Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.17. 19:21:50

visca el barca írta:év közben gondolom nem fog egy szombat-szerdai meccs között átruccanni csajozni..
Hááát, azok alapján amik mostanában hírlenek róla, ki tudja.. :lol: Kíváncsi leszek rá amúgy, túloldalt azt mondják, hogy böki a csőrét még mindig, hogy Irina szép lassan végigmegy Hollywoodon utána, és ezért kicsit frusztrált. Az előszezonja alapján el is hinném, pocsékul játszott, napi 50 selfiet lő ki instára, mellé volt elég kellemetlen kiszivárgott csajozós sztorija is mostanában, plusz az se tesz jót az egójának gondolom, hogy Pérezék Balet akarják vezérbikának.. Aztán lehet összekapja magát nagyon, de nem csodálkoznék, ha egy relatíve gyengébb szezonja következne most - kb az a szint, mint tavasszal.

A ház meg szerintem hosszútávú befektetés, odamegy majd levezetni is gondolom, meg szerintem utána le is telepszik ott, nem csodálkoznék ha még a színészettel is bepróbálkozna.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.17. 19:10:35

most olvasom cr vett new yorkban egy szolíd 18 millios kuckót :lol:

megteheti, nem arról van szó, de minek? arra a kb két hétre amíg nyáron szabin van? év közben gondolom nem fog egy szombat-szerdai meccs között átruccanni csajozni..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2015.08.17. 16:36:45

A Real állítólag 17 millió eurót fizetne De Geanak, hogy maradjon egy évet még Manchesterben, ott padozzon s jövőre ingyen az övék lehet.

Nem fog a spanyol belemenni. Jövőben EB van, neki pedig reális esélye van Casillast kiszorítani. :wink:
més que un club
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.17. 16:11:22

Szerintem nem húznak rosszat a Kovacic-al. Mondjuk rosszul is elsülhet, a liga felét vele is bőven verni kell, habár nem hiszem, hogy annyival jobb lenne, mint Illarra. Én nem tartom rossz játékosnak a spanyolt, a Soci-ban kiemelkedő volt, hogy nem vált be az más kérdés. Ráadásul ismeri a ligát, aránylag jó korban érkezett.A horvát azért elég veszélyes, mert fiatal, sok játéklehetőség kell neki, hogy fejlődjön, amit nem fog megkapni, a jó rotációba pedig inkább egy rutinosabb játékos illene, kivéve ha a csapatba akarják építeni, őt pedig távolról sem arra szánják. Legalábbis szerintem. Évi 5-600 játékperccel többnyire csereként nem tudom mit tudna alkotni.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.17. 16:09:51

30 millióért egy olyan játékos, aki semmit nem tudott fejlődni az Interben, ajándék igazolás, az olaszoknak. :D Én kifejezetten örülök neki, hogy elmegy ennyi pénzért, mert csak tologatták jobbra-balra a pályán, de nem volt igazán haszna.

Lehet belőle Coutinho 2, de fontos különbség, hogy a RM-nál nem fogják pátyolgatni mint mondjuk a Pool tette a brazillal.

Én ettől egyáltalán nem esek hasra, Casemiro fontosabb igazolás lesz nekik, pont amiatt, hogy Kroos-on kívül mindenkinek büdös a védekezés. Casemiro meg legalább ütközni fog, labdát szerezni, zongorát cipelni ha éppen szükség van rá. Kovacicnak is az egyik nagy hátránya, hogy lusta. Mellette elmegy valaki, akkor nem töri össze magát, hogy megállítsa. X ideje az Internél van, csak kifelé ment az utóbbi időben, még a kezdő sem volt neki meg. Egyszerűen nem tudott fejlődni ezalatt az idő alatt, lehet Madridban fog kiteljesedni, a jövőt nem lehet tudni, de az tény, hogy az Inter ezzel az igazolással jól jár. Jön pénz, s Kovacic helyett ott a másik horvát, de szó van Ljajicról, akit lehet elhoznak.

