Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Alená-t nem tudom, hogy ki tudná szorítani. Szerintem egyelőre peremember lesz, esetleg stabil csere. Nem láttam olyan sokat a srácot játszani, de szerintem iszonyat tehetséges a spanyol. Nem csodálkoznék, ha ez lenne az uccsó szezonja a Juvenilben.Gareth Tello írta:Jövőre valóban a Juvenil A-ban fog játszani Mátyásunk, ahol minden bizonnyal az Aleña-Ayoub páros egyik tagját kell majd kiszorítania a kezdőcsapatból, ez pedig igencsak nehéz feladatnak ígérkezik, szóval nem kell meglepődni, ha nem kap majd olyan sok lehetőséget a srác.
Ügyes gyerek nagyon, van benne lendület - ami a mi középpályánkból pont hiányzik jelenleg -, viszont az utolsó passzai a videó alapján feltűnően pontatlanok - előszezonban is sokat rontott ezekből. Fiatal még, van ideje fejlődni bőven, de ebben nagyon kéne javulnia, ha helyet akar magának az első csapatban idővel. Vagy csak a videó pont rossz ilyen szempontból, és amúgy jól mennek neki ezek? Aki többet látna leírhatná.
Xavi-ról el is felejtkeztem. Nagyon jó kis védő. Nem túl magas, de gyors és nagyon intelligens, bár személy szerint Tarint jobbnak tartom. Felesleges lenne felhozni mindkettőz, de ők biztos jobban tudják.Gareth Tello írta: Kaptoum garantáltan végleg feljön majd, remélem, alapkezdő lesz. Rajta kívül szerintem Tarínt, Quintit, Enguenét és Aitort is fel fogják hozni, illetve a B jelenlegi játékosainak jövőjétől függően akár Amirt, Padillát, Correderát és Rost is.
Most látom csak, mit írt a RAC1 a témában: Tarín, Enguene, Antonio (Ros), Padilla, Amir and Aitor will be promoted from Juvenil A to Barça B. Club is also working to renew Quintilla.
A Juvenil A-ban többségében idősebb játékosok vannak, mint a Juvenil B-ben, és a Masía többi csapata is nagyjából az azonos évben születetteket fedi le. Persze van több olyan eset is, amikor egy fiatal annyira tehetséges, hogy egy-két csapattal a vele megegyező korúak felett játszik.recrea írta:Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.
Amellett, hogy egyetértek Chinóval, annyit hozzátennék, hogy eleinte valóban feltűnően sok kulcspasszt rontott el, de aztán ezen a téren szépen lassan fejlődni kezdett, a szezon végén már több kifejezetten tetszetős labdája, kiugratása is volt (például az a Messire emlékeztető passz, amit talán te linkeltél be korábban). Tény, hogy van még bőven hova fejlődnie ezen a téren, de szerintem jó úton halad. Meg később remélhetőleg az is segíteni fog rajta, ha lesz előtte egy normális középcsatár, aki sokat mozog be az üres területekre, így biztosítva egy újabb passzolási lehetőséget Alen számára. Dongou-ra ugyanis ez idén nem igazán volt jellemző, ő inkább egy helyben álldogált, néha visszalépett kicsit és felrúgott valakit, ha pedig kapott egy jó kiugratást, akkor meglepően nagy arányban el sem indult a labdáért.palesz77 írta:Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills
Ügyes gyerek nagyon, van benne lendület - ami a mi középpályánkból pont hiányzik jelenleg -, viszont az utolsó passzai a videó alapján feltűnően pontatlanok - előszezonban is sokat rontott ezekből. Fiatal még, van ideje fejlődni bőven, de ebben nagyon kéne javulnia, ha helyet akar magának az első csapatban idővel. Vagy csak a videó pont rossz ilyen szempontból, és amúgy jól mennek neki ezek? Aki többet látna leírhatná.
Jobbhátvédként nagyon gyenge, ott nem érdemes játszatni, a középpályán talán még hasznos is lehet, ha kevés támadófeladatot kap az edzőtől és ehhez tartja is magát. Védekezésben nem rossz (ha a középpályán játszik), és nagy munkabírású játékos, de a támadóharmadban elég nagy százalékban hoz rossz döntéseket.messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa?
Kaptoum garantáltan végleg feljön majd, remélem, alapkezdő lesz. Rajta kívül szerintem Tarínt, Quintit, Enguenét és Aitort is fel fogják hozni, illetve a B jelenlegi játékosainak jövőjétől függően akár Amirt, Padillát, Correderát és Rost is.Chino írta:Arra kíváncsi leszek kik lesznek akiket végleg felhoznak a B-be. Tavaly Adama és Munir borítékolható volt, most Palencia az aki szinte 100%, mellette még ha jól tudom Tarín jöhet, de a középpályára nem tudom ki érkezne a Juvenilből. Talán Kaptoum, esetleg Paik. Ha valaki tud esetleg valamit megoszthatná.
Sampernek volt egy kisebb hullámvölgye abban az időszakban, amikor Vinyals valamilyen oknál fogva konzekvensen padoztatta és Patricot játszatta helyette, egyébként egy-két nagyobb hibától eltekintve jól zárta a szezont, és ő volt az, aki akkor is próbálta összefogni és irányítani a csapatot, amikor láthatóan mindenki szét volt esve fejben, taktikailag nagy káosz uralkodott, és Vinyals is csak nagy szemekkel nézett, hogy mi történik éppen. Sokat elmond róla és az együttes többi középpályásáról is, hogy sokszor ő volt az első számú labdaszerző, irányító és helyzetkialakító középpályás is egy személyben. Főleg az idény vége felé volt rá jellemző, hogy fantasztikus hosszú labdákkal/kiugratásokkal hozta helyzetbe a támadókat, sajnos leginkább Dongou-t, aki nem meglepő módon ezeket a helyzeteket is kihagyta. Szóval egyáltalán nem alaptalan azok véleménye, akik középső középpályásként is játszatnák majd a nagyoknál. Én is szívesen megnézném egyszer-kétszer ezen a poszton, már csak azért is, mert így játszhatna együtt Busival.palesz77 írta:Samperrel mi a helyzet, hogy játszik mostanság? Meg Adama és Ié? Halilovic fejlődött valamit idén? Éééés még ez a Palencia gyerek érdekelne, róla mit kell tudni? Első csapatban lehet majd keresnivalója?
a juvenil a-ban most jelenleg a 1996-osok vannakrecrea írta:Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.

