Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
hank1ee
Director del Fútbol

2015.04.01. 11:45:36

Alcantara írta: egy más sebességgel játszó válogatott, tétmeccsen alaposan megruházna minket. Remekül bekkelünk egy bizonyos sebességen, ebben a csoportban senki nem játszik olyan őrült tempót, hogy elfáradjunk.
Persze volt benne költői túlzás, de nem hiszem, hogy olyan veréseket kapnánk most, mint Egervárinál. Tényleg legalább a védelem rendben van. Persze egy Németország ellen mondjuk nem lehetne sok jóra számítani.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
orska
Jugador del Barça

2015.04.01. 08:22:25

A vedekezes ketseg kivul javult. A problema leginkabb az, hogy egy-ket elfogadhato erdemeny utan tul van ertekelve Dardai. Megvaltokent kezeli a media, pedig igazan semmi kulonoset nem mutatott (de nem is mutathat ezzel az allomannyal). Kovetkezes keppen az elvarasok megint, szokasos magyar betegsegkent, irrealisak es maris csoport masodik helyet kovetelne a nep. Igen, ez egy relative gyenge csoport, es eppen ezert a harmadik hely megcsipheto. De nem a masodik es ezt a gorogok elleni meccs is bizonyitotta. Tamadasban egyszeruen sulytalanok vagyunk, meg ha helyzetet alakitunk is ki, a tamadok nem elegge maga es labdaboztosak hogy ertekesitsek ezt a par lehetoseget. Harom kozepes helyzetbol meg egy erosebb csapat sem garantaltan lo golt, plane nem a Szalai-Nikolics csatarsor, egy oregecske Gera es egy tularazott Dzsudzsak tamogatasaval. A vegso problema megint a realitas erzekevel van a jonepnek. Van egy gyenge kozepes csapatunk egy kozepes, kezdo edzovel, ami kozepes eredmenyekre hivatott legjobb esetben. Ez szamszeruen 3-4.-ik helyet jelenthet egy 6 fos csoportban.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.04.01. 07:14:54

hank1ee írta: Egervárinál a támadás volt kicsit jobb a védelem totálkárára, Pintérnél mindkettő sz volt. Végre nem kapunk gólt, és komoly lehetőségeink vannak még rúgni is! Bezártuk a kapukat a görögök előtt, tiszta gólhelyzetig nem is jutottak el. Ezt el kell ismerni, ennyi. Inkább ez, mint támadni Hollandiában és kapni egy nyolcast, vagy egy hármast akár a görögöktől, mint a Románoktól. Szerintem most még Hollandiával is szoros meccset játszanánk, esküszöm....

Ennek a válogatottnak a magja egyébként megy kifelé, és csak rosszabbak lesznek helyettük. Ki fogja helyettesíteni Juhász Rolit a védelemben? Bobál? Vagy Devecseri? Gera Zolit majd Holman, vagy Kiskokó? Dzsudzsák helyén később majd Zsótér játszik? Nagyon nem néz ki fényesnek a nem túl távoli jövője a focinknak, mert még ilyen kaliberű játékosokra se számíthatunk, mint a mostaniak...
Ákos az első részében leírtakkal nagyjából egyetértek, de szerintem egy európai topcsapat ugyanúgy megtömne most is minket. Nem a hollandok, mert nekik is vannak most problémáik, de egy más sebességgel játszó válogatott, tétmeccsen alaposan megruházna minket. Remekül bekkelünk egy bizonyos sebességen, ebben a csoportban senki nem játszik olyan őrült tempót, hogy elfáradjunk.

Vannak korlátaink bőven, de amit kihozott Dárdai ebből a keretből, az szerintem is a maximum.
Érdekes egyébként, hogy Erwin Koeman ugyanezt a bunkerfocit játszatta, de őt a pokolba kívánta mindenki már egy idő után(velem együtt). Palin rengeteget dobott, hogy Bukarestből hozott egy x-et, ezt kár lenne tagadni. Az Egervári csapat megalázása után ez borzasztó pozitívum volt, lehet mondani, hogy a történelmet nem kell idekeverni, a magyar szurkoló viszont elvárja minden sportágban (lásd női kézi), ha mást nem is, de a románokat megverjük, ne kapjunk ki tőlük.

