Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
noname
Llegenda del Barça

2015.05.29. 19:20:11

ferninho írta:érdekes de egyben hülye statisztika is.
kezdjük ott hogy se 11est, se szabadot, se fejest nem lehet nagyon több érintésből megoldani és előbbiből meg utóbbiból is volt jó pár darab.
Illetve ez pont inkább előny hogy egyérintőből képes megoldani és nem kell ápolgatnia a labdát, mert így is képes megoldani és emiatt nem tud odaérni a védő meg a kapusnak is sokkal nehezebb így.

Persze, a szólók ritkábbak nála, de amiatt szidni hogy egyérintőből képes megoldani a dolgokat, amiket sokan sehogy se tudnak az elég érdekes.
Nem az egyérintő a lényeg, hanem az, hogy amíg régebben Ronaldo amolyan mindenes támadó volt, most már szinte klasszikus középcsatár poszton játszik, mert valszeg 30 évesen már nem bírja a terhelést másképp.
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2015.05.29. 19:03:28

érdekes de egyben hülye statisztika is.
kezdjük ott hogy se 11est, se szabadot, se fejest nem lehet nagyon több érintésből megoldani és előbbiből meg utóbbiból is volt jó pár darab.
Illetve ez pont inkább előny hogy egyérintőből képes megoldani és nem kell ápolgatnia a labdát, mert így is képes megoldani és emiatt nem tud odaérni a védő meg a kapusnak is sokkal nehezebb így.

Persze, a szólók ritkábbak nála, de amiatt szidni hogy egyérintőből képes megoldani a dolgokat, amiket sokan sehogy se tudnak az elég érdekes.
Eddig még Messi volt a makker, hogy mindig elé pattant, és berúgta 5 méterről.
ferninho
Madridista

2015.05.29. 18:43:37

whitecule írta:KÉP
Nagyon érdekes kép Cristiano Ronaldo idei góljairól.
A La Ligában lőtt 48 góljának majdnem 20 százaléka tizenegyesből született, de ami ennél is durvább: 85 százalékuk (!!!) született egyetlen labdaérintés után. Tehát 48-ból 41.
Evidens, hogy Messi és közte nagy a különbség, de azért így számokra lebontva ez megdöbbentően nyilvánvaló.
érdekes de egyben hülye statisztika is.

madridista
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.28. 22:10:22

whitecule írta:KÉP
A La Ligában lőtt 48 góljának majdnem 20 százaléka tizenegyesből született, de ami ennél is durvább: 85 százalékuk (!!!) született egyetlen labdaérintés után. Tehát 48-ból 41.
Evidens, hogy Messi és közte nagy a különbség, de azért így számokra lebontva ez megdöbbentően nyilvánvaló.
Sajnos a kép már nem elérhető
Amúgy tényleg durva...
A Realosok folyton azzal jönnek hogy ha Ronaldo nem lenne akkor a Real sehol se tartana.
Viszont ha ő nem lenne, akkor ezeket az egyérintéses labdákat más is befejezné, persze helyezkedni tudni kell, de szerintem nem lenne nagy különbség.
Azokat a gólokat meg amikhez tényleg Ronaldo világklasszis megoldásai kellettek, azok mostanában nagyon kevesek, és általában már akkor amikor a kiscsapatok benyeltek 3-4 gólt, nem pedig sorsdöntő pillanatokban.

Például nem csinál olyan dolgokat mint Messi a Bayern ellen 0-0-nál, Juve ellen sem amikor igazán fontos lett volna a góljaira.
Míg Messi képes ilyenekre, és amikor nem is lő gólt, akkor is rengeteget segít általában a csapatnak zseniális kulcspasszokkal, gólpasszokkal stb.
Persze ezt odaát nem képesek,vagy nem akarják megérteni.Mellesleg sokan nem is nézik a meccset, így csak azt látják végeredményben hogy például Messi rúgott 2 gólt míg Ronaldo 3-mat, csak azt nem nézik hogy abból a 2 Messi gólból mindkettő zseniális, míg Ronaldonak egyik tiziből, és a másik 2 úgy hogy kapu előtt 5 méterre bepasszolja a kapuba.

Amúgy Messi statisztikái a Whoscored szerint, megválasztották a szezon legjobb játékosának:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55F38956" target="_blank
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.28. 21:40:30

-CR térde, ami már egy éve nem az igazi, (persze ősszel nem volt vele baj) tehát ha jól játszik és gólt lő akkor nincs baja, ha nem megy a bugi akkor fáj és nem az igazi. Persze az nem számít, hogy milyen gyorsan és mennyit fut, hanem csak a teljesítmény. Tehát a térdfájdalmai csak arra vannak kihatással.... szerintem sokkal inkább mentális mint sem fizikai okokra vezethető vissza a rosszabb forma... na mindegy nem akarok belemenni. csak gondoltam idefirkantom ezt a kis szösszenetet a margóra.
Volt itt belinkelve egy elemzés a Real szezonjáról, szó volt benne, hogy CR játékra nagyon beszűkült, és ehhez köze lehet a térdproblémáinak is. Úgy gondolom, ebben lehet igazság.
Az öreg is megmondja.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy van, aki jobban megérdemli, mint ő. Mert egyébként még így is kiváló teljesitményt hozott, és ha Messi nem javul fel a tavaszi szezonban ilyen mértékben, akkor bőven Aranylabdát érhetne.
Khedira megy a Juvéba... Anyám. Még ingyen is drága!
Azért nem olyan rossz játékos ő, mégha divat is lett leszólni. A német válogatottban pl. kiválóan szokott játszani, a Juveban szerintem bőven jó lehet!
roby122
Entrenador del Barça

