Alcantara írta:Chino írta: Igazából nem értem azokat, akik azt mondják, hogy kb. Matyival van egy szinten. Ha ez is az igazság, akkor inkább Bartra-ra kéne építeni, aki még sokat fejlődhet és 10 évre lehet vele számolni, míg a franciával max. 1-2 évvel.
Én viszont értem: Matyi LE embere, jobban bízik benne. Innentől kezdve hiába írjátok a Bartrás mantrákat, mert a döntésébe ráadásul belekötni sem tudtok.
Azzal egyetértek, hogy jó volt tegnap, de az ellenfél sem volt túl acélos.
Viszont az ütközések még mindig nem mennek neki.
A saját tizenhatosunkon volt egy szitu, amikor a tarajos feka vitte a labdát és úgy leütközte testtel Bartrát, hogy nem győzött hemperegni a gyepen. Az volt a szerencse, hogy kifelé tudta vinni a labdát a támadó, nem a kapusra egy az egyben.
Kettőjük teljesítménye kb. ugyanolyan, de Matyi két dologban felé nő. Erőszakosabb és szerintem gyorsabb is. (pedig nem egy gazella lássuk be) Matyit ritkán pattan le valakiről, Bartra sokszor. Néha úgy tűnik nekem, hogy erőbe vannak vele gondok, nem is egy klasszikus robosztus középhátvéd alkat, ezzel szemben lassú. Matyit akármennyire is szidja mindenki, kétszer ő húzott ki minket egymás után a nagy büdös ***-ból. Fel mer vállalni olyan dolgokat amiket sokan nem. Pontrúgásnál ki mer lépni és kapura tud törni. (kiélezett állásnál nem amikor a támadóink már rúgtak 3-at). Szerintem pont emiatt ragaszkodtak hozzá, mert pontrúgásnál nagyon sokat nyerünk vele. Kapu előtt ritkán bizonytalan általában simán megfogja és kiemeli a labdát szélre nem variál nem gondolkodik ösztönösen azt csinálja amit kell. Igazából nem tudok belekötni abba miért ő játszik többet.
És mielőtt bárki azt mondaná, hogy Bartra ellen vagyok, nem nem vagyok, sőt nagyon örülnék ha hosszú távon 10-évig számíthatnánk egy saját nevelésű középhátvédre. Jó lenne benne látni az új Puyolt de nem látom. Ő egy jó védő lesz, ha kap elég lehetőséget elegáns, és ügyes, de valahogy megrekedt. Ennyi idős korára már lassan igen csak kezdőbe kéne magát játszani. Ott van Pique a konkurencia igen jót tett vele. Összekapta magát látszik, hogy most már tudja nem ő játszik bármi van. Bartra ilyen javulást nem mutatott. És igazából egyik edzőnknél sem tudott alapember lenni ami lehet valamit elárul.
És hogy ne legyek off a tegnapi meccse tényleg jó volt, de nézzük meg ki ellen. Kellemetlen hátvéd ként nagyot mutatni, mert nem látványos amit csinál, de komolyabb bajnokin kéne keménynek lennie...
Az igazi idegropi számomra Montoya. Komolyan én béna voltam mezőnyben de lassan ott tartunk ha edzek egy fél évet kis túlzással ezt én is megcsinálom. Douglast meg be se meri rakni. (egy vagy két meccset kapott és mindenki a fejét fogta, milyen lehet azóta...

) Keserű év jön jobbhátvéd szempontból. Montoya egy ilyen meccsen is tudott olyan szinten értékelhetetlen lenni, hogy elképesztő. Douglas sose fog játszani, Alves el fog menni. Nem tudom hogy képzelik a jövőt...