Ezt a kis eredményt meg kell becsülni, mert ahogy látható az összes utánpótlás csapatnál, a következő generációk még ezektől is jóval gyengébbek lesznek. Most érik be igazán az az akadémiai rendszer, amely nagyjából 10 éve kezdődött, a gazdag szülők, tehetségtelen gyerekeire építette az utánpótlást a legtöbb helyen. 15 évestől, a 21 éves korosztályig ezek mind mehetnek a kukába.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.04.01. 02:18:34

Lego írta:Az pedig azért látszik, hogy próbál ösztönből válaszolgatni a kérdésekre, nincs még nagy gyakorlata, nem képes olyan frappáns válaszadásra, mint a top edzők zöme...egyenlőre marad a sablon...
Nem tudom, nekem épp azért ennyire szerethető figura, mert egyszerű és szívből jövő gondolatai vannak. Pintér hozzá képest egy igazi analfabéta nyilatkozatok és sajtótájékoztatók terén.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.04.01. 00:29:57

Nem igazan ertem a problemat. Lassuk be: gyenge csoportba vagyunk, de legalabb ilyen gyenge a magyar foci is. Dardai taktikaja is full egyertelmu, vedekezesbe rendbeteve, aztan bizzunk benne, hogy talalunk egy golt. Ez eddig teljesen jol mukodik, tekintve az ellenfeleink milyen szinvonalat kepviselnek. Nincs ezzel baj, ennyire kepesek ezek a sracok..az utobbi evekben mar ez is csodanak szamit, hiszen hozzuk az elvarhatot es nem zakozunk, mint regebben. Valszeg pali is ugy kuldte ki a fiukat, hogy jo az iksz, nem kockaztatunk..de ezt nyilvan nem nyilatkozhatja le. Sajna valljuk be, az elozo kvalifikaciokat tekintve ez is nagy szo mar. Az utolso bravurunk talan a torokok ellen volt...bezzeg a maltak, albaniak ellen gyakran beleszaladtunk a kesbe.

Szerk.: ilyen a magyar, eddig ket kezunk osszetettuk volna, ha van egy edzo akinek segitsegevel suroljuk az elvarhato szinvonalat...bezzeg most. :)

Na, de majd nyaron jon egy ujabb pinter fele szakember, es akkor jogosan lehet sirdogalnia mindenkinek.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Lego
Jugador del Barça

2015.03.31. 23:26:57

Sanama írta: Akkor miért kell azt mondani, hogy győzelemre játszunk, és nyerni akarunk, nekünk nem elég az x?!
Mert ezt lett elmondva.
A válasz igazán egyszerű... mert nem mondhat mást. Kevés edző teheti meg, hogy kiáll a meccs előtt a kamerák elé és azt kezdi belénk magyarázni, hogy nekünk milyen jó a döntetlen. Látod milyen vitákat generált már is maga az eredmény.
Az, hogy meccs után ezt nyilatkozta, sztem két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy megbeszélt forgatókönyv teljesült (gondolom minimálisan, hiszen biztos, hogy szerettük volna megnyerni). Ezek után nem mondhatja, hogy Ő fogta vissza a fiúkat. A másik lehetőség az, hogy nem volt direkte ilyen utasítás (elég valószínűtlen), a srácok ösztönből, vagy bármi más okból húzták az időt. Az edző pedig megvédi a játékosait (de mondom, ez már egy igen labilis elgondolás).
Azt pedig igencsak ki lehetett venni a sajtótájékoztatón, hogy az újságírók zöme próbált negatív, vagy provokatív válaszokat kicsikarni.
Az pedig azért látszik, hogy próbál ösztönből válaszolgatni a kérdésekre, nincs még nagy gyakorlata, nem képes olyan frappáns válaszadásra, mint a top edzők zöme...egyenlőre marad a sablon...
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.31. 23:07:54

