Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2015.08.20. 09:36:02

kanty írta: Remélem a Reus-dolog nem jön össze. :D Amúgy 67,5 millió, ami azért elég brutális pénz.
Ha a francia megy, akkor CR fog 9-est játszani? Van benne logika.
Várhatóan. A szélen már nem ugyanaz és mivel úgyis önző, így legyen csak elől. Viszont szerintem vagy hamis kilences lesz vagy szélről lép be,mert kell neki a lendület. Az ötösön kószálva,mint Diego Costa,nem fogja megváltani a világot.
kanty
Llegenda del Barça

2015.08.20. 09:27:43

Áthozom ide.
daffy írta: Reus. 48 órán belül hivatalos lehet mindkettő.
48 millió FONT Karim. Az csinos pénz. Euróban mennyi? 65?
Remélem a Reus-dolog nem jön össze. :D Amúgy 67,5 millió, ami azért elég brutális pénz.
Ha a francia megy, akkor CR fog 9-est játszani? Van benne logika.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.19. 17:48:34

daffy írta:
Bob_Marley írta: Én Kovacicot nem tartom nagyra, viszont még fiatal és fejlődhet.
Pont ezért gondolom,hogy nem rossz igazolás. Alapvetően az tiszta,hogy nem a kezdőbe érkezik,ha mindenki egészséges és pihent. Gyakorlatilag Illarramendi szerepét veheti át. Viszont míg a spanyol nem tudott élni a lehetőséggel,addig az utóda megteheti. Sokat elmond Illarra képességeiről,hogy Ramos is előbb kapott szerepet a kp-n,mint ő. A padon is kell pörgetni a srácokat,mert ha nem elég jók,akkor mennek. Ha elég jók,akkor pedig jó áron lehető őket értékesíteni,ha a kezdőbe nem férnek be. Manapság azt mindenképp elmondhatjuk a Realról,hogy ugyan rengeteget költ igazolásokra,de a játékosait többnyire jó áron értékesíti. Ilyen szempontból nem gondolom,hogy a horvát nagy bukó lehet. A legrosszabb esetben ül 2 évet,majd elmegy 15-20ért a Lazioba.
Én abból indulok ki, amit az Interben láttam. 30+ millió nagyon jól jön az olaszoknak, Milánóban abszolút nem tudott kitűnni ennyi pénz érte remek összeg. Én pl sokkal jobban örülök, hogy Kondogbia az Interben van, s őt is összehozták a Real Madriddal, na szerintem ő tényleg nagy erősítés lett volna nektek. Szerencsére az Interbe jött. :D Én Kovacicért egyáltalán nem bánkódok, Hernanes, Medel, Kondogbia, Guarin és még ott a másik horvát is, plusz lehet jön Ljajic, jó lesz ez.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2015.08.19. 13:24:33

Bob_Marley írta: Én Kovacicot nem tartom nagyra, viszont még fiatal és fejlődhet.
Pont ezért gondolom,hogy nem rossz igazolás. Alapvetően az tiszta,hogy nem a kezdőbe érkezik,ha mindenki egészséges és pihent. Gyakorlatilag Illarramendi szerepét veheti át. Viszont míg a spanyol nem tudott élni a lehetőséggel,addig az utóda megteheti. Sokat elmond Illarra képességeiről,hogy Ramos is előbb kapott szerepet a kp-n,mint ő. A padon is kell pörgetni a srácokat,mert ha nem elég jók,akkor mennek. Ha elég jók,akkor pedig jó áron lehető őket értékesíteni,ha a kezdőbe nem férnek be. Manapság azt mindenképp elmondhatjuk a Realról,hogy ugyan rengeteget költ igazolásokra,de a játékosait többnyire jó áron értékesíti. Ilyen szempontból nem gondolom,hogy a horvát nagy bukó lehet. A legrosszabb esetben ül 2 évet,majd elmegy 15-20ért a Lazioba.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.19. 12:37:53

kristop írta:szerintem kovacic az az igazolás, amire a realnak szüksége volt. hatalmas tehetség, és már most is jó játékos, de annyira még nem futott be, hogy kezdő helyett is követeljen magának, mint mondjuk egy verratti, vidal vagy pogba. gondolom mi is pont ezért nézegettük évekig, de más irányba mentünk el ardával. a török előrébb tart jelenleg, de nekik nem is arra volt szükségük, mint nekünk, hanem egy olyan játékosra, aki tűri a padot, kroos pihentetése/modric sérülése esetén nyugodtan szinte minőségromlás nélkül belehet dobni (vagy legalábbis egy olyan játékos jöjjön be, aki megtudja teremteni a különbséget, nem egy illara vagy lucas silva) és aztán később át is veheti modric helyét a csapatban. szerintem ezeknek a feltételeknek megfelel és casemiróval jó csere párost alkothatnak.

