Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.17. 13:27:23

veb a kákán is a csomót keresi. :D

Ex Machina

Nem mondta sehol sem, hogy mindent teljesen egyedül csinált. A labort, meg a biztonsági rendszerét a külsősök csinálták, ugyanígy simán rendelhette a robotokhoz szükséges részegységeket a leányvállalataitól. Legfeljebb úgy, hogy ne legyen feltűnő, majd pedig ő otthon átépítette és összeszerelte őket. Egyébként ha nem is így nézzük, hanem ahogyan te, akkor sem hiszem, hogy hiba lenne, mert a teremtéstörténetes sztoriba pont így illett bele. "Istenként".
Ja meg Tony Stark egy barlangban alapanyag nélkül és pár óra alatt összehozta a Vasember-prototípusát, ehhez képest Nathannek tinikora óta (13 éves korában futott be a cége) volt ideje bőven a robotokra. :D
A Caleb-részt én sem értem. Az elején szerintem teljesen jól irányította a beszélgetéseket, aztán meg a sablonnal élve: elvakította a szerelem.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.17. 13:25:39

mit kellett volna tennie? normalis kérdéseket feltenni. egy nem hangozott el a szájából

jó, persze utólag kiderült nem is azért volt ott, de akkoris
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.05.17. 13:07:52

visca el barca írta:ex machina

a két főszereplő iszonyatosan gyenge volt, nekik kellett volna a hátukon vinni a filmet, de az egyik bénább volt mint a másik. az alkoholista kúrógép zseni, aki egyedül rak össze egy olyan robotot amihez jó esetben is kb 2000 ember munkája szükséges. nulla technikai eszközzel. valószínű. nah meg a másik gyerek, az nagyjából úgy tolta mint egy láma. megkapja élete lehetőségét, hogy toljon egy live tesztet, és többnyire csak ül ott mint egy láma, meg mekeg-makog össze vissza, egy normális kérdése nem volt az X ülés során.

Azt hagyjuk, hogy a zseni pasas létrehozta a gépet, mert ha ezen fennakadunk akkor hülyeség a Mátrix, Gyűrűk ura, Interstellar meg mindenféle film, mert ilyen nincs.

A másik gyereknek meg mit kellett volna tennie? Ő programozó és baromira nem kellett olyat csinálnia amihez ért. Amivel eltöltötte azt a hetet lehet jobban megoldotta volna egy pszichológus :D Ráadásul ez volt a lényeg, hogy a robot csaj elvette úgymond az eszét és nem tudott 100 %-osan odakoncentrálni.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.17. 10:42:38

ex machina

nagyon túlárazott film. a téma jó, amit egy totálisan minimalista környezettel és hangulattal próbáltak egyedivé tenni, de vhogy nem jött össze. nem, nem egy spielberg/bay féle, minden robban/ezer tömegjelentű robotos film kellett volna de ez marha kevés volt.

a két főszereplő iszonyatosan gyenge volt, nekik kellett volna a hátukon vinni a filmet, de az egyik bénább volt mint a másik. az alkoholista kúrógép zseni, aki egyedül rak össze egy olyan robotot amihez jó esetben is kb 2000 ember munkája szükséges. nulla technikai eszközzel. valószínű. nah meg a másik gyerek, az nagyjából úgy tolta mint egy láma. megkapja élete lehetőségét, hogy toljon egy live tesztet, és többnyire csak ül ott mint egy láma, meg mekeg-makog össze vissza, egy normális kérdése nem volt az X ülés során.
sajnos sokkal több volt az egész filmben mint amit kihoztak belőle.
az az imdb 8.0 szépen le fog menni vhova 7.2-3-4 környékére, az nagyjából reális lesz.
erős hetes, semmi több. volt egy pár jobb pillanata, de kizárt h topkategóriás filmmé váljon nálam.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.05.16. 14:39:12

Stalkyard írta:
danianevem írta:Ex Machina
Ami zavart,

Ava csak kihasználta a csávót. Mondjuk nem mintha nem lett volna valahol kiszámítható
Először is köszönöm, hogy szóba hoztátok, én máig nem is hallottam róla, szerintem fantasztikus volt.

Én 1 percig sem sejtettem, hogy kifogja használni, egyszerűen elkápráztatott a lány arca, fú elképesztően szép. Engem is ott b.szott volna át ahol akar :lol: Mikor mondta a lóvés, hogy sexelni is lehet vele, hááááát én kipróbáltam volna persze "csak a teszt kedvéért" :lol: Amúgy nem, tipikusan az a lányarc amit órákig tudnék nézni.

