Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
whitecule
Barça B
Kapcsolat:

2015.05.22. 23:22:33

Gianluca Di Marzio, olasz journo (általában pontos) szerint Ancelotti kontraktusát lekapcsolták, elhagyja a Realt.
Pavel
Entrenador del Barça

2015.05.22. 19:33:07

50-50
Vagy nyer vagy veszít.
De a Perec tényezőt vegyük már figyelembe.
Nem fog szabad kezet kapni.
Leon
Director del Fútbol

2015.05.22. 19:31:44

Klopp szerintem pont rendet tenne ott,például helyretenné Cuncit ha hisztizik meg hasonlók. Viszont esélyes hogy gyorsan összebalhézna a megmondó kapitány Perezzel és pár hónap után rágyújtaná a Barbenaut és lelépne...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
dévid villa
Jugador d'estrella

2015.05.22. 19:25:34

Pavel írta:
LG írta:
Akkor Klopp-hoz.
Mondja már meg valaki, hogy az első évében mit nyert a Dortmund-dal.
Madridban az édes kevés lesz, de ők tudják
Miért? Luis Enrique mit nyert a Romával? :roll:
Semmit. Ki is rúgták. :wink:
Pont ez az! A Románál semmit, nálunk meg éppen triplázásra készül... Az hogy Klopp nem nyert első évében semmit a BVB-nél, még nem jelenti azt, hogy a Madriddal nem nyerne.
Pavel
Entrenador del Barça

2015.05.22. 19:21:22

LG írta:
Akkor Klopp-hoz.
Semmit. Ki is rúgták. :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.22. 19:14:17

Akkor Klopp-hoz.
Pavel
Entrenador del Barça

2015.05.22. 18:30:26

Akkor Klopp-hoz.
Madridban az édes kevés lesz, de ők tudják.
Szerintem most nincs olyan formátumú szabad edző aki nekik rövid távon megfelelne.
Ha esetleg megint besikerülne egy 6 kupás szezon. Perec papa azonnali sikereket akar, miután kiengedték a kórházból egy enyhe infarktus után. :twisted:

U.i.: Utánanéztem nyert egy szuperkupát. Hajnal góljával.
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.22. 18:20:06

LG írta:
Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik szerint akkora sikereket ért volna el a Dortmmunddal. 7 év alatt 2 Bundesliga, 1 kupa és egy BL-döntő.
A többivel nagyjából egyet értek, de azért ez hagy kívánnivalót maga után. :D
A Dortmunddal igen is nagy eredmények ezek, főleg, hogy előtte jó pár évig közek sem volt a bajnoksághoz, a BL-ben meg nem is nagyon indultak. Ha jól emlékszem, olyan szezonjuk is volt, amikor a kiesés ellen küzdöttek. Emellett igencsak tetszetősen játszottak.

Összehasonlításképpen: több bajnokságot nyert ez alatt a 7 év alatt, mint a Real, és ugyanannyi BL döntőt játszott. :mrgreen:
Nem azt mondtam, hogy gyenge szezonokat futott vele, csak annyit, hogy nem tartom akkora sikereknek, mint azt sokan beállítják. Ha a német bajnokság színvonalát nézzük a játékoskeretük szinte végig az elitben volt. A Bayern mögött ott voltak minőségben. 2 igazán jó évük volt és ha nem is lettek bajnokok, a bajorok szinte mindig 15+ pontot vertek rájuk. A BL menetelést is elismerem, talán az volt a csúcs. Az idei szezonjukat direkt nem említettem.