soha nem szoktam pesszimista lenni, meg leírni a csapatot egy vereség miatt, meg ilyenek, nem is ez mondatja ezt velem, de ahogy simeone is mondta, nekem is nagyon nehezemre esik elképzelni, hogy a real nem nyer bajnokságot idén se, benitez ide vagy oda. mennyi lenne már? nyolc év alatt egy darab bajnokság nekik? ilyen kerettel? egy normális felkészüléssel a hátuk mögött? szerintem most behúzzák, kivéve ha az atma megint valami embertelent megy, mert nekik is jól sikerült ez a nyár, de erre azért kevesebb az esély.

nekünk ez a két szuperkupa kicsit betett, és a klubvébé se lesz olyan kellemes. nem túl jó, ha már augusztus közepén maximumom kell pörögni, meg 120 percet játszani úgy, hogy a te csapatod fejezte be a legkésőbb a tavalyi versenysorozatot alapból és sokan még copán is voltak. jönnek is a problémák, a négy szélsővédőnkből egy maradt (alves), piqué eltiltása, neymar mumpsz (haha), transzerferban. nem lesz ez olyan egyszerű, de a blben és a kupában bízok, ott sokszor szerencse is elég, nem kell egész évben maximumon pörögnöd.
A focit nem nevekre játsszák, maximum 1-2 számítógépes játékban. :D Én Kovacicot nem tartom nagyra, viszont még fiatal és fejlődhet.

A mi keretünk se rossz, viszont az tény, hogy a bajnokság kőkemény lesz. A Sevilla-Valencia is szépen erősödött, a Villareal elvesztette a két legjobbját, de azért ők általában egy egységes gárda. Jön vissza a mumus Betis, aki a nagy csapatokat szereti megfricskázni. Szóval nagyon fel kell kötni a gatyát, s mindenki a győztest akarja legyőzni, de meglehet ezt újra csinálni. Xavi jelenléte a pályáról és az öltözőből nagyon fog hiányozni ez azért hendikep. A szezon baromi hosszú, szépen be kell osztani az erőt és szorgosan gyűjteni a pontokat. Enrique lehet néha túlzásba viszi a csereberéléseket, de főleg a szezon elején ez kell. Nem akkor kell megnyerni a bajnokságot (láthattuk a RM-ot is hogy a szezon elején rugdostak mindenkinek 3-4 gólt aztán semmit nem ért. :D Elég minden meccsen 1:0 és integethetsz a többieknek a végén), hanem az új évtől kezdve. Mondom még egyszer nagyon kemény lesz a Liga idén, de egy bajnok csak úgy futhat neki, hogy megvédi a címét, s én hiszek benne hogy ez sikerül is, minden más másodlagos küldetés. A rutin, a kellő önbizalom a kellő játékosanyag megvan hozzá, a kellő tudás is megvan, már csak össze kell ezt rakni, hogy működjön 8-9 hónapon keresztül.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.08.19. 12:25:23

daffy írta:
kristop írta:szerintem kovacic az az igazolás, amire a realnak szüksége volt.
Vidalt választottam volna kicsivel többért,de én sem vagyok elégedetlen. Nem sztár,nincs nagy fizetése (3m),valószínű egyelőre nem nyüsszög a rotálás miatt sem. Jelenleg teljesen korrekt opció.
Kíváncsi leszek mennyire lesz abból rotálás.
A Fifa egy szégyen
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.19. 11:49:35

soha nem szoktam pesszimista lenni, meg leírni a csapatot egy vereség miatt, meg ilyenek, nem is ez mondatja ezt velem, de ahogy simeone is mondta, nekem is nagyon nehezemre esik elképzelni, hogy a real nem nyer bajnokságot idén se, benitez ide vagy oda. mennyi lenne már? nyolc év alatt egy darab bajnokság nekik? ilyen kerettel? egy normális felkészüléssel a hátuk mögött? szerintem most behúzzák, kivéve ha az atma megint valami embertelent megy, mert nekik is jól sikerült ez a nyár, de erre azért kevesebb az esély.