2015.05.28. 21:23:04

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... at-2416187" target="_blank

Az öreg is megmondja.
whitecule
Barça B
Kapcsolat:

2015.05.28. 21:05:01

KÉP
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.05.28. 19:42:39

visca el barca írta:viccesek a madridista srácok mindenhol.

1. pep meg LE sikereket ér el - nímandok, hozzá nem értő kóklerok, messiékkel a takarító is BL győztes lenne

2. a realnál sokkal jobb játékosok vannak mint a barcában, ráadásul minden poszton

3. benitez kevés lesz, kiesnek, jajajajajajajaj

most akkor ha ott akkora sztárok vannak, oda nem lenne elég egy takarítónő edzőnek?

f*ck logic.
:lol: van benne valami
Amúgy nálam azért nem akkora kutyaütő Benítez. Sokkal inkább a stílusa miatt kéne aggódni Pereznek, szerintem Benítez focija nehezen illeszthető a jelen madridi keretéhez. A sikereit nem viharos támadófocival érte el. Főleg nem a Valencia élén.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Feast4
Director del Fútbol

2015.05.28. 19:30:11

Khedira megy a Juvéba... Anyám. Még ingyen is drága!
Kép
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2015.05.28. 18:26:49

visca el barca írta:viccesek a madridista srácok mindenhol.

1. pep meg LE sikereket ér el - nímandok, hozzá nem értő kóklerok, messiékkel a takarító is BL győztes lenne

2. a realnál sokkal jobb játékosok vannak mint a barcában, ráadásul minden poszton

most akkor ha ott akkora sztárok vannak, oda nem lenne elég egy takarítónő edzőnek?

f*ck logic.
ezen én is nagyon sokszor fennakadok. Elképesztő milyen logikával képesek a szebbnél szebb véleményeket megfogalmazni. Rengeteg logikai fail van odaát. Az általad említettekhez még hozzáfűznék egyet ami nekem feltűnt:
-CR térde, ami már egy éve nem az igazi, (persze ősszel nem volt vele baj) tehát ha jól játszik és gólt lő akkor nincs baja, ha nem megy a bugi akkor fáj és nem az igazi. Persze az nem számít, hogy milyen gyorsan és mennyit fut, hanem csak a teljesítmény. Tehát a térdfájdalmai csak arra vannak kihatással.... szerintem sokkal inkább mentális mint sem fizikai okokra vezethető vissza a rosszabb forma... na mindegy nem akarok belemenni. csak gondoltam idefirkantom ezt a kis szösszenetet a margóra.
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.28. 18:03:09

Azért nem gondoltam volna, hogy Ancelotti kinevezésekor megint ilyen edzőkeringő lesz a vége.
Persze ez a legegyszerűbb.

http://hu.blastingnews.com/sport/2015/0 ... 13683.html" target="_blank
Forca Barca!!!!
defender3
Entrenador del Barça

2015.05.28. 16:33:09

palesz77 írta:
Stalkyard írta:Amúgy nem szokásom "átbeszélni", most sem rosszindulatból teszem, de nézzétek meg a túloldalt a Taktikai háború című topik nevét. Én jót nevettem, legalább van ott is humorérzék. :mrgreen: =D>
Nekem ilyen szempontból a kedvencem a Magánzárka topic, azt is érdemes végigfésülni az okok miatt, vannak nagyon jók. :lol: De amúgy ja, ezen én is röhögtem - aki lusta lenne átmenni annak mondom, hogy "Taktikai háború (Legyél Pérez bábja)" a topic neve. :D
Vigyázz, mert még átolvasnak azt bannolnak valami tök random dolog miatt :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.28. 16:08:25

viccesek a madridista srácok mindenhol.

f*ck logic.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.05.28. 15:57:17

Stalkyard írta:Amúgy nem szokásom "átbeszélni", most sem rosszindulatból teszem, de nézzétek meg a túloldalt a Taktikai háború című topik nevét. Én jót nevettem, legalább van ott is humorérzék. :mrgreen: =D>
Nekem ilyen szempontból a kedvencem a Magánzárka topic, azt is érdemes végigfésülni az okok miatt, vannak nagyon jók. :lol: De amúgy ja, ezen én is röhögtem - aki lusta lenne átmenni annak mondom, hogy "Taktikai háború (Legyél Pérez bábja)" a topic neve. :D
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.28. 15:38:01

