noname írta:Csak most olvasom ezt az átszervezést. Hülyeség. Csak annyit érnek el vele, hogy e lagnagyobbak közül elvérzik pár hamarabb a kelleténél. Orosz, portugál, francia, holland....mikor értek ezek a bajnokok utoljára el komolyabb eredményt?
Szép és jó, hogy
bajnokok ligája, de ezzel szerintem több kár okoznak, mint hasznot.
Viszont ha valaki meg akarja nyerni a sorozatot, annak nem lehet kifogás a nehezebb sorsolás.
Én ezt most nem tartom rossz ötletnek, egyébként túl nagy jelentősége nem lesz.
Más: szerintem már évek óta rohadt gyenge általánosságban az európai mezőny. A 2000-es évek elején/közepén jóval több csapat indult reális esélyekkel a győzelemért. Az olaszoknál az Ac Milan, a Juventus, az Inter nagyon komoly játékerőt képviseltek, mögöttük azért a két római csapat sem volt rossz. A spanyoloknak sem csak 2, hanem 4 komoly csapatuk, hisz a Valencia kétszer döntőbe is jutott, a Depor 4-1 verte 2004-ben a Milant a visszavágón, akkoriban ők is még nagy csapatnak számítottak. Az angoloknál is volt 3 komoly csapat: a MU, Arsenal, Liverpool, később ugye a Chelsea, korábban meg Aston Villa, vagy a Leeds sem votlak rosszak. A németeknél mondjuk csak a Bayern tartozott az elitbe. De az olyan csapatok, mint a Celtic, Lyon, Porto, PSV is sokkal inkább meg tudták szorongatni a nagyokat, mint manapság.
Most mi van? Ha egy top csapat elkap egy igazán jó szezont, kb. nincs ellenfele, mint idén eddig nekünk, illetve 2011-ben, 2013-ban a Bayernek. Sokat elmond még az a dolog is, hogy idén a Juventus, tavaly az Atletico, tavalyelőtt a Dortmund döntős lehetett, 2012-ben meg a sok sebből vérző Chelsea győzni tudott. Ezeket a csapatot az adott idényben inkább jó középcsapatoknak mondanám, de ebben a gyenge mezőnyben ez is elég volt a döntőhöz. De a tavalyi Realt sem tartom messze egy verhetetlen csapatnak. Megérdemelten győztek, de egy idei Barca, vagy egy 2013-as Bayern ellen aligha lett volna esélyük.
Továbbá 2010-ben, 2012-ben, és tavaly is apróságokon is apróságokon csúsztunk el, holott magunkhoz képest pocsék formában voltunk, mégis ez a gyenge Barca is komoly falat volt a későbbi győzteseknek, illetve az Atletico esetében a döntősnek.
Nekem az akkori foci jobban tetszett, még ha most könnyebb is BL-t nyernünk.