danianevem írta:Chino írta:Olyan azért nem nagyon fordult elő, hogy mindhárom támadó rossz napot fog ki, ha csak az egyiküknek megy a játék már képes eldönteni meccseket góllal, gólpasszokkal. És akkor ott van még például Ini is, aki -ugyan nem konstansan- de idén is megmutatta, hogy van még benne.
Egyetértek. Alapvetően ezt írtam le én is, csak pesszimistább megközelítésben. Amit másként látok: ha nem jön össze az MSN-nek, akkor utána már csak reménykedni lehet, hogy valahogy gólt szerez a csapat. Rajtuk kívül nincs olyan ember a meccseink többségében, aki "4. támadóvá" lép elő, gólt szerez, vagy gólpasszt ad. Talán game changer-nek hívják az ilyen játékost. A Realnál volt ilyen (Di Maria - 7 gól, 17 gólpassz a bajnokságban), most is sokkal jobban állnak ezen a téren.
Náluk (csak a bajnokságot nézem, lusta vagyok keresni):
Modric (1 g, 3 gp), Kroos (2 g, 7 gp), Isco (3 g, 8 gp), James (11 g, 10 gp)
Nálunk:
Busquets (1 g, 2 gp), Iniesta (itt nincs, de a kupameccsekre rendre felpörög), Rakitic (4 g, 6 gp), Xavi (2 g, 8 gp)
Nyilván van átfedés, meg csalóka is, de azért látható, hogy náluk több olyan játékos van, aki letudja venni a terhet a támadóhármasról. Meg a meccseinken is látható mennyivel hatékonyabb a csapat egy jó Iniestával. Csak ebből van viszonylag kevés, ezt hiányolom. Másrészről az MSN jobban áll a BBC-nél, de egy g/gp terén hatékonyabb középpályával csak jobb lenne, ahogyan írta MessiNeymarSuarez is. Aztán lehet én vagyok telhetetlen.

Tökéletesen értem mit mondasz és javarészt igazad is van, ugyanakkor nem hiszem hogy a Real jó viszonyítási alap ilyen szempontból. Mi sokkal többet rotáltunk, a Realnak inkább egy stabil kezdője volt. Xavi is például beugró góllal és nyolc assisttal. Több embert foglalkoztattunk, ez is lehet ok. (James is a góljai nagy részét nem középpályásként rúgta.)
Ini lóg ki ilyen tekintetben, sosem volt egy nagy góllövő, de ennyire azért sosem volt visszafogott.
Amellett a középpályás játék is más. Inkább az MSN üresbe játszatása a döntőbb. Nem véletlenül van pl. Suareznek is ennyi assistja. Ezeket a labdákat a középpályáról kapja és egy-két érintésből dobja tovább a támadóknak.
Illetve, ott vannak még a védők, akik több gólt szereztek mint a Real bekkjei, ami eddig nem volt jellemző.
Szóval elég sok tényező hozza össze ezt a statisztikát, de sok dologban tényleg igazad van. Ha komplexen nézzük én úgy érzem, hogy LE változtatott a a középpálya és a támadósor eddigi feladatain, stílusán. Ha ugyanazt nyomatnánk mint tavaly, tavalyelőtt vagy 3 éve, lehet, hogy a középpálya eredményesebb lenne, de ez a támadótrió rovására menne, ami kevésbé lenne kifizetődő, arról nem is beszélve, hogy nem 0.5 körül lenne a kapott gól átlag. És ez független attól, hogy egy két évvel ezelőtti Xavi játszana.
Hogy ne legyen teljesen off.
A Bayern sérültjeinek egy része, azért nem akkora meglepetés. Robben világ életében porcelánlábú volt, már nem is kapják fel nagyon a fejüket az emberek, ha meghallják, hogy kiesett. Lewa szerencsétlen eset, de ha minden igaz egy maszkkal játszani fog. Ribery-ről nem tudom hogy mennyire érzékeny ilyen téren, de azért benne van már a korban (az ő posztját figyelembe véve) akkor pedig méginkább számolni kell. Benatia is valószínűleg visszatér, így Badstuber hiánya nem okoz igazán katasztrófát+Thiago is egészséges már.
Szóval azért nem kell úgy felfogni, hogy egy B-csapattal fognak kiállni. 7 sérült ide vagy oda ez gyakorlatilag hármat érint, igaz, hogy azok érzékeny veszteségek.
Ezektől függetlenül én nagyon tartok a bayerntől és ha objektív akarok maradni 50-50 százalékra mondanám még így is.
Ennek ellenére nagyon bízok a csapatban és bízok egy itthoni jó eredményben, csak gólt nem kéne kapni. Legalábbis minél kevesebbet.