ALEXDP írta:Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen okból, okokból, egyáltalán, miért nagyképű, felelőtlen, csíra, butanéger és egyebek Pogba..
Enyhén túlzol, én pl annyit mondtam róla, hogy fejben a VB-n még kevésnek tűnt, csomó ökörséget csinált, azóta lehet benőtt a feje lágya, nekem ott nem volt szimpatikus. Matuidi és Sissoko is jobbak voltak nála összképet tekintve - az is igaz, hogy Pogba villantott olyanokat is közbe, amiket ők nem. De mondom, azóta benőhetett a feje lágya, majd Bl döntőn kíváncsi leszek rá nagyon.
ALEXDP írta:Nagyképű flegma lassú hisztis megbízhatatlan témakörökben!!!!!!
Tessék, idézem magam:
Pogbánál amúgy nálam ezek a megindulások is - valamelyest - kérdésesek. Mármint tudom, hogy ez az egyik fő erénye, de nem biztos, hogy akkora király benne, mint amekkorává az olasz bajnokság védői teszik. Emlékezzünk csak vissza, pár éve az olasz bajnokságban Alexis volt az év játékosa, cselgép volt, élmény volt nézni a játékát, idekerült hozzánk, és csak forgolódni tudott, mert nem volt területe, plusz a bajnokság színvonala is sokkal magasabb volt már, itt nehezebb volt megetetni a védőket. Szóval attól még, hogy olaszban oktatja a népet, nem biztos, hogy nálunk is ilyen sikeres lenne ebben.
Most direkt megnéztem a Bl-ben, hogy a Pogbához hasonló stílusú játékosok közül - támadóbb szellemű, sokat és jól cselező kp-ok - ki milyen %-ban verte meg az emberét. Ini 74% - 26 sikeres csel a 35-ből -, Isco 76% - 38 az 50-ből -, Thiago 79% - 11 a 14-ből -, míg Pogba 44% - 16 a 36-ból. Pogbán kívül mindenki hasonló - valamelyest rosszabb - mutatóval rendelkezik a saját bajnokságában is, míg a francia ott 70% fölött ment el az emberek mellett. Most vagy az olasz bajnokság ennyivel gyengébb, vagy Pogba fog ki rossz napokat a Bl meccsek előtt. Persze tudom, hogy ez csak statisztika, és komolyan alapozni se lehet rá, de azért érdekes.
(Mondjuk hozzá tartozik ehhez, hogy tavaly a Bl-ben és a VB-n is 70% felett verte meg az embereit, de akkor nem is próbálkozott ennyit.)
Még ki is emeltem az egyik legfontosabb részt szerintem.
Pl itt van ez a gól is. A védő állt, és nézte, ahogy Pogba lekészíti magának és ráveri.
Vagy ez. Ilyenekre hol lenne ideje nálunk? Meg hol lenne erre területe, amikor 10 ember van javarészt a 16-os környékén? Tök jó, hogy nagyokat tud lőni, és áthámozza magát egy védőn, de nálunk 5-en állják a labda útját, és 3 m-en belül 2 embert kéne megvernie kb, ez azért más szint, mint az olasz liga, és tök máshogy játszanak ellenünk, mint a Juve ellen..
De amúgy én elismerem a kvalitásait a srácnak, van sok jó tulajdonsága. De ezek nem érnek 100 milliót, plusz számomra baromi kérdéses, hogy ezek közül mennyit tudna normálisan itt kamatoztatni, mert az MSN mögött az se férne ám bele, hogy random cselezget a középpálya közepén, és eladja..
Remélem megfelel a kategóriádnak a véleményem..
danianevem írta: Ez, meg a reálisnál vitathatatlanul magasabb ára a rizikófaktor nála, de játékstílusából adódóan többet nyerhetne vele a csapat. Ha beválik.
De ez meg nem egy olyan üzlet, hogy azt lehet rá mondani ha nem vált be, hogy "hát nem baj, mi megpróbáltuk.." 100 millió kb a gyerek ára, 15 milliós fizetést követel magának, ennyi pénzért nem lehet leigazolni valakit, hogy hátha majd beválik. Vagyis de, persze, le lehet, csak rohadt nagyot lehet bele aztán bukni..