Azért tavaly nyáron itt is ment a Danilozás a fórumon, csakhát megvette a Real, ezért most már bizonygatni kell róla, hogy mennyire fos.noname írta:Igen. Danilo bizonyított a bombaerős portugálbajnokságban. Világ legjobbja, ne röhögtess már. Én sem tartom nagy számnak Vidalt, de azért összehasonlításképp:
Vidal hasonló mennyiségű gól+gólpasszal rendelkezik idén, mint Danilo, a különbség, hogy a portugál bajnokságban max 3 csapat számít, míg a spanyolban a Sevilla csak az ötödik legerősebb. Tehát vettünk egy játékost olcsóbban, aki ismeri a bajnokságot, katalán és még a Barca ifiket is megjárta. A Real ezzel szemben megvette az épp aktuális sztárt a Portotól. Nézzük csak, kik is kerültek ki onnan mostanában: Hulk, Mangala...Mi is a közös bennük? Egyik se vált be. Évek óta nem volt olyan Porto játékos, aki bevált volna, miután eligazolt. Falcaonak volt pár jó szezonja utána,de már ő is eltűnt a süllyesztőben. Hulk láttuk a VB-n mire képes.Egyszerűen nem szint a portugál bajnokság. Akkor már inkább igazoljunk olyan játékost, aki nagy valószínűséggel képes lehozni egy közepes teljesítményt, mint egy új Coentraot, hogy aztán azt se tudjuk hogy szabaduljunk tőle.

A portugál bajnokság valóban gyenge, de azért jöttek onnan az elmúlt években olyanok is, akik azért beválltak nagyobb csapatnál is.
Nem gondolnám, hogy Falcao eltűnt volna süllyesztőben, komoly sérülése volt, és még nem nyerte vissza a formáját, de én még semmikép nem temetném, ahogy Mangalát sem. Coentrao sem olyan rossz játékos. Elég sok példát láttunk az elmúlt évekből arra, ha vki a Realból eligazolt meg tudta mutatni, mire is képes igazából, elég ha pl. Moratára gondolunk. A Madrid az egyik legnagyobb játékostemető, ezért nem biztos, hogy Danilo jól tette, hogy oda megy, én ha fiatal tehetség lennék messziről kerülném a Perez bagászt.

Abban mindenképpen igazad van, hogy Vidal a kisebb zsákbamacska, kisebbet bukhatunk rajta, de kisebbet is nyerhetünk vele. Azért ő sem volt olcsó, régebben egy jobbhátvéd az első igazán jó szezonja után nem került ennyibe. De bízzunk benne, hogy beválik, LE mostanában az új Midas király, amihez hozzá nyúl, aranyhoz változik. Bár nem hinném, hogy ez az állapot sokáig fog tartani...
Én pl. nagyon is örültem a horvátnak, de ő Vidallal elentétben már elég sokmindent letett asztalra, mielőtt ide jött volna. Vidalt inkább olyan Keitás igazolásnak érzem, egy stabil szintet lehozhat, de klasszis teljesítmény nem várnék tőle. De cáfoljom rá.Látom magam előtt az idei aggódókat ,akik temetői hangulatot teremtettek, mert Rakitic jött és nem valami bombaigazolás. Aztán most kb Rakiticnek köszönhetjük, hogy ennyire brutálisan stabil volt a védekezésünk a középpályán. Iszonyat amit a horvát pergetett egész évben.
Vidal is lehet egy hasonló igazolás. Amúgy a srác brutálisan jó szezont hozott , nagyon nagy teherbírású és okosan tolja a focit. Szerintem nagyon jó vétel volt.
Meg aztán nem kell minden posztra klasszis, de azokban a szezonokban, mikor igazán jók voltunk kellett Alves klasszis teljesítménye is. Bár anno pl. Belletti sem volt klasszis, és vele is elég jól elvoltunk, meg sejteni lehetett, hogy olyan jobbhátvédünk, mint Alves fénykorában volt, egy darabig nem lesz.