Chino: Szerintem irónia áldozata lettél

(SZERK: végül megelőztek miközben regényeket írtam

)
Legalábbis reméleményem szerint kezd kibontakozni a Barcája, és szerintem neki is valamilyen részben érdeme van ebben. Például a kellő rotáció.Tény, hogy sokáig túlzásba vitte, de lehet hogy részben ezért is tartunk jelenleg itt, és amíg évek óta még Pep csúcsBarcája is szenvedett február-márciusban, addig mi meg csak most kezdünk igazán összeállni és belejönni.A sérülésekről nem is beszélve, mint ahogy a jelenlegi jó formát, így a sérülést is lekopogom, de eddig Busin kívül nem nagyon dőlt ki fontos játékos sokáig szerencsére, ami könnyen lehet a rotáció miatt, és amiatt is hogy Lucho eléggé megdolgoztatta fizikálisan őket a szezon elején amikor elutaztak edzőközpontba.
Gondolkoztam hogy mi lehet ami a játékban változott, és Lucho keze is benne van:
1. sokkal gyorsabbak lettek általánosságban az agresszív visszatámadások labdavesztésnél
2. kontrajáték is egyre gyakoribb eleme a játékunknak, ráadásul elég látványosan
3. Suarez berakása középre, és Messi jobbszélre kerülése... Szezon elején amikor Suarez csatlakozott, rengetegen fanyalogtak hogy" áhh Lucho gyenge edző, nincs elég tekintélye és nem elég tökös ahhoz hogy Messit kivegye középről és Suarezt rakja be középcsatárnak, és felesleges volt így Suarezt megvenni", ehhez képest Suarez középen van, Messi is remek formában van és szépen összejátszanak 3-man is.
A meccsekbe is egyre jobban képes belenyúlni, és már nem rukkol elő olyan elmebeteg kezdőcsapatokkal és úgy néz ki hogy megtalálta a stabil 11-et. Egyedül Bartra mellőzését sajnálom, plusz a Stegent még nem védetném komoly meccseken.
Hatalmas tehetség a srác, de vannak még azért furcsa dolgai, meg tapasztalatlan és lehet hogy túl nagy falat hirtelen neki, és egy Bl elő- döntőben végzetes lehet egy lepkézés vagy egy rosszul felállított sorfal.
Mellesleg a világ egyik legjobb edzőjének kiáltott Ancelotti (aki tényleg ott van a szeren) is csak ül a padon, és sokszor nem tud érdemben belenyúlni a meccsbe és egyáltalán nem rotál.
Amúgy a Realosok jelenleg nagyon félnek tőlünk, sőt néhányan elismerően beszélnek a Barcáról, és számukra is élvezetes nézni a Barca játékát, 1-2-en már azt is írták hogy" a Barca kezd megint űrfocit játszani", ami azért eléggé nagy dícséret...
Persze ettől még sokminden változhat, és ettől még kikaphatunk az El Classicon csúfos 0-2-re akár.
Amúgy tényleg kicsit stabilabb és aktívabb középpálya kéne, és jóeséllyel indulhatnánk akár a Bl-ben is, pont ezért zavaró hogy Zubiék nem igazoltak Raki mellé mégegy középpályást.
De reménykedjünk hogy Ini feljavul, és Rafi is fejlődik eleget.