crixus írta:
A kp-ra egy embert elég lenne igazolni, a fiataljaink miatt. De akit hozunk az minőségi legyen. Én Pogba-nak vagy Koke-nak örülnék a legjobban. Mindketten hajtós játékosok, jó rúgótechnikával és jókora kreativitással. Reus-t Iniesta helyén én kicsit erőltetett megoldásnak érezném, de abban is lenne valami, mert Messi-vel is és Neymar-ral is tudnának váltani, ha valamelyikük középről indulna. Ami biztos: Xavi-t már jövőre pótolni KELL (már idén kellett volna), Iniesta-ban sem sokat érzek már, kellenek az újak és nem feltétlenül lesz Denis S-ből, Rafinha-ból és Halilovic-ból is szupersztár, szerencsénk van, ha az egyikük beválik. Tehát kell igazolni is és bármennyire is szimpatikus Rakitic hajtós játéka, de előre ő nagyon kevés. Tipikusan 12. embernek tökéletes, tudna akár vkp-t is játszani ilyen mentalitással, de az "alapcsapatba" kevés.
A védelembe én oldalra Danilo-t hoznám vagy van der Wiel-t, egyik sem megoldhatatlan feladat, középre pedig Vermaelen-től függően valakit.
Pogba számomra kicsit sötét ló (nem félreérteni

). konkrét véleményt nem merek formálni róla, mert ahhoz nem láttam eleget, de lehet, hogy túlértékelt stb, azonban nem lehet véletlen, hogy ennyit hallani róla és sok csapat elsőszámú célpontja, mindez csupán 21 évesen. Ezzel csak arra próbálok célozni, hogy hatalmas lehetőség lehet a gyerekben, inkább a személyisége, ami aggasztó lehet. Januártól egy Pogba, Rakitic, Rafinha, Iniesta középpályás-vonal kiegészülve Busquets-el és Masch-al nem hangzana rosszul.
Mondjuk én inkább megpróbálnám egyelőre erőltetni Rafinha-t Iniesta helyén, hadd fejlődjön, idáig mindig jobb teljesítményt hozott le nála. (tudom az nem nehéz bla-bla-bla)
De ha nem is sikerül kezdőszinten számítani harmadik számú kp-ként mindenképp lehetne rá számítani.
Azzal viszont nagyon nem értek egyet, hogy Rakitic 12. számú ember lenne. Attól, hogy nincs akkora neve, nem jelenti azt, hogy ne lenne a kezdőben szükségünk rá. Ami az előrejátékot illeti pedig idén, csak a bajnokságot nézve van 4 gólja és 6 gólpassza (ami szerintem elég imponáló), Xavi-ini-Rafinha triónál ez a szám 2 és 4. Lehet mondani, hogy ez utóbbi a gyenge, de akkor is majd' a dupláját hozza. Amellett, ahogy a szerepét betölti nagyban segített közvetve a támadójátékunkban is, a védekezésben pedig labdaszerzésekkel, szerelésekkel, ütközésekkel amit hozzátett, az embertelen. Széljegyzetként pedig érdemes azt is megjegyezni, hogy ő az, akiben leginkább benne van a veszély, hogy elsül a lába. Sajnos nem próbálkozik sokat, reméljük javít.
A jobbhátvédre vonatkozó véleménnyel egyetértek, bár van der Wiel-re nem nagyon látok esélyt. Talán tavaly lehetett volna egy Alves+pénzért megszerezni, amíg még érdeklődtek a franciák. Én Danilo alternatívájaként inkább De Sciglio-t tudnám elképzelni. Fiatal és tehetséges, sokat tud még fejlődni, nem mellesleg lejár a szerződése és szinte biztosra vehető, hogy a Milan nem ér oda az első 4-be, így nyugodtan játszhatna a BL-ben is.