Summa summarum nem tartom rossz edzőnek Kloppot, sőt, de nem hiszem, hogy egy Real Madrid-dal el tudna boldogulni, főleg Perez regnálása alatt. Itt olyan követelmények vannak amikre nem hiszem hogy fel lenne készülve. Kis túlzással már akkor is kifelé lóg az edző lába, ha nem őszi bajnokok vagy nem meggyőző a csapat játéka. Persze lehet, hogy tévedek és brutál szezonja lesz a Madriddal, már ha egyáltalán odakerül. Még az sem biztos hogy edzőváltás lesz és az opció sem feltétlenül ő, viszont sokkal jobban tartanék a Madridtól Ancelotti vezetésével, mint a némettel.
Forca Barca!!!!
bali 15
Director del Fútbol

2015.05.22. 17:57:20

Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik szerint akkora sikereket ért volna el a Dortmmunddal. 7 év alatt 2 Bundesliga, 1 kupa és egy BL-döntő.
Elég magasan lehet nálad a mérce...

Mondjuk, ha egy Barca-Real szurkoló szemével nézed, akkor ez valóban egy katasztrófa.

Egy ilyen csapatnál ne várd azt, hogy minden évben esélyes a triplázás, mint a Barcanál.

Ráadásul, ami [auto_cenzúra] idegesítő lehet az az, amikor szépen, alulről, kockáról kockára felépítesz egy csapatot, ami rohadt jól működik, aztán jön a gazdag [auto_cenzúra], aki egy perc alatt lerabolja.

Na, ilyen körülmények között nyert a Dortmund 2x, és az egyik évben duplázni is sikerült. A BL megnyerése csak hab lett volna a tortán...
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.22. 17:22:05

A többivel nagyjából egyet értek, de azért ez hagy kívánnivalót maga után. :D
A Dortmunddal igen is nagy eredmények ezek, főleg, hogy előtte jó pár évig közek sem volt a bajnoksághoz, a BL-ben meg nem is nagyon indultak. Ha jól emlékszem, olyan szezonjuk is volt, amikor a kiesés ellen küzdöttek. Emellett igencsak tetszetősen játszottak.

Összehasonlításképpen: több bajnokságot nyert ez alatt a 7 év alatt, mint a Real, és ugyanannyi BL döntőt játszott. :mrgreen:
Capon
Llegenda del Barça

2015.05.22. 17:14:36

Én szorítok Beníteznek :D
Klopp szerintem nem oda való, Perec papának olyan edző kell aki alárendeli magát az elképzeléseinek.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.22. 16:53:05

Nagyon kíváncsi leszek vasárnap mit jelentenek be. Szerintem hatalmas balf@szságot követnek el, ha elküldik Ancelottit. Jó a kapcsolata a játékosokkal, régóta a szűk elitben foglal helyet, ami az edzőket illeti.
Klopp-nak szerintem túl nagy falat lenne a Real. Attól, hogy őrjöng az alapvonal mellett nem biztos, hogy elég. Nem is feltétlenül azzal volt a gond, hogy nem voltak motiváltak a játékosok. Taktikailag, tudásban Ancelotti bőven veri, ha pedig az ő kezét is megköti Perez -mert ha Carloet megtette, a németét is meg fogja- ő sem lesz sikeresebb. Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik szerint akkora sikereket ért volna el a Dortmmunddal. 7 év alatt 2 Bundesliga, 1 kupa és egy BL-döntő.
Mondjuk nekünk azzal csak jobb lesz, ha megindul az edzőkeringő, főleg ha ilyen Benitez vagy Lopetegui-féle emberek jönnek.

Amúgy a Real szintén kap transferban-t a következő nyáron vagy csak ez is pletyka volt?
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2015.05.22. 08:54:35

Én személy szerint sajnálom Carlot, nagyon jó edző, vele azért elég ütős volt a Madrid.
Viszont barcásként örülök, hogy mást hoznak a kispadra, mert meggyőződésem, hogy megégnek, bármelyik szóba került edző lesz ott. Benítez olyan csapatba való, ahol nem gond, ha 4-5 meccs elmegy a bajnokságból vagy a kupából kipottyannak. Kloppnak is két számmal nagyobb lesz ez a kabát, amit ráadnának esetlegesen a Madridnál.
Mou biztos nem megy vissza, a Chelseanél több megbecsülést kap, mint valaha Madridban.

