Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Pont ez az! A Románál semmit, nálunk meg éppen triplázásra készül... Az hogy Klopp nem nyert első évében semmit a BVB-nél, még nem jelenti azt, hogy a Madriddal nem nyerne.Pavel írta:Semmit. Ki is rúgták.LG írta:Miért? Luis Enrique mit nyert a Romával?Akkor Klopp-hoz.
Mondja már meg valaki, hogy az első évében mit nyert a Dortmund-dal.
Madridban az édes kevés lesz, de ők tudják
Semmit. Ki is rúgták.LG írta:Miért? Luis Enrique mit nyert a Romával?Akkor Klopp-hoz.
Miért? Luis Enrique mit nyert a Romával?Akkor Klopp-hoz.
Nem azt mondtam, hogy gyenge szezonokat futott vele, csak annyit, hogy nem tartom akkora sikereknek, mint azt sokan beállítják. Ha a német bajnokság színvonalát nézzük a játékoskeretük szinte végig az elitben volt. A Bayern mögött ott voltak minőségben. 2 igazán jó évük volt és ha nem is lettek bajnokok, a bajorok szinte mindig 15+ pontot vertek rájuk. A BL menetelést is elismerem, talán az volt a csúcs. Az idei szezonjukat direkt nem említettem.LG írta:A többivel nagyjából egyet értek, de azért ez hagy kívánnivalót maga után.Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik szerint akkora sikereket ért volna el a Dortmmunddal. 7 év alatt 2 Bundesliga, 1 kupa és egy BL-döntő.![]()
A Dortmunddal igen is nagy eredmények ezek, főleg, hogy előtte jó pár évig közek sem volt a bajnoksághoz, a BL-ben meg nem is nagyon indultak. Ha jól emlékszem, olyan szezonjuk is volt, amikor a kiesés ellen küzdöttek. Emellett igencsak tetszetősen játszottak.
Összehasonlításképpen: több bajnokságot nyert ez alatt a 7 év alatt, mint a Real, és ugyanannyi BL döntőt játszott.
Elég magasan lehet nálad a mérce...Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik szerint akkora sikereket ért volna el a Dortmmunddal. 7 év alatt 2 Bundesliga, 1 kupa és egy BL-döntő.
A többivel nagyjából egyet értek, de azért ez hagy kívánnivalót maga után.Nem igazán értek egyet azokkal sem, akik szerint akkora sikereket ért volna el a Dortmmunddal. 7 év alatt 2 Bundesliga, 1 kupa és egy BL-döntő.
Azért maradjunk annyiban,hogy az is nagyon fontos amit te emelsz ki, Rakitic játéka pl egy hatalmas puzzledarab helyretétele volt, de Suárez is a maga sztárigazolás státuszával legalább annyira fontos volt.Bob_Marley írta: Csak ezt emelem ki, mert annyiszor szajkózom ezt, hogy a csapatvédekezés mindig a kulcs. Alatta jelwaz mondandóját is idézhetném, sok mindent leírt, amit szinte szóról szóra ugyanúgy gondolok én is. Játékos vásárlás tekintve is, nem nagy nevek, meg atom jó meg tudom én milyen jelzők szoktak elhangozni játékosok kellenek. Szorgalmas, nagy munkabírású itteni "divatos"szóval középszer játékosok. Csak idén is a középszer Rakitic meg Mathieu hozott olyan erősítést, aminek láthatjuk az eredményét. Nem a felkapott emberek kellenek, jöjjön akár Gundogan vagy én még mindig hiszek Kokeban, hogy ellehetne hozni, mert ő "munkás", de mellette nagy játékintelligenciája van és nagyon passzolna ide.
