Jeremy Mathieu

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány pontra értékeled az idei szezonját?

1
3
7%
2
2
4%
3
2
4%
4
2
4%
5
8
17%
6
5
11%
7
16
35%
8
6
13%
9
0
0 szavazat
10
2
4%

Szavazatok száma: 46
defender3
Entrenador del Barça

2015.09.29. 21:40:40

Nem tudom mi kell még LE-nek, hogy észrevegye, hogy egy katasztrófa balhátvédként.
Balinho
Entrenador del Barça

2015.09.29. 21:38:34

Tavaly egy alapvetően koncentrált, éles és formában lévő csapatban elevickélt középen, sőt azt is megadom neki, hogy megvoltak a maga szép pillanatai, de annyira kilóg technikailag, dadog nála a labda, védekezésben konstans veszélyforrás, a balosra kirakva meg nettó emberhátrány.

Egyszerűen ilyen foscsi az idei szezonunk, Alba nincs, Adriano is konstans sérült, úgyhogy marad a drága francia. Nem vagyok az a típus, aki állandóan Masiazik, de jelen helyzetben LE helyében tuti, hogy felhívnám Grimaldot, megnézni mit ér az első csapatnál (legalább edzésen, aztán ha kilóg, akkor nyilván nem tenném be), de jelenleg Sergi Robit is szívesebben nézném akár balbekkben is.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.09.29. 21:36:01

A gól az övé volt, és egyébként is gyenge, lemarad, rosszul helyezkedik, egy labdát nem tud átvenni. De nyomassuk csak. =D>
Andris
Adminisztrátor

2015.09.29. 21:16:05

En nem tudom, hogy lehet ez az ember a kezdonek akar csak a kornyeken? Minden posztra van 5 jatekos, akit elobb tennek be.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.17. 18:34:57

palesz77 írta:Én voltam tegnap nagyon fáradt, vagy tényleg javult az előre játéka valamelyest? Tegnap nem egy jó vonalak közti lasztija volt előre, volt, hogy indított is emlékeim szerint. Emellett a 18 szerzett labdájával a csapat legjobbja volt ebben. Megmondom őszintén csak 75%-os odafigyeléssel tudtam nézni a meccset, de az alapján ő dicséretet érdemel szerintem. De javítsatok, ha rosszul láttam.
Én is így láttam. Pl. a gól előtt is ő indította Rakiticot. Még ha százalékosan nem is olyan jó az íveléseinek hatékonysága, mint mondjuk Piquenek vagy Bartranak. De tegnap magához képest többet próblálkozott, ezáltal több sikeres indítása is volt.
Vele egyébként nem a rossz hosszú labdái miatt volt gondom, hanem mert nagyon keveset vállalt egy meccsen.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.17. 17:47:12

Én voltam tegnap nagyon fáradt, vagy tényleg javult az előre játéka valamelyest? Tegnap nem egy jó vonalak közti lasztija volt előre, volt, hogy indított is emlékeim szerint. Emellett a 18 szerzett labdájával a csapat legjobbja volt ebben. Megmondom őszintén csak 75%-os odafigyeléssel tudtam nézni a meccset, de az alapján ő dicséretet érdemel szerintem. De javítsatok, ha rosszul láttam.
albicelesteX
A Vadász

2015.08.18. 06:15:23

Én nem csodálkozok a teljesítményén mindig is egy szerencsétlen volt.Inkább azon csodálkoztam, hogy az előző idénybe viszonylag megbízható volt.Bár ott is voltak azért dolgai.Úgy látszik a Barcelonának mindig szüksége lesz egy ilyen Oleguer kaliberű játékosra.Remélem idén nem sokat játszik.Jövőre meg C'est la vie...Az jól látszik már most, hogy védőt kell igazolni.Se Bartra se Mathieu nem lesz alkalmas erre a feladatra.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.18. 02:47:56

