whitecule írta:Zavar azonban az arroganciája, de még inkább a szurkolótáborának az idiótábbik fele. Rájuk akartam reflektálni, sajnos nem sikerült tökéletesen, a hozzászólásom összeszedetlensége miatt.
Teljesen megértelek, nagyon el tudna ragadni a hév, ha hagynám, amikor a sült bolond madridisták a levegőbe durrogtatják a hülye frázisaikat, aminek kb. fele arányban az a célja, hogy a Barcát leminősítsék. De nem teljesen felesleges olyannal leállni vitatkozni, aki szerint Messi már volt egy tucat a történelemben, de olyan, mint Cé nem? Az ilyennel minek beszélj egyáltalán fociról, látszik, hogy nem ért hozzá. Nem azért, mert Cét tartja jobbnak, hanem mert csak úgy tudja a sajátját magasztalni, hogy a másikat legyalázza.
9-1 után persze, hogy örülnek, főleg az utóbbi hetek eseményei után. Nekünk csak jó, ha elbízzák magukat, meg kell tanulni a dolgokat a helyén kezelni.
Ronaldot illetően meg az a véleményem, hogy persze fantasztikus dolog 5 gólt lőni, de akkor kezdenék el beszélgetni arról, hogy jobb-e Cé Messinél, ha mondjuk a legnehezebb és legfontosabb pillanatokban a hátára kapná a csapatot. BL döntő pl., amit meg a portugál válogatottal megy az kritikán aluli. Messi a lesajnált argentin csapatot azért csak elvezette valameddig, de a nagy égés után mindig az jön, hogy a portugál csapat igazából magyarokból állt... Ment a szöveg a túloldalon, hogy Messi csak akkor említhető egy lapon a régi nagyokkal, ha VB-t nyer, de nyilván Cénél ez nem kritérium, ő már úgy született.
Az aranylabdára az az indok, hogy a decima többet ér, mint a vb (a Messi és a VB sztori után érted), miközben, ha Ronaldón múlik sima 0-1, akármeddig játszanak. Persze nagyon nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Madridnak volt egyáltalán lehetősége játszani a tizedikért, de az egészet le is húzhatta volna a wc-n, ha nem jön Ramos. Nem a Granadák ellen kell bizonyítani a szakmai nagyságot. Én megértem, ha valakinek Cé jön be jobban, azt a fejest a Manchester ellen sosem felejtem el, és mindig csokizok mikor elkezd gyorsítani meg beindulni, sőt még a szabadjai előtt is (mondjuk egyre kevésbbé

)hiába a classico előtt 51 próbálkozásból sem jött össze. Nekem ebben halvány Cé, de még lesz lehetősége bizonyítani.
Meg persze ultraszubjektív oldala is van a dolognak, kinek ki szimpatikusabb emberileg (mondjuk nekem egyik sem). De egy realos leírhatná, hogy neki egy kategória-e, hogy Messi beanyázik a bírónak (természetesen a foglalkozását is megemlítve), mint a lőcsfogdosós esete Ronaldónak?
Amúgy ismer valaki olyan barcást, aki jobbnak tartja Cét Messinél? És olyan realost, aki Messit Cénél? Én csak utóbbit.
(A whitecule nick mire utal? Kicsit realos beütése van

)