Jaj, ne higgyétek már, hogy okosabb vagy jobban tudja itt bárki, mint Dárdai. Isteníteni nem kell, de attól még elismerésre méltó, amit csinál. Ilyen védelmet melyik korábbi "szaktekintély" kapitányunk hozott össze? Egervárinál a támadás volt kicsit jobb a védelem totálkárára, Pintérnél mindkettő sz volt. Végre nem kapunk gólt, és komoly lehetőségeink vannak még rúgni is! Bezártuk a kapukat a görögök előtt, tiszta gólhelyzetig nem is jutottak el. Ezt el kell ismerni, ennyi. Inkább ez, mint támadni Hollandiában és kapni egy nyolcast, vagy egy hármast akár a görögöktől, mint a Románoktól. Szerintem most még Hollandiával is szoros meccset játszanánk, esküszöm. De ez nem derül majd ki, mert Dárdai úgyis elmegy nyáron, ez a kettős terhelés nem neki való, érzi is ő.

"Remélhetőleg" jön valaki a helyére, aki megint újra akar kezdeni mindent, aztán megint szétesünk.

Ennek a válogatottnak a magja egyébként megy kifelé, és csak rosszabbak lesznek helyettük. Ki fogja helyettesíteni Juhász Rolit a védelemben? Bobál? Vagy Devecseri? Gera Zolit majd Holman, vagy Kiskokó? Dzsudzsák helyén később majd Zsótér játszik? Nagyon nem néz ki fényesnek a nem túl távoli jövője a focinknak, mert még ilyen kaliberű játékosokra se számíthatunk, mint a mostaniak...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.31. 22:24:02

Akkor tévedtem, beismerem. Nem gondolom, hogy hülyét csinálnék magamból, mert nem számítógép a memóriám. Az arrogáns stílusodból meg tényleg visszavehetnél, mert így nem lehet kommunikálni veled.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2015.03.31. 22:19:40

Bob_Marley írta:Én örülök, hogy te meg ki tudsz oktatni. :D
Fejből nyomtam képzeld el, s emlékszem hogy a svédek, olaszok is megszenvedtek velük vagy a szerbek. Hú de nagy vereségekre nem emlékszem tőlük, de majd te elő keresed úgyis. Pofozógép Andorra, San Marino kategória.
hát tőlem nyomhatod fejből is, de ha hiányos a tudásod, nézz utána inkább, mert hülyét csinálsz magadból, hiteltelen az egész.

de azért a kedvedért az említett 3 csapat elleni 6 selejtezőjük mérlege :
6 meccs, 6 vereség, 2-16-os gólarány.

persze egy két szerencsésebb meccsük van, ahol nem verik simán őket vagy pontot szereznek, de a lényeg, hogy andorra, san marino, feröer, luxemburg, liechtenstein, málta, stb...
egy kaptafa, európai kiscsapatok, akiknek a tisztes helytállás lehet csak a cél, egyébként pofozógépek.

...és hogy ide is kapcsoljam, ne csak a te blődségedről szóljon a dolog, továbbra is jól mutatja a csoportunk színvonalát, hogy most ez feröernek sikerül is eddig.
De rugózz ezen, mást úgysem tudtál kiemelni, amibe szokásosan beleköss.
nincs értelme egy ilyen földhöz ragadt, antifutballista emberrel vitázni, ahogy soha nem is volt, csak nem bírtam (nem bírtuk ki), hogy a bicskanyitogató marhaságaidat ne hagyjuk megjegyzések nélkül.
pedig kb heti 2x nézek fel már csak erre a fórumra.
nem is rossz dolog az internetadó, nem gáz, ha aláz a real a bl-ben, mert legalább spanyol, pörgessük le az órát, bla-bla.
még jó, hogy személyesen nem ismerek ilyen felfogású és gondolkodású embert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2015.03.31. 22:24:39-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.31. 22:10:23