nekünk ez a két szuperkupa kicsit betett, és a klubvébé se lesz olyan kellemes. nem túl jó, ha már augusztus közepén maximumom kell pörögni, meg 120 percet játszani úgy, hogy a te csapatod fejezte be a legkésőbb a tavalyi versenysorozatot alapból és sokan még copán is voltak. jönnek is a problémák, a négy szélsővédőnkből egy maradt (alves), piqué eltiltása, neymar mumpsz (haha), transzerferban. nem lesz ez olyan egyszerű, de a blben és a kupában bízok, ott sokszor szerencse is elég, nem kell egész évben maximumon pörögnöd.
Igen, a címvédő dolga mindig nehezebb, mint a trónkövetelőjé. Nem véletlen, hogy a modern labdarúgásban a BL-t még senkinek sem sikerült megvédenie, de bajnoki címvédéshez is nagy bravúr kell. Ha csak a spanyol bajnokságot megnézzük: a Del Bosque féle Realt a világ akkori legjobb csapatának tartották, mégsem tudott a bajnokságban címet védeni. A Rijkaard féle Barca, amely szintén a világ legjobbja volt eljutott zsinórban 2 győzelemig, a harmadikat viszont elbukta egy nem túl acélos Real ellen. Pep Barcájának, amely aztán tényleg egy korszakalkotó csapat volt, öszejött a triplázás, a negyedikre már ők is elfogytak.

Szóval a BL címvédés szinte lehetetlen, mert a BL győzelemhez nem elég nagyon jó csapatnak lenni, de kell hozzá szerencse is, a szerencse pedig a következő évben el szokott fordulni a címvédőtől, ezt a Guardiola éra alatt megtapasztalhattuk.
A bajnoki címvédés nem lehetetlen, de nagyon nehéz feladat. Főleg úgy, hogy nem igazolhattunk a nyáron, az ellenfeleink azonban nem voltak tétlenek.

A Real kerete brutál erős, tavaly is az volt, de most talán még inkább az, vagy legalábbis is mélyebb, tehát elméletileg nem kell annyira kiszipolyozniuk a kulcsembereiket. Benitez nagy kérdőjel számomra, rajta nagyon sok fog múlni.

Az Atletico szerintem nagyon jól igazolt a nyáron, most én komolyabban számolok velük, mint az előző szezonban. Nyilván nem ők az elsőszámú esélyesek, de ha a két nagy egy kicsit is gyengélkedni fog, akkor simán odaérhetnek.
daffy
Madridista

2015.08.19. 10:14:27

kristop írta:szerintem kovacic az az igazolás, amire a realnak szüksége volt.
Vidalt választottam volna kicsivel többért,de én sem vagyok elégedetlen. Nem sztár,nincs nagy fizetése (3m),valószínű egyelőre nem nyüsszög a rotálás miatt sem. Jelenleg teljesen korrekt opció.
kristop
Entrenador del Barça

2015.08.19. 07:46:14

szerintem kovacic az az igazolás, amire a realnak szüksége volt. hatalmas tehetség, és már most is jó játékos, de annyira még nem futott be, hogy kezdő helyett is követeljen magának, mint mondjuk egy verratti, vidal vagy pogba. gondolom mi is pont ezért nézegettük évekig, de más irányba mentünk el ardával. a török előrébb tart jelenleg, de nekik nem is arra volt szükségük, mint nekünk, hanem egy olyan játékosra, aki tűri a padot, kroos pihentetése/modric sérülése esetén nyugodtan szinte minőségromlás nélkül belehet dobni (vagy legalábbis egy olyan játékos jöjjön be, aki megtudja teremteni a különbséget, nem egy illara vagy lucas silva) és aztán később át is veheti modric helyét a csapatban. szerintem ezeknek a feltételeknek megfelel és casemiróval jó csere párost alkothatnak.

no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.08.19. 02:10:20

Marcelo a hullámzó teljesítménye ellenére is a legjobb balbunkó ma, Alba vetekedik vele maximum. Ő az egyik akit elnéznék nálunk is (Isco,Modric,Ramos mellett), itt is bőven helytállna a kis brazil.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.19. 01:10:16