Amúgy nem szokásom "átbeszélni", most sem rosszindulatból teszem, de nézzétek meg a túloldalt a Taktikai háború című topik nevét. Én jót nevettem, legalább van ott is humorérzék. :mrgreen: =D>
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.28. 13:53:25

Ami Benítezt illeti, vannak komoly eredményei, ugyanakkor legalább annyi csúfos kudarc is. A Valenciánál eltöltött évek sikeresek voltak. A Liverpoollal mindenképp nagy dolog volt BL-t nyerni, és 2007-ben ismét döntőzni. A bajnokságban viszont megmaradtak végig 4. számú csapatnak. Persze talán ez is érthető. A Chelsea a 2000-es évek közepén nagyon erős csapat volt, az évtized vége felé pedig a MU erősödött meg jelentősen. Kb. 2008-ig még az Arsenal is komoly csapatnak számított. Az utolsó Pool-os szezonjai viszont nem sikerültek jól, ezért is kellett mennie. Az Interrel egyértelműen bukott. A Chelsea-vel kb. a kötelezőt hozta, a Napolival is kb. középszerűnek mondható amit mutatott.

Összességében inkább jó közepes edzőnek tartom, mint klasszisnak. Főleg hosszútávon nem hiszem, hogy sikeres tudna lenni a Madriddal. Ha az első szezonjában talán még sikeres lehetne, ha jól elkapná a fonalat, de ezt hosszútávon nem tudná fenntartani véleményem szerint.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.28. 13:37:24

whitecule írta:Benítez hivatalosan is megerősítette, hogy otthagyja a Napolit.
eh, de meglepődtem :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
whitecule
Barça B
Kapcsolat:

2015.05.28. 13:08:35

Benítez hivatalosan is megerősítette, hogy otthagyja a Napolit.
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.27. 17:59:49

visca el barca írta:már miért nem lenne? világ életében ott játszott. realban nem ő az ék, aki legközelebb van a kapuhoz? a lyonban nem ő volt?

A Daily Telegraph által közölt információk szerint Benítez már tárgyalt Florentino Pérezzel, és mindketten egyetértettek abban, hogy a Real Madrid jövője Gareth Bale.

oké, kacsa, de akkor is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez nekem is felvillanyozta a napomat, lehet, hogy Benítez titokban Barcás és az a feladata, hogy tönkretegye a Realt? :twisted:
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.27. 14:14:24

már miért nem lenne? világ életében ott játszott. realban nem ő az ék, aki legközelebb van a kapuhoz? a lyonban nem ő volt?

A Daily Telegraph által közölt információk szerint Benítez már tárgyalt Florentino Pérezzel, és mindketten egyetértettek abban, hogy a Real Madrid jövője Gareth Bale.

oké, kacsa, de akkor is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2015.05.26. 21:38:02

es Benzema sem az a kimondott 9-es :D szerk: egyszerre :D

csutortokon egykor sajtotajekoztatot tart a Napoli elnoke Benitezzel egyutt 8)
egyebkent en nem tartom akkora koklernek a spanyolt mint sokan, de annak midenkepp orulok hogy ismet egy uj edzo van naluk, ez a mi szempontunkbol mindenkepp jo :D
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.05.26. 21:37:39

visca el barca írta:ha benitez megy, nem lesz oda jó a 4-2-3-1

a két szélső (zselé, bél) meg a csatár (benzema) adott.

a maradék 3 posztra, fognak hozni egy normális VKP-t, akit játszatni kell. a maradék két belső posztra meg ott fog tolongani james/isco/krooss/modric.... lesznek majd nagy siránkozások, meg széthúzások..
Mondjuk Benzema se az az előretolt befejezőcsatár, úgyhogy már a támadórészlegen is bukik szerintem.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.26. 21:13:47

ha benitez megy, nem lesz oda jó a 4-2-3-1

a két szélső (zselé, bél) meg a csatár (benzema) adott.

a maradék 3 posztra, fognak hozni egy normális VKP-t, akit játszatni kell. a maradék két belső posztra meg ott fog tolongani james/isco/krooss/modric.... lesznek majd nagy siránkozások, meg széthúzások..
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.26. 20:11:48

bence-barca írta: a Realnak nyáron mindenképpen vkp posztra kéne igazolnia (Pogba?)
Adja az ég, hogy Pogbát vegyék meg arra a posztra! Az a srác mindent, de mindent ami miatt jelenleg ajnározzák, támadásban mutatott.

Plusz egy olyan egyénieskedő közegben, aminek a Real jelenleg látszik, simán kiütközhet egy egocentrikus viselkedés, amit itt sokan kinéznek belőle, bár eddig az olaszoknál nem sok jelét mutatta, de hát az idei Juve egy igazi nagybetűs CSAPAT. Hogy a Realnál mi lenne vele, ahol alátolnák az álomszerződést, ő lenne az aktuális kiskirály, na meg az ügynöke ugye...
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.26. 18:56:48

LG írta:..
félig meddig :D kvejrozs nyáron, a másik kettő decemberben
Kép
Válasz küldése