Csak ezt emelem ki, mert annyiszor szajkózom ezt, hogy a csapatvédekezés mindig a kulcs. Alatta jelwaz mondandóját is idézhetném, sok mindent leírt, amit szinte szóról szóra ugyanúgy gondolok én is. Játékos vásárlás tekintve is, nem nagy nevek, meg atom jó meg tudom én milyen jelzők szoktak elhangozni játékosok kellenek. Szorgalmas, nagy munkabírású itteni "divatos"szóval középszer játékosok. Csak idén is a középszer Rakitic meg Mathieu hozott olyan erősítést, aminek láthatjuk az eredményét. Nem a felkapott emberek kellenek, jöjjön akár Gundogan vagy én még mindig hiszek Kokeban, hogy ellehetne hozni, mert ő "munkás", de mellette nagy játékintelligenciája van és nagyon passzolna ide.Chino írta:
A Realból pedig ez hiányzott. A rúgott gólok számában még vezetnek is, viszont közel kétszer annyit kaptak mint mi. Ha nincs stabilitás a kp-n és a védelemben cseszhetik.
Pontosan erről beszélek. Hogy itt együtt szinte tökéletes csapatrészeket alkotnak. Pl. Rakitic. Átlag feletti játékos, viszont igazi klasszisnak nem mondanám. Ini MÁR, és ebben a szerepkörben sincs a top-ban. Be kell ismerni, hogy egyenként nincsenek azon a szinten, mint a Real középpályásai, de ebben a rendszerben mégis úgy működnek, hogy az a csapat számára tökéletes. Mindenki az MSN-ben, de leginkább Messiben látja a sikerünk kulcsát, ami részben igaz is, de a középpályánknak és a védelemnek csapatként legalább akkora szerepe van benne, ezt jól ismerte fel LE.komutnemukod írta: Azért evvel tudnék vitatkozni és tudok is. Bármennyire is divat lett az utóbbi időben pl. Busi-t ekézni, azért ebbe a csapatba nem igen tudok nála jobb középpályást elképzelni és Masche is akármennyire játszott a Barca-n kívül mindenhol a pálya közepén ő a "Cruyff féle" belső védő minta példánya (ld.: Frank de Boer).
Lehet, hogy ezek a játékosok más csapatnál vagy más csapat szurkolói szemében nem tűnnek klasszis játékosnak, amit viszont itt a Barca-ban nyújtanak és amit ennek a csapatnak a játékához hozzá tesznek az mindenképp klasszis teljesítmény.
Én pedig evvel csak arra célzok, hogy a "gálacsapat" ebben a formában és ebben a szisztémában a Barca számára igenis klasszis egytől-egyig.
Azért evvel tudnék vitatkozni és tudok is. Bármennyire is divat lett az utóbbi időben pl. Busi-t ekézni, azért ebbe a csapatba nem igen tudok nála jobb középpályást elképzelni és Masche is akármennyire játszott a Barca-n kívül mindenhol a pálya közepén ő a "Cruyff féle" belső védő minta példánya (ld.: Frank de Boer).Chino írta: de érdemes megnézni a kapott góljaink számát is. Nyilván számít a két kapusunk is, de a védelmünk sem top 5-ös játékosokból áll, talán Piquét kivéve (a kp. detto), mégis nagyon stabil volt a védekezésünk, ez pedig legalább olyan fontos, mint a támadó triónk.
A legjobban talán a BL-kieséses szakasz szemlélteti. A müncheni meccs kakukktojás, de ott a félidőre lezártunk mindent, a második játékrész már tétnélküli volt.
Ezzel csak arra célzok, hogy még a "gálacsapatunk" sem világklasszisokból állt (az MSN-t leszámítva) csapatként főleg tavaszra mégis úgy működött, hogy iszonyat stabilok voltunk. És ez volt az egyik kulcsa, hogy a rangadóinkat hoztuk és ott tartunk ahol. A Real pedig ezt nem tudta megvalósítani.
Persze kevésbé savanyú a szőlő, ha annyit mondanak, hogy Messi elintézett mindent.
Bocs ha hosszú lett.
Egyikük sem érvágás,bár Hernandez szerintem maradhatna. Tudásával vannak gondok,de egy második számú támadónak szerintem tökéletes. Harcos,akar,odaér. Megfelelő.roby122 írta: Khedira is lelép , Chicharito is megy , Jesé is , Arbeloával nem tudom mi lesz , így , hogy jön Danilo. Casillas is távozhat.