Marcelo pöttyintett egy kisebb gólt ma.. Nem mintha nem értékelném eléggé Albát, nagyon jó ő nekünk, Messi labdáira szerintem nincs senki, aki jobban tudna érkezni, de kíváncsi lennék, hogy Neymar játékára milyen hatással lenne, ha egy ilyen játszó balbekk lenne az oldalán, mint Marcelo - válogatott nem számít, ott Neymar játszik mindenhol, meg a csapat is annyi sebből vérzik, hogy az már fájó. Grimaldo is hasonló stílus amúgy az alapján, amit láttam belőle, így remélhetőleg megláthatom majd néha - bár, jelen állás szerint nem hiszem.. :? Na mindegy, a lényeg, hogy Marci odatette ezt rendesen, ha fejben erős lenne, és egy szezonon keresztül szinte végig maxot tudna nyújtani, szerintem a legjobb balhátvéd lehetne jelenleg, számunkra jó hír viszont, hogy elég hullámzó a teljesítménye - védekezésben durvábban kijön ez, mint támadásban. De ez a gól parádés volt.. =D>
Erxy
Entrenador del Barça

2015.08.18. 20:08:09

uj szabaly, ha jol tudom most nyaron hoztak, hogy ha valaki pirosat kap akkor azt a bajnoksagban kell letoltenie.
a bilbaos sem jatszhat ellenunk.
Kép
Pavel
Entrenador del Barça

2015.08.18. 19:50:37

Csak egyet nem értek.
Anno mikor a Real-lal toltuk a szuperkupadöntőt és lett a végén egy kis tömegverekedés. Meg valami Spec5 majdnem kinyomta a másodedzőnk szemét. Akkor az eltiltások csak a szuperkupameccsekre vonatkoztak. Most mi ez a változás?
Ki tud rá válaszolni.
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.18. 19:18:32

ZBarca írta: Nem azt mondom, hogy a Real a hibás, sem azt, hogy nem volt hülyeség amit csinált, de szerintem akkor sem volt indokolt a kiállítás. Ugye egy nagyon feszült mérkőzésről volt szó és elharapóztak az indulatok. Még egyszer leírom, hogy tényleg felesleges volt nekiállni vitatkoznia, de azért az mégis túlzás, hogy a spori egyből elküldte zuhanyozni... :roll:
Ha tényleg azt mondta, ami a jegyzőkönyvbe bekerült, akkor teljesen jogos a kiállítás. Ez minden pályán így megy. Azon lehet vitatkozni, hogy ezért az x meccses eltiltás jogos-e vagy nem, de a piros lap az egyértelmű.
A Realt meg fel lehet hozni példának, de van ezer más eset is, lehetne videokat napi 24 órában linkelni.
Forca Barca!!!!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.18. 18:57:54

Bob_Marley írta:Egy Pique eset után, ami teljesen egyértelmű volt csak kikeres pár ember valamit, hogy a RM szóba jöjjön.....És aztán meg majd jön pár hét múlva, hogy miért velünk foglalkozik xy....
Ha valaki ezt eltudná nekem egyszer magyarázni, hogy erre mi szükség van.....
Mi a franc köze van Ronaldonak ehhez a Pique esethez????Ronaldo fogdosását meg lehet nem is látta a bíró, attól még nem volt szép, de könyörgöm Pique kevésbé hibás, mert már más is csinált ilyet? A francokat. Odament és fél méterről üvöltött a partjelzővel, majd ki tudja utána miket mondott a sporinak. És akkor meglepődünk ha kiállítják meg kap pár meccset? És a végén kiderül, hogy a Rm tehet róla....Pár ember nem is a Barcelonanak szurkol hanem a Real Madrid ellen, ez meg roppant szomorú.
Nem azt mondom, hogy a Real a hibás, sem azt, hogy nem volt hülyeség amit csinált, de szerintem akkor sem volt indokolt a kiállítás. Ugye egy nagyon feszült mérkőzésről volt szó és elharapóztak az indulatok. Még egyszer leírom, hogy tényleg felesleges volt nekiállni vitatkoznia, de azért az mégis túlzás, hogy a spori egyből elküldte zuhanyozni... :roll:
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.18. 18:47:03

