Az igazolások terén én sem vagyok abban olyan biztos, hogy Gündogan olyan jó lenne. Először is azt kellene eldönteni, hogy milyen posztra, milyen feladatkörrel keresünk embert.
Tegyük fel, hogy az MSN még 2-3 évig együtt marad, de legalább 2 szezon. Emellé ott van Busquets, aki a kp-ás védekezést egyedül nem oldja meg az fix, így mellé kell egy olyan támadásban "szürke", de hajtós egyén, mint Rakitic.
Innentől kezdve kb. Iniesta ez egyetlen "lecserélhető" emberünk a kp-án. Erre a posztra pedig egy Gündogan, Veratti, Pogba, Koke nem lennének megfelelőek.
Miért? Iniesta posztjára egy Di Maria stílusú ember, vagy Isco stílusú ember kellene, aki gyorsabb agilisebb, kevésbé helyezi előnybe a 100% passzpontosságot, inkább törekszik az előre játékra, hogy előre juttassa a labdát az MSN egyik tagjához.
Ha viszont a fentebb említett (Pogba, Gündo, stb.) emberek közül jön valaki, akkor komoly gond lesz a kp-ás támadóerőnkkel, mert olyan szólót, mint pl. amit Iniesta lenyomott idén a PSG ellen egyikük sem tudna bemutatni. Talán Pogba igen. Talán. A fenti nevek közül őt látnám itt a legszívesebben.
Ha viszont nem Ini szorul ki, akkor komoly védekezésbeli gondjaink lehetnek. Érdekes kérdések ezek.
Én személy szerint szívesebben látnám Reus-t Iniesta helyett a csapatban, mint Gündogan-t ebben a pozícióban vagy Rakitic helyett. Sokkal hatékonyabb lenne a gépezetünk. Olyan letámadást a német is tudna produkálni, mint amit Ini. Kár, hogy pletyka szinten sem merült még ez fel...
A másik. Rakitic cseréjének ott van Rafinha, aki pont jó lenne fizikális adottságai miatt is erre a posztra. Saját nevelés, már nálunk van. Így kár kiadni euromilliókat...