Depay valóban nem akkora tudású játékos, mint CR, de nagyon jól utánozza. Ma két gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez, a PL-ben még csak két meccset játszott, hagyjuk későbbre az ítélkezést, a United így is behúzta őket. Hatékony már így is, és csak 21 éves, piszok fiatal. Én azt mondom, sokra viheti még, de egyelőre nem látom benne azt az extrát, ami megvolt, megvan Cristianoban, Messiben, netán Neymarban. Meglátjuk.
Én mondjuk a fiatal CR-ben sem láttam az extrát. Nagyon ügyes gyereknek tartottam, de nem hittem volna, hogy ekkora klasszis, többszörös aranylabdás lesz.
Sőt, úgy gondolom, hogy ehhez a tehetsége nem is lett volna elég, hanem rohadt sok szorgalom is kellett hozzá. Hiszen a fizikuma is rengeteget fejlődött az évek, igazi szuperatléta lett.
Szembe lehetne vele állítani a brazil névrokonát, vagy Ronaldinhot, na ők a született zsenik.
A másik dolog, hogy CR olyan edzők kezei alatt pallérozódott, mitn Fergusson, Mourinho. Főleg előbbi szerepét gondolom jelentősnek a fejlődése szempontjából, egy középszerű edző mellett nem hiszem, hogy ilyen karriert futott volna be.
Oda akarok kijukadni, hogy szerintem sok olyan tehetség volt, és van, mint CR volt fiatalon, de többségükből közel sem lesz akkora játékos, mint a portugál, mert nincs bennük annyi ambíció, szorgalom, és nem minden idők egyik legjobb edzője segíti a fejlődésüket.
Visszatérve Depayhoz, szerintem nem sokkal gyengébb játékos, mint CR volt ennyi idősen, de én sem tartom valószínűnek, hogy akkora játékos lesz belőle, azok miatt, amit feljebb írtam.
De szerintem ha egy Robben szint lenne belőle később, akkor sem lennének csalódottak a hollandok.
Jelenleg vannak hibák a játékában, pl. sokszor inkább a szépségre megy, mint a hatékonyságra, ezeket ki kéne nőnie, mint ahogy a portugálnak sikerült kinőnie.