Ennyi pénzből hozhatták volna Vidalt, Kondogbiát vagy éppen Ardát. Na ehhez hasonlítsuk Kovacic-et.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.08.17. 15:35:19

Nero. írta: Annyi hogy nem igazán Kroos helyén játszott eddig, nekik meg főleg az ő posztjára kellene valaki.
Egyetértek a hsz-eddel, egyedül ezzel nem, mert Kroost szerintem Casemiro fogja helyettesíteni, Modricot pedig Kovacic, ami már közelebb áll hozzá stílusra.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.08.17. 14:57:00

Azért szerintem annyira nem rossz igazolás. A múltkor még valaki linkelte hogy jobb statjai vannak mint Pogbának. Szvsz 30 millát megért főleg nekik. Annyi hogy nem igazán Kroos helyén játszott eddig, nekik meg főleg az ő posztjára kellene valaki.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.17. 13:10:34

Nekem Kovacic-csal leginkább az a bajom, amit Bob is felvetett. Az Inter manapság a gyenge Seiea A-ban is csak a középmezőnyben sínylődik, ez a srác pedig még ott sem tudott maradandót alkotni. Nem vagyok benne biztos, hogy megfelelően eltudja látni majd a szerepet, amit Benitez szán neki.

Erre a szerepkörre én is inkább egy rutinosabb játékost választottam volna.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.17. 12:36:09

hű, ahogy látom kovacic hirtelen a világ egyik legjobb b2b középpályása lett :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.08.17. 12:17:07

Az baj az h a Xavi szerepkörhöz hatalmas rutin kell.

Amúgy várd ki a végét, lehet Bigliát is elviszik. Szurkolok nekik. :twisted:
A Fifa egy szégyen
palesz77

2015.08.17. 11:20:32

noname írta:A gond az h az a 2 játékos nagy rutinnal kell rendelkezzen h jól ellássa a feladatát. Kovacic rutinja erősen tart a nulla fele. Ráadásul egy még igencsak fejlődőben levő játékost megvenni csere-posztra nem tudom mennyire szerencsés. :roll:
Bigliánál még mindig jobb választás szerintem.. Benne van a kockázat, de amit a Real ellen nyújtott az nekem speciel nagyon szimpatikus volt, én megértem, hogy megpróbálják megszerezni. Lejjebb már írtam, ha Xavi szerepkört be tud tölteni beugrósként, akkor Kroos és Modric nagyon sokat profitálhat ebből az igazolásból.
noname
Llegenda del Barça

2015.08.17. 10:01:31

A gond az h az a 2 játékos nagy rutinnal kell rendelkezzen h jól ellássa a feladatát. Kovacic rutinja erősen tart a nulla fele. Ráadásul egy még igencsak fejlődőben levő játékost megvenni csere-posztra nem tudom mennyire szerencsés. :roll:
A Fifa egy szégyen
daffy
Madridista

2015.08.17. 09:54:04

noname írta:Valaki magyarázza már meg nekem h Kovacic mégis miért kellett a Realnak!? Ő is egy támadó beállítottságú középpályás, amiből csak Modric, Kroos, Isco + még vagy 3 van náluk.
De leginkább nem :D
Kovacic egyértelműen Modric és Kroos rotációja miatt érkezik. Tavaly ennek hiányában jöttek a sérülések és a fáradtság. Isco,James eggyel feljebb játszik. Értsd: Kroos,Modric,Kovacic a 4-2-3-1es felállás kettesében játszik,míg Isco és James a hármasban.
Illarramendi 20-25 milla közötti összegért távozik. Lucas meg kölcsönbe. Lesz hely és Illarrahoz képest csak előrelépés lehet.
noname
Llegenda del Barça

2015.08.17. 07:02:46

Valaki magyarázza már meg nekem h Kovacic mégis miért kellett a Realnak!? Ő is egy támadó beállítottságú középpályás, amiből csak Modric, Kroos, Isco + még vagy 3 van náluk.
A Fifa egy szégyen
Nero.
Llegenda del Barça

2015.08.16. 17:02:44

Amig nem lesz klasszikus védekező középpályás a kezdőjükben, addig nem tartok tőlük annyira. Kroost képtelen ellátni azt a szerepkört.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.16. 16:24:40

visca el barca írta:ha megveszik kovacicet, akkor jövőre megint ők nyernek mindent, nekünk meg marad a nagy semmi :cry:
Én is ettől félek, hogy jövőre ők mindent visznek, remélem azért sikerül bent maradni. Granada is hozott embert az Interből, nagy harcban lehetünk velük...