Amikor a végén beleszúrták a kést, te jó ég, nekem fájt, szépen lassan, óvatosan bumm.

Egyet nem értek, hogy amikor Domhnall Gleeson bent ragadt, miért nem keresett egy szekrényt :twisted: :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.16. 11:47:52

palesz77 írta:
visca el barca írta:de nem sztem lesz belőle semmi.
Szombat délelőtt már részeg vagy? :mrgreen:
szted miért nem lesz belőle semmi? :mrgreen:
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.05.16. 11:43:19

visca el barca írta:hero 6 - nem tudom, 7végére volt betervezve ,de nem sztem lesz belőle semmi.
Szombat délelőtt már részeg vagy? :mrgreen:

Big Hero 6 meg szerintem szórakoztató kis mese volt, az utóbbi évek egyik legjobbja azok közül amiket láttam.

https://www.youtube.com/watch?v=45twJietyj8
Emiatt a szám miatt meg már alapból megérte nekem megnézni, eszméletlenül tetszik, főleg a kb. 2:50-től kezdődő része - ami a filmnek is a "legerősebb" jelenetsora volt amúgy.
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.16. 11:38:05

danianevem írta:

A karaktereknél nem igazán volt hiányérzetem, Calebről éppen a katarzishoz elegendő infót adtak meg, több már csak plusz lett volna. Nathanről tényleg semmi konkrétum nem derül ki, de ott már kifejezetten zavart volna, ha többet tudunk meg róla. Az egész filmben végig ő volt a "deus" az "ex machinában", a Teremtő a teremtéstörténetben. Az Istenről meg sokat nem tudunk azon kívül, hogy saját képmására alkotott meg minket. Ebből kifolyólag szerintem illúzióromboló lett volna, ha még több fény derül a defektes vagy emberi oldalára.
A fordulatok terén viszonylag kreatívak voltak, bár tényleg kiszámítható volt. A feszültség volt nálam is a gyenge pont, de azt meg elnéztem Garlandnak, mert ez volt az első rendezése. :D

Őszintén szólva erre a megközelítésre eddig nem is gondoltam, de teljesen logikus, meggyőztél. Ha jobban belegondolok, Nathan tökéletes metaforája az emberek Istenről alkotott képének. Gazdagság(mindenhatóság), tulajdonképpen ő volt a "góré" a házban, és úgy általában mindenhol, a kísérletben is (ismét mindenhatóság), de azért vannak defektjei, érdekes húzásai ( alkoholizmus, kissé ellenszenves viselkedés). Nem is tudom, miért nem gondoltam eddig erre.

A feszültségben pedig egyetértünk, de hát majd akkor fejlődik a srác. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.16. 11:16:50

Big Hero 6: egyszeri nézésre teljesen jó, a Frozen-Merida vonulatnál sokkal szórakoztatóbb, meg könnyedebb, de nem egy Toy Story vagy Wall-e szint.

Ex machina
Stalkyard írta:Ami zavart,

hogy Nathan hátteréről nem igazán tudtunk meg semmit, csak azt hogy programozózseni volt már fiatalkorában, és létrehozott egy céget, amiből most vígan él milliárdosként (Zuckerberg effektus), de ezen túl a karaktere nem kapott elég mélységet szerintem, ahogy Caleb-é sem. Mondjuk tény, hogy a filmben betöltött szerepükhöz bőven elegendő infó volt róluk, szóval lehet csak én vagyok telhetetlen. De számomra Nathan ennél akkor is érdekesebb karakternek tűnt, amihez képest elég súlytalan volt.
Emellett a fordulatok sem voltak annyira megrázóak, nem voltak úgy felépítve, hogy egy érzelmi hullámvasút után jól pofánvágjon, mikor az arcodba tolják, hogy Ava csak kihasználta a csávót. Mondjuk nem mintha nem lett volna valahol kiszámítható, de akkor is, a feszültségteremtés nálam olykor akadozott, mondjuk nem is ez a fő erénye a filmnek, hanem az emberi lét kérdéséről szóló mondanivaló, amit ügyesen tálalt a rendező, nem tűnt úgy, hogy lerágott csont a téma, pedig hát tulajdonképpen az.