Én örülök, hogy te meg ki tudsz oktatni. :D
Fejből nyomtam képzeld el, s emlékszem hogy a svédek, olaszok is megszenvedtek velük vagy a szerbek. Hú de nagy vereségekre nem emlékszem tőlük, de majd te elő keresed úgyis. Pofozógép Andorra, San Marino kategória. Nem látom a hú de nagy ellentmondást abban, amit írtam meg marhaságot kedves shutterisland. De rugózz ezen, mást úgysem tudtál kiemelni, amibe szokásosan beleköss. :wink:
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2015.03.31. 21:46:15

Az meg hogy Feröer szigetek pofozógép, nem igaz. Meglehet nézni az utóbbi évek selejtező eredményeit, nálunknál jóval erősebb válogatottaknak volt velük gondjuk. Nagyon kikapni azért nem szoktak, néha pontot is szereznek.
kedvedért feröer szigetek utóbbi selejtezőkön elért teljesítménye :

2014 vb : csoportutolsó, 1 döntetlen, 9 vereség, -25-ös gólarány.
2012 eb : csoportutolsó, 1 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség, -20-as gólarány.

ezen a 20 meccsen 17 zakó és -45-ös gólarány.
még hogy nem volt pofozógép csapat.

ezt most csak azért emeltem ki, mert rendszerint jut egy-egy ilyen marhaság a bölcsességeidbe, amit képes vagy leírni abban a hitben, hogy majd úgyse néz utána senki.
újabb ékes példa, kedves BOB.
komolytalan ez az egész. #-o
Initom
Entrenador del Barça

2015.03.31. 21:34:56

hank1ee írta:Azon gondolkozott már valaki, hogyha jobban kinyílunk a győzelem érdekében, lehet az x se lett volna meg?
Valszeg a szélsőik ott futottak volna meg minket ahol akarnak. :)

Sanama,nagyon nem üti egymást a mondani valónk,a nyilatkozat elismerem ,talán bosszantó lehet,de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Mellesleg nem látom más módját annak,hogy ez a csapat győzelemre játsszon,mert ha tetszik ha nem az is az,ha felállsz biztos védelemmel -> így nem kapsz gólt,de kontrából versz 1 et. Nem csak tikitakával és frontális támadójátékkal lehet győzelemre játszani :wink: A magyar válogatott CSAK így tud eredményeket és győzelmeket elérni (relative hosszabb táv értsd.:tavasz) hosszabb távon.

persze az időhúzás bosszantott,de erre csak az utolsó percekben láttam példát.akkor már jobb volt az x.
Abi & Tito
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.31. 21:30:43

hank1ee írta:Azon gondolkozott már valaki, hogyha jobban kinyílunk a győzelem érdekében, lehet az x se lett volna meg?

Mert csak az a két lehetőség van a mai fociban,hogy vagy kinyílunk mint a barmok, vagy húzzuk a 60.perctől az időt?
Azért szerintem itt még van egy két fokozat e kettő között, ha nem több. Nem azt mondta egyikünk se, hogy miért nem hozott be Dárdaiisten még 2 csatárt, vagy miért nem rohamoztunk mint az ökrök,csak hogy nem kellett volna totálisan feladni a támadás lehetőségét.
Remélem érezhető a különbség e dolgok között.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2015.03.31. 21:30:08

Jobban kinyílunk? Ezt úgy írod, mintha olyan nagyon ki lett volna nyílva a csapat... :mrgreen:
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.31. 21:17:01

Azon gondolkozott már valaki, hogyha jobban kinyílunk a győzelem érdekében, lehet az x se lett volna meg?

Sanama
Llegenda del Barça

2015.03.31. 21:15:28

Initom írta:

Dárdai csak számon kérte azt ,hogy miért mondják az az újságírók,hogy nem AKARTUNK nyerni.
Amire ő tökéletes választ adott: melyik csapat nem akar nyerni?Kommunikációval Pintrének volt baja,Dárdai semmi rosszat nem mondott. Nehéz lehet elviselni ez az újságírói "színvonalat".Olyanok faggatják,akik előtte Kiszel Tündét interjúvolták egy partyn.Röhej.

