Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem a nép, csak a döntéshozók hülyék. Legalább megszavaztatták volna a "néppel".visca el barca írta:most olvasom, hogy állítólag még 2013-ban felajánlotta magát a brazil válogatottnak, de ott azt mondták h nem kell, mert a brazil emberek nem tudnák elfogadnihülye egy nép
A német bajnokságban a Bayern edzőjeként ez komoly kihívásSamper írta:A jelek szerint leszolgálja a szerződését és annyi. A csapat megújítását már nem ő fogja levezényelni. Egy sorozatban negyedik bajnokság még a célja, mert ez rekord lenne.Feast4 írta:Pepre leszek kíváncsi most az éven a Bayernnél....
A jelek szerint leszolgálja a szerződését és annyi. A csapat megújítását már nem ő fogja levezényelni. Egy sorozatban negyedik bajnokság még a célja, mert ez rekord lenne.Feast4 írta:Pepre leszek kíváncsi most az éven a Bayernnél. Egyrészt kiesett a BL-ből a volt csapata ellen akik megnyerték. Ez nyilván vett le a renoméjából. Úgyanakkor nem biztos, hogy jól jön ki a vezetőséggel. Egyre többsör elhangzott ez. Egyáltalán marad e. És ha marad? Jönnek a gondok Ribery 32 éves és sokat sérült, Robben 31 és ő is sokat sérült. Két játékos szélen akiknél a gyorsaság mindent visz és rendszeresen sérültek. Lahm szintén 32 és ő is most jön vissza komoly sérülésből. Schweinsteiger többször nyilatkozta, hogy lehet távozik. Dante egy kalap... Értitek?Xabi Alonso se egy mai csirke, bár ő kétségtelen kényszermegoldás volt mert Martinez sérülése miatt. Neki most igencsak igazolnia kell majd. Sokat el fog árulni, hogy mit engednek neki. Most nagyon próbálgatja ezket a 20x éves német neveléseket. Viszont ha megint megvehet akit meg akar akkor hosszú távra számolnak vele továbbra is. Ha nem akkor lejár a szeződése ls még akkor sincs eredmény megy. Igazából nagy feladat előtt áll, mert kb. generációváltást kellene levezényelnie a következő években. Kérdés az hagyják e?
Osztom a véleményed. Tudták a srácok, hogy belefér 1-2 bayern gól, és így pep is megmarad a bayern kispadján, valszeg.Samper írta:LE mentőővet adott Guardiolanak. Megtartják, vagy elküldik, de nincs megszégyenítve.
Szerintem pontosan Pep az, aki igen szigorúan rendszerközpontú focit játszat a csapataival és látványosan nem tűri az egyénieskedést. Talán nem véletlen, hogy ahogyan haladtunk előre az időben, folyamatosan lett a Pep-féle Barca játéka is egyre egysíkúbb, kiismerhetőbb, nélkülözve mindenféle váratlan improvizálást. Ebből a szempontból pedig szvsz nem feltétlenül volt ő rossz választás a Bayern padjára. A gond nem a rendszerközpontúsággal van, hanem magával a rendszerrel. Egyszerűen Pep egy olyan futtballkultúrában nevelkedett, ami nem minden elemében egyezik a német futballkultúra hagyományaival. Bár ők is törekednek a labda birtoklására, a mezőnyfölény megteremtésére, ők alapvetően ezt a fizikai fölényükkel, gyorsaságukkal, elszántságukkal akarják elérni, ami rengeteg megnyert párharcban csúcsosodik ki. Ezek a német focikultúra alapelemei. A spanyol (katalán) focikultúra viszont kerüli a direkt párharcokat, a fizikai kontaktust, a párharcok megnyerése helyett azok elkerülésén, a jó helyekedésen van a hangsúly. A németeknek pontosan ezért nincs ínyére, amit a mostani Bayern játszik. Ők elsősorban nem egy fineszes csapatot akarnak látni, hanem egy megalkuvást nem tűrő, mindenen átgázoló gépezetet. Ez van a vérükben, ezt diktálja a kultúrájuk. Biztosra veszem, hogy soha nem lesz annyira elfogadott edző náluk, mint pl Heynkess, bármit is ér majd el velük a jövőben.Castiel írta:Régebben én már ezt pedzegettem, de akkor baromságnak találták többen, én viszont azt gondolom hogy nem az. Sőt a mai napig is kiállok a véleményem mellett. Pepet sajnos folyamatosan lehúzzák, és elődjéhez hasonlítják. Azt gondolom annak van, vagy lehet igaza, aki azt mondja hogy az a mentalitást, stílust nem érzik, vagy tudják magukénak érezni a Bajor csapat tagjai. Ők a gépies német rendszerezett focit tudják játszani, ahol ki van dolgozva minden egyes passz, érkezés, mikor ki hova helyezkedik cm pontossággal! Guardiola latinos látványos kombinatív játékát nem értik. Nem arról van szó hogy nem képzett futballisták, egyszerűen nem tudják felfogni, hogy ők mért játsszák ezt. Nekik nem ez az erősségük! Pep játéka inkább épül az egyéni képességek előtérbe helyezéséről, a dinamikus játékról, a sok passzos pici elmozgásokról.
