Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.14. 17:21:36

noname írta:Érdekelne pl h mennyi a Cselzi átlagos labdabirtoklása, mert Cesc, Hazard, Oscar, stb. mellett ez erősen 60 körül vagy inkább felett kéne legyen.
52% volt Bl-ben és Bajnokságban is tavaly.

Amúgy egyetértek a többiekkel, attól még, hogy javarészt kontrából berámolnak egy rakat gólt, még nem játszanak támadó focit. City ellen is emberelőnyben álltak be bekkelni tavaly év vége felé talán, ez mindent elmond róluk, az összes nagyobb meccsen ezt csinálják - kiesőjelöltek ellen meg nem nagy szó uralni a játékot.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.14. 17:13:04

Mou féle Real is sok gólt rúgott, kis csapatokat megszórta sokszor kontrákból, aztán mikor már egy kicsit is erősebb csapattal állt szemben, még jobban a védekezésre fektette a hangsúlyt, és kivárt.
Bayernt is megszórhatták volna, mikor vezettek, de inkább visszaállt utána, aztán kaptak is egy gólt, és kiestek büntetőkkel...
De a PSG ellen is ezt volt, simán lőhettek volna még nekik 1-2 gólt, de beállt védekezni emberelőnyben, utána meg meg is érdemelte, hogy kiesett... :lol: =D>
noname
Llegenda del Barça

2015.08.14. 17:01:54

Mivel láthatóan Cselzi szimpatizánssal van dolgom, ezért kifejtem valamivel bővebben a dolgot.
Először is leszögezném h ritkán nézek PL meccset, de azért annyit láttam az új Cselziből is h véleményt alkossak. Mou minden csapatánál a védekezésre fektette a hangsúlyt, így volt ez a Portonál, majd a kékeknél, az Internél, de a Realnál is látványosan szenvedett attól a csapat h Mou miatt amolyan szkizofrén(most akkor lerúgunk mindenkit vagy szépen támadunk?) állapot uralkodott.

A mostani Cselzi kerete jelentősen különbözik a régitől. Most a keret alapján egyértelmű támadó csapat kéne legyenek. Ehhez képest, ha láttam meccset, azokon rendszerint átengedték a területet. Előre is hoztak ugye két tipikus nem-kombinatív középcsatárt, ami a védekező csapatokra jellemző. Mou kontra-stílusát ugye az Atma alkalmazza jelenleg leginkább, de ők is sok változtatással és minő meglepetés, pont egy ilyen kontracsapattól vesznek csatárt olyasvalaki helyett, aki részt is vesz a játékban. Érdekelne pl h mennyi a Cselzi átlagos labdabirtoklása, mert Cesc, Hazard, Oscar, stb. mellett ez erősen 60 körül vagy inkább felett kéne legyen.

Módosítsunk egy kicsit a véleményen: A Cselzi egy védekező csapat besz..i edzővel, aminek a kerete támadásra épült.

Ha Mou újítani akarna, akkor nem Drogbát hívná vissza, meg Costát venné meg előre. Garantálom h ha összekerülnek egy komolyabb csapattal a BL-ben, jön majd a csapatbusz. Idén ilyen nem volt. A szervezetlen PSG már leverte őket.

Rúghatnak sok gólt, a PL legerősebb keretével nem nagy dolog, de amikor egy Swansea lazán dominál ellenük, ott senki se mondja őket támadó csapatnak.
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.14. 14:57:12

noname írta:A PSG ellen meg emberelőnyben beálltak védekezni. Igen, ezt hívják VÉDEKEZŐ csapatnak. A Swansea is dominált mezőnyben ellenük, nem véletlen.

Nézd meg a Juvét. A Monaco ellen próbálkoztak védelemmel, semmire se mentek vele. Mind a Real, mind ellenünk viszont támadólag léptek fel.
1; PSG-t elcseszték, végén tudott egyenlíteni a PSG, de en bloc a két meccsen az ő játékuk volt hatásosabb. Védekezés, támadás egyben. A kettő nélkül nem is lehet. Besültek, van ilyen.

2; Juve pl a Real ellen nagyon jól váltott ritmust és tolta feljebb a védekezését, egyáltalán nem támadólag léptek fel.

ui: legyen akkor védekező, gondold el mi lenne ha még általad hú de támadó csapat lenne a Chelsea, rúgnának meccsenként nyolcat? :D
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.08.14. 14:48:49

A PSG ellen meg emberelőnyben beálltak védekezni. Igen, ezt hívják VÉDEKEZŐ csapatnak. A Swansea is dominált mezőnyben ellenük, nem véletlen.