palesz77 írta: Gól előtt mondjuk csúnyán lefejelték, ahhoz képest, hogy neki elvileg a testi ereje, meg az egyszerűsége a nyerő, csúnyán alulmaradt, és utána nem is reagált semmit.. :? Nem mintha ezen múlt volna a kupa, de ezt sajnáltam kicsit.
Nem is az első a felkészülési időszakban, hogy fél fejjel magasabb emberek lefejelik. Ez így baromira nem jó, mert pont az lenne az erőssége. A kiállítás után, amikor beljebb húzódott volt egymás után három szélre kitett és eladott labdája, hogy csak a szerencsén meg Mascheranon múlt, hogy nem lett belőle komolyabb gond.
Dícséretes hogy mindig hajt és mindig odateszi magát, de ez nem elég.
Igazából azt érzem, hogy nem romlott ő annyit tavalyhoz képest, csak annyira alul volt az elvárás vele szemben, hogy pozitív csalódás lett, most pedig már komolyabban számolnánk vele, de ezt nem tudja megugrani, függetlenül attól, hogy most a baloson játszott.
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.18. 00:49:39

Mikor Enrique fogta a fejét a bénáskodásánál az edzőmeccsen, azért nem erre gondoltam. Azt hittem, a Matyi csak kicsit lazábbra vette a figurát, aztán ha jönnek a tétmeccsek, a 14/15-ös kiváló formáját mutatja, hát tévedtem, joggal kaphatott a fejéhez az edző. Viszont már neki is azt kéne tennie, a klubnak meg kitalálni valami normális alternatívát a balhátvéd posztra.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.18. 00:33:10

S.Agüero írta: Ez nem fejben lévő hiba szerintem, eddig sem volt labdabiztos, csak középhátvédként nincs annyira szorult helyzetben, ha nála a labda, ott elég volt előreívelni, de a szélen valamit kezdeni is kell a labdával, nem neki való a kis területen lévő foci, teljesen egyértelmű, tavaly is pont ilyen gyenge volt ezen a poszton a Real ellen. Előbb tenném be a helyére Grimaldót... :roll:
Eddig nem volt ilyen tohonya. Fejben érzem lassúnak és emiatt körülményes. Idáig pont az volt rá a jellemző, hogy megoldott minden szitut, egyszerűen, csúnyán vagy higgadtan. Most viszont sokszor saját magát hozza rosszabb szituba és nem tud belőle kikecmeregni.

@palesz77
Engem is a lefejelés után szitu bosszantott leginkább. Alves visszasprintelt, hogy hátha ő meg leállt. Pedig Bravo kifogta. Nem azt mondom, hogy odaért volna a francia, de totál leblokkolt, na ilyenek eddig nem voltak rá jellemzők. Úgymond lényegtelen szitu volt, mert nem osztott nem szorzott, hogy Aduriz berúgja vagy sem, de tanulságos volt.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.08.18. 00:25:58

Messias2 írta:Alba sérülésekor se számít rá, még tartalékként sem.
Most a szuperkupák alatt azért nem számíthatott rá, még ha akart volna se, mert mindegyik felkészülési meccsen előbb le kellett hozni kisebb sérülés miatt. De amúgy tényleg gyanús, nem egészen értem, a legnagyobb tehetségünk jelenleg az akadémián Samper mellet - Halilovic és Adama már out, de amúgy is talán az lenne -, őt választották meg CSK-nak, annyira tré se lehet a hozzáállása.. Rejtély számomra, csak úgy, mint Samper mellőzése, jó lenne a színfalak mögé látni ilyenkor.. :?
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.18. 00:20:24

palesz77 írta: Ezt amúgy hol olvastad? Én is hallottam már, mint szóbeszédet, de forrást még sose találtam hozzá, még csak olyat se, hogy megemlítenék..
Én is csak hallottam, de azért több dolog van, ami arra utal, h valóban nem kedvelheti. Felkészülési tornákra nem vitte el; Adrianohóz való ragaszkodás; Mathieu erőltetése mindenáron; Alba sérülésekor se számít rá, még tartalékként sem.
palesz77

2015.08.18. 00:19:55

Bob_Marley írta:Szurkolok neki, hogy visszataláljon a helyes útra.
Szerintem amint visszakapja maga mellé Albát, is visszatérhet a komfortzónájába, be középre, feljavul majd. Elég lelkiismeretes palinak tűnik, szerintem frusztrálja meccs közben, ha valami nem jön össze neki, balbekként meg elég sok minden nem sikerül elől, ez meg hátul is kihat a teljesítményére. Én is drukkolok neki, mert habár szerintem nem olyan jó védő, mint azt sokan gondolják, azért ennél bőven jobb szokott lenni, és egy jó Matyi nagyon kell a csapatnak. Még ha nem is olyan sokszor, mint amennyit tavaly játszott.

