visca el barca írta:Bob, áthoztam idse a tv-s/netes dolgot.
a magyar ember lusta. nem fog azért hdmi kábelt venni, meg ezt bekapcsolni, azt átdugni, hogy a tv-n netezzen. sokan hülyék ezek technikailag, másrészt nagyjából jó ha a háztartások 5%-ban van olyan tv amivel te pörgetni tudod az 1080-s nba-s meccseket.
Direkt azért mondtam, hogy teszem azt 5 év, de lehet akár 10 is ha úgy jobban tetszik. Itt van már az 5g hálózat, 2018-ra Dél-Korea már beakarja vezetni, ez 3 év. Én sem vagyok egy technikai guru, sőt, de elolvasom a híreket általában. Nem gondolom, hogy ez olyan távoli jövőnek tűnne, hogy a kábeles TV sugárzás megszűnne, vagy minimálisra csökkenne és felváltaná az Internetes TV szolgáltatás. Itt van a telefon téma, maga a vonalas is kezd kimenni a "divatból", sőt már a mobil is, s videó konferenciák világát éljük, vagy bármilyen online felületen való kommunikáció világát.
Utolsó sorra meg nem tudom mi a helyzet, s én sem felvágni akartam ezzel, egy sima egyszerű 32 colos Samsung Smart TV van, s a környezetemben akárcsak pl a szomszédban vagy haveri, baráti társaságban ennél bitangabb TV-k vannak. Rendben, hogy biztos van még klasszik Videoton meg Orion TV a háztartásokban, de azért szerintem elég sok embernek van már lapos TV-je stb.
A 5-10 év már pont egy olyan idő, amikor a trendet vagy a fogyasztói réteget leginkább azok fogják meghatározni akik ebben nőnek fel és most 10-25 év közöttiek. A mai fiatalok már miket tudnak? Én még örültem mint majom a farkának a jó 3210-es telefonomnak, ma meg már természetes a tízen x évesnek, hogy felveszi videót valamire és másodpercek alatt átküldi és komplett számítógépet tart a kezében. Lehet mondani, hogy a magyar ember lusta, meg nem fogja átdugdosni, de olyan nagyméretű a technikai fejlődés, hogy észre sem fogod venni, hogy már meg is változott a szokásod meg az életviteled.
Normandia:
Előfeltétele volt, de arra akartam utalni, hogy előbb írtuk alá a római egyezményt, mint az EU csatlakozást. Nem ezen múlt a csatlakozás, mert már megvolt.