Sanama írta:
6:55 , pont erről beszéltem.
Én nem mondom, hogy nem jó, csak azért még elég erősnek érzem, hogy Ronaldinhoval egy lapon említsük.
Ismét sikerült egy dolgot kiemelni. De nem akarok vitázni, csak gondoltam megemlítem.
Amúgy szerintem Neymarnál külön pozitívum, hogy a látványos megmozdulásokat hasznosan alakalmazza. Előrébb jut vele, passzokat ad, helyzetbe hozza magát. Nem bevág egy-két ugrálást, utána azonnal elveszíti.
Ezzel együtt olyan futballt, amit Ronnie nyújtott sosem fog produkálni. Igaz nem tudjuk Neymar hova fog fejlődni, 21 évesen ide került úgy, hogy az európai futballról fingja sem volt. Illetve Ronaldinhonak gyakorlatilag 2(3) igazán jó éve volt, miután elment sem tudott megújulni pedig lett volna rá idő. Szóval nehéz így megítélni egy futballistát. Nyilván az idő sok mindent megszépít és tudat alatt mindenkinek a pozitívumok jutnak eszébe, viszont amit ő tudott és mutatott fénykorában se előtte se sokáig senki sem fogja.
Voltak nagyszerű focisták a történelem során, Rivaldo például magasan a kedvencem, de ha csak a mutatott játékra vetítjük ki a kérdést nem kérdés a különbség Neymar és R10 között.
De sok olyan összetevő van még ami árnyalja a képet. 8-10 éve még nem volt ennyire elgépiesedve a foci, sokkal fizikálisabb lett, a védők is "egyszerűbbek" már. Nem olyan hosszú idő ez, de sokkal nehezebb már ilyen stílusban játszani. Megetetsz így egy védőt, aztán úgy vág fel, hogy földet sem érsz.
Egyre kevesebb ilyen játékos van már. Nézd meg pl. a brazil válogatottat. Nem leszólni akarom, de 2-3 ember kivételével nem sok közük van a mindenkori brazil futballhoz.
Én arra leszek kíváncsi, hogy 2 év múlva hol fog tartani Neymar (reméljük még nálunk). Mennyit fejlődik, korrekt véleményt majd kb. akkor lehet formálni róla.
Nem akarom túl ajnározni, de leginkább rajta látom, hogy ő lehet, aki leghamarabb megszorongathatja a két nagyágyút, esetleg bogyót kapjon.