Gól előtt mondjuk csúnyán lefejelték, ahhoz képest, hogy neki elvileg a testi ereje, meg az egyszerűsége a nyerő, csúnyán alulmaradt, és utána nem is reagált semmit.. :? Nem mintha ezen múlt volna a kupa, de ezt sajnáltam kicsit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.08.18. 00:22:29-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.18. 00:16:52

Bob_Marley írta:Rajta érződik leginkább, hogy fejben még nem kezdte el a szezont. Az a magabiztos játék, ami tavaly jellemezte nyomokban sem tűnik fel az elmúlt hetekben. Bizonytalan, megremeg, érthetetlen hibák, s láthatóan fejben eggyel lassabb üzemmód. Remélhetőleg összeszedi magát, most van majdnem egy hét pihenni és rendezni a sorokat. Egy megbízható bármikor beugrani képes magabiztos Mathieu-re nagy szükség van. Szurkolok neki, hogy visszataláljon a helyes útra.
Ez nem fejben lévő hiba szerintem, eddig sem volt labdabiztos, csak középhátvédként nincs annyira szorult helyzetben, ha nála a labda, ott elég volt előreívelni, de a szélen valamit kezdeni is kell a labdával, nem neki való a kis területen lévő foci, teljesen egyértelmű, tavaly is pont ilyen gyenge volt ezen a poszton a Real ellen. Előbb tenném be a helyére Grimaldót... :roll:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.18. 00:13:58

Rajta érződik leginkább, hogy fejben még nem kezdte el a szezont. Az a magabiztos játék, ami tavaly jellemezte nyomokban sem tűnik fel az elmúlt hetekben. Bizonytalan, megremeg, érthetetlen hibák, s láthatóan fejben eggyel lassabb üzemmód. Remélhetőleg összeszedi magát, most van majdnem egy hét pihenni és rendezni a sorokat. Egy megbízható bármikor beugrani képes magabiztos Mathieu-re nagy szükség van. Szurkolok neki, hogy visszataláljon a helyes útra.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.08.18. 00:12:13

Messias2 írta:mert állítólag LE kifejezetten nem kedveli Grimaldot.
Ezt amúgy hol olvastad? Én is hallottam már, mint szóbeszédet, de forrást még sose találtam hozzá, még csak olyat se, hogy megemlítenék..
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.18. 00:08:12

palesz77 írta:
Messias2 írta:Nem akarom bántani, mert csípem a srácot, és ma is mindent megtett (mint mindig), de nagyon sok hibával játszott, meg sem közelíti Albát. Lassan ki lehetne próbálni Vermát bhv-ban.
Meg aztán Bartrát is, esetleg Maschot, véletlenül se Grimaldot.. :roll: Nem neked szól, Luchonak, kíváncsi leszek legalább kupameccset kap-e a srác. Matyi meg valóban nem balbunkó, még pár ilyen teljesítmény, és Lucho is rájön talán.
Azért mondtam Vermát, és nem őt, mert állítólag LE kifejezetten nem kedveli Grimaldot. Amúgy én is neki örülnék a legjobban, most h Alba kidőlt, és a többiek szinte használhatatlanok.
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.08.18. 00:06:18

Grimaldot favorizálnám én is, de a felkészülési meccseken sem volt ott, nincs rá remény sem.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
palesz77

2015.08.18. 00:02:47

Messias2 írta:Nem akarom bántani, mert csípem a srácot, és ma is mindent megtett (mint mindig), de nagyon sok hibával játszott, meg sem közelíti Albát. Lassan ki lehetne próbálni Vermát bhv-ban.
Meg aztán Bartrát is, esetleg Maschot, véletlenül se Grimaldot.. :roll: Nem neked szól, Luchonak, kíváncsi leszek legalább kupameccset kap-e a srác. Matyi meg valóban nem balbunkó, még pár ilyen teljesítmény, és Lucho is rájön talán.
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.17. 23:55:24