Kösz, nagyon el volt rejtvevisca el barca írta:http://en.wikipedia.org/wiki/La_Masia#Organization" target="_blankrecrea írta:Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom)
http://en.wikipedia.org/wiki/La_Masia#Organization" target="_blankrecrea írta:Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom)

mire busi kiöregszik, matykó pont jó korba leszMQuCsabi írta:NSO-n azt írják, hogy Tajti lehet felkerül a Juvenil A-ba. Az elég nagy lépés lenne, kíváncsian várom az új szezont.

Ebben tényleg nem kiemelkedő, de csalóka is ez a video ilyen szempontból. Itt nyilván cselek, szólók után mutatja a labdáit, amik zömmel utolsó/kulcspasszok. Ha Messiről vagy Iniről állítanak össze egy ilyet ugyanúgy rengeteg ilyen pontatlan labda lenne.palesz77 írta:Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills
Ha mi nyerünk, még három éremmel le lehet nyúlni az UEFA költségvetését.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Ez talán a legjobb hír a fiatalokkal kapcsolatban idén. Nem akarom bántani, hisz csak a mi kutyánk kölyke, de hatalmas fék volt a csapaton belül, de csapatkapitányként soha nem ültették le. Alapból jobbhátvéd a srác, de mind védekezésben, mind támadásban nagyon gyenge. A szezon második felében Vinyals már felhozta Palencia-t, és Patricot felvitte vkp-ba, aminek leginkább az addig alapember Samper itta meg a levét. Vagy eggyel feljebb játszott vagy a padra szorult. És Gabarron előtt így nagyrészt Gumbau vagy Camara (esetleg együtt) játszott, ami kb. semmire sem volt jó.messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa?
Nyilván nem lesznek a 18-as keretben.Csak év végén,. amikor jövőjükről tárgyalnak, nem lehet egyedül azt venni figyelembe, hogy kiesett velük a tartalék.PCsabi írta:Mindhárman kezdeni fognak, Busquets, Neymar és Suárez helyett.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó YD. Következtetés?
Mindhárman kezdeni fognak, Busquets, Neymar és Suárez helyett.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Szerepeltek már Bl meccsen, így jogosultak az éremre, Luho meg megadja nekik az esélyt, hogy a többiekkel ünnepeljenek a pályán ha nyertünk. Kb ennyi.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Látsz tényleges esélyt arra,hogy ezeket meg is fogják lépni?Gareth Tello írta:l
Samperék jövőjéről pár szót, most csak röviden.
Akit mindenképpen felhoznék: Samper és Grimaldo.
Akit Pedro és Deulofeu sorsától függően hoznék fel vagy adnék kölcsönbe: Adama és Munir.
Akit kölcsönadnék: Halilovic és Sandro, esetleg Ié is.
ne legyen igazam, de simán kinézem ezt enriquéből. vermaelen ugye elvileg normális felkészüléssel teljes értékű játékos lehet. így már öten lesznek két posztra, akik közül simán bárkit belehetne tenni szinte bármelyik meccsre. ezért muszáj lesz mascheranot eggyel feljebb sokszor busi párjaként vagy helyett használni, vagy valakit (gondolom bartra lenne az) eladni.palesz77 írta:A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)
meccseit nem szoktam nezni, szoval hogy milyen teljesitmenyt nyujt azt nem tudom, GT majd talan tud erre valamit irni.nzxtpo írta: Esetleg valaki Tajtiról tud mondani pár szót? Azt tudom, hogy bebiztosította a helyét a csapaton belül, fontos szereplő volt, gólokkal gólpasszokkal járult hozzá a második helyhez. De milyen jövő vár rá? Marad ennél a csapatnál vagy feljebb viszik? Ha jól tudom a Juvenil A a következő lépcsőfok számára, ugye?
jovore minden bizonnyal mar Pimienta lesz az edzoGareth Tello írta: És nem elhanyagolható Bartomeu felelőssége sem, aki ragaszkodott Vinyals kinevezéséhez, hiába volt a La Masíát minden bizonnyal nála jobban ismerő Roura javaslata az a Pimienta García, aki nagyszerű csapatot épített a Juvenil B-ből, és miután átvette a mélyrepülésben lévő Juvenil A-t, velük is szépen zárta a szezont.