Nézd meg a Juvét. A Monaco ellen próbálkoztak védelemmel, semmire se mentek vele. Mind a Real, mind ellenünk viszont támadólag léptek fel.
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.14. 14:45:55

noname írta:Ez a Mou-Carneiro vita tökéletesen jellemzi azt a parasztot. A sikertelenségért mik is voltak eddig a hibások? Nem foghatja a sikertelenséget az igazolásokra(azt kapott, akit csak akart), a bírókra sem, hát legyen a hibás a csapatorvos. #-o :lol:
Kíváncsi vagyok mikor telik végre be mindenkinek a pohár. Mourinho divatjamúlt edző. Évek óta nem ért el komolyabb sikereket, max olyankor, amikor a többi nagy gyengélkedett. Most is a Chelseavel mi volt a siker ezen a bajnoki címen? Gyakorlatilag az egyetlen ellenfele a MC volt, de ők is rettentő instabilak voltak. Mou ideje leáldozott. Manapság a támadó foci dominál. Nézzük meg a bajnokokat mindenhol: Barca, Bayern, Juve, mind támadó csapat. Még a Juve is!
Lasan be kéne látni h Mou a jelenlegi fociban egy vaskalapos, a múltban megragadt edző. Jegelni jkell vagy 10 évig, aztán lehet megint divatba jön a catenaccio. Remélem még a bajnokságot se nyeri meg idén. Pellegrinit és Wengert is látványosan lenézi. Remélem mindketten előtte végeznek. :twisted: :twisted:
Ezt tegyük el későbbre és térjünk vissza rá. :D Annyira védekező csapat volt a Chelsea hogy a második legtöbb gólt lőtte az angol bajnokságban. BL-ben a legtöbb gólt a csoportmeccseken. Tudom, gondolom az ellenfelek voltak a hibásak.
Pep is rúgott már ki orvost a bajoroknál, pedig időtlen-idők óta ott volt.

A bajnokságot meg hozza a Chelsea, mert egységesebb mint bármelyik angol csapat. City-nél talán jót tehet, hogy végre nem forgatták fel a csapatukat és van valamiféle állandóság. Arsenal a szépen meghalok csapat, Manchester meg a sötét ló. Utóbbi három csapat között bármi lehet, de alapvetően a kiegyensúlyozottság hiányzik belőlük.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.08.14. 13:48:00

Ez a Mou-Carneiro vita tökéletesen jellemzi azt a parasztot. A sikertelenségért mik is voltak eddig a hibások? Nem foghatja a sikertelenséget az igazolásokra(azt kapott, akit csak akart), a bírókra sem, hát legyen a hibás a csapatorvos. #-o :lol:
Kíváncsi vagyok mikor telik végre be mindenkinek a pohár. Mourinho divatjamúlt edző. Évek óta nem ért el komolyabb sikereket, max olyankor, amikor a többi nagy gyengélkedett. Most is a Chelseavel mi volt a siker ezen a bajnoki címen? Gyakorlatilag az egyetlen ellenfele a MC volt, de ők is rettentő instabilak voltak. Mou ideje leáldozott. Manapság a támadó foci dominál. Nézzük meg a bajnokokat mindenhol: Barca, Bayern, Juve, mind támadó csapat. Még a Juve is!
Lasan be kéne látni h Mou a jelenlegi fociban egy vaskalapos, a múltban megragadt edző. Jegelni jkell vagy 10 évig, aztán lehet megint divatba jön a catenaccio. Remélem még a bajnokságot se nyeri meg idén. Pellegrinit és Wengert is látványosan lenézi. Remélem mindketten előtte végeznek. :twisted: :twisted:
A Fifa egy szégyen
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.12. 01:32:00

Most komolyan, szerintetek ez normális? Ekkora tapasztalattal csak el tudja dönteni, hogy mikor van rá szüksége egy játékosnak. Ezenfelül mégis az egészség az első. Ha hibázott is ez volt az eddigi egyetlen. KATT
PCsabi
aka Game90

2015.08.11. 13:43:46

LG írta:Nem is értem, mit akarnak vele. Casillashoz hasonlóan ő is most már évek óta csak árnyéka önmagának, top csapatba kezdőnek nem való.
Ezzel nagyon nem értek egyet... :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.10. 00:57:47