Az akarat hiányánál nem tudom hova tenni,tökéletesen összerakott védelem,abból gyors támadások pár húzásból.Attól még nagyon nagyon messze járunk,hogy játékkal verjünk meg egy görög,vagy un block egy eus középcsapatot.
Egervári és társai ezekkel próbálkoztak. Fél sikere volt,egy hollandiai párbaj ahol meghaltunk a szépségbe. Sajnos nagyon nehezen tudok olyan meccset mondani a közelmúltból ,ahol szép játékkal nyertünk volna...úgy ,hogy FELÜLKEREKEDTÜNK az ellenfélen. (talán egy a törökök elleni hazai)
Amióta én nézem a magyar válogatottat nem volt még ilyen "akaratos" csapat-hogy az 'akaratos'' szónál maradjak-. A győzelmeink ,pontszerzéseink is ennek tudhatóak be. Jó védelem,pár 100%os helyzet kihasználása(ami sajnos gondot okoz,de megvannak)

Ami magért beszél a 4 meccsen 2W 2D,és a nagyon kevés kapott gól. Ez a magyar válogatott ennyit tud-vagy még ennyit se-,de úgy gondolom talán szerencsével meglehet a 3. hely. Én már azt is előrelépésnek mondanám. Finneket és a románokat ÜTNI kell.

Ellenben sajnos úgy érzem ki kell "élveznünk' ezt a félévet,mert ha Dárdai elmegy minden a 'régi' lesz.
Leirtam, direkt az ilyenek miatt, hogy mit ertettem akarat hianya alatt.
Dardai is elmondta, hogy gyozelemre jatszottak. Szerintem nem. Az gyozelemre iranyulo jatek es a latvanyos idohuzas nalam nincs egy lapon.
Ennyi.
Initom
Entrenador del Barça

2015.03.31. 20:55:30

Sanama írta:
Kimegyünk lassan szögletet rúgni, meg húzzuk az időt? Megelégedtünk az iksszel? Valószínűleg igen, mert ez tűnt logikusnak, racionálisnak, okos döntésnek, ami jobban tetszik
Akkor miért kell azt mondani, hogy győzelemre játszunk, és nyerni akarunk, nekünk nem elég az x?!
Mert ezt lett elmondva.

Ez volt az alapkérdésem, problémám...
Erre jött az, hogy nem volt elég az x, hát de a görögök papíron erősebbek, stb. Most már ott járunk, hogy na, tényleg elég volt az x :D

Idézem magam:
"És leírom kb. harmadszor is, hogy nem az X-el van a bajom, mert nem rossz.
Nekem a kommunikációval van bajom, és az akarattal. Illetve a kettő ellentétes viszonyával.
(akart alatt a győzelemért megteszünk mindent értem.)"

Dárdai csak számon kérte azt ,hogy miért mondják az az újságírók,hogy nem AKARTUNK nyerni.
Amire ő tökéletes választ adott: melyik csapat nem akar nyerni?Kommunikációval Pintrének volt baja,Dárdai semmi rosszat nem mondott. Nehéz lehet elviselni ez az újságírói "színvonalat".Olyanok faggatják,akik előtte Kiszel Tündét interjúvolták egy partyn.Röhej.

Az akarat hiányánál nem tudom hova tenni,tökéletesen összerakott védelem,abból gyors támadások pár húzásból.Attól még nagyon nagyon messze járunk,hogy játékkal verjünk meg egy görög,vagy un block egy eus középcsapatot.
Egervári és társai ezekkel próbálkoztak. Fél sikere volt,egy hollandiai párbaj ahol meghaltunk a szépségbe. Sajnos nagyon nehezen tudok olyan meccset mondani a közelmúltból ,ahol szép játékkal nyertünk volna...úgy ,hogy FELÜLKEREKEDTÜNK az ellenfélen. (talán egy a törökök elleni hazai)
Amióta én nézem a magyar válogatottat nem volt még ilyen "akaratos" csapat-hogy az 'akaratos'' szónál maradjak-. A győzelmeink ,pontszerzéseink is ennek tudhatóak be. Jó védelem,pár 100%os helyzet kihasználása(ami sajnos gondot okoz,de megvannak)

Ami magért beszél a 4 meccsen 2W 2D,és a nagyon kevés kapott gól. Ez a magyar válogatott ennyit tud-vagy még ennyit se-,de úgy gondolom talán szerencsével meglehet a 3. hely. Én már azt is előrelépésnek mondanám. Finneket és a románokat ÜTNI kell.

