Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pedig ép az lenne a logikus ha nekik ugranánk egyből.Vakmacska írta:én nagyon kinézem ebből a párharcból, hogy az első meccs egy nagyon óvatoskodó meccs lesz, nem fognak a fiúk egymásnak esni.
Robben a Bayern Messije. Az egyetlen szinte foghatatlan támadó. Kiesése növeli a Barca továbbjutási esélyeit.Vakmacska írta:Robbennek izomszakadása van, kidőlt totálisan.
Amúgy ez a kiesés a kupából... elég viccesre sikeredett, a tizi párbajjal.
LE tarsolyában landolt még egy taktika: kihúzni a tizikig
Meg nyugodtan lehet szabálytalankodni a 16oson belül,csak előtte körbe kell locsolni a 11es pontot.Vakmacska írta:Robbennek izomszakadása van, kidőlt totálisan.
Amúgy ez a kiesés a kupából... elég viccesre sikeredett, a tizi párbajjal.
LE tarsolyában landolt még egy taktika: kihúzni a tizikig
Tökéletesen értem mit mondasz és javarészt igazad is van, ugyanakkor nem hiszem hogy a Real jó viszonyítási alap ilyen szempontból. Mi sokkal többet rotáltunk, a Realnak inkább egy stabil kezdője volt. Xavi is például beugró góllal és nyolc assisttal. Több embert foglalkoztattunk, ez is lehet ok. (James is a góljai nagy részét nem középpályásként rúgta.)danianevem írta:Egyetértek. Alapvetően ezt írtam le én is, csak pesszimistább megközelítésben. Amit másként látok: ha nem jön össze az MSN-nek, akkor utána már csak reménykedni lehet, hogy valahogy gólt szerez a csapat. Rajtuk kívül nincs olyan ember a meccseink többségében, aki "4. támadóvá" lép elő, gólt szerez, vagy gólpasszt ad. Talán game changer-nek hívják az ilyen játékost. A Realnál volt ilyen (Di Maria - 7 gól, 17 gólpassz a bajnokságban), most is sokkal jobban állnak ezen a téren.Chino írta:Olyan azért nem nagyon fordult elő, hogy mindhárom támadó rossz napot fog ki, ha csak az egyiküknek megy a játék már képes eldönteni meccseket góllal, gólpasszokkal. És akkor ott van még például Ini is, aki -ugyan nem konstansan- de idén is megmutatta, hogy van még benne.
Náluk (csak a bajnokságot nézem, lusta vagyok keresni):
Modric (1 g, 3 gp), Kroos (2 g, 7 gp), Isco (3 g, 8 gp), James (11 g, 10 gp)
Nálunk:
Busquets (1 g, 2 gp), Iniesta (itt nincs, de a kupameccsekre rendre felpörög), Rakitic (4 g, 6 gp), Xavi (2 g, 8 gp)
Nyilván van átfedés, meg csalóka is, de azért látható, hogy náluk több olyan játékos van, aki letudja venni a terhet a támadóhármasról. Meg a meccseinken is látható mennyivel hatékonyabb a csapat egy jó Iniestával. Csak ebből van viszonylag kevés, ezt hiányolom. Másrészről az MSN jobban áll a BBC-nél, de egy g/gp terén hatékonyabb középpályával csak jobb lenne, ahogyan írta MessiNeymarSuarez is. Aztán lehet én vagyok telhetetlen.
Ebben egyetértek. Alapvetően ezt írtam le én is, csak pesszimistább megközelítésben. Amit másként látok: ha nem jön össze az MSN-nek, akkor utána már csak reménykedni lehet, hogy valahogy gólt szerez a csapat. Rajtuk kívül nincs olyan ember a meccseink többségében, aki "4. támadóvá" lép elő, gólt szerez, vagy gólpasszt ad. Talán game changer-nek hívják az ilyen játékost. A Realnál volt ilyen (Di Maria - 7 gól, 17 gólpassz a bajnokságban), most is sokkal jobban állnak ezen a téren.Chino írta:Olyan azért nem nagyon fordult elő, hogy mindhárom támadó rossz napot fog ki, ha csak az egyiküknek megy a játék már képes eldönteni meccseket góllal, gólpasszokkal. És akkor ott van még például Ini is, aki -ugyan nem konstansan- de idén is megmutatta, hogy van még benne.