Arról a Kovacicról van szó, aki a nem túl acélos Interbe nem tud bekerülni a kezdőbe és semmi fejlődést nem tud felmutatni? Adjanak érte 35 milliót, Internek jól jön. :D Van így is elég középpályásuk, Casemiro pl sokkal előrébb tart játékban mint a horvát. Na ő pl jó visszaigazolás nekik, de Kovacic 35 millióért? Felét ha éri, s akkor finom voltam. Inter szurkolóként mondom, hogy nyugodt szívvel vigyék, nem fog hiányozni Milánóból. Ott van a másik horvát, plusz Kondogbia-Hernanes-Guarin mellé úgyse férne be. Spanyol bajnokságból fele ennyiért kapnának középpályást (Konoplyanka 14m euro volt a Sevillának..), s jobbat mint Kovacic, de ők tudják. Lelkük rajta. :D Rohadt fiatal, ezt aláírom így még bármi lehet belőle, de ha Kovacic miatt kell aggódnunk akkor nálunk van nagy baj. Amúgy is magunkra kell figyelni, nem Kovacicokat nézegetni.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.08.16. 16:03:47

Ha olyan beugrós szerepet be tud tölteni majd, mint nálunk tavaly Xavi, akkor már megérte a pénzét, mert a Modric-Kroos duó nem fog kifingani év végére. Kellett nekik valaki minőségibb nagyon a középpályára, mert Casemiro volt a legjobb a cserék közül, de még ő sem nagyon ász. Nem mintha a horvát jelenleg az lenne, de amit láttam az alapján ügyesnek tűnt, pont rotálni való játékos oda. Egyelőre, aztán lehet fejlődik, lehet megragad itt, lehet be se válik, de logika van benne..
S.Agüero írta:És akkor Isco még ennyit se fog játszani, mint eddig? :D
Isco eddig se játszott volna 4231-ben a hátsóbb posztokon, szerintem a horvát egyáltalán nem befolyásolja az ő perceit. Azokat majd Bale veszi el, aztán 2 év és egy kitérővel jöhet is hozzánk Ini helyett - vagy ha ő mégsem, akkor a brazil az aláírásomból, azt is elfogadom. :mrgreen:
Nem kell túl komolyan venni, mielőtt jönnek az osztások.. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.16. 16:01:35

hank1ee írta:
S.Agüero írta:Most komolyan, a Realnak minek még egy középpályás?

Kroos, Lucas, Illara, Casemiro, Isco, James, Modric, Cheryshev 8-as nem elég 3 posztra? :D
Lucas Silva kölcsönbe megy azt hiszem a Portohoz, Illarramendit valószínűleg eladják a Liverpoolnak. Marad a középső középpályás poszton Kroos, Modric meg Casemiro, utóbbi szerintem még nem egy életbiztosítás.
És akkor Isco még ennyit se fog játszani, mint eddig? :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.16. 15:54:32

ha megveszik kovacicet, akkor jövőre megint ők nyernek mindent, nekünk meg marad a nagy semmi :cry:
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.16. 15:53:34

S.Agüero írta:Most komolyan, a Realnak minek még egy középpályás?

Kroos, Lucas, Illara, Casemiro, Isco, James, Modric, Cheryshev 8-as nem elég 3 posztra? :D
Lucas Silva kölcsönbe megy azt hiszem a Portohoz, Illarramendit valószínűleg eladják a Liverpoolnak. Marad a középső középpályás poszton Kroos, Modric meg Casemiro, utóbbi szerintem még nem egy életbiztosítás.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.16. 15:47:03

Most komolyan, a Realnak minek még egy középpályás?

hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.16. 15:13:49

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.10. 19:02:39

A rövidtávfutók közül mindenki ki van pattintva, egy focista meg legdurvább esetben sem sprintel 100 m-nél többet egyszerre - akkor is végigfutná az egész pályát -, szóval ez a hosszútávfutós példa nem volt a legjobb - Bolt alapból is rövidtávon fut amúgy. A hamar felpakolt izom tényleg rontott rajta amúgy - bár olyan durván nincs kipattintva ő sem, egy képen látszik csak brutálisnak, de amúgy átlagosnál jobb csak egy picivel szerintem -, de nekem úgy tűnt, hogy leginkább az a baja, hogy a védője nem kiront rá, hanem behátrál, így nem tudja megtolni mellette, vagy ha igen, akkor testtel kiszorítják, vagy levédekezik a területet mögötte. Szóval szerintem azért is ilyen gyenge 1v1-ben, mert nincs lehetősége sem a nagy sprintjeire, megtanultak ellene védekezni - lássuk be nem a legnehezebb feladat.