Én kicsit hiányolom azt, hogy egy több lépcsős fokozatot alkossunk az ifik beépülésére.palesz77 írta: Mondjuk ennek lehet ahhoz is van köze, hogy Thiago, Ini vagy Xavi szintű tehetség nem is volt azóta a B-ben.. Most Samper áll készen elméletileg az első csapatra - az elmondások alapján -, és szerintem aki látta az idei felnőtt csapatban lejátszott meccseit, az nem is nagyon aggódik miatta. Tehermentesítésre tökéletes lenne a gyerek, nekem eszméletlenül tetszett a játéka, ő mind fejben mind fizikálisan késznek tűnt. Halilovicról ez pl még nem mondható el. Azt meg senki ne várja, hogy egy újonnan feljött ifi rögtön kiszorítsa pl Init, de beugrós szereppel még az eredménykényszer ellenére is be lehet simán építeni a fiatalokat - csak ahhoz az edző is kell. A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)
Én se írnám még le őketpalesz77 írta:u.i.: És amúgy annak ellenére, hogy nem akarod elfogadni, Bartra még igenis beválhat hosszútávon - kellő lehetőséggel -, és Rafinha is jobb ennél a szintnél, amit idén javarészt hozott. Szóval még a mostaniak közül is beépülhet valaki.
Ezt pedig én is várom!palesz77 írta:u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód?![]()
![]()

Én ezt azzal magyarázom, hogy a Segunda jóval komolyabb színvonalat képvisel, mint azok a csapatok, akikkel anno az UEFA Youth League-ben találkoztak Vinyalsék. A Segundában már nem csak fiatalokkal vannak tele az ellenfelek, itt már érettebb, tapasztaltabb játékosok jönnek szembe, akik taktikailag is fegyelmezettebbek a suhancoknál. Ha pedig mindehhez egy jó edző is társul, aki képes egy kiegyensúlyozott együttest összerakni (erre sok példa van ebben a bajnokságban), akkor csapatszinten sokszor könnyedén ki tudják venni a játékból Adamát és Munirt. Igaz, ehhez sokszor az kell, hogy Adama oldalán folyamatosan három-négy játékos tartózkodjon szorosan a vonal mellett, és azonnal körbevegyék a szélsőt, amint hozzá kerül a labda, de a végeredmény ugyanaz. Ilyenkor kellene valamit mutatnia az edzőnek is, egy okos taktikai húzás, jó csapaszintű támadójáték kialakítása, hogy a csapat más módon is veszélyt tudjon jelenteni az ellenfél kapujára - és ez az, ami nem sikerült Vinyalsnak (sem), annak ellenére, hogy a játékosanyag, amiből dolgozhat(ott), egyáltalán nem (volt) rossz.danianevem írta:Így már sokkal érthetőbb, köszönöm. A kiemelt részt még vitatnám, mivel ez egy olyan ellentmondás ami miatt hiszem, hogy a játékosok is komoly szerepet játszottak a sikertelenségben. Mivel Vinyals rájuk épített egy évvel korábban, tudja jól mire képesek és már sikerült csapatot építenie az egyéniségek köré. Tehát értelmetlen lenne a padoztatásuk, ha csak nincs valami olyan dolog a háttérben (rossz hozzáállás, taktikai fegyelmezetlenség), ami miatt mégsem bízik bennük.
Ha nem is feltétlenül jobb, de mindenképpen kivételes korosztály az is. Közülük többen is felkerülnek majd a Juvenil A-ba jövőre, elég komoly kis csapat fog összejönni ott.Feast4 írta:Amúgy többen is mondták, hogy a Tajtiék korosztája(nem feltétlen ő de hátha ő is) jobb mint ez.
Nem felejtettem el, szombaton meg is írtam, csak aztán az elküldés előtt közvetlenül egy óvatlan félrekattintás következtében ment az egész a levesbe...palesz77 írta:u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód?![]()