2015.07.09. 14:08:00
Szerintem ott van a gond, hogy egyes helyeken bruttó, máshol nettó árakat írnak. Én úgy tudom, kb. mind a kettő reális, mert a 12 adózva olyan 6,5 lehet.
Most megemlékeztem egy picit Valdesünkről is. Durva, hogy a palinak a karrierje mennyire élesen lett elvágva. Persze ezt ő csinálta:) A szerződéshosszabbítás, maradás és fizuemelés helyett elment egy másik csapatba kevesebb pénzért cserének, ráadásul ott nem jövőre fognak nívós címeket nyerni. Simán jó lenne egy 3-8. helyezett csapatban elsőszámú kapusként még 2-3 évig is akár.
Casillasra kíváncsi leszek, hogy tényleg egy Portoba megy-e. Nem akarom elhinni. Bár a Mourinho korszakban ő is eléggé unszimpatikus volt a nyilatkozataival, de az utóbbi pár évtized legnagyobb ikonja volt Raul mellett. Iker talán még többet tett a klubért. Fura lesz a Real nagyon nélküle. Ha még visszavonul Totti és Buffon is, akkor nagyjából el is tűnnek az igazi klubikonok abból a generációból.
Az újak között még Iniesta és Messi lehet ilyen, de rajtuk kívül más csapatban nem nagyon látok hasonlót (ott nevelkedett, vagy fiatalon oda igazolt, majd kezdőbe került, és csapata húzóembereként kb. 15 évet ott játszik, közben klubikonná válik). Ilyenek már nem nagyon lesznek szerintem: Gerrard, Giggs, Scholes, Keane, Gary Neville, Del Piero, Totti, Maldini, Zanetti, Matheus, Puyol, Xavi, Raul, Casillas, stb. (biztosan van még, de nem jut más eszembe)
Most ki lehet ilyen? Pique, Messi, Iniesta, Bosquets, Realból a jelenlegiből senki. Spanyolországból szintén. Olaszországban még Totti aktív, Chiellini nem tudom mennyire nagy, de ő lehet ilyen. Olaszországban más hasonló nem várható. Bundesligában Neuer lehet ilyen, valamint Schweinsteiger, Lahm. Angliában talán még Terry lehet ilyen, és talán Walcott vagy Wilshere. Kb. ennyi. Fura lesz az ikonok nélkül a foci.