Jó lesz ez nekünk jövőre. Remélem az igazolások is Perez elvárásait fogják tükrözni kizárólag, edző véleményét elvetve. CR fizetésén pedig emelnek újra, hogy ne szomorkodjon sokáig az aranybogyó elvesztésén.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.05.22. 08:16:15

azért Jürgennek elég éles váltás lenne, hogy a Dortmund után, ahol halálosan bíztak benne, minden igazolást ő intézett és összességében nyugalom és tisztelet vette körül, a Realnál 1 év alatt kicsinál Perez papa, ha nem éred el az általa kívánt eredményeket az általa intézett igazolásokkal.

persze nem tudom, hogy mit gondol erről Klopp, csak az alapján találgatok, hogy próbálom beleélni magam a helyzetébe. mindenesetre Carlo elküldésével megint csak a feszkót csinálják maguknak, sokkal előrébb nem lesznek sem Kloppal, sem mással, amíg a mindenkori edzőnek az elnökük in vivo football managerezéséből kellene várat építeni.
noname
Llegenda del Barça

2015.05.22. 07:53:25

Remélem igaz a Benitez-es hír. :twisted:
Ancelottit kiváló edzőnek tartom, még ha nem is jöttek neki túl jól össze a dolgok.(ez Perez sara, nem az övé). Benitez ellenben nem sokat bizonyított. Kupákban egész jól szerepelnek a csapatai, de a bajnokságokban rendszerint semmi. A Napoli is a kerete alapján simán 2. kéne legyen az olaszoknál. :lol: A Poollal volt pár sikere a BL-ben, de annyi.
A Fifa egy szégyen
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.20. 09:50:31

Nem igazán örülnék, ha Klopp végül a Real padján kötne ki. Bár idén kicsit fáradtnak tűnt, de azért olyan szinten képes megőrülni, olyan energikus, dinamikus edző, ami szerintem nem kicsit dobná fel a Madridot. Plusz a Dortmunddal olyant tett, amit az elmúlt x évben nem igazán láttam, ha egy az ottaninál jobb kerettel dolgozhatna, akkor még nagyobb sikereket is elérhetne.
Persze, ha nem hagyják dolgozni, (Perez) akkor csodát ő sem tudna tenni, de a mostani Ancellottihoz képest előrelépés lenne.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.19. 23:54:11

Pogbás résszel egyetértek,szóval arra nem térek ki.

viszont Palesz jól elemezte, jellemezte a kp-t sokszor tavasszal,de ősszel is.
És egyetértek vele abban,hogy még egy Rakitic az olyan szinten nullázná le a kreatív középpályát,hogy az már az eredményesség rovására is mehet,sőt menne.
Nah de az előbb csapategyensúlyról beszéltem, akkor a kp-ra is kivethetem ezt,oda is kell egyensúly. Kell munka, de kell a finesz is.
A munka Rakitic, a finesz Inieste. Busi meg mindkettőt tudja adni,ha olyan napja van.
Ez így tökéletes, ezért volt hasznos a kp, annak ellenére hogy a kreatív része az elég alacsony színvonalú volt, oda Messi hátrajövetele kellett olykor,hogy legyen valami.

Szóval nekem oda egy Koke már sok lenne a munka részre, és billenne el a jól belőtt mérleg.
Iniesta pótlását keressük most egy kp személyében. Iniesta meg a fineszt,kreatív részt adja a mérlegre. Szóval ilyesmi játékos lenne jó oda.

