Szerintem Benteke kifejezetten jó vétel. Az árát tekintve lehet soknak tűnik de ahol egy Sterling annyi amennyi... Tudtommal 16 millió fontot adnak előre, a többi részletekben lesz kifizetve ami nem rossz. Visszatérve Bentekére. Nagyon fiatal még(24) és van benne potenciál bőven. Szerintem sokkal több mint egy szimpla erőcsatár. De már a védők gyilkolásával nagy területeket tud megnyitni a szélsőknek ami a Poolban elengedhetetlen.
Tavaly egy szerencsétlenkedő Aston Villa-ban hozott le 26 meccsen 13 gólt. Ami nem rossz, tekintve, hogy a szezon első felében sérült volt és nyílván idő kellett amíg felvette a ritmust. Aston Villa nélküle biztosan kiesett volna, de ez részletkérdés. Szerintem ha a sérülések elkerülik símán 20 gól körüli szezonja lehet, ami nem rossz.
Le van nézve a Pool, meg kétségtelenül rengeteg igazolással befürödtek, de az az igazság, hogy igazán klasszisra hiába van pénz, nem fog odamenni. Így abból kell főzni ami van.
Idén szerintem nagyon jól igazoltak. Közvélemény lenézi őket, de most azt látom, hogy igazi csapat épül.
Ha csak pár igazolást emelek ki.
Clyne szerintem elképesztően jó szélső hátvéd aki támadásban is kiválló. (Pont a mai felkészülési meccsen is mindkét gólnál Ő adta a gólpasszt.)
Milner: A Cityben nem volt igazán helye. Őt hagyni kell a középpályán melózni, szervezni. Ezt ő maga is elmondta, hogy a legfőbb baja ez volt, hogy a Cityben kiszorult szélsőnek ami nem feküdt neki. Illetve ha meg jól ment és a hónap játékosa volt akkor utána ugyan úgy padra került és nem tudta ezt megszokni. Most azért is ment a Poolba mert Brendan Rodgers azzal kezdte, hogy a középpályán számít rá. Mai felkészülési meccsen az tűnt fel, hogy Hendersonnal mennyire jól megértik egymást.
Ings egy Burnley-ben 11 gólt hozott össze, bár ő végig játszotta a szezont. De ő még csak 22 éves. Van benne potenciál.
Firminoról nem tudok nyilatkozni, de nagy reménységekkel igazolták, kíváncsi leszek.
+1 Joe Gomez eredetileg középhátvéd, de sűrűn játszikk bal hátvédet. Ma ott játszott és csak úgy pislogtam a srácon. Még csak 18 éves, de már olyan fizikuma van, hogy az elképesztő és mellette hihetetlenül technikás is. Nem vagyok az a fajta aki egy meccs alapján odaáig van valakiért, de nagyon bíztatóan játszott, lehet érdemes lesz rá odafigyelni.
Továbbá Sterling kiválásával Coutinho nagyobb szerepet kaphat. Néha az volt az érzésem, hogy kicsit kioltják egymást.
Gerrard távozása szerintem jót fog tenni, mégha rosszul hangzik is. De jót fog tenni, hogy most másoknak kell előre állniuk és vinni a csapatot. Henderson (az új kapitány) szerintem hihetetlenül jó és jót fog tenni, hogy mégnagyobb szerep hárul rá. Henderson az igazi angol középpályás, jól védekezik, kemény, de emellett pedig írtó jól tud szervezni, hatalmas nagy zsugákat tud adni, és rendkívül jól lő.
Hogy mindezek mit jelentenek a szezont tekintve, nehéz meg mondani. De szerintem könnyen meglehet egy top 4es helyezés, de akár egy dobogó is.
Nem vagyok Pool rajongó, csak amolyan szimpatizáns, ha vannak itt igazi Pool drukkerek akkor szívesen olvasnám ki mit gondol. Meg úgy eleve, szívesen olvasnék elemzéseket MINDEN más csapat drukkereitől vagy szimpatizánsaitól így a szezont illetően meg a keretek alakulását nézve.
Bocsi, a regényért.