünk még mindég túl bonyolított, alkalmasint lassú és kiismerhetővé vált,
ez az oka annak is , hogy egyre védtelenebbek leszünk a szoros(erőszakos) emberfogás és az előretolt letámadás ellen.
ez azonban természetesen nem egy állandó másra képtelen állapot,(akkor nem itt tartanánk!) és akkor meg említem természetesen a hatékony fegyverünket is: a gyors kontra, a villámgyors kényszerítőzés, az erős középpályás védekezés, a (még ma is ) utólérhetetlen labdabirtoklás.
ami engem illet nehéz de jó szezont várok.