Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.03.15. 15:20:36

Stalkyard írta:Ne nevessétek már ki szegény srácot. Hiszen ilyen profi tizenegyeslövő tényleg nem sok szaladgált eddig a pályákon.

És akkor most még szarkasztikus sem voltam. :mrgreen:
Azért én emlékszem még azokra az időkre, amikor a "mi fiunkat", Husztit csak Mr Penaltynak hívták a Bundesligában, mivel mindet belőtte. 8)
Huszti >> CR, Messi
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.03.15. 15:04:44

Ne nevessétek már ki szegény srácot. Hiszen ilyen profi tizenegyeslövő tényleg nem sok szaladgált eddig a pályákon.

És akkor most még szarkasztikus sem voltam. :mrgreen:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.03.15. 13:49:54

MQuCsabi írta:Mostanában kifejezetten jól muzsikál a védelmünk, csak "divat" a védelmünket felhozni, mikor fogást kell találni. A helyzet az, hogy most megy a szekér, persze vannak hibák, de, ha odafigyelnek a srácok, nem lehet baj.
Viszont az őszi Klasszikus előtt is jónak tűnt a védelmünk, azt hiszem gólt sem kaptunk még, aztán a Real ellen meg katasztrófa volt.
Az a meccs egyébként nagy fordulatot hozott, a Real szárnyalni kezdett, mi meg elég rendesen visszaestünk.
Most az aktuális forma alapján még inkább favoritok vagyunk, ezért a nagyobb nyomás rajtunk van, hisz a közvélemény egyértelműen Barca győzelmet vár. Be is kéne húzni, bár az x sem lenne túl kedvezőtlen, én azért csalódott lennék.
Barca_10
Entrenador del Barça

2015.03.15. 13:33:43

de mennyit.messi tucatjátékos,átlag mindenben.bezzeg egy jó guti vagy robinho :mrgreen:
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.15. 13:21:02

:lol: :lol:

ez már már vetekszik a géci féle "90-es évek előtt nem is ismerték az emberek a barcát" féle klasszikussal :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Leon
Director del Fútbol

2015.03.15. 13:01:40

Tudom nem idézgetünk az éjszakából de ezt muszáj mert évtized hozzászólása gyanús az eset: :mrgreen:

" Messi-t már látott a futball világ, rengeteg Messit láttunk már, CR-t viszont még nem."
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Boixos
Llegenda del Barça

2015.03.12. 16:54:33

Boixos írta:Lazán el tudom képzelni perezről, hogy esetleg megtalálta ancselottit, még ha abszolút nincsenek annyira tragikus helyzetben, hogy ilyeneken kelljen pörögniük. Anno capellót is kiszórta (kétszer is), pedig előtte ő szedte rendbe a brigádjukat.
khm... :oops: közben megnéztem, egyszer sem perez szórta ki capellót... hanem sanz és azt hiszem később calderón... benéződött...

na, de a lényeg, a madridnál nem ismeretlen az ilyen szitu. a marca írta, hogy állítólag, ha nagyon megszórnánk őket, akkor meglenne a lapát a carlettónak.
PUYOL-XAVI-INIESTA
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.12. 12:50:58

MessiNeymarSuarez írta:[Suarez amikor sorra hibázta el a kihagyhatatlan helyzeteket, egy idő után a Barca stadion Suarezt éltette és bíztatta..
Bale viszont egyszer nem adta le Ronaldonak hanem rálőtte, rögtön a fél stadion elkezd hisztizni és fújolni Bale-t.
Na ez itt a különbség...
ugyanmár, ez hazugság, csak a sajtó találta ki ezt az egészet
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 12:50:18

Amúgy:
Suarez amikor sorra hibázta el a kihagyhatatlan helyzeteket, egy idő után a Barca stadion Suarezt éltette és bíztatta..
Bale viszont egyszer nem adta le Ronaldonak hanem rálőtte, rögtön a fél stadion elkezd hisztizni és fújolni Bale-t.
Na ez itt a különbség...
MQuCsabi írta:Én egyértelműen Bartrát állítanám, de ezzel a meccshiánnyal nem tudom , hogyan szuperálna.
Valamiért én is ,PSG ellen is remekül tolta, én beraknám már a hétvégi meccsen is kezdőbe, aztán ha jól muzsikál akkor hadd szóljon.
Nem követtem, hogy így volt-e, de ez sima pszicholóia. Ha egy bizonyos stílus, szemlélet van publikálva állandóan - mint pl. a Mou rendszerben az odaszólogatás, provokálás és durvulás - a játékosok, sőt a szurkolók is adaptálódnak. Persze a mi oldalunkról is érvényes, meg mindenhol, ld. a tenyér mutogatás az 5-0 nál. Sajnos ilyen a csordaszellem. Sok mindent elkövetsz, ami alapból nem lenne a sajátod, amikor csoportban vagy.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.03.12. 12:32:01