Ellenben sajnos úgy érzem ki kell "élveznünk' ezt a félévet,mert ha Dárdai elmegy minden a 'régi' lesz.
Abi & Tito
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.31. 17:50:32

Sanama írta:
Kimegyünk lassan szögletet rúgni, meg húzzuk az időt? Megelégedtünk az iksszel? Valószínűleg igen, mert ez tűnt logikusnak, racionálisnak, okos döntésnek, ami jobban tetszik
Akkor miért kell azt mondani, hogy győzelemre játszunk, és nyerni akarunk, nekünk nem elég az x?!
Mert ezt lett elmondva.
Dárdai szavaiból sem ezt jött le, hogy nem ezt kommunikálta volna. Játszottunk nyerni akartunk, nem jött össze majd legközelebb. Kitalál játékunk ez volt, hogy védekezni és abból megindulni. Olyan nincs hogy valaki nem győzni akar, csak a kérdés hogy megérte volna-e nekünk feladni a játékunkat és többet kockáztatni (nagyobb esélyt adni a győzelemnek 2 csatár, több szélső hátvéd felfutás stb) vagy nem. Részemről egyértelmű a válasz, hogy nem.

Előzőbe direkt beleírtam, hogy én nem így érzékeltem, mert félre érthető volt két kérdés után egy kijelentő mondat.

szerk: akkor egyszerűen félreértettük, értjük egymást. Nem érzem reálisnak, hogy nekünk minden állásunkat feladva ezt a meccset fel kellett volna tenni egy lapra és mindenáron győzni, amiből könnyen 0 pont is elsülhetett volna.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.03.31. 17:44:04

Mert ezt lett elmondva.

Erre jött az, hogy nem volt elég az x, hát de a görögök papíron erősebbek, stb. Most már ott járunk, hogy na, tényleg elég volt az x :D

Idézem magam:
"És leírom kb. harmadszor is, hogy nem az X-el van a bajom, mert nem rossz.
Nekem a kommunikációval van bajom, és az akarattal. Illetve a kettő ellentétes viszonyával.
(akart alatt a győzelemért megteszünk mindent értem.)"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2015.03.31. 17:51:04-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.31. 17:42:00

Sanama írta:De ezzel a logikával az a bajom, hogy akkor egy papíron erősebb ellenfél ellen akkor is jó az X, ha egyébként lőnek 2 öngólt, és két egyeneset se tudnak aznap rúgni a labdába? Csak mert hát papíron erősebbek, még akkor is, ha a pályán ez távolról sem látszik?!
Megint szavakon rugózunk. :D Én esküszöm nem tudom mit nem lehet azon megérteni, a görögök erősebbek voltak papíron nem papíron teljesen mindegy, kimentünk, megfogtuk őket egy jó taktikával, amit OSTOBASÁG lett volna merően feladni, mert működött. Helyzetünk is volt, nekik meg nem igazán. Kimegyünk lassan szögletet rúgni, meg húzzuk az időt? Én nem így érzékeltem. Megelégedtünk az iksszel? Valószínűleg igen, mert ez tűnt logikusnak, racionálisnak, okos döntésnek, ami jobban tetszik, mert nem voltunk kényszerhelyzetben. Nem a világválogatott volt az ellenfél, IGEN MEGLEHETETT VOLNA ŐKET VERNI, de hülyeség volt kockáztatni, én így érzékelem. Működött valami, amiből helyzetek is megvoltak, annyi amennyi szokott, amit elterveztek miért kellett volna nekünk rohanni? Én ezt nem tudom megérteni, hogy ezen a meccsen nem nekünk volt ez égetően fontos hanem a görögöknek, mi hoztunk egy stabil jó játékot, amivel pontot is szereztünk és meg kell magyarázni, komolyan nem értem mi a franc bajod van? :D A fejünkre tetejére állunk lövünk egy gólt, de NAGYOBB esély lett volna kapni is, s lejjebb is írta valaki, hogy a görögöknek nem nagyon egyszerű amúgy sem gólt lőni. Mit kellett volna nekünk tenni? Megelégedtünk egy ponttal itthon? Szerintem érthető okból, de a nyerési szándék megvolt, vagy akkor a görögöknél megvolt? Lehetőségük is alig volt, nekünk amikor adódott mindig megpróbáltunk felérni a kapuig.

