ZBarca írta:Akkor miért nem áll középre? Mindenkét oldal ugyanakkora távolságra van így és nem kell annyira aggódni, hogy eléri-e.
Akkor kb semmit nem fogna meg..

A hosszúba amúgy általában úgy szokták lőni, hogy kívülről csavarodik, így sokkal nehezebb arra odaérni, ezért is helyezkednek a hosszúra a kapusok szerintem. Ismét csak laikusként mondom, de Messinél is láthatjuk, hogy javarészt közük sincs azokhoz a labdákhoz, amiket jobblábas szögből teker kapura, és a kapufa felől csavarodnak befele.
mess2009 írta:igen, nem szégyellem: nekem is jobban esne azt látni, hogy legalább megpróbálta...lásd a Sevilla kapusát ugyanezekben a szituációkban...(nem kell oktatni: az eredmény ezúttal u. az de legalább annak volt némi esélye.
Hát ezt meg embere válogatja, látványra jobb ha repül persze, olyan, mint egy teljesen felesleges sprint egy láthatóan hosszú labdáért, ezekkel be lehet lopni magát a drukkerek szívébe. De engem nem zavar, hogy nem ugrál ha nem kell, láthattuk
Valdes is mibe sérült bele anno, nem kell a felesleges kockázat szerintem - Sevilla kapusát is rossz volt nézni ahogy beleakadt a hálóba a látványos repülése után. Ha lett volna esélye, hidd el, ugrott volna.
mess2009 írta:valamelyik előkészületin is volt egyébként egy hasonló lefagyása, akkor a kapufa mentett...
Az nem lefagyás, elindul a másik irányba, és nem tudja visszatenni a súlypontját, így olyan mintha csak állna egy helyben -
nézd meg, hátsó kamerából még jobban látszik. Csinált ilyet felkészülés alatt
De Gea is ellenünk, de ilyenre millió plusz egy példa van a meccseken, hülyén néz ki valóban, de ez van, Bravo is egész biztos csinált már ilyet - nem emlékszem én sem minden mozdulatára, de egy évben számtalan ilyen szitu van -, max azt pont megúsztuk.
szerk.: Most újraolvasva látom, hogy nem is erre gondoltál, de már kerestem videókat hozzá, nem akarom kitörölni, úgyis volt róla szó régebben is már.
ZBarca írta:Itt látható a Sevilla 4. gólja. Talán tényleg hibázott, mert ha bentmaradt volna a kapuban, akkor nagy valószínüséggel kivédte volna.
Hogy védte volna azt ki? 3 m-ről lőhette tök üresen a csávó, azért lőtte gyengébben középre, mert üres kapu lévén biztosra ment. Ha MAtS nem dől el, akkor beveri izomból a rövidre úgy, hogy a kezét se tudja felemelni. Mondjuk ha nem fekszik el, akkor tuti megkapta volna, hogy meg se próbálta kiütni a beadást,
mint a PSG ellen - ott engem is zavart, itt nem tehet róla, hogy ez bement, Matuidi bemutatta mi lett volna, ha talpon marad. Ezeket a laposan középre tett labdákat meg rohadt nehéz kiütni, most Villarreal elleni meccsünkről kerestem egy helyzetet, amire rosszul emlékeztem, de pont ott is volt egy ilyen
elfekvős szituja Bravonak. Gondolom ezt tanítják nekik, hogy meg kell próbálni, hátha elérik, de ha ilyen közelről jön laposan és erősen egy beadás, nincs sok esélyük, Claudio előtt is elszállt a labda, és ha jön valaki a hosszún, akkor simán bemegy, nem rajta múlt.
ZBarca írta:Az pedig kicsit engem is idegesít, hogy nem igen látjuk bravúrokat bemutatni, bár védelmére legyen szólva, hogy a csapatvédekezésünk nagyszerű volt az előző szezonban, az előszezonban pedig az egész csapat gyengébben játszott, a megszokottnál így Ő is.
Előző szezonban Bl-ben volt nem egy bravúrja, ezen a meccsen a 100%-osan kiszolgáltatott szitukból egyet se tudott megfogni, szerintem ez azért nem akkora bűn.. Persze én is örültem volna, ha valami fennakad rajta, de hogy őt nem venném elő egyik meccsünk után sem eddig, az biztos.