Bob_Marley írta:Egy Pique eset után, ami teljesen egyértelmű volt csak kikeres pár ember valamit, hogy a RM szóba jöjjön.....És aztán meg majd jön pár hét múlva, hogy miért velünk foglalkozik xy....
Mi a franc köze van Ronaldonak ehhez a Pique esethez????Ronaldo fogdosását meg lehet nem is látta a bíró, attól még nem volt szép, de könyörgöm Pique kevésbé hibás, mert már más is csinált ilyet? A francokat. Odament és fél méterről üvöltött a partjelzővel, majd ki tudja utána miket mondott a sporinak. És akkor meglepődünk ha kiállítják meg kap pár meccset? És a végén kiderül, hogy a Rm tehet róla....Pár ember nem is a Barcelonanak szurkol hanem a Real Madrid ellen, ez meg roppant szomorú.
Persze, ettől még hibás, csak sokkal durvább esetekért nem járt eltiltás. Itt meg akár 12 meccsre is eltilthatják.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.18. 18:42:49

Egy Pique eset után, ami teljesen egyértelmű volt csak kikeres pár ember valamit, hogy a RM szóba jöjjön.....És aztán meg majd jön pár hét múlva, hogy miért velünk foglalkozik xy....
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.18. 18:36:43

Ő megteheti. Neki van mire arcoskodni. :lol:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
noname
Llegenda del Barça

2015.08.18. 18:19:02

Ugyan már. hogy mered a nagy és szent Ronaldót bántani! :shock: :shock:
Ő sose csinál semmi rosszat, max minden 2. meccsen van 1-2 piroslapos megnyilvánulása.
A Fifa egy szégyen
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.18. 18:03:50

MessiNeymarSuarez a Gerard Piqué topikban írta:Vagy amikor Ronaldo a tökét fogdosva azt ordibálta a bírónak hogy "szereted/kedveled?"....
Most elöntöttek az emlékek a tavaszi klasszikussal kapcsolatban. :D

De amúgy ja, az nagyon undorító volt + még a férfiasságát is fogdosta e mellé. =D> De persze nem kapott érte semmit, én a bíró helyében azonnal leküldtem volna, feltéve, ha látta a spori. Ha meg nem, akkor utólag kellett volna eltiltani. (Aki esetleg még nem látta volna, az itt megnézheti. :wink: ) Számomra nagyon visszataszító megnyilvánulás volt. Nem beszélve arról, hogy pont a beszólása előtt kapott sárgát műesésért, ezért meg ki is állíthatták volna második sárgával.

De mindegy is, utólag már nem tehetünk semmit, ahogy a bírókat sem lehet utólag eltiltani pár meccstől.
Kép
Leon
Director del Fútbol

2015.08.18. 13:18:12

S.Agüero írta:
nem csodálkoznék ha még a színészettel is bepróbálkozna.
Hát, a pályán elég jól ment neki. :mrgreen:
Már most az Oscar esélyesek között van! :mrgreen:

Gondolom valami Diving-os film lehet neki majd az ugródeszka...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Nero.
Llegenda del Barça

2015.08.18. 12:56:40

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.17. 19:52:50

visca el barca írta:kizárt h NYC-ben tudjanak neki akkora pénzt adni mint dubajban. gerrard ha jól emlékszem, valami heti 100k körül kap, az arabok nevetve letesznek heti 5x ennyit cr-nek
Hát, igazából szerintem a PSG-be elmegy jövőre majd, ott végképp degeszre keresi magát, aztán 2-3 év múlva elmegy az USA-ba celebeskedni. Van ott is pénz bőven, Gerrad azért sem kap sokat gondolom, mert egy újjáalakult csapatba ment - nem? -, tuti van ott is olyan, aki többet tud fizetni, nem véletlen, hogy annyian mennek oda - Beckham se szotyiér ment ki szerintem anno. Red Bullnál meg lehet van akkora pénz, plusz tuti sok befektetőt is maguk mellé tudnának csődíteni CR miatt, visszahozná ő ott az árát, afelől nincs kétségem..
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.17. 19:47:29

kizárt h NYC-ben tudjanak neki akkora pénzt adni mint dubajban. gerrard ha jól emlékszem, valami heti 100k körül kap, az arabok nevetve letesznek heti 5x ennyit cr-nek
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.17. 19:28:20

nem csodálkoznék ha még a színészettel is bepróbálkozna.
Hát, a pályán elég jól ment neki. :mrgreen:
Válasz küldése