Ez hogy nem a mi pénzünk ez így nem teljesen igaz. Közvetve vagy közvetlenül minden egyes Barca termék vagy jegy vagy bármi a klub bevételét képezi. Mi nem vagyunk sociók (bár ha jól tudom van innen aki az), akiknél még inkább fontos, hogy amire leadják a voksukat vezetés az ő pénzüket hogyan használja fel. Klub tagsági is van stb.
Ezeket kanty, amiket felsorolok most nem rád értem hanem úgy általánosságban.
A klub muszáj beszerezze ezeket a bevételeket, amikből következik:
-mez
-nyári túrák, Dél-Kelet Ázsiától a Machu Pichuig majd át az eszkimókhoz
- sokszor előkerül, hogy nem igazi a szurkolás, persze mert sok a turista mert ezért kell kampányolni, s elérni, hogy ők jöjjenek inkább, mert többet fognak vásárolni is. Ezt pl Laporta hozta be, a Több mint egy klub POLITIKAI jelszót is átalakította egy markeing "brandé" ezzel több bevételt elérve.
-fizetések. Volt egy cikk még twitteren olvastam, hogy olyan nagyok már a fizetések nálunk, ami gazdaságilag tarthatatlan lesz a jövőben. Szép azt mondani, hogy nem a mi pénzünk, de az éremnek két oldala van és most az mondjuk kit érdekel mennyibe kerül csak játsszon jól, de majd mikor nincs della akkor meg elmegy. Olyankor meg milyen szemét a játékos...Hozzáteszem a fizetéseket és a nagy prémiumokat is egy bizonyos Laporta hozott be.
-már említett innovációs tervek. Elavult stadion, új csarnok stb.
Persze ez sem ilyen egyszerű, mert ok-okozat is benne van, mivel a csapat nagyon sikeres az utóbbi időben, ezért nagyobbak az "igények" nagyobb terhek vannak, drágább játékosok jönnek mennek. Viszont azt látni kell, hogy a pénz mint egy fizikai leképezése bizonyos döntéseknek egy múló dolog. És attól még hogy most van attól még azt okosan kell befektetni, mert egy Barcelonát nem fog kisegíteni pl az állam, s lehet mondani, hogy mi nem csődülünk be, de főleg a gazdasági világban ez nem ilyen egyszerű. Egy Rangers is beadta a kulcsot egy Leeds is anno. A gazdasági vezetőink tudják mennyit tudunk elkölteni azért vannak ott, ezt elemzik. Viszont örök szabály, hogy mindig annyit költsél, hogy a zsebedben maradjon "buszjegyre". Én nem hiszek azokban a dolgokban, hogy 100 milliókat hiphop kilehet termelni és nem baj, hogy ennyibe fáj, mert x múlva visszajön. Gazdasági elemzők ezt jobban látják, de minden ilyen nagy transzfer a mi zsebünkből is kiveszi a pénzt, mert drágább lesz a jegy a tolltartó az anyám kínja. Vagy mondhatom azt is, hogy megnézi az ember a TV-ben a Barca meccset azt ugyanúgy ki kell fizetni. Megy a hőzöngés, hogy miért nem az adja miért a másik. Ezek mind azokból adódik, hogy be kell szerezni a pénzt a TV társaságok is licitálnak egymásra, valaki meg lehet hoppon marad. Apróságoknak tűnő dolgok ezek, de kategorikusan kijelenteni, hogy nem a mi pénzünk nem lehet.
Hosszú lett, néhol lehet zavaros is.

Arra akartam kilyukadni, hogy bármennyi is van, ész nélkül nem szabad költekezni. Pogba féle 100 millió meg nálam nem egy racionális igazolás.