MQuCsabi írta:Én egyértelműen Bartrát állítanám, de ezzel a meccshiánnyal nem tudom , hogyan szuperálna.
Valamiért én is ,PSG ellen is remekül tolta, én beraknám már a hétvégi meccsen is kezdőbe, aztán ha jól muzsikál akkor hadd szóljon.

Amúgy:
Suarez amikor sorra hibázta el a kihagyhatatlan helyzeteket, egy idő után a Barca stadion Suarezt éltette és bíztatta..
Na ez itt a különbség...
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 12:25:12

Én egyértelműen Bartrát állítanám, de ezzel a meccshiánnyal nem tudom , hogyan szuperálna.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.03.12. 12:22:50

Nem tudom mennyire újdonság nektek, de azt írták hogy minden jel szerint Businak ki kell hagynia az El Classicot.Szóval Masche marad VKP addig, kit állítanátok védelembe Piqué mellé? Matyit vagy Bartrát?
Boixos
Llegenda del Barça

2015.03.12. 12:13:19

Lazán el tudom képzelni perezről, hogy esetleg megtalálta ancselottit, még ha abszolút nincsenek annyira tragikus helyzetben, hogy ilyeneken kelljen pörögniük. Anno capellót is kiszórta (kétszer is), pedig előtte ő szedte rendbe a brigádjukat.
PUYOL-XAVI-INIESTA
mess2009
Director del Fútbol

2015.03.12. 12:04:42

danianevem írta:
mess2009 írta:Barca: sajna nálunk van egy labilis védelem,(kontrákra és pontrúgásokra ) egy túlságosan eltolódó támadó felfogás (átadott terület!)
Ez gyanús volt nekem, utána is néztem.

A bajnokságban 16 gólt kapott a csapat, ebből 4 büntetőből született (igen, a bekapott gólok negyede 11-es :lol: ), 2 pedig öngól (mindkettő Albáé). Marad 10 találat, aminek a többsége emlékeim szerint egyéni hibákból született. Utolsó emberes túlzott kockázatvállalás, rossz labdaátvétel, pontatlan passz...

Fejesből két gól született, egy a Real ellen (ez szögletből), a másik pedig a "Sociedadé". Köszönjük Jordi. :lol: Még a PSG ellen volt egy elég csúnyán bekapott szögletgól, de az is még ősz közepén volt. Azóta nem is emlékszem pontrúgásból született gólra, pedig háromszor is játszottunk az Atléticóval.

Szóval a pontrúgások levédekezése terén elég sokat fejlődött a csapat. Vagy legalábbis nem igazán kaptunk belőle gólt.
legyen igazad! alapvetően a Clássikókkal összefüggésben írtam a lehetséges gyengéinkről, él még bennem az utolsó ahol Marrcello úgy járt át a jobboldalunkon ahogy akart, Piquet is ő "kényszerítette" kezezésre, aztán egy Pepe fejes gól, egy hatalmas fejes kapufa, és legalább három másik fejes ami mellé ment...aztán az utolsó, ahogy Isco lefutotta Iniestát és lett egy klasszikus kontrájuk...
egyébként én is látok fejlődést és nem gondolom, hogy csak nekem tűnik fel hogy, mire kellene vigyáznunk.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.03.12. 11:34:50

MessiNeymarSuarez írta:Alcantara: Azért Ramos mostani formája nem mintha olyan jó lett volna :D Pont a realosok is mondták hogy a Bl döntő miatt van még a kezdőbe.
Ramos egy vezér a Realnál. Bármilyen formában van, egy ilyen hőfokú összecsapáson sokkal jobb, ha egy Varane áll ott Pepével, mintha Ramos vezérelné a védelmet. Engem hidegen hagy a 12 éves Real szurkolók véleménye.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 11:28:15