De mondom, a Pogbás dolgot adom, ha ilyen vállalható,és a csóka eredményeit kb tükröző, 30-40M-es ára lenne, bólintanék rá, de ennek minimum a duplájába kerülne. Az meg baromi sok, akkor inkább szét kell nézni a piacon.
Kokeval nincs bajom,de nekem ő annyira szürke és semmilyen,hogy nem szívesen látnám itt. (persze az én focinézetem szerint)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.19. 23:44:42

Ezt elfogadom Suarez is kellett, mert ős is nagyon harcos volt (nem csak "villanások" jellemezték idén, hanem a teperés is, s lassan a játékot is sikerült összekapálnia a többiekkel), bár az ára iszonyat sok volt én speciel ennyit nem adtam volna érte, de ez másodlagos. Én a mostani középpályás "gondokra" utalva írtam, hogy nem Pogbák kellenek hanem Rakitic kettő és rendben van a dolog. Pogba amúgy jó játékos, de főleg így hogy BL döntős a Juve így még +10 millió az ára, 80-90 ne adj Isten 100 milliót meg nem ér. Harmadáért már lehet olyan embert találni, aki elvégzi a kellő futást, labdaszerzést ami a középpályára kell.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.19. 23:24:59

Bob_Marley írta: Csak ezt emelem ki, mert annyiszor szajkózom ezt, hogy a csapatvédekezés mindig a kulcs. Alatta jelwaz mondandóját is idézhetném, sok mindent leírt, amit szinte szóról szóra ugyanúgy gondolok én is. Játékos vásárlás tekintve is, nem nagy nevek, meg atom jó meg tudom én milyen jelzők szoktak elhangozni játékosok kellenek. Szorgalmas, nagy munkabírású itteni "divatos"szóval középszer játékosok. Csak idén is a középszer Rakitic meg Mathieu hozott olyan erősítést, aminek láthatjuk az eredményét. Nem a felkapott emberek kellenek, jöjjön akár Gundogan vagy én még mindig hiszek Kokeban, hogy ellehetne hozni, mert ő "munkás", de mellette nagy játékintelligenciája van és nagyon passzolna ide.

Azért maradjunk annyiban,hogy az is nagyon fontos amit te emelsz ki, Rakitic játéka pl egy hatalmas puzzledarab helyretétele volt, de Suárez is a maga sztárigazolás státuszával legalább annyira fontos volt.
Szóval egyik irány sem jó,hogy csak munkás,vagy csak sztár. A kettő elegye kell, egyensúlyban tartani a csapatot. Mert akkor jók a sztárok,ha van mögöttük munkás, aki elvégzi a piszkos melót. De akkor jó,hasznos a munkásember, hogy a sztárok eldöntik a meccseket, amiknek megadták a munkások a stabilitást, és a büdös munkát.
Nálunk idén ez működött nagyon nagyon jól, megvolt az egyensúly szerintem, főleg tavaszra.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.19. 23:12:09

Chino írta:

A Realból pedig ez hiányzott. A rúgott gólok számában még vezetnek is, viszont közel kétszer annyit kaptak mint mi. Ha nincs stabilitás a kp-n és a védelemben cseszhetik.
Csak ezt emelem ki, mert annyiszor szajkózom ezt, hogy a csapatvédekezés mindig a kulcs. Alatta jelwaz mondandóját is idézhetném, sok mindent leírt, amit szinte szóról szóra ugyanúgy gondolok én is. Játékos vásárlás tekintve is, nem nagy nevek, meg atom jó meg tudom én milyen jelzők szoktak elhangozni játékosok kellenek. Szorgalmas, nagy munkabírású itteni "divatos"szóval középszer játékosok. Csak idén is a középszer Rakitic meg Mathieu hozott olyan erősítést, aminek láthatjuk az eredményét. Nem a felkapott emberek kellenek, jöjjön akár Gundogan vagy én még mindig hiszek Kokeban, hogy ellehetne hozni, mert ő "munkás", de mellette nagy játékintelligenciája van és nagyon passzolna ide.