A karaktereknél nem igazán volt hiányérzetem, Calebről éppen a katarzishoz elegendő infót adtak meg, több már csak plusz lett volna. Nathanről tényleg semmi konkrétum nem derül ki, de ott már kifejezetten zavart volna, ha többet tudunk meg róla. Az egész filmben végig ő volt a "deus" az "ex machinában", a Teremtő a teremtéstörténetben. Az Istenről meg sokat nem tudunk azon kívül, hogy saját képmására alkotott meg minket. Ebből kifolyólag szerintem illúzióromboló lett volna, ha még több fény derül a defektes vagy emberi oldalára.
A fordulatok terén viszonylag kreatívak voltak, bár tényleg kiszámítható volt. A feszültség volt nálam is a gyenge pont, de azt meg elnéztem Garlandnak, mert ez volt az első rendezése. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.16. 11:03:28

Kash írta:Épp akartam kérni, hogy aki látta az mondjon pár szót az Ex machina filmről, daninak köszönöm. :D Viszont érdekelne még a blackhat, hero 6 -aki esetleg megnézte :lol: - és a taken 3, itt vannak elég nagy szakértők, remélem tudtok ondani valami érdemit. :D
blackhat - imdb 5.4, ennyire nem rossz, de max egy 6 pontos film. michael manntől nagyon kevés. hosszú, túlnyumó részt buta klisékre építő kiber-terrorista film. egyszer meglehet nézni, de sok nyomot nem fog hagyni az emberben

taken 3 - kb taken 2-vel van egy szinten egyszer meg lehet nézni, de semmi újat nem mutat. liam neeson begurul és mindenkit megöl. nem valólk neki már ilyen szerepek, úgy fut, mint egy kisnyugdíjas.

hero 6 - nem tudom, 7végére volt betervezve ,de nem sztem lesz belőle semmi.
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.16. 10:43:35

danianevem írta:Ex Machina
Én is pont tegnap néztem meg, remek film, végre egy sci-fi, aminek nincs agyonbutítva a forgatókönyve, remek témát feszeget, a párbeszédek érdekesek, a karakterek nemkülönben. Erre persze hogy elkerüli a magyar mozikat. :lol: Mondjuk az tény, hogy nem egy közönségfilm.

Ami zavart,

hogy Nathan hátteréről nem igazán tudtunk meg semmit, csak azt hogy programozózseni volt már fiatalkorában, és létrehozott egy céget, amiből most vígan él milliárdosként (Zuckerberg effektus), de ezen túl a karaktere nem kapott elég mélységet szerintem, ahogy Caleb-é sem. Mondjuk tény, hogy a filmben betöltött szerepükhöz bőven elegendő infó volt róluk, szóval lehet csak én vagyok telhetetlen. De számomra Nathan ennél akkor is érdekesebb karakternek tűnt, amihez képest elég súlytalan volt.
Emellett a fordulatok sem voltak annyira megrázóak, nem voltak úgy felépítve, hogy egy érzelmi hullámvasút után jól pofánvágjon, mikor az arcodba tolják, hogy Ava csak kihasználta a csávót. Mondjuk nem mintha nem lett volna valahol kiszámítható, de akkor is, a feszültségteremtés nálam olykor akadozott, mondjuk nem is ez a fő erénye a filmnek, hanem az emberi lét kérdéséről szóló mondanivaló, amit ügyesen tálalt a rendező, nem tűnt úgy, hogy lerágott csont a téma, pedig hát tulajdonképpen az.
Ettől függetlenül remek film volt.

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Kash
Entrenador del Barça

2015.05.16. 10:37:47

Épp akartam kérni, hogy aki látta az mondjon pár szót az Ex machina filmről, daninak köszönöm. :D Viszont érdekelne még a blackhat, hero 6 -aki esetleg megnézte :lol: - és a taken 3, itt vannak elég nagy szakértők, remélem tudtok ondani valami érdemit. :D
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.16. 09:50:44

Ex Machina

A pop-corn faktort leszámítva innentől már csak lejjebb lesz idén. Elképesztően precízen felépített 21. századi teremtéstörténet, kitűnő alakításokkal, visszafogott, de mégis remek látvánnyal. Nagyon lesarkítva a Lars and the real girl, a Her és egy lightosabb Whiplash keveréke a film, természetesen sci-fiként tálalva. 10/10

