visca el barca írta:
Bob, tudod van egy olyan dolog, mint az uefa-koefficiens... amit pont ezért hoztak létre, hogy legyen egy tényeken alapuló erősorrend... az meg hülyeség h azért bajnokok ligája h a bajnokok legyenek első kalaposok... tudom, hogy Te mindig ezt a segítsük az elesetteket kategóriát képviselesd itt, de egy zenitnek, meg benficának semmi keresni valója az első kalapban. két olyan csapat, akik többnyire a csoportjukból is képtelenek továbbjutni.
ezzel az egésszel azt érték el, hogy lesz olyan csoport, ahol 4 hoki csapat lesz, meg lesz majd egy juve, real, mu, X akárki.
Egy normális világban a másodikoknak meg a harmadikoknak nincs semmi keresnivalójuk az egészben en bloc. Szeretem a spanyol futballt, de azért vicces lesz hogy adott esetben idén fog indulni 5 csapat a BL-ben....Az egész kezd komolytalanná válni, x csapat egymás között elosztja a pénzt a többieknek meg kuss....
Uefa koeficiens is, pl a Benfica hatodik. Lehet mondani, hogy x évre visszamenőleg nézzük akkor hol lenne, de itt adott idény kezdetében kell vizsgálni a dolgokat szerintem, nem 10 évekre visszamenőleg stb. Valahogy el kell dönteni, egy bajnok kapjon már előnyt, ha már az alap koncepciója anno-anno csak az volt hogy olyan csapatok nemzetközi kupája, akik megnyerték a bajnokságukat. Az tényleg jobb volt, hogy mondjuk egy Arsenal kiemelt volt pár éve? Legalábbis úgy emlékszem, de ez nem biztos.
És igen, a cél az lenne hogy kiegyenlíteni az erőviszonyokat. Egy kisebb ország BAJNOKA továbbjutHAT így esetleg.
Én ezt jobb rendszernek tartom, mert alapból a másodikokat meg harmadikokat nem is engedném a fő táblára automatikusan. Lenne 16 csapat a csoportokban, 12 bajnokkal mondjuk, maradék helyekre meg lehetne verekedni. Nem érdekel hogy egy angol harmadik esetleg jobb mint egy ukrán bajnok. X év múlva nem lenne jobb ha nem jönne úgy a pénz. Most az van, hogy pár csapat egymás között lerendezi a pénzt, amiből vesznek játékosokat és nő a szakadék a kicsik meg nagyok között. FFP is inkább annak kedvez, hogy középcsapatot ne hozzon fel egy arab, a topcsapatok szépen megoldják a dolgaikat, de lsd egy PSG ha már odaakarna férni akkor azt inkább ne.