Nem fogjuk egymást megérteni, de kihívás már, hogy egyszer valamiben egyet értsünk. :D
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.31. 17:32:39

Nah ez a másik. A görögök ugyanazt a gyenge teljesítményt nyújtották, mint eddig, azt a kemény egy pontos teljesítményüket. Királynak talán vetődnie sem kellett.
Volt az a 14es mezben, Kicselezekmindenkitisz, ő néha ott kavirnyászott valamit elől, de kapura nem lőtt ő sem.
Szóval jah, ne pontok alapján ítélkezzünk, de most a görögök teljesítménye pont arányos volt azzal,amit eddig csináltak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2015.03.31. 17:21:24

De ezzel a logikával az a bajom, hogy akkor egy papíron erősebb ellenfél ellen akkor is jó az X, ha egyébként lőnek 2 öngólt, és két egyeneset se tudnak aznap rúgni a labdába? Csak mert hát papíron erősebbek, még akkor is, ha a pályán ez távolról sem látszik?!
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.31. 17:19:20

Srácok én érzem a fejlődést a csapatban!

Előző években arról veszekedtünk, hogy megint hogyan kaptunk ki, most meg arról, hogy csak döntetlent játszottunk. Mi ez ha nem fejlődés :D

2 év és arról fogunk vitatkozni, hogy csak hárommal nyertünk a németek ellen :lol:
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.03.31. 16:33:46

MQuCsabi írta:
De mi ez, hogy a jóval erősebb csapat?? Ezt nem tudom felfogni. Miben volt erősebb a görög csapat a pályán?
Ez egyszerű: They had possession. :twisted:
Szerintem nem így kell nézni. Görög csapatban jóval nevesebb játékosok vannak. Gyorsabbak,technikásabbak,stb. Így nem jött ki a különbség,hogy a csapat visszaállt, és csapatként védekeztek, de azért pár szituációnál látszott,hogy mennyivel gyorsabbak,mint a magyarok(elég csak megnézni ki játszik hátul: Juhász,Leandro, egyik se mai gyerek). Másfelől pedig, ha a görög csapat védekezésre van ítélve,azt rendre jól megjátsszák(+idejön a magyar válogatott "híresen" erős támadósora,Szalaival,Dzsudzsákkal,meg hasonló középszerekkel :D ). Ne felejtsük el,hogy sose kapnak sok gólt, a nagyok ellen is képesek az x-re,stb. Én egyáltalán nem ahhoz mérem egy csapat erejét(főleg válogatott),hogy hányadik helyen állnak egy csoportban. Bőven jobb játékosok adottak ahhoz,mintsem,hogy sereghajtóként tengődjenek egy kvalifikációs mezőnyben.
Jó lett volna a 3 pont, de messze elégedettek lehetnek az 1 ponttal is.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.31. 15:34:27

De mi ez, hogy a jóval erősebb csapat?? Ezt nem tudom felfogni. Miben volt erősebb a görög csapat a pályán?
Ez egyszerű: They had possession. :twisted:

szerk.: Egyébként azt már megemlíteni sem merem, hogy az lenne a legjobb, ha nyári szünet és a szezon kezdete előtt 1-1 hetet eljönne a válogatott Telkibe összetartásra. Talán lenne foganatja őszre.
Kép
Válasz küldése