Domhall Gleeson meg elég durván kezd kibújni faterja (Brendan) árnyékából. Időről időre, Frank, most az Ex Machina és még idén játszik majd az új Star Warsban meg a Revenantban is.
messideco
Presidente del Barça

2015.05.13. 20:24:26

Nem igazán írtam eddig általam értékelt filmekről, most ajánlok párat:

I origins & Another earth
-Egybe írnám a két filmet, mivel ugyanaz a rendező alkotta, és a főszereplő is közös. Az idei I origins témája elég izgalmas: genetika és evolúció, a főhős maga is érintett lesz a témában és megszállottan keresi valaki reinkarnációját. Ennyi elég is a tartalomból, vallás és tudomány van benne, nem ellenszegülve egymásnak, komoly film.
Az Another earth a rendező 2011-es munkája. Felfedeznek egy másik földet (ahogyan a cím is mutatja), egy lány a furdaló lelkiismerete miatt úgy dönt, hogy nekivág a meghirdetett projektnek, és áttelepül a másik bolygóra. Naplószerű, dokumentalista elemek is színesítik a filmet, nagyon kell figyelni minden rezzenetre, a hatása alá lehet kerülni nagyon könnyen.

Enemy
Villeneuve ismét egy óriási filmet hozott össze, Gylenhall meg Tom Hardy mellett Hollywood királya lesz. A story látszólag egyszerűnek tűnik: egy professzor felfedezi hasonmását a tv-ben és úgy dönt, hogy kapcsolatba lép vele. Ezután bonyolódik már a helyzet, és groteszk és abszurd szituációk követik egymást, a végkifejlet meg gyakorlatilag agyonlő. Aki látta már, az tudja miről beszélek

Senki többet
Erről biztosan írtam már. Hatalmas film, a színészek óriásit alakítanak, Tornatore neve garancia a minőségre.

A védelmező
Sablonos téma, mégis egyedi kivitelezés, Denzel már rég óta a kedvenceim között szerepel. Könnyed kikapcsolódást nyújt a film, kellően komoly akciófilm.

Sötét völgy
Osztrák (!) western film, alpesi környezetben játszódó bosszúfilm, remek tálalással és hangulattal. Hordozza a westerntoposzokat (messziről jött, szótlan idegen, a város mágnása stb.). Klasszikus és modern elemeket is hordoz egyben a film, abszolút nem unalmas, reggel 5 kor néztem meg, és egyszer sem aludtam el alatta.

Red Hill
A western ausztrál kiadása. Végig izgalmas, leköti az ember figyelmét, ügyesen bánik a tempóval a film. Ha lenne filmklub, ezt hoztam volna egy az egyben. Rendkívül egyedi film, régi téma modern köntösben.

A halál ideje
Korrekt krimi, bár tévéfilm, mégis korrekt minőséget hoztak le, egyszer érdemes megnézni.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Talán a Forrest Gump óta imádom az egyes szám első személyben elbeszélt élettörténeteket. Ez még ugye abban is különleges, hogy svéd film, így egy rendkívül szórakoztató és egyedi, mosolyogtató, szórakoztató elegy lett.

Az ajánlat
Ismét egy modern western. Elég kényes a film témája, ugyanakkor éles etikai kérdéseket is felvet. Felkavaró film is egyben, amellett hogy végig izgalmas.

Letaszítva
Krimi, belevegyítve a misztikum: fekete mánia, démonok. Nem lehet rossz, plusz ugye a főszereplő Denzel Washington is jó előjel lehet. Korrekt történet, egyre érdekesebb, aztán ugye jön a felkavaró lezárás.

Apollo-18
Houston, baj van. Nagyon nagy film, még csak most tudtam megnézni sajnos. A színészek tökéletesek, a forgatókönyv az esemény minden fontos pillanatát bemutatja, kellően reflektálja a pszichés állapotot, kapcsolatokat stb. Hanks bizony a kilencvenes évek közepén a legnagyobb színész volt (lsd. Philadelphia, Forrest Gump, Apollo-18)

Újráztam kettőt a kedvenceim közül:
Puszta formalitás és K-pax. Mindkettő elég ismert film, és még az ünnepek alatt volt időm ismételni őket. Fantasztikus alkotások.
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2015.05.13. 17:30:11

Crimson Peak új trailer. Jöhet 8)
Mila Kunist én is szeretgetném :D Ex Machina-hoz meg várok egy HD-t és egy magyar feliratot.
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.13. 17:03:42

S.Agüero írta:
visca el barca írta:
komoly?