Bale meg tolta a baloson is előszezonban, meccsenként max 2 biztató megoldással. Bár CR-nél nem volt gyengébb felkészülése eddig szerintem, Ronaldo eszméletlen milyen gyenge volt mezőnyben eddig - értsd a 2 m-es passzokat is rendszeresen rontotta.
A sprinteres hasonlat nem igazán jó, Bolték 100-on, esetleg 200-on kihajtják magukat, onnantól viszont több dolguk nincs, a Bale féle játékosok viszont 8-10 kilométert futnak meccsenként, persze váltakozó intenzitással, de van úgy, hogy a 93. percben kell egy nagy sprint. Meg a focisták futás mellett csinálnak még sok egyebet is, jó, Bale pl. nem annyira sok mindent. :D
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.09. 21:42:46

mess2009 írta:
hank1ee írta:Cristiano Ronaldo 2015
https://www.youtube.com/watch?v=VYw5zm17eYQ" target="_blank

Messi 2015
https://www.youtube.com/watch?v=wPrHkwAtrz0" target="_blank

Ebben a szezonban minden eddiginél jobban kijött a két játékos közötti különbség, pedig a portugál is nagyszerű volt, idén is.
érdekelne, te miben látod azokat a különbségeket?
A hatékonyságban, a szó szoros értelmében, abban, hogy mekkora különbséget jelentett a két játékos külön-külön az ellenfelek ellen. Azzal, hogy Messi kikerült a jobbszélre, a lehető legjobb dolog történt a szezonban a Barcelonával. Nézzük meg a hosszú labdáit... 20, 30, 40 méteres keresztlabdák a baloldalra kapu elé, amivel a fentiek közül bármekkora távolságból egyetlen passzal helyzetbe tudta hozni a csapatot folyamatosan. Ronaldoban nincs meg ez a képesség, a beadásai sokszor hajszálpontosak, de nem teremtenek ilyen helyzeteket, nincs meg a vision, az a fajta játékintelligencia, ami Messit hozzásegíti, hogy ilyeneket csináljon a pályán. Aztán ott vannak a cselek, a kreativitás, amivel állandóan meg tudta bontani az ellenfelek védelmét, ez sincs meg feltétlenül a portugálban, és kispasszos összjátékban is jobb volt idén az argentin. Ronaldot a múltszezonban helyzetbe kellett hozni, meglőtte a góljait, illetve meg-meg tudta futni az embereit, megnyerni a párharcait, levegőben nagyon sokszor, de egyszerűen közel nem lehet egy lapon említeni az idei teljesítményüket, ilyen pedig még nem volt szerintem, hogy ennyivel jobb legyen egyik a másiknál.

Messi sokkal kombinatívabb, sokkal kreatívabb volt a kapu előtt is, életveszélyesen focizott, akár a csapattársak helyzetbe hozásáról, akár a gólokról beszélünk. De nem igaz, hogy ez nem látszik, nem tűnik ki a videóból, ami tényleg a két játékos legjobb pillanatait mutatja be. Ha kell, leírom részletesebben is, de szerintem jól kivehető, mire gondoltam.

Apropó, egy "labdarúgóedző" ismerősöm szerint C. Ronaldo jobb játékos, mert "cselezni tud úgy, mint a Messi, lőni tud úgy, mint a Messi, bal lábbal még jobban is lő, passzolni passzol olyan jól, mint a Messi, fejelni meg jobban fejel." Azt hiszem, ez nem szolgál különösebb magyarázatra... :lol:

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.08.09. 21:25:16

palesz77: Hopsz, belebonyolódtam, " rekordidőt futó rövidtávfutó" akart lenni :lol: javitom
Válasz küldése