Ilyenkor az a baj kiesnek a ritmusból a csapatok. Nagyon nehéz eldönteni ilyenkor hogy ez jó vagy nem. Nálunk az lehet a kulcs hogy mivel nagyon kiélezett a liga csúcson pörögnek a fiúk és ezt átt tudják menteni a BL-re míg ott már tétnélküli sörmeccseket játszanak. Persze ez nagyon könnyen elsűlhet rosszul is a mi szempontunkból.Sergi írta:Valamiért Deja Vu-érzésem lett.
Bajnok a Bayern,Bl-elődöntő előtt közvetlen.
Tavaly is így kezdődött.
Hát még egy igazán hatékony csúcsformában lévő KP-val milyen hatékonyak lennénk..Belegondolni is brutális...danianevem írta:Jogos, rossz fogalmat használtam. Viszont az idézett résszel igazából nem cáfoltad meg, amit írtam. Én arra akartam kilyukadni, hogy az MSN esetleges gyengébb teljesítményét nem tudja kompenzálni a középpályás sor a mérkőzéseink nagy részében. Olyan hatékony játék, mint amit tegnap Xavi nyújtott talán 10-nél kevesebb volt a szezonban az éppen aktuális "irányítótól". Ez részben következhet az új szerepkörökből is, de ettől függetlenül érthető, ha ezt hiányolta a cikk szerzője. Megjegyzem, én is hiányolom.mess2009 írta:erre a három emberre minden elmondható csak az nem, hogy önző (vs. individu....)lenne! egyelőre(!) az előzékenység, az egymás iránti tisztelet és egyszerűbben: éppen hogy az összjáték a jellemző! az pedig, hogy a góllövés elsődleges opció, nos ez nem csak evidens de örömteli tulajdonság. a cikkíró mentsége, hogy azzal kezdi, hogy nem bírja a Barcát, a többi ebből ered.
Jogos, rossz fogalmat használtam. Viszont az idézett résszel igazából nem cáfoltad meg, amit írtam. Én arra akartam kilyukadni, hogy az MSN esetleges gyengébb teljesítményét nem tudja kompenzálni a középpályás sor a mérkőzéseink nagy részében. Olyan hatékony játék, mint amit tegnap Xavi nyújtott talán 10-nél kevesebb volt a szezonban az éppen aktuális "irányítótól". Ez részben következhet az új szerepkörökből is, de ettől függetlenül érthető, ha ezt hiányolta a cikk szerzője. Megjegyzem, én is hiányolom.mess2009 írta:erre a három emberre minden elmondható csak az nem, hogy önző (vs. individu....)lenne! egyelőre(!) az előzékenység, az egymás iránti tisztelet és egyszerűbben: éppen hogy az összjáték a jellemző! az pedig, hogy a góllövés elsődleges opció, nos ez nem csak evidens de örömteli tulajdonság. a cikkíró mentsége, hogy azzal kezdi, hogy nem bírja a Barcát, a többi ebből ered.
kezdjük ott, hogy az "individualizmus" egy társadalmi. politikai kategória...a lényege pedig, hogy az egyén érdekeit a közösség(társadalom) érdekei fölé helyezi...ha nem vagyunk szőrszálhasogatóak és azt mondjuk, hogy átvitt értelemben használ jelzőket, nos akkor totális a tévedése igazán!danianevem írta:Nem olvastam el a cikket, de a kiemeltek alapján azért van benne igazság is. Az MSN-en áll, vagy bukik a csapat támadójátéka. Mi ez, ha nem individualizmus? Az oké, hogy ők hárman érzik egymás játékát, meg bőven elegek lehetnek a feladathoz, de ettől függetlenül a meccseink többségében teljes impotencia tapasztalható a középpályás sor támadásépítéseinél. Sem Iniesta, sem Rakitic, sem más nem tudta kezébe venni a karmesteri pálcát és elnézve Ini legutóbbi pár meccsen nyújtott teljesítményét, ez nem volt tudatos. Egyszerűen nem volt benne már annyi, a többiektől meg felesleges, de talán nem is lehet elvárni. Más kérdés, hogy ez nem Enrique sara, a keret adott, de attól még a kritikának van alapja.
Igazából több dolgot ki lehetne emelni és nem azért mert nem tetszik, hogy a kedvenc csapatom ellen ír "szakértő" dolgokat.zola8787 írta:Nagyon gáz dolgokat írt, kettőt emelnék ki: