nzxtpo írta:
Nekem az az érzésem, hogy Pep sokkal inkább alkalmas a Barca kispadjára, ez a stílus az élete, és pont emiatt lesz képtelen más kispadokon az ittenihez hasonló eredmények elérésére. Persze ez változhat, ha elhagyja a makacsságát, és rájön, hogy változtatni kell.
Pontosan leírtad LE legnagyobb erényét. Felismerte, hogy változtatni kell, mert a Pep-féle stílus már működésképtelen volt. Tito (Roura-val karöltve) és Martino is biztos látta, de még Guardiola hagyatékát folytatta. Lucho miatt pont ezért féltem. Ezért szerettem volna kezdetben egy "külsős" edzőt, aki mer szakítani az eddigiekkel.
Lehet mondani, hogy csak felküldte ezt a csatársort, meg hozzá az új játékosokat aztán minden happy, de túl sok dolog változott, ahhoz, hogy ez véletlen legyen.
Persze hozzájárult, hogy jobb formában van néhány játékos, de ez egy folyamat volt. Komoly szervezőmunka eredménye. Nem hiszem, hogy azért nem kapunk rendre kontrákból gólt, mert Piqué feljavult, vagy Mathieu játszik mellette. A támadásaink is sokkal direktebbek gyorsabbak. Itt volt Alexis és Pedro, szintén gyors játékosok, vagy tavaly Neymar velük is adva volt ilyen, de még a csíráját sem láttuk.
Messi is ki lett tolva szélre, elfogadta és nem kell egy újabb centert szélre száműzni.
A pontrúgásokat is jól védekezzük le, sőt veszélyesek is vagyunk belőlük. Piqué megtanult fejelni? (állítólag Unzué érdeme, de itt nem csak Lucho-ról van szó, hanem az egész szakmai stábról) Van még ezek mellett is egy-két dolog.
Én se mondom, hogy egy megváltó és mindent neki köszönhetünk vagy hibátlan. Sok hibát is elkövetett, amiből pontvesztésünk is volt, de összességében nagyon elégedett vagyok vele. Akkor lennék csalódott, ha ugyanezeket az eredményeket értük volna el, de ebben a "Post-Pep" stílusban.
Az pedig, hogy novembertől ezzel a kezdővel állunk ki és nem jöttek az eredmények nem csoda. Őssze kell csiszolódni ennek az egésznek. A csapat jó része évekig ugyanazt játszotta, nem megy egyik pillanatról a másikra a -ha nem is gyökeres- változás.
Arról nem is beszélve, hogy amikor nem jöttek az eredmények mindenki őt hibáztatta.
Félreértés ne essék nem LE-nek és a stábnak tulajdonítok minden érdemet, közel sem erről van szó. Az egész csapat érdeme, de az az egy biztos, hogy LE-nek is hatalmas szerepe van, hogy ilyen eredményeket értünk el, habár ne felejtsük el még nem nyertünk semmit (még a Bl-döntőben sem vagyunk), egyszerűen arról van szó, hogy minden sorozatban közel vagyunk a győzelemhez. Ugyanúgy zárhatunk még kupanélüli évet, mint triplázhatunk. Arról nem is beszélve mi lenne, ha mondjuk a real ellenünk duplázna.