Nem akarok megmondóember lenni, én se számítottam ilyen idényre, de ebben is jelwazzal egyetértek, hogy nagyon szerethető a csapat. Szezon elején is mondtam, hogy nekem ez pl jobban tetszik mint jó pár évre visszamenőleg a gárdák, lehet mondani munkás csapat stb, de éhes, precíz és nem utolsó sorban könyörtelenül eredményes. és ezt a játékot erre játsszák.

RM: Ezt már múltkor pedzegettem, de ha érdemeket nézem, akkor ez a RM egy Mourinho által felépített csapat volt, akik hosszú idő után megtudtak verni minket, majd Ancelotti behúzott egy BL-t, de azon kívül nem sok. Bajnokságban másodjára eresztenek le látványosan a végére, s persze perez is hozott embereket, akiket lehet nem kellett volna. Ha megint elkezdenek kapkodni, akkor ismét előttük leszünk két lépéssel. A legfontosabb hiányzik Madridból, a szisztematikus munka. Enélkül egyszerűen nem lehet csapatot csinálni, csak egy-egy eredmény kijöhet, de ha folyamat edző váltások x új játékos, akkor nincs úgy nem lehet. Náluk sem lenne hülyeség akár egy spanyol edző vagy akár egy hazai edző mint nálunk volt Pep és most LE. Ők talán több bizadalmat és nyugalmat kapnának. Jön Klopp, akkor mi lesz? Jön x új játékos (német), mire összeszedi őket elmegy egy szezon megint ott vannak, hogy kirúgnak mindenkit és kezdődik elölről. Ez legyen az ő bajuk, mi meg szépen csendben évek óta kisebb megszakításokkal nyerjük a bajnokságokat. :lol:
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.05.19. 23:10:41

Most olvasom, hogy Klopp lesz a Madrid edzője. Évi 8 misi fizuért. Állítólag az olasz meg megy vissza a Milanhoz.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.19. 21:03:27

komutnemukod írta: Azért evvel tudnék vitatkozni és tudok is. Bármennyire is divat lett az utóbbi időben pl. Busi-t ekézni, azért ebbe a csapatba nem igen tudok nála jobb középpályást elképzelni és Masche is akármennyire játszott a Barca-n kívül mindenhol a pálya közepén ő a "Cruyff féle" belső védő minta példánya (ld.: Frank de Boer).
Lehet, hogy ezek a játékosok más csapatnál vagy más csapat szurkolói szemében nem tűnnek klasszis játékosnak, amit viszont itt a Barca-ban nyújtanak és amit ennek a csapatnak a játékához hozzá tesznek az mindenképp klasszis teljesítmény.
Én pedig evvel csak arra célzok, hogy a "gálacsapat" ebben a formában és ebben a szisztémában a Barca számára igenis klasszis egytől-egyig.
Pontosan erről beszélek. Hogy itt együtt szinte tökéletes csapatrészeket alkotnak. Pl. Rakitic. Átlag feletti játékos, viszont igazi klasszisnak nem mondanám. Ini MÁR, és ebben a szerepkörben sincs a top-ban. Be kell ismerni, hogy egyenként nincsenek azon a szinten, mint a Real középpályásai, de ebben a rendszerben mégis úgy működnek, hogy az a csapat számára tökéletes. Mindenki az MSN-ben, de leginkább Messiben látja a sikerünk kulcsát, ami részben igaz is, de a középpályánknak és a védelemnek csapatként legalább akkora szerepe van benne, ezt jól ismerte fel LE.
Nem úgy nyertük a meccseinket, főleg a rangadókat, hogy lőjünk eggyel többet, mint az ellenfél. Ezt a Bl szemlélteti a legjobban. Ha csak az egyenes kieséses szakaszt vesszük alapul a kulcs a kapott gólok redukálásában rejlik. A Bayern elleni párharc sem lett volna olyan sima ha betalálnak a németek az odavágón. Persze kellettek a támadók iszonyatos teljesítményei is, ez egyértelmű, de szinte mindig csak őket emelik ki.
A Realból pedig ez hiányzott. A rúgott gólok számában még vezetnek is, viszont közel kétszer annyit kaptak mint mi. Ha nincs stabilitás a kp-n és a védelemben cseszhetik.
Forca Barca!!!!
komutnemukod
Jugador del Barça

