Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hááát, azok alapján amik mostanában hírlenek róla, ki tudja..visca el barca írta:év közben gondolom nem fog egy szombat-szerdai meccs között átruccanni csajozni..
Egyetértek a hsz-eddel, egyedül ezzel nem, mert Kroost szerintem Casemiro fogja helyettesíteni, Modricot pedig Kovacic, ami már közelebb áll hozzá stílusra.Nero. írta: Annyi hogy nem igazán Kroos helyén játszott eddig, nekik meg főleg az ő posztjára kellene valaki.
Bigliánál még mindig jobb választás szerintem.. Benne van a kockázat, de amit a Real ellen nyújtott az nekem speciel nagyon szimpatikus volt, én megértem, hogy megpróbálják megszerezni. Lejjebb már írtam, ha Xavi szerepkört be tud tölteni beugrósként, akkor Kroos és Modric nagyon sokat profitálhat ebből az igazolásból.noname írta:A gond az h az a 2 játékos nagy rutinnal kell rendelkezzen h jól ellássa a feladatát. Kovacic rutinja erősen tart a nulla fele. Ráadásul egy még igencsak fejlődőben levő játékost megvenni csere-posztra nem tudom mennyire szerencsés.
De leginkább nemnoname írta:Valaki magyarázza már meg nekem h Kovacic mégis miért kellett a Realnak!? Ő is egy támadó beállítottságú középpályás, amiből csak Modric, Kroos, Isco + még vagy 3 van náluk.
Én is ettől félek, hogy jövőre ők mindent visznek, remélem azért sikerül bent maradni. Granada is hozott embert az Interből, nagy harcban lehetünk velük...visca el barca írta:ha megveszik kovacicet, akkor jövőre megint ők nyernek mindent, nekünk meg marad a nagy semmi
Isco eddig se játszott volna 4231-ben a hátsóbb posztokon, szerintem a horvát egyáltalán nem befolyásolja az ő perceit. Azokat majd Bale veszi el, aztán 2 év és egy kitérővel jöhet is hozzánk Ini helyett - vagy ha ő mégsem, akkor a brazil az aláírásomból, azt is elfogadom.S.Agüero írta:És akkor Isco még ennyit se fog játszani, mint eddig?
És akkor Isco még ennyit se fog játszani, mint eddig?hank1ee írta:Lucas Silva kölcsönbe megy azt hiszem a Portohoz, Illarramendit valószínűleg eladják a Liverpoolnak. Marad a középső középpályás poszton Kroos, Modric meg Casemiro, utóbbi szerintem még nem egy életbiztosítás.S.Agüero írta:Most komolyan, a Realnak minek még egy középpályás?
Kroos, Lucas, Illara, Casemiro, Isco, James, Modric, Cheryshev 8-as nem elég 3 posztra?
Lucas Silva kölcsönbe megy azt hiszem a Portohoz, Illarramendit valószínűleg eladják a Liverpoolnak. Marad a középső középpályás poszton Kroos, Modric meg Casemiro, utóbbi szerintem még nem egy életbiztosítás.S.Agüero írta:Most komolyan, a Realnak minek még egy középpályás?
Kroos, Lucas, Illara, Casemiro, Isco, James, Modric, Cheryshev 8-as nem elég 3 posztra?
A sprinteres hasonlat nem igazán jó, Bolték 100-on, esetleg 200-on kihajtják magukat, onnantól viszont több dolguk nincs, a Bale féle játékosok viszont 8-10 kilométert futnak meccsenként, persze váltakozó intenzitással, de van úgy, hogy a 93. percben kell egy nagy sprint. Meg a focisták futás mellett csinálnak még sok egyebet is, jó, Bale pl. nem annyira sok mindent.A rövidtávfutók közül mindenki ki van pattintva, egy focista meg legdurvább esetben sem sprintel 100 m-nél többet egyszerre - akkor is végigfutná az egész pályát -, szóval ez a hosszútávfutós példa nem volt a legjobb - Bolt alapból is rövidtávon fut amúgy. A hamar felpakolt izom tényleg rontott rajta amúgy - bár olyan durván nincs kipattintva ő sem, egy képen látszik csak brutálisnak, de amúgy átlagosnál jobb csak egy picivel szerintem -, de nekem úgy tűnt, hogy leginkább az a baja, hogy a védője nem kiront rá, hanem behátrál, így nem tudja megtolni mellette, vagy ha igen, akkor testtel kiszorítják, vagy levédekezik a területet mögötte. Szóval szerintem azért is ilyen gyenge 1v1-ben, mert nincs lehetősége sem a nagy sprintjeire, megtanultak ellene védekezni - lássuk be nem a legnehezebb feladat.
Bale meg tolta a baloson is előszezonban, meccsenként max 2 biztató megoldással. Bár CR-nél nem volt gyengébb felkészülése eddig szerintem, Ronaldo eszméletlen milyen gyenge volt mezőnyben eddig - értsd a 2 m-es passzokat is rendszeresen rontotta.
A hatékonyságban, a szó szoros értelmében, abban, hogy mekkora különbséget jelentett a két játékos külön-külön az ellenfelek ellen. Azzal, hogy Messi kikerült a jobbszélre, a lehető legjobb dolog történt a szezonban a Barcelonával. Nézzük meg a hosszú labdáit... 20, 30, 40 méteres keresztlabdák a baloldalra kapu elé, amivel a fentiek közül bármekkora távolságból egyetlen passzal helyzetbe tudta hozni a csapatot folyamatosan. Ronaldoban nincs meg ez a képesség, a beadásai sokszor hajszálpontosak, de nem teremtenek ilyen helyzeteket, nincs meg a vision, az a fajta játékintelligencia, ami Messit hozzásegíti, hogy ilyeneket csináljon a pályán. Aztán ott vannak a cselek, a kreativitás, amivel állandóan meg tudta bontani az ellenfelek védelmét, ez sincs meg feltétlenül a portugálban, és kispasszos összjátékban is jobb volt idén az argentin. Ronaldot a múltszezonban helyzetbe kellett hozni, meglőtte a góljait, illetve meg-meg tudta futni az embereit, megnyerni a párharcait, levegőben nagyon sokszor, de egyszerűen közel nem lehet egy lapon említeni az idei teljesítményüket, ilyen pedig még nem volt szerintem, hogy ennyivel jobb legyen egyik a másiknál.mess2009 írta:érdekelne, te miben látod azokat a különbségeket?hank1ee írta:Cristiano Ronaldo 2015
https://www.youtube.com/watch?v=VYw5zm17eYQ" target="_blank
Messi 2015
https://www.youtube.com/watch?v=wPrHkwAtrz0" target="_blank
Ebben a szezonban minden eddiginél jobban kijött a két játékos közötti különbség, pedig a portugál is nagyszerű volt, idén is.