Ebben a rendszerben nélkülözhetetlen a váratlan egyéni megoldás, amellyel emberfórba kerülhet a csapat. Láttuk hogy Lucho sem tudott mit kezdeni a Rómánál azzal a kerettel. itt azért az elképzelései ülnek, amik ott nem. Nem akarom azt mondani hogy buták a BM játékosai, mert nem azok, de valahogy mégis az az érzésem hogy nehéz Pep rendszerének a felfogása számukra. Ezt Robben kiemelkedő teljesítménye is alátámasztja, hiszen ő azért Holland, és képben van ezzel az elképzeléssel kapcsolatban. Nem kell magyarázni hogy miért. Német, Olasz, angol csapatokkal nagyon nem lehet ezt a stílust játszatni. ők inkább erőből oldanak meg mindent....
Én jó edzőnek tartom Guardiolát, madridéknál szokás pocskondiázni, mert azt hiszik, ha kisebbítik az érdemeiket, akkor nem verte bucira őket. Én csak azt mondom, hogy nem jelent automatic megoldást, ha a Barcát irányítja. Jól összerakta azt a csapatot, de a vége felé ő is már csak lendületből ment. Egy csomó Real elleni párharc ugyanazt a játékot hozta, mint az Inter elleni elődöntőben. Azért lovagolok rajta sokat, mert én Pep alatt le is szoktam a meccsnézésről (csak nem érdekelt szimplán, nem tüntetőleg vagy ilyesmi), akkoriban már nem bírtam, úgyhogy sok meccsét nem láttam, de mikor belepillantottam, nem ért meglepetés.csababarca írta:Az inter elleni kiesés tényleg blama, és ott hibás volt Pep is ezt aláírom. De azért az többegyenletes párharc volt, rengeteg minden döntött ott, és az odavágón se volt baj,vezettünk is,aztán történt egy két dolog...de igen,az kudarc volt,főleg a visszavágó mindenképp.
De Jelwaz, akkor ki a jó edző?
Most nem azért de akit csúcsedzőknek tartanak manapság,meg úgy a 2000es években,mind egy rendszert tolt.
Capello,Mourinho, Ferguson is bár megújította a csapatát párszor, de a taktikai része szinte ugyanaz volt, Pep kétszer mosta fel vele a padlót, ezt Ferguson is elismerte,hogy durván letaktikázták. Akkor van még mondjuk Ancelotti, aki a Milannal kitalálta a rombusz kp-t, és unásig csak azt nyomatta, amikor már nem volt meg hozzá a játékosanyaga akkor is.
Wengert meg hagyjuk.
Igen,kellett volna változtatni, és Pepet és az akkori barcát is az korlátozta be,hogy nyomatták a sablont unásig. Ez óriási hiba volt. PEdig néha néha változtatott Pep, a madridot nem egyszer lepte meg, Alves feltolásával, stb dolgok, de ha égett a ház,mindig az alapsémához nyúlt vissza.
bizony, kiszáradt torokkal néztem azt az ominózus hetven valahány percet.....ez is tény és nem szabad elfelejteni, de : a meccs összképe mégsem az volt, hogy jaj de kihúzhatjuk a gyufát, hanem az hogy ma minden ziccer kimarad?Zozzy 5 írta:Mathieu18 írta:Olvasom a hsz-et, megy a szerecsenmosdatás, meg a "szegény Pep", a "sok sérült" és hasonló mellébeszélés.
Csak megjegyzem, hogy kb 80 percig nagyon nem padlófeltörlés volt, tökéletes idegenbeli eredményt hoztak amivel nem lehetne akkora a szánk a visszavágó előtt. aztán jött Messi, a világ legjobbja és nyertünk. Kíváncsi vagyok mekkora sírdogálás lenne, ha nekünk Messi meg Neymar nélkül kellett volna kiállni, mint nekik Robben és Ribery nélkül. Nem sajnálom, hogy nem játszhattak, csak jó lenne tovább látni mondjuk az orrunknál.
UI: mellesleg még van egy visszavágó, nehogy pofára essünk...
Te meg erre a "Heynckestől tökéletes csapatot vett át" halál unalmas dumára jó választ kapsz a főoldali cikkben, arról, hogy megbukott-e vagy sem, illetve mennyire volt már eleve bukásra ítélve azok után, hogy a Heynckes-féle csapatra minden tökéletességet támogató idealizálás rávetülhetett, lévén az öreg lelépett a csúcson.Mathieu18 írta:Olvasom a hsz-et, megy a szerecsenmosdatás, meg a "szegény Pep", a "sok sérült" és hasonló mellébeszélés. A valóság az, hogy a bajoroknál megbukott, de akkorát, amekkorát csak lehetett. Heynckes-től egy zseniális, tökéletesen összerakott csapatot vett át, amit lerombolt és a sutba dobott.
A tegnapi meccshez sem neki, sem a Bayernnek köze nem volt, egy-két pillanatot leszámítva, ami minősíti a trénert is.
Egy mítosszal kevesebb. Na, de erről - is - szól a világ.
Münchenben megbukott, vszl. júniusban már nem ő fogja irányítani a "bőrnadrágosokat". Tavaly a Real törölte fel vele a padlót, most a Barça.