S.Agüero írta:
Amúgy fura, hogy a média, a játékosok, edzők rendre jó véleménnyel vannak róla, kivéve a szurkolók.

Miért gondolod, hogy túlzás?
Ezt én is észrevettem, még a Barca szurkolókat is megosztja.
Nehéz erre a kérdésre válaszolni, az nyilván nem téma, hogy Messi és Ronaldo az első kettő, abba most ne menjünk bele, hogy ki a jobb, azt megteszik minden percben az újságírók meg a többi szorkoló.

Hogyan hasonlítsak össze mondjuk egy Ibrát, vagy egy Robben-t (most csak mondtam két nevet, akik azért elég jó támadók, megmutatták, hogy képesek a hátukra venni egy csapatot) Busquetsel? Teljesen más poszt, de nálam a legjobbak rúgják a gólt, hiszen arra játsszák ezt a játékot, bár lehetne mondani, hogy a védők pedig megakadályozzák ebben a támadókat.. Szerintem, ha az MSN mögé beparkolunk egy buszt tele jól ütköző, játékot tördelő favágóval, eredményesebb csapatot kapunk, mint ha Busquets és válassz még két kp-st, plusz bármilyen védelmet, ha elől mondjuk, három átlagos csatár állna.
szerk: illetve nálam a világ legjobb játékosainak teljesen mindegy, hogy melyik csapatban játszanak, mindig ki fognak emelkedni, és a hátukra tudják venni a csapatukat.
Busquets, viszont szerintem nem egy jó vkp, max egy átlag feletti lenne máshol, mert nálunk sem igazi vkp, hanem egy összekötő elem a védelem és a kp között. Erre a posztra ő a tökéletes játékos, zseniális dolgokat művel gyakran.
De máshol ilyen poszt nem igazán található meg, más csapatok jobban preferálják, ha egy vkp jól ütközik, csúszik-mászik, nem pedig ilyen elegáns cseleket bemutató játékos, aki tökéletesen hozza ki a labdát, mint Sergio. Sokan azt szeretik, ha robotol a vkp, ha nem ér vissza a kp-nk akkor a felezővonalnál csinál egy faltot, nem lassú, nem körülményes, mindig a legegyszerűbb passzot választja, aztán majd a többiek varázsolnak.
Ezért nem látom azt, hogy sok olyan csapat lenne a Barcan kivül, ahol Busi megállná a helyét.