2015.05.19. 20:14:56

Chino írta: de érdemes megnézni a kapott góljaink számát is. Nyilván számít a két kapusunk is, de a védelmünk sem top 5-ös játékosokból áll, talán Piquét kivéve (a kp. detto), mégis nagyon stabil volt a védekezésünk, ez pedig legalább olyan fontos, mint a támadó triónk.
A legjobban talán a BL-kieséses szakasz szemlélteti. A müncheni meccs kakukktojás, de ott a félidőre lezártunk mindent, a második játékrész már tétnélküli volt.
Ezzel csak arra célzok, hogy még a "gálacsapatunk" sem világklasszisokból állt (az MSN-t leszámítva) csapatként főleg tavaszra mégis úgy működött, hogy iszonyat stabilok voltunk. És ez volt az egyik kulcsa, hogy a rangadóinkat hoztuk és ott tartunk ahol. A Real pedig ezt nem tudta megvalósítani.
Persze kevésbé savanyú a szőlő, ha annyit mondanak, hogy Messi elintézett mindent.

Bocs ha hosszú lett.
Azért evvel tudnék vitatkozni és tudok is. Bármennyire is divat lett az utóbbi időben pl. Busi-t ekézni, azért ebbe a csapatba nem igen tudok nála jobb középpályást elképzelni és Masche is akármennyire játszott a Barca-n kívül mindenhol a pálya közepén ő a "Cruyff féle" belső védő minta példánya (ld.: Frank de Boer).
Lehet, hogy ezek a játékosok más csapatnál vagy más csapat szurkolói szemében nem tűnnek klasszis játékosnak, amit viszont itt a Barca-ban nyújtanak és amit ennek a csapatnak a játékához hozzá tesznek az mindenképp klasszis teljesítmény.
Én pedig evvel csak arra célzok, hogy a "gálacsapat" ebben a formában és ebben a szisztémában a Barca számára igenis klasszis egytől-egyig.
hady
Director del Fútbol

2015.05.19. 20:03:46

daffy
Madridista

2015.05.19. 19:27:08

roby122 írta: Khedira is lelép , Chicharito is megy , Jesé is , Arbeloával nem tudom mi lesz , így , hogy jön Danilo. Casillas is távozhat.
Egyikük sem érvágás,bár Hernandez szerintem maradhatna. Tudásával vannak gondok,de egy második számú támadónak szerintem tökéletes. Harcos,akar,odaér. Megfelelő.
Casillas megy,mennie is kell. De Gea pótolja simán.
Jesé nem tényező.
Nem lehetetlen,hogy Carlot is váltja Klopp. Ennek nem tudom,hogy örüljek-e. Ha fejet kell vágni,én Flo papáét vágnám,nem Carloét. Klopp pedig cserélhetne egy Bale - Reust. :D
Nem kell a szükségesnél nagyobb jövés-menés.
Kapus csere indokolt,mert a mostani kevés és kilóg a lába is.
A védelem kész van.
A támadósor kész van,de Bale lecserélésével lehetne finomítani rajta,majd jövőre úgyis megy Cr,akkor őt is pótolni lehet,ne egy nyár alatt kelljen,mert az úgy húzós.
A kp-ra egy ember kell és ROTÁLNI. Kroos-nak is csak 2 orrnyílása van,ki van facsarva. Isco nem játszik eleget. James meg bőven jó Bale helyére,amikor a walesinek nem megy(bármikor).
Szumma:
De Gea-Danilo-Verratti. csókolom.
opcionális: Bale - Reus.
Válasz küldése