Nem akarom bántani, mert csípem a srácot, és ma is mindent megtett (mint mindig), de nagyon sok hibával játszott, meg sem közelíti Albát. Lassan ki lehetne próbálni Vermát bhv-ban.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.12. 10:30:43

tegnap azért a két góljáig nem játszott rosszul. felfutásai, beadásai többnyire jók voltak, a 2. gól viszont nagyon csúnya volt. a tizi meg amit ráfújtak, minden meccsen van olyan szituból 1000, csak a láma ezt pont befújta.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.12. 09:11:56

Tegnap majdnem leadott egy kupát, szerencsére nem így történt. :) Eléggé rapszodikus a teljesítménye, van amikor kiválóan játszik, és van mikor hatalmas hibákat vét. Nem lehet mentség a tegnapi teljesítményére, hogy nem a balhátvéd poszt az elsőszámú pozíciója, a Valenciaban sokáig játszott balbekként. Javulást várok tőle, már 31 éves, most van esélye egy utolsó dobbantásra. Hajrá!
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.08.12. 09:03:26

Az egész védelem? Hm...Hát 4-1-ig én nem emlékszem komolyabb védelmi hibára senki részéről, sőt, Masch és Pique is stabil volt, majd jött 2 olyan gól, ahol Mathieu látványosan hibázott. Előbb Reyes gólja, ahol senki se fogta őt, miközben egyértelműen Mathieu helyén jött, utána a tizenegyes. Majd jött Bartra nagy hibája. A védelmünek teljesen rendben volt, amíg 2 játékos szörnyű egyéni hibái miatt nem uralkodott el a káosz. És itt az egyénin a hangsúly. Mathieu 2x is komoly ostobaságot vétett, amitől a Sevilla vérszemet kapott.
Jött Bartra, akit sztem azért küldött be LE, mert FEJBEN friss volt, így várható volt tőle h ne kapkodjon úgy, mint a többiek a pályán, erre még jobban elszúrta.
A Fifa egy szégyen
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.12. 08:43:50

csababarca írta:
Hibázott nagyokat, de az egész védelem egy kalap kaki volt, Masch se hozta azt amit tavasszal pl, így Matyi gyengeségei is kijönnek.
ez a helyzet kulcsa! az egész védelem..... csak hogy innentől Mathieu kiemelése totál felesleges és nem is méltányos.
elég csak egy -egy pillantást vetni a kimerevíthető pillanatokra a gólok előtt:
1./ a szélső védelem BUKTA!
2./ hol áll pl. Piqué ?! Mathieu az ő helyén az biztos és nem éri el a beadást ( ez egyáltalán bűn?) de így aztán nem lehet a saját helyén....ahol üres a berohanó csatár...
3./ én nem igazán értem, de tény : bevett gyakorlat (gondolom edzői utasítás...) hogy egy egy emberrre v.kinek rá kell állni... nos ilyenkor mint Matyi esetében, háttal a beadásnak!!!!! csak az emberre koncentrálva gyűrik egymást. ezúttal a csatár erősebb volt.... van ilyen, ez ettől még az ő hibája lehet, de mondjuk ha Bartra áll ott...? lepattant volna róla simán és akkor azért gól...
4./ sokat rágtuk, már Mathieu az alkatánál fogva bizonyos szitukban gyengébb más esetekben viszont jó amiben viszont javulnia kellene a többiekkel együtt!!! az a helyezkedés....
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.08.12. 03:01:58

Komfortzóna? A valeban évekig csak balbekk volt.
Egyszerűen ennyit tud, kiegészítőnek jó, de nem kell többet belelátni.
Középhátvédként is meredek játszatni egyébként.

Hibázott nagyokat, de az egész védelem egy kalap kaki volt, Masch se hozta azt amit tavasszal pl, így Matyi gyengeségei is kijönnek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lezárt