Nem hinném, hogy ennek van valóságalapja, csak megint írni kellett valamiről. Egyébként Ancelotti helyében, ha tényleg megtörtént az eset, felálltam volna az asztaltól nevetve, annyit mondva: Oldjátok meg. Ő azért nem az a kaliber, mint Tata, hogy ráhúzható lenne minden botlás, s magától el is vinné a balhét. Kérője pedig még jó pár évig lesz, úgyhogy a munkanélküli hivatalban sem kéne sorban állnia.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.03.12. 11:27:29

visca el barca írta:ancselotti állítólag ultimátumot kapott a megalomán idiótától, hogy amennyiben zakó lesz a barca ellen, mehet amerre lát.

nem bánnám ha megszórnánk őket, hátha teljesen összetörnek az utolsó hónapokra.
Biztos ezt is Messi intézte el :mrgreen: :mrgreen:
Amúgy mindenképp jó lenne megszórni őket, amúgy is már nagy a mellényük rögtön a Realosoknak hogy hogy elfognak minket verni a Camp Nouban =D>
Ütne egy szép arányú Barca győzelem :D
Amúgy remélem úgy állunk ki ellenük, hogy harciasan,vérszemet kapva, viszont kellő odafigyeléssel, mert egy El Classicon tényleg nincs előzetes gyengeség, csak pillanatnyi forma.
Egy 5-0, vagy 6-2 sem úgy indult hogy előre lehetett látni, meg persze a Barca zakók sem.

Alcantara: Azért Ramos mostani formája nem mintha olyan jó lett volna :D Pont a realosok is mondták hogy a Bl döntő miatt van még a kezdőbe.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.03.12. 11:22:32

visca el barca írta:ancselotti állítólag ultimátumot kapott a megalomán idiótától..
Na, de VEB kérlek!! 8)

Ramos felépülésére mennyi esély van? Most hirtelen nem vagyok képben.

Nélküle azért kicsit nyugodtabb vagyok a hátsó alakzatukat illetően, de biztos, hogy "kutyanehéz" lesz. Óriási becsvágy lesz bennük. Egy győzelemmel meg lehet őket törni hetekre, de a fordítottja is igaz, ha nyernek, szárnyalni fognak.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.12. 11:13:08

ancselotti állítólag ultimátumot kapott a megalomán idiótától, hogy amennyiben zakó lesz a barca ellen, mehet amerre lát.

nem bánnám ha megszórnánk őket, hátha teljesen összetörnek az utolsó hónapokra.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 10:50:43

Mostanában kifejezetten jól muzsikál a védelmünk, csak "divat" a védelmünket felhozni, mikor fogást kell találni. A helyzet az, hogy most megy a szekér, persze vannak hibák, de, ha odafigyelnek a srácok, nem lehet baj.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.03.12. 10:48:36

mess2009 írta:Barca: sajna nálunk van egy labilis védelem,(kontrákra és pontrúgásokra ) egy túlságosan eltolódó támadó felfogás (átadott terület!)
Ez gyanús volt nekem, utána is néztem.

A bajnokságban 16 gólt kapott a csapat, ebből 4 büntetőből született (igen, a bekapott gólok negyede 11-es :lol: ), 2 pedig öngól (mindkettő Albáé). Marad 10 találat, aminek a többsége emlékeim szerint egyéni hibákból született. Utolsó emberes túlzott kockázatvállalás, rossz labdaátvétel, pontatlan passz...

Fejesből két gól született, egy a Real ellen (ez szögletből), a másik pedig a "Sociedadé". Köszönjük Jordi. :lol: Még a PSG ellen volt egy elég csúnyán bekapott szögletgól, de az is még ősz közepén volt. Azóta nem is emlékszem pontrúgásból született gólra, pedig háromszor is játszottunk az Atléticóval.