ha a ronda nők hazájában, angliában élnénk megérteném, de ez a nő egy rakás vakolat, semmi más, pedig nem vagyok túl finnyás típus bármelyik nagyvárosba kimész az utcára, kis túlzással fél óra alatt látsz legalább 50 nőt aki klasszisokkal jobb :?
Én sem értem, miért hypolják ennyire, eléggé overrated. :D
Hát nem tudom, igazából én kb csak ebbe na filmben láttam ,de itt valamiért nagyon bejött, aztán most rágugliztam, és tényleg nem olyan nagy szám. Ettől függetlenül ugyanúgy jöhet, csak előbb ugorjon be a jupiter stábjához egy sminkre. :mrgreen:

MatyiG
Adminisztrátor

2015.05.13. 16:51:07

visca el barca írta:
Stalkyard írta:Azért Mila Kunis-t még mindig éjjel-nappal, végimerülésig.....
komoly?

ha a ronda nők hazájában, angliában élnénk megérteném, de ez a nő egy rakás vakolat, semmi más, pedig nem vagyok túl finnyás típus bármelyik nagyvárosba kimész az utcára, kis túlzással fél óra alatt látsz legalább 50 nőt aki klasszisokkal jobb :?
Én sem értem, miért hypolják ennyire, eléggé overrated. :D
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.13. 16:49:48

messideco írta:Az Ex machina jobban érdekel engem, az is elérhető már :D
BL-ide, vagy oda, ez a nap híre! :D

Na meg ha már szép hölgyek, akkor a főszereplő Alicia Vikander a tuti. 8)
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.13. 16:08:31

Stalkyard írta:Azért Mila Kunis-t még mindig éjjel-nappal, végimerülésig.....
komoly?

Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.05.13. 16:00:07

Deus írta:Húhúúú srácok! elérhető már a Jupiter Ascending blúréj minőségben a könyvtárakban! 8) Felirat még nincs.
Az Ex machina jobban érdekel engem, az is elérhető már :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.11. 23:00:33

Azért Mila Kunis-t még mindig éjjel-nappal, végimerülésig.....

Szerintem ez bőven dob plusz 4.4 pontot a filmre

:lol:

Kash
Entrenador del Barça

2015.05.11. 22:47:31

Deus írta:Húhúúú srácok! elérhető már a Jupiter Ascending blúréj minőségben a könyvtárakban! 8) Felirat még nincs.
Tegnap néztem meg, vagyis csak akartam, nem tudtam végignézni, nekem nagyon unalmas volt, az akció jelenetek meg annyira gyorsak és színesek voltak, hogy nem tudtam kivenni mi is történik éppen. Az 5.6-os imdb értékelés tehát tényleg nem hazudik, a film nekem nagyon húzott a hamupipőkére is amúgy... :D

Ahogy Kunis takarítgat, vágyik egy jobb életre, szerelemre, nincs lóvé...És ha jól emlékszem, egyszer említik a filmben is a hamupipőkét :lol:
Nagyon nem jött be, kb 30 perc volt a végéig.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2015.05.11. 21:16:21

Mad Max bekopogott rottenen:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 5198_o.jpg" target="_blank
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2015.05.08. 00:58:46

Húhúúú srácok! elérhető már a Jupiter Ascending blúréj minőségben a könyvtárakban! 8) Felirat még nincs.
KépKép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.07. 22:57:16

Avengers 2

Nagyjából azt kaptam, amit vártam. Korrekt popcorn mozit, nem többet. Jogos és jó észrevételek, amiket Marky írt, de engem inkább a "csináljukmegújra" jelleg zavart.

Helyenként erőltetett beállítások, az előző részben elsütött fordulatok újbóli beletuszkolása, pár catchphrasenek szánt egysoros. Valamint bár díjazom, hogy végre valamennyire sikerült eltérniük a formulától, azért talán nem pont ennél a filmnél kellett volna erőltetni az érzelmi szálakat. Komolytalanra vették a felvezető filmeket, akkor miért pont a "főműsorban" kezdenek el drámázni? A másik két felvezető szál annyira nem zavart, de szintén a korábbi filmekbe kellett volna beírni.
Más: a keresztény kritikáknak van előélete? Vagy morbid Ultron-teremtéstörténet utalások lettek volna?
Egyébként nem volt ez rossz, 7,5/10.

Elnézést a dupláért. :oops:
Válasz küldése