2015.04.21. 16:31:57
Nekem eshet pár Real drukker meg innen is, de arra senki nem gondolt, hogy lehet azért nem verte el a RM az Atleticot, mert egyszerűen a matracos gárda jobb? Az Atletico egy fizikális, szervezett, kemény játékot be tud mutatni, s erre a RM csapatának nincs ellenszere. Nevekből állna a dolog, akkor nem lenne kérdés, hogy a RM jobb, csak ezt a játékot nem nevekre játsszák....Hiába van náluk a labda, az Atletico nem egy fáradékony csapat, nem nagyon lehet bedarálni, ott vannak mindenhol és náluk sem falábúak vannak, megszerzett labdából nagyon jól tudnak építkezni. Nálam ezért eléggé ingadozik érv az, hogy eddig nem sikerült, akkor olyan nincs, hogy x+1-re se sikerül. Mi tavalyhoz képest fizikálisan rengeteget erősödtünk, láss csodát be is daráljuk őket rendre, de a RM-nél ez nem így van. És akkor veszem mellé még azt, hogy kettő meccsüket láttam az elmúlt hetekből tőlük, a klasszikust meg az odavágót és 60 percig bírták erővel....
Arra akarok kilyukadni, hogy szerintem legfőképpen a meccs utolsó harmada lesz a döntő. Nem értek azzal egyet, hogy ha a RM berúgja az elsőt, akkor az Atleticonak vége. Simán van olyan fizikai, lelki állapotban ez a csapat, hogy tudjon egyenlíteni és legfőképpen a végén.
És bármilyen furcsa, úgy gondolom, hogy Modric kiesése még pont hogy jól jött nekik ezelőtt a párharc előtt. Először is jobban egybehozhatja mentálisan ez a csapatukat, egymásért, Modricért küzdés. Másodszor meg, olyan ember kerülhet be a középpályára, aki lehet nem egy zsonglőr, de futásban, melóban többet hozza tud tenni, mint a horvát. És az Atletico ellen ez kell, mert nagyon sokat futó, fizikai párharcokat kierőszakoló, gyors csapat. Úgymond "szépen" nem nagyon lehet őket legyűrni.
Ancelotti meccse lesz ez:
-hogyan tud idomulni az Atletico játékához
-kit tesz be középpályára
-hogyan építi fel a mérkőzést
90 perc hosszú idő, több forgatókönyv is benne van ebben a 0:0-ban. Simán benne van, hogy az Atletico az elején jobban feltolja a védekezést és megpróbálnak több labdát szerezni az ellenfél térfelén. Lehet csak akkor ha "rákényszerültek". A RM sem mehet fejjel a falak, mert Turan-Griezmann rögtön büntet. Újdonságot nem mondok Simeone-Ancelotti lés a középpályán fog ez eldőlni.
Ja és még annyit, hogy Mandzukic ugye lehet nem épül fel, szerintem ez meg az Atleticonak tenne jót, mert Torres földön talán gyorsabb és a RM-nek meg rendre betud találni. Nem nyerne annyi fejpárbajt, de szerintem több gondot okozna, mint pl Mandzukic legutóbb. Persze fáradtabb gárdára meg még jobb betolni Torrest. Aki hiányozni fog az Mario Suarez, na ő viszont nagyon.
szerk: félre értés ne essék, otthon a Rm esélyesebb, de az Atleticonak biztos, hogy meglesznek a lehetőségeik a továbbjutásra.