Szóval a pontrúgások levédekezése terén elég sokat fejlődött a csapat. Vagy legalábbis nem igazán kaptunk belőle gólt.
mess2009
Director del Fútbol

2015.03.12. 08:52:59

a képlet viszonylag egyszerű, mert valóban sok dolog ismétlődik:
a Madrid a kis csapatokat a szó szoros értelmében bedarálja, még a labda megtartása is gond, támadó foci 0.
a támadó felfogású csapatokat viszont le kontrázza
kik a "gubancok"? egy masszív védelem és rekontra képes csapat, ahol van támadó potenciál de nincs átadott félpálya!
a Barca: sajna nálunk van egy labilis védelem,(kontrákra és pontrúgásokra ) egy túlságosan eltolódó támadó felfogás (átadott terület!)
én abban látnám a fejlődést és a reményt a legyőzésükre, hogy egy óvatosabb és direktebb támadójátékkal rukkolunk elő, ahol kevesebb az oly végzetes labdavesztés mivel nem az ellenfél térfelén tanyázunk, (pontosabban: a labdavesztések nem válnak végzetessé!) fontos lenne a kulcsfigurákra rá-készülni,(igen: ki iktatni ha lehet ) azt elérni, hogy zselés, és Ramos ne fejeljen gólt! figyelni Isco-ra (elég jellegzetes a fickó mozgása és lövő pozíciói!) és Marcellóra( a másik nagy bajkeverő nálunk )
ja és az MSN pedig végezze a dolgát....
roby122
Entrenador del Barça

2015.03.11. 22:31:23

P.U.Y.O.L. írta:Az azért nem szól mellettük, hogy hétközben a Cityt fogadjuk és ha nem tudjuk lerendezni az első félidőben a lényegi kérdéseket, akkor az bőven kihathat a Clasicóra is. Én bőven elégedett lennék, ha meghúznánk az angolok ellen az első 45 percet, rúgnánk 1-2 gólt, aztán mehet a 2. félidőben a labdatartás. Még ha kihozzák emiatt döntetlenre, az se baj. Tovább kell jutni a lehető legkevesebb erőfeszítéssel és akkor nyugodtan lehet készülni a Real ellen...
jogos. bőven nem fogunk vezetni az első félidőben 1-2 góllal , örüljünk neki ha nyerünk 1 góllal vagy még az X nek is örülhetünk. City sokat ki fog húzni a srácokból , és én azt mondom , inkább a Bl-ben legyen egyszer egy atom biztos a továbbjutás , mint hogy a clasicóra tartalékoljunk aztán mindkétszer vereség legyen a vége.
De már előre látom milyen szertelen játékot fogunk lenyomni a City ellen , mert csak a Realra fognak koncentrálni a srácok (szerintem). Ez volt a Málaga ellen is.

Azokkal meg nem értek egyet akik azt mondják , hogy James és Modric-al a pályán is ilyen rossz lenne a Real. Ők a motorjai a jelenlegi Realnak , nem a BBC , mint nálunk az MSN. Ez a Real a KP-ja nélkül semmit nem ér , míg nálunk szinte KP nélkül is szárnyal az MSN.
Van egy fáradt Kroos a középpályán és ennyi , Isco meg hol jó , hol nem.
Boixos
Llegenda del Barça

2015.03.11. 20:44:32

okés, persze, nem kell már előre megnyerni a meccset itt a fórumon, de azért az látszik, h vmi nem okés a madridnál. mondjuk az is igaz, h ramos-szal egész más a történet, sőt, még egy két félidős marcelo sem kicsit lök a brigádjukon a tegnapi káoszhoz képest. meg hát van azért a tegnapinál jobb középpályájuk is.
ezzel együtt tök mindegy, h ki milyen formában van, ha elkapnánk a fonalat és mákunk is lesz, akkor nagyon megszórhatjuk őket, de ugyanígy lehet egy vérthugyozós x is, de le is zakózhatunk egy góllal. azt az egyet mondjuk nem tudom elképzelni, h agyonverjenek minket a camp nouban.
PUYOL-XAVI-INIESTA
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.03.11. 18:26:49

Az azért nem szól mellettük, hogy hétközben a Cityt fogadjuk és ha nem tudjuk lerendezni az első félidőben a lényegi kérdéseket, akkor az bőven kihathat a Clasicóra is. Én bőven elégedett lennék, ha meghúznánk az angolok ellen az első 45 percet, rúgnánk 1-2 gólt, aztán mehet a 2. félidőben a labdatartás. Még ha kihozzák emiatt döntetlenre, az se baj. Tovább kell jutni a lehető legkevesebb erőfeszítéssel és akkor nyugodtan lehet készülni a Real ellen...
Válasz küldése