Petr írta:
roby122 írta:A City-t most mindenki lenézni, mert csak egy Sterlinget igazoltak
Én nem ezért várom őket a megszokottnál hátrébb. Pellegrini képtelen újítani, ugyanazt a sablont nyomatja az eleje óta, ezenfelül nem tartom akkora kalibernek, hogy képes legyen egy újabb sikerre vezetni Manchester kék felét. Számomra ő már kiégett, nem gondolom azt, hogy még a világ élvonalához tartozik, mint edző. Eljárt a tudása felett az idő. A csapatában a rossz fogaskerekek nem kerülnek kicserélésre, ami szintén egy rossz pont.
Ezt én is igy látom, azzal kiegészitve, hogy én Pellegrinit sosem soroltam a világ élvonalához, egy jó közepes edzőnek tartom, top csapathoz komoly áttöréshez kevés. Meg azért az gáz, hogy a BL-ben az iszonytos mennyiségű befektetett pénz ellenére is rendre leszerepelnek, a PSG pl. máris előrébb tart, pedig ők azért pár évvel később kezdték a nagybevásárlást.

Azt hiszem egyébként a BL-ben idén sem kell számolni az angolokkal, jelenleg egy Atletico Madrid jó eséllyel ütné bármelyiket.
Pár éve még ugye komoly angol hegemónia volt klubszinten, a válogatottjuk már akkor is gyatra volt, úgy látszik, most a klubcsapataik is szépen lesüllyednek a válogatottjuk szintjére. Kezd nagyon visszaütni, hogy az angol klubbok szinte csak a légiósokra építhetnek, míg a spanyoloknak, németeknek, franciáknak komoly utánpótlásuk is van.
Cech, mint beépített ember. Ilyeneket utoljára Almunia-tól láttam.
Nem is értem, mit akarnak vele. Casillashoz hasonlóan ő is most már évek óta csak árnyéka önmagának, top csapatba kezdőnek nem való.
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.10. 00:50:39

zola8787 írta:Ismét jövök trollkodni (pedig teljesen komolyan mondom), de akkor remélem Pep-re is ugyanezt gondolod, mert ő sem tud se belenyúlni a meccsbe, se új taktikára váltani a következő meccsre.
Azért ezzel a gondolattal én még várnék 2-3 évet. Amennyiben utána helyénvaló lesz egyet fogok veled érteni addig, amíg nem jön rá a hibáira. Fiatal még, van rá ideje. Addig tartózkodom.
PCsabi
aka Game90

2015.08.09. 23:43:05

hank1ee írta:Szerintem az sem kizárt, hogy jövőre lemarad a BL-ről az Arsenal. A Liverpool miatt...
Na jó... :mrgreen:

Cech, mint beépített ember. Ilyeneket utoljára Almunia-tól láttam.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.09. 22:32:17

zola8787 írta: Ismét jövök trollkodni (pedig teljesen komolyan mondom)
Tőled ezt a fajta kettősséget már megszokhattuk. :lol:

De hogy ne legyen teljesen off, valamilyen szinten ez Wenger papára is elmondható, sőt... Én a holland pacalarcú Lajostól várok többet idén, hátha sikerül összedrótoznia a csapatát, és akkor akár az aranyra is komoly esélyeik lehetnek.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
zola8787
Director del Fútbol

2015.08.09. 21:30:06

Petr írta:
Én nem ezért várom őket a megszokottnál hátrébb. Pellegrini képtelen újítani, ugyanazt a sablont nyomatja az eleje óta, ezenfelül nem tartom akkora kalibernek, hogy képes legyen egy újabb sikerre vezetni Manchester kék felét. Számomra ő már kiégett, nem gondolom azt, hogy még a világ élvonalához tartozik, mint edző. Eljárt a tudása felett az idő. A csapatában a rossz fogaskerekek nem kerülnek kicserélésre, ami szintén egy rossz pont.
Ismét jövök trollkodni (pedig teljesen komolyan mondom), de akkor remélem Pep-re is ugyanezt gondolod, mert ő sem tud se belenyúlni a meccsbe, se új taktikára váltani a következő meccsre.
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.09. 20:29:13

roby122
Entrenador del Barça

2015.08.09. 20:22:21

Látva az Arsenal meccsét, én is ledöbbentem, nagyon nem ezt vártam tőlük. Meg szerintem nagyon sok ember idén az Arsenalt várja/ta Premierl. győztesnek.
Sokakkal ellentétben szerintem a Chelsea idén nem fogja tudni tartani azt a stabilitást, ami tavaly megvolt bennük. Terry Cahill duó is kezd már kopni, Ivanovic sem az igazi már, nem tudom nekem az az érzésem, hogy ez a taktika sokáig nem lesz életképes.
A City-t most mindenki lenézni, mert csak egy Sterlinget igazoltak, pedig lehet ők lesznek majd a nevető harmadikok, mint 2 éve. Lehet, hogy nem magabiztos PL győzelmük lenne - két éve sem volt az - de azért még okozhatnak meglepetéseket.
MU és a Pool felett sem törnék még pálcát. Viszont az biztos, hogy eddig nagyon gyenge a felhozatal.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.09. 19:24:50

Szerintem az sem kizárt, hogy jövőre lemarad a BL-ről az Arsenal. A Liverpool miatt...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MR. TROMORT777

2015.08.09. 19:13:14

Jóó lesz ez a Pool, nagy eredmény, hogy úgy is nyertek, hogy nagyon szezon eleji formában vergődtek. Sok az új játékos, de jól szálltak be. Clyne máris egészen kiváló volt, laza 15 labdaszerzésével. Bentekének idő kell, de jó lesz. Firmino is jól szállt be. Tetszett.
Gomez 18 évesen remekül helyt állt, az már csak +, hogy Ő adta a "gólpasszt". De a védelemben Škrtel nagyon kellett, nagyon jól tolta.

Jó szezon lehet ez!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.09. 18:59:18

olyan klasszikus suarezes lefordulok+rászabom izomból gól volt :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.09. 18:45:55

Coutinho atyaúristen!! Ez a gyerek egy állat, mekkora gól már megint. =D> Eszméletlenül tetszik a játéka, 2 éven belül Verrattival karöltve kell! :mrgreen: (Lehet kicsit elragadtattam magam..:D )
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.08.09. 19:08:42-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.09. 18:29:46

a liverpool meg nagyjából egy angol középszint ahogy elnézem :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.09. 16:52:01

kristop írta:
látom az arsenaltol megint várjátok a nagy csodát... mint minden évben...
én nem várok csodát az arsenaltól, inkább csak keveset várok a chelseatől és a citytől. jön mourinho harmadik éve, ilyenkor szokott végleg összeesni a gépezete, nem? fejlődést meg nem látni. a city felett pedig eljár az idő, még mindig ugyanazokból a játékosokból akarnak megélni, akikből eddig nem ment + egy sterling. az arsenal viszont szerintem hozza ugyanazt, ami így elég lehet az első helyre. tehát folytatódik a plben az épp ki a legkevésbé gyenge verseny a bajnoki címért.
Ezt én is így gondoltam, bíztam az Arsenalban, erre rögtön az első mérkőzésen hidegzuhany. Abban lehet bízni, hogy valóban a riválisok sem tűnnek túl erősnek.
Ha félre teszem az Arsenal iránti szimpátiámat, akkor a Chelsea-t tippelném a bajnoki cimre, átütő erőt bennük sem érzek, de a stabilitás az előző szezonban simán hozta nekik az aranyat, idén is így lehet, kivéve, ha igazuk lesz a Mourinho kritikusoknak, hogy minden csapatával a harmadik szezonban kipukkan.

A City megcsömörlött, évek óta nem jön a nagy áttörés, a MU-t egyelőre nem tudom hova tenni, meglátjuk mi lesz belőlük.
soadroli
Llegenda del Barça

2015.08.09. 15:46:54

Arsenal lel :mrgreen:
Cech csúnyán benézte mindkét gólt.
Kép
MR. TROMORT777

2015.08.09. 15:04:39

Petr írta: Még sohasem hallottam róla. Valaki tudna róla írni 1-2 sort?
Középső védő és VKP psozton játszik, WHU saját nevelése. Sok infót nem találtam róla. Ami még érdekes, hogy az angol u21es csapatnak már a kapitánya. Azt írják róla, hogy erős felépítésű, gyors és kifejezetten jól passzol. Hát eddig elnézve ez mind igaz rá. Most VKP-ként szerepel.
A mai debütálásával Ő minden idők legfiatalabb PL játékosa.
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.09. 14:30:31

MR. TROMORT777 írta:Reece Oxford
Még sohasem hallottam róla. Valaki tudna